ελληνική μουσική
334 online   ·  208.224 μέλη

Τιμητική για τη Φλέρυ Νταντωνάκη στη Θεσσαλονίκη 11& 12/01/13

ioannaKara
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
07.01.2013, 23:44

Τιμητική για τη Φλέρυ Νταντωνάκη
στο «Underground Εντευκτήριο»
Προβολή βραβευμένου ντοκιμαντέρ, ομιλίες και μουσικό πρόγραμμα 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11  & ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Εκδήλωση για τη Φλέρυ Νταντωνάκη, την πρόωρα χαμένη ερμηνεύτρια του «Μεγάλου ερωτικού» και άλλων τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, καθώς και άλλων συνθετών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, 8.00 μ.μ., στο «Underground Εντευκτήριο», Δεσπεραί 9 (περιοχή ΔΕΘ), Θεσσαλονίκη.τηλ.:2310-279607

Βασικό στοιχείο της εκδήλωσης αποτελεί η προβολή  του μουσικού ντοκιμαντέρ «Φλέρυ – Τρελή του φεγγαριού» (26 λεπτά, παραγωγή 2002)
Παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία: Αντώνης Μποσκοΐτης.
Φωτογραφία: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.
Μοντάζ: Ανδρέας Ταρνανάς.
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις, Ηλίας Λιούγκος, Μαρίζα Κωχ, Oannes.
Διαβάζει η Εύα Κοταμανίδου 
Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων: Σπύρος Σακκάς, Δήμητρα Γαλάνη, Θανάσης Μωραΐτης, Κρίστη Στασινοπούλου, Χρήστος Λεοντής, Νίκος Κυπουργός, Σωτήρης Μουσούρης, Ηλίας Λιούγκος

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί κινηματογραφικό πορτραίτο της Φλέρυς Νταντωνάκη (1937-1998), με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό και μαρτυρίες όλων των καλλιτεχνικών συντρόφων της.  
Συμμετείχε στο 25ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού της Δράμας, όπου απέσπασε το βραβείο καλύτερου Ντοκιμαντέρ, τη διάκριση «Κίνητρο» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, εύφημο μνεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, καθώς και κρατικό βραβείο ποιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού.  
Έκτοτε δεν έχει πάψει να προβάλλεται σε φεστιβάλ και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ έκανε και την τηλεοπτική πρεμιέρα του μέσα στο 2012, στο κανάλι της Βουλής. 
Δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Μετά  την προβολή θα μιλήσουν για την Νταντωνάκη και για την ταινία ο Γιώργος Χρονάς (ποιητής και εκδότης), ο Θωμάς Κοροβίνης (συγγραφέας και τραγουδοποιός) και ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Αντώνης Μποσκοΐτης (σκηνοθέτης και δημοσιογράφος). 

Η βραδιά θα κλείσει με τον ερμηνευτή Παντελή Θεοχαρίδη σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων συνθετών από το ρεπερτόριο της Φλέρυς Νταντωνάκη.

Το  «Underground Εντευκτήριο», καθώς από το 2011 λειτουργεί χωρίς οποιαδήποτε χορηγική υποστήριξη, αναγκάζεται να υιοθετήσει τη μέθοδο `crowdfunding`, δηλαδή να στραφεί στο ίδιο το κοινό που ενδιαφέρεται για την επιβίωση του πολιτισμού στους ζοφερούς καιρούς μας και θέλει να δώσει κάτι από το υστέρημά του.
Έτσι, για πρώτη φορά στη 12ετή λειτουργία του χώρου, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν πάνω από 70 εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, αυτή τη φορά θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου 2 ευρώ.

[ τροποποιήθηκε από τον/την ioannaKara, 11-01-2013 17:21 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την ioannaKara, 11-01-2013 17:27 ]


#1   
Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
08.01.2013, 01:01

Η μεγαλύτερη κατα την γνώμη μου μαζί με την Μαρινέλλα ελληνίδα τραγουδίστρια και η πλέον ανύπαρκτη στην συνείδηση του πολύ κόσμου που την αγνοεί μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η παιδεία του Έλληνα, σε αυτή την παιδεία τον έχουν καταδικάσει...


#2   


Αυτά τα διάβασες;