ελληνική μουσική
324 online   ·  208.889 μέλη

Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι των Τρία Καρό!

Argyrwk
Περαστική Νότα
Chat
15.04.2013, 20:02

Με τίτλο "Αναρχική Αρχή μου", κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες ημέρες το νέο τραγούδι των Τρία Καρό...

Ακολουθεί απόσπασμα απο τον δημοσιογράφο Τ. Καραντή απο το περιοδικό orfeas.

Το συγκρότημα «3 ΚΑΡΟ» (Μαρία Μπόκια/φωνή – Αργυρώ Κάτρη/κιθάρα – Βασίλης Κωτσαντής/μπουζούκι), με γοήτευσε εξ’ αρχής. Πίστεψα , αμέσως, σ’ αυτά τα νέα παιδιά, γιατί διέθεταν θετική ενέργεια, αγάπη, μεράκι, ταλέντο και καλή γνώση και γούστο γι’ αυτό που κάνουν. Μπήκαν στ’ αυτιά μου, στην ψυχή μου, και – αυτό είναι, πάντα, το μεγάλο στοίχημα – στην καρδιά μου!
Και τώρα, έχω τη χαρά, μεγάλο δώρο για μένα, να παρουσιάζω, για πρώτη φορά, μέσα από το e-orfeas, το πρώτο τους τραγούδι, με έναν τίτλο που μου πάει κι ιδιοσυγκρασιακά(«Αναρχική αρχή μου») και που είναι και το ζητούμενο, στις μέρες μας, για να ξαναβρούμε, όλα όσα χάσαμε…
Η Αργυρώ Κάτρη, ένα νέο κορίτσι, που παίζει, με πολύ συναίσθημα την κιθάρα της, είναι ο δημιουργός(μουσική και στίχοι) του τραγουδιού και τα κατάφερε να γράψει ένα στιβαρό ζεϊμπέκικο, που δίνει μεγάλες ελπίδες για το σήμερα και το μέλλον του τραγουδιού μας…
Η Μαρία Μπόκια, νεαρή κοπέλα κι αυτή, είναι μια μεγάλη φωνή, ευέλικτη με χροιά που σε καθηλώνει, που την περιμένουν αυτά που της αξίζουν! Στο άκουσμά της συγκινείσαι κι υποκλίνεσαι στην ερμηνεία της.

Ο Βασίλης Κωτσαντής συμβάλλει τα μέγιστα στο τελικό άκουσμα, γιατί, αν και νεαρός κι αυτός, ξέρει και «χτυπάει» τις πενιές στο μπουζούκι, όπως οι μεγάλοι βιρτουόζοι μπουζουξήδες.
Μίλησα με την Αργυρώ Κάτρη και τη Μαρία Μπόκια και μου διηγήθηκαν τη γέννηση και την ολοκλήρωση του πρώτου τραγουδιού τους :
Αργυρώ Κάτρη: Κάθε τραγούδι, κάθε μελωδία κρύβει μέσα του μια μικρή ιστορία... Άλλοτε μεγάλη, άλλοτε μικρότερη...
Μα, σίγουρα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι συναισθημάτων και εμπειριών.
Οι στίχοι γράφτηκαν κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου ταξιδιού, στην όμορφη Ελλάδα.  Ξέρεις, οι εικόνες, εκείνος ο συνδυασμός του απόλυτα γαλανόλευκου ελληνικού ουρανού, της απέραντης θάλασσας και του "ταξιδιάρικου" πρασίνου που μας περικυκλώνει, κάνει τα συναισθήματα να ξεπηδούν, τις σκέψεις να οργιάζουν να ξεκλειδωθούν από το μέσα!
Έτσι και αυτό το τραγούδι. "Αναρχικά" κατέληξε σε ένα ταλαιπωρημένο χαρτί και το ίδιο αυθόρμητα, μελοποιήθηκε για να το τραγουδήσει μία μεγάλη φωνή.
Πιστεύω σε αυτό το τραγούδι, μιας και αποτελεί κομμάτι μου, "παιδί" μου, μα πιο πολύ πιστεύω στη μεγάλη ψυχή που ξέρω πως κρύβει μέσα της η Μαρία.
Και το ταξίδι του, μόλις ξεκίνησε, με τις πενιές που "κλαίνε" από το μπουζούκι του Βασίλη.
Με ένα ύφος εντεχνολαϊκό, σε ζεϊμπέκικο ρυθμό, το τραγούδι αυτό μιλά για τις "αρχές" που κάποια στιγμή, "άναρχα" παραβήκαμε ώστε να βιώσουμε αυτό που λένε ευτυχία... Την προσωπική ευτυχία που ο καθένας μας αντιλαμβάνεται με τον δικό του μοναδικό τρόπο...
Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Terra Studio, το οποίο μας φιλοξένησε για την ηχογράφηση του τραγουδιού... Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες στον Έλβις, ο οποίος μας έδωσε πολλές χρήσιμες συμβουλές και μεγάλη βοήθεια όσον αφορά το ηχοληπτικό κομμάτι της δημιουργίας.
Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Βασίλη Κωτσαντή που έπαιξε μπουζούκι και στη Μαρία Μπόκια που ερμήνευσε μοναδικά αυτό το τραγούδι δίνοντάς του πνοή. Τα παιδιά έβαλαν τη δική τους νότα... Ο κάθε ένας με τον δικό του δημιουργικό και εξαιρετικά ταλαντούχο τρόπο.
Μαρία Μπόκια: Κι εγώ με τη σειρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αργυρώ που επέλεξε εμένα να ερμηνεύσω αυτό το υπέροχο τραγούδι που όπως αναφέρει είναι "παιδί" της. Είναι τιμή μου που ερμηνεύω στίχους που δεν έχουν ξαναειπωθεί... Μια εμπειρία που σίγουρα θα μου μείνει αξέχαστη.

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι στο youtube ή στη σελίδα τους στο facebook...

Και επιπλέον, η σελίδα τους στο facebook

http://www.facebook.com/MariaBokArgyrwK


#1   


Αυτά τα διάβασες;