ελληνική μουσική
296 online   ·  209.162 μέλη

Elvis Presley VS Beatles by The Skelters στο Club του Μύλου!

Winston
Βασική Νότα
Chat
23.12.2009, 14:07

 

Και οι δύο πλευρές του Ατλαντικού είχαν τους δικούς τους μουσικούς θεούς στην απαρχή του Rock n roll. Στις Η.Π.Α, αρχές της δεκαετίας του 1950, εμφανίστηκε το φαινόμενο Presley για να σβήσει με τον τραγικό τρόπο που όλοι γνωρίζουμε στα τέλη της δεκαετίας του '70. Στη Μ.Βρετανία υπήρχαν οι Beatles οι οποίοι από την εμφάνιση τους στις αρχές της δεκαετίας του '60 και στο σχετικά σύντομο πέρασμά τους μέχρι το 1970 κατάφεραν και άλλαξαν ολόκληρη την δομή της σύγχρονης μουσικής δίνοντας βάσεις στο "Pop" όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Στο χριστουγεννιάτικο live αφιέρωμα με τους Skelters, στις 30 Δεκεμβρίου, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε και να συγκρίνουμε τις δύο αυτές εκδοχές του Rock 'n roll δίνοντας έμφαση στην περίοδο 1960-1969, τη κοινή περίοδο των δύο «Θεϊκών» ονομάτων αλλά φυσικά θα καλύψει και τα προηγούμενα χρόνια του «βασιλιά» Elvis.

Το ιδιόρρυθμο αυτό αφιέρωμα θα περιλαμβάνει όλα τα γνωστά singles του Elvis και των Beatles καθώς και γνωστά τραγούδια που έχουν ηχογραφηθεί και από τους δύο, ώστε να καταφέρουμε στο τέλος να ψηφίσουμε (μέσα μας) αν κάποιος και ποιος ήταν ο ‘καλύτερος’. Θα υπάρχει παράλληλα βιντεοπροβολή από σπάνιο οπτικό υλικό.

Οι Skelters έγιναν γνωστοί στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα με τα live tributes στους Beatles αλλά και στους U2 και τους Queen ενώ τελευταία προστέθηκε στο «ρεπερτόριο» και ο Elvis Presley. Οι τεράστιες φωνητικές ικανότητες του τραγουδιστή της μπάντας και η άψογη μουσική παιδεία όλων των μελών, τους δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουν στον ακροατή-θεατή αυτούσιο το κλίμα τόσο διαφορετικών μουσικών ονομάτων! Ο πρώτος τους δίσκος, Explain To Me, κυκλοφόρησε φέτος από τη Lyra/Legend και τον Οκτώβριο η μπάντα άνοιξε τις πόρτες και της Αθήνας με μια διθυραμβική εμφάνιση ανοίγοντας για τους ZZ Top!

------------------------------------------------------------------

Elvis vs Beatles: Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο Rock 'n roll event!

30 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισόδου: 10 eurο

ΜΥΛΟΣ (Ανδρ. Γεωργίου 56) -Τηλ.: 2310 551836

Skelters Line Up:
Angel: Φωνή, Κιθάρα. Daniel: Ντραμς, Κρουστά, Φωνητικά. Stavros: Κιθάρα, Φωνητικά. Teo: Μπάσο.

----------------------------------------------------------

Περισσότερες ημερομηνίες live από τους Skelters:

26 Δεκεμβρίου – Cafe Αριστοτέλους, (Αριστοτέλους 74, Εύοσμος) Θεσσαλονίκη.

31 Δεκεμβρίου – Casual Living, Pop restaurant, (Εμπορικό Κέντρο Carrefour Μακεδονία - Τομπάζη 15 Πυλαία Θεσσαλονίκης) (unplugged)
Τηλ. Κρατήσεων 2310 365425.

--------------------------------------------------------------

Για περισσότερες πληροφορίες

www.skelters.gr
www.myspace.com/skelters
www.youtube.com/theskelters
www.youtube.com/watch?v=up20ckpBiRw
www.youtube.com/watch?v=dnqrmAz984A
www.youtube.com/watch?v=Dnvwmxq3vxY
www.youtube.com/watch?v=5AId20tLdkE

 

 


#1