ελληνική μουσική
343 online   ·  209.863 μέλη

Χριστόφορος Κροκίδης «Ένα Βήμα Πιο Κάτω»

PHILIPPOSSM
23.03.2010, 15:52

Ο Χριστόφορος Κροκίδης, έπειτα από μια δισκογραφική «σιωπή» -όσων αφορά την προσωπική του δισκογραφία- 8 χρόνων, επιστρέφει με νέα τραγούδια...

Κουβαλώντας στην πλάτη του 40 περίπου χρόνια εμπειρίας και σημαντικών συνεργασιών που δεν περιορίζονταν στα στενά όρια του σκληρού ήχου του ροκ, αλλά παρέκλυναν και προς το λαϊκό και προς το έντεχνο, έρχεται να μας θυμήσει ότι το Ελληνικό Ροκ δεν έχει πεθάνει και έχει πολλά να δώσει ακόμα αρκεί να προσπαθήσει.

Έτσι σε αρκετά τραγούδια την σκυτάλη της ερμηνείας αναλαμβάνει ο Αλέκος Πολίτης, τραγουδιστής του συγκροτήματος «Παράξενοι Ταξιδιώτες», που γνωρίσαμε από τη συχνότητα του Atlantis 105.2 FM, ενώ τα φωνητικά έχει αναλάβει αποκλειστικά η Μαρία Κώνστα.

Στους στίχους έχουμε ακόμη μια έκπληξη με την νέα, ταλαντούχα και ομολογουμένως πολύ γλυκιά Βασιλική Μόφορη να υπογράφει το κομμάτι «Από Πού Κοιτάς», ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια έχει «στιγματίσει» ο Απόστολος Μπουλασίκης για άλλη μια φορά.

Ένας δίσκος που χρειάστηκε 5 ολόκληρα χρόνια για να ωριμάσει στο μυαλό και στα χέρια των δημιουργών του. Υλικό που «χτίστηκε» μόνο σε τρία όργανα, μπάσο (Θανάσης Μπούλης), τύμπανα (Στέφανος Δημητρίου) και φυσικά κιθάρα. Το όνομα αυτού ακόμη ερευνάται από τους «επιστήμονες», ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον μήνα.

Ωστόσο για τους ανυπόμονους φίλους μας υπάρχει ένα δωράκι, ένα κομμάτι που θα περιλαμβάνεται στο δίσκο με τον τίτλο «Ένα Βήμα Πιο Κάτω». Στα φωνητικά, ο Αλέκος Πολίτης και η Μαρία Κώνστα, στις κιθάρες και στα πλήκτρα ο Χριστόφορος Κροκίδης, στα τύμπανα ο Στέφανος Δημητρίου, στο μπάσο ο Θανάσης Μπούλης. Στίχοι του Απόστολου Μπουλασίκη, μουσική του Χριστόφορου.

Μείνετε συντονισμένοι για νεότερα!!!

Μέχρι τότε,
Καλή Ακρόαση...

 

 

 

 

Ο Χριστόφορος Κροκίδης στο MySpace: http://www.myspace.com/christoforoskrokidis
Ο Χριστόφορος Κροκίδης στο Facebook: http://www.facebook.com/people/Christoforos-Krokidis/1309418021
Επίσημο Group του Χριστόφορου στο Facebook: http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=359203287675