Παράθεση:
Το μέλος freak στις 11.04.2015, 09:21 έγραψε... Εχεις γυρισει ολη την Αθηνα? Ειναι αδυνατον ακομα και για μενα που εχω μετακομισει 13 φορες στα 4 σημεια του οριζοντα μεσα στην αχανη αυτη πολη.
Εχεις βρεθει στην Πεντελη? Βαρκιζα? Η στην Καστελλα? Θρακομακεδονες μηπως?
5 μυρια ζουνε στην Αθηνα.
Ειναι λογικο λοιπον μια τετοια τεραστια εκταση να εχει φοβερες ομορφιες περα απο φοβερες ασχημιες.
Ολες τις αλλες πολεις, μπορεις να τις περπατησεις. Την Αθηνα οχι εκτος αν εισαι ο Σουπερμαν.
Υπαρχουν ενα εκατομυριο πραγματα να δεις εκει. κυριολεκτικα. Ειναι η πολη των αντιθεσεων.
Θες να πουμε πως ειναι η πιο ομορφη και ταυτοχρονα η πιο ασχημη? Να το δεχτω.
Αποψεις ειναι αυτες εξαλλου.
|
Πιο πάνω διευκρίνησα ότι για την Αθήνα,καλό είναι να περιοριζόμαστε κυρίως στο πολεοδεομικό συγκρότημα και λόγω της έκτασης... Σαφώς και δεν έχω γυρίσει όλο το λεκανοπέδιο, ούτε όλο τον νομό Αττικής... Ούτε καν την Θεσσαλονίκη, την πόλη μου....
Δεν χρειάζεται αυτό για να καταλάβω αν μια πόλυ είναι ωραία... Ή άθλια...
Έχω γυρίσει μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας-και με τα πόδια, μεγάλο μέρος του Δήμου αλλά και πολλών από τους δήμους που απαρτίζουν το πολεοδομικό συγκρότημα, τόσο τους ωραίους, αλλά-σκόπιμα- και αυτούς που χαρακτηρίζονταν άαχημοι, τόσο τυχαία, όσο και οργανωμένα...
Αυτό δεν μου άλλαξε την γνώμη....
Όταν χαρακτηρίζουμε ωραία-πολύ ωραία- την Βενετία, δεν το κάνουμε επειδή είδαμε το Βενέτσια Μέστρε.... Ή ακόμα και όταν το δούμε, δεν θα πούμε ότι η Βενετία είναι άσχημη επειδή υπάρχει και εκείνο...
Δεν χρειάζεται να γυρίσεις όλη την Βενετία, για να καταλάβεις την μαγεία της... Στην εκπέμπει από την πρώτη στιγμή... Ε αυτό λείπει από την Αθήνα-και από την Θεσσαλονίκη... Οι πόλεις μας εκπέμπουν μια αθλιότητα, για να τι να το κρύψομεν άλλωστε... Τις αγαπάμε, άλλο αυτό, γιατί είναι οι δικές μας πόλεις.....