ελληνική μουσική
81 online   ·  209.055 μέλη

Συναυλία 3G’s στο Τριανόν

elechrista
Φθασμένος
Chat
06.02.2012, 17:18


Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Συναυλία 3Gs
Μίμης Πλέσσας, Βασίλης Ρακόπουλος,
Αντώνης Λαδόπουλος και Γιώργος Πολυχρονάκος
Ώρα: 21.00

Ο ιστορικός κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ γιόρτασε τα πενήντα (και κάτι) χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του, με ένα κύκλο εξαιρετικά επιτυχημένων εκδηλώσεων (μουσικής, θεάτρου και κινηματογράφου.

Tην Κυριακή 12 Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθεί ξανά στον κινηματογράφο Τριανόν μία μοναδικής ατμόσφαιρας συναυλία με τους 3G’s.

Τρεις γενιές μουσικών συναντώνται μέσα από την κοινή τους αγάπη για την τζαζ, με πειραματικό ήθος σ' ένα ιδιαίτερο επίπεδο εκτέλεσης, μπολιασμένο με την Ελληνική Μουσική Παράδοση και την Jazz.

Ο Μίμης Πλέσσας (πιάνο) με τον Βασίλη Ρακόπουλο (κιθάρα), τον Αντώνη Λαδόπουλο (σαξόφωνο) και τον Γιώργο Πολυχρονάκο (κρουστά), θα μοιραστούν τη σκηνή του Τριανόν, παρουσιάζοντας μία βραδιά μουσικής αφήγησης με πολλά χρώματα  και αυτοσχεδιαζόμενες διασκευές αγαπημένων κομματιών, αφήνοντας τη διαφορετικότητά τους να ανατροφοδοτεί το μουσικό διάλογο.

«...το Δεκέμβρη του '06 βρεθήκαμε με τον Βασίλη και τον Αντώνη στη σκηνή των εαρινών συναυλιών του Muse festival ανοίγοντας έναν ευγενικό και πλούσιο διάλογο. Αρχίζοντας με μια βυζαντινή μελωδία και απλώς ακούγοντας με σεβασμό ο ένας τον άλλο είδαμε την μουσική συνέχεια να ξεπηδάει αφ' εαυτής. Ξεπρόβαλαν διαφορετικά ακούσματα και δέσανε αρμονικά χωρίς φόβο. Μαγευτήκαμε με τη φυσική ροή του ήχου, την απλότητα και τη σαφήνεια της συνεννόησης. Πρόβα δεν χρειάστηκε. Αρκούσε το γεγονός ότι ο ένας στήριζε τον άλλο και του άφηνε χώρο.

Δεν το σκεφτήκαμε καθόλου. Συμφωνήσαμε να φτιάξουμε μια ανοιχτή μουσική αγκαλιά βάζοντας τα υλικά της γενιάς του ο καθένας, μια αγκαλιά που ν' αντέχει και στα πιο διαφορετικά ακούσματα. Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε το Ravi Shankar με το σιτάρ του, τον Toots Thielemans με τη φυσαρμόνικά του, τον Wynton Marsalis με την τρομπέτα του, μα και όποιον αληθινό μουσικό που με ένα καλάμι, μια χορδή η ένα τομάρι μπορεί να εκφράσει τη μουσική της ψυχής του.

[...]Τώρα ο κόσμος είναι μεγάλος και η μουσική μας ατέλειωτη».

Μίμης Πλέσσας

 

Είσοδος: 12 € - Φοιτητικό: 10 €
Περισσότερες πληροφορίες: www.trianon.gr

 

Artway – Technotropon: www.liveartway.com

Τηλ. 210 5157977, liveartway@yahoo.gr

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : elechrista στις 06-02-2012 17:19 ]

επισυναπτόμενα: 3Gs-foto1.jpg 
#1   


Αυτά τα διάβασες;