ελληνική μουσική
391 online   ·  210.190 μέλη

Έχει πολύ καλή φωνή! Τι να κάνει;

hrysi
11.06.2013, 22:28

γειά σας! έχω ένα γνωστό μου ο οποίος έχει πολύ ιδιαίτερη φωνή. δυνατή και καθαρή. είναι ή μπάσος ή βαρύτονος. έχει ασχοληθεί μόνο με τη βυζαντινή μουσική. πρίν ένα μήνα πήγε σε μία χορωδία και ο  μαέστρος του είπε ότι έχει πολύ ιδιαίτερη και σπάνια φωνή και θα έπρεπε κάποιος να τον αναλάβει. θα μπορούσα και εγώ να του προτείνω κάποιο δάσκαλο αλλα το πρόβλημα είναι πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. εγώ έχω όλη τη καλή διάθεση να του μάθω θεωρία αλλά η φωνητική δεν είναι το αντικείμενό μου. μπορείτε να βοηθήσετε? κάποια συμβουλή?  

[ τροποποιήθηκε από τον/την jorge, 18-12-2014 17:25 ]


GiorgosPapas
11.06.2013, 23:07

Αν του αρέσει το κλασικό τραγούδι (όπερα) μπορεί να το δοκιμάσει! Οι ιδιαίτερες φωνές εκτιμώνται πολύ στην όπερα!!! Να βρείτε κάποιο δάσκαλο με καλα στοιχεία στη καριέρα του, να ελεγξετε τους μαθητές του και να σας αρέσει ο τρόπος που ο ίδιος τραγουδάει!!

[ τροποποιήθηκε από τον/την GiorgosPapas, 11-06-2013 23:08 ]


hrysi
13.06.2013, 20:58
πρώτα απ'όλα ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. ναι το γνωρίζω ένας πολύ καλός δάσκαλος θα του δείξει τον σωστό τρόπο και θα τον κατευθύνει. μακάρι να μπορέσει να βρει και μια άκρη στα οικονομικά του διότι χωρίς αυτό κατάλαβα ότι σε αυτόν τον τομέα δεν μπορεί ούτε να αρχίσει.
freddieKrueger
13.06.2013, 22:46

Το ΄πολύ καλή φωνή' είναι μια εντελώς υποκειμενική παράμετρος...Πολύ καλά εκπαιδευμένη φωνή?Πολύ ταλαντούχα φωνή?Πολύ ωραία χροιά??

Τεσπα,θίγω αυτό το κομμάτι γιατί πιστεύω πως αν κάποιος θέλει να καλλιεργήσει τη φωνή του θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά από αυτά που πίστευε πως είναι σωστά για τη φωνή του και φυσικά να μπεί στον κόπο να κατανοήσει τη φυσιολογία της σωστής ανάσας και φώνησης...κυρίως δε να καταλάβει ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ και του βγαίνει καλή φωνή ώστε να το βελτιώσει...συνήθως οι 'πολύ καλές φωνές' είναι εγκλωβισμένες σε αυτό που ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως κάνουν καλά και δυσκολεύονται να βελτιωθούν γιατί θεωρουν πως είναι αστείο να επιστρέψουν και να αναθεωρήσουν απλές βασικές αρχές της φώνησης...Δλδ είναι σαν κάποιος που θέλει να φτάσει Θεσαλλονικη να πιστεύει πως έχει φτάσει Κατερίνη...αν κάποιος του πει να γυρίσει Λαμία για να πάρει έαν σωστότερο δρόμο,πόσο πρόθυμος θα δείξει να το κάνει?

Βυζαντινή χροιά και καριέρα είναι επίσης δύο ασύμβατες έννοιες,αλλά με κατάλληλη δουλειά μπορεί κάποιος να τραγουδήσει πολλά είδη μουσικής με επιτυχία...

Επίσης να προσέχει μην επιλέξει κάποιον καθηγητή που θα τον κάνει να ξεχάσει ότι καλό γνωρίζει και να κάνει έστι κακό στη φωνή του...


hrysi
14.06.2013, 11:45

όχι όχι τίποτε απο όλα αυτά, όπως το γράφω πολύ ιδιαίτερη φωνή και όταν μιλάει και όταν ψέλνει, μία φωνή που χρειάζεται πολυ δουλειά γι'αυτό και από την αρχή μίλησα για δάσκαλο. δεν έχει να αναθεωρήσει κάτι για τη φωνή του διότι δεν έχει καταλάβει την ιδιαιτερότητά της. (επίσης δεν γράφω πως έχει βυζαντινή χροιά). είναι στο μηδέν απο μουσικές γνώσεις. όπως μου γράφετε και εσείς και ο giorgospapas ο σωστός δάσκαλος είναι το άλφα και το ωμέγα. αυτό ψάχνω εδώ και μέρες. ευχαριστώ πολύ  Smile


freddieKrueger
14.06.2013, 13:03
καλημέρα σας...όταν έγραψα να αναθεωρήσει δεν ξέρω αν με καταλάβατε...εννοούσα αν θα μπορούσε να μπει στον κόπο να ξεκινήσει τη μελέτη του από την αρχή...δλδ σωστή ανάσα,σωστη τοποθέτηση και άρθρωση λέξεων...Οι μουσικές γνώσεις δεν βοηθούν την καλλιέργεια μιας φωνης
hrysi
14.06.2013, 23:36
ναι φυσικά απο την αρχή αρχή!
VOICETEACHER
21.06.2013, 18:31
KAI λιγο χιουμορ...να γινει παπαs ,ετσι θα αξιοποιησει την φωνη του και θα λυσει και το οικονομικο του προβλημα........φωνη σαν να ψελνειs και καριερρα ξεχνα το......εκτοs αν κανει πολυ καιρο μαθηματα και τζαμπα κανειs δεν κανει..............καλη επιτυχια!!!
hrysi
22.06.2013, 11:02
δεν γράφω φωνή σαν να ψέλνει λάθος συνδυασμός. σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας
costaspanag
22.06.2013, 11:26

Δεν είμαι βέβαια ειδικός, θα τολμήσω όμως να σημειώσω ότι υπάρχουν πολλοί τραγουδιστές που έκαναν καριέρα παρ'ότι έχουν φωνή "σαν να ψέλνεις", αφού ξεκίνησαν σαν ψάλτες. Παραδείγματα: Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσσης κ.ά. Επίσης οι  περισσότεροι σημαντικοί τραγουδιστές του παραδοσιακού και δημοτικού τραγουδιού (Στελλάκης Περπινιάδης, Χρόνης Αηδονίδης, Δόμνα Σαμίου κ.ά.). Ας μην περιφρονούμε τη Βυζαντινή μουσική, που είναι κατ'εξοχήν φωνητική.


hrysi
22.06.2013, 19:10
ευχαριστούμε πολύ καλέ μου φίλε
GiorgosPapas
24.06.2013, 20:28
o costaspanag έχει πολύ δίκιο! Επίσης τη φωνή μας δε τη προσαρμόζουμε για να κάνουμε καριέρα. Η φωνή ειναι για να εκφραζόμαστε και να επικοινωνούμε μεσω του τραγουδιού. Το πρώτο ζητούμενο ενος τραγουδιστή ειναι να προσφέρει όχι να αρέσει.
amadeuswebern
25.06.2013, 05:08

Αν αυτή τη στιγμή τα οικονομικά του δεν τού επιτρέπουν να πάει σε κάποιο ωδείο ή να βρει δάσκαλο, μπορώ να σκεφτώ τρεις λύσεις:

1. να δοκιμάσει το Κοινωνικό Ωδείο (http://koinwnikowdeio.blogspot.gr/)

2. να δοκιμάσει να μπει σε κάποιο από τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα που προσφέρουν μαθήματα φωνητικής (Ιόνιο, Μακεδονίας και νομίζω το ΤΕΙ Ηπείρου αν και δεν είμαι σίγουρος)

3. να δοκιμάσει την τύχη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης που είναι το μόνο δημόσιο ωδείο, αν και απ' ό,τι ακούω πάει για κλείσιμο (το κράτος μας τού έκανε έξωση!!!)

Γενικά, να έχεις υπόψη σου ότι η φωνή είναι το πιο ευαίσθητο όργανο και θέλει πολλή προσοχή στην επιλογή δασκάλου.


hrysi
25.06.2013, 13:38
τα έχω δει ευχαριστώ.
freddieKrueger
25.06.2013, 13:41
Καλή ιδέα θα ταν να ρωτηθεί και ο ίδιος τι ακριβώς θέλει να κάνει με τη φωνή του...γιατί δεν εγγράφεται στη ΜΗ να μας παραθέσει και ένα δικό του φωνητικό ντοκουμέντο ώστε να μπορούμε να έχουμε μια γεύση και άποψη για τη φωνή του?
amadeuswebern
25.06.2013, 14:11

Καλά τώρα τι καθόμαστε και συζητάμε. Η ερωτούσα τι ακριβώς θέλει να μάθει;


hp
25.06.2013, 17:34

 Να τραγουδάει. Μόνος, ακούγοντας μουσική, με κομπανία.

Aφού εσύ παίζεις ακκορντεόν, βρείτε κανένα ένχορδο και κανα κρουστό, κάποιον/α να φτιάχνει μεζέδες και στρωθείτε στη ''δουλειά''.

 Φτιάχτε ενα ρεπερτόριο που σας αρέσει και όταν βγείτε να το παίξετε κανείς δε θα ζητήσει πτυχίο η αποδεικτικό σπουδών απο το παλικάρι, είτε του άρεσε σαν τραγουδιστής είτε οχι.

 Αν καταφέρετε και πληρώνεστε λίγα λεφτάκια ας ρίχνει το μερίδιο του σε μαθήματα.  Αν είναι πια τόσο απαραίτητα.

Το κέφι η εκτόνωση και η πληρότητα ας είναι πιο σημαντικά απο τη καριέρα τη δόξα και το φόβο για τους τρομερούς και φοβερούς κάλους των φωνητικών χορδών και όλα τα κάκα που θα πάθει αν δε συντηρεί το εισόδημα ενός ειδήμονα για κάποια χρόνια και έχει το θράσος να χαίρεται τη μουσική καθοδηγούμενος απο το ένστικτο την προσωπική αισθητική και τη βοήθεια των φίλων (μουσικών).

μη βαράτε οι δάσκαλοι... δίκαιο είναι να υπάρχει και αυτή η άποψη νομίζω.


giorikas200
26.06.2013, 01:27
Αλήθεια, διάβασα κανα δυο φορές σε απαντήσεις που παρατίθενται, αρνητικά σχόλια για τη βυζαντινή χροιά της φωνής. Που είναι το κακό; Μήπως ακούσατε κακούς ιεροψάλτες; Πραγματικά με ενδιαφέρει κάποιος να ετοιολογήσει την άποψη του στο θέμα.
killbill2
18.12.2014, 13:03
Επαναφέρω το θέμα. Γνωρίζω μια κοπέλα με εξαιρετική φωνή (σε στυλ Χάρις Αλεξίου περίπου). Όποιος την έχει ακούσει έχει μείνει άφωνος και της λέει "μα καλά εσύ έπρεπε να πας στο the Voice" και τέτοια. Αυτή θα γινόταν μεγάλο αστερι στην Ελλάδα. Η ερώτησή μου είναι, τι να κάνει για να μην πάει χαμένη αυτή η φωνή στην Ελλάδα; Δεν αναφέρομαι για σπουδές στην φωνή, αλλά για καριέρα. Πως και από που μπορεί να ξεκινήσει κάποιος. Τι να κάνει; Να στείλει mail ένα demo στον Νικολόπουλο;
STEFANOS604
18.12.2014, 14:14

Παράθεση:

Το μέλος costaspanag στις 22.06.2013, 11:26 έγραψε...

Δεν είμαι βέβαια ειδικός, θα τολμήσω όμως να σημειώσω ότι υπάρχουν πολλοί τραγουδιστές που έκαναν καριέρα παρ'ότι έχουν φωνή "σαν να ψέλνεις", αφού ξεκίνησαν σαν ψάλτες. Παραδείγματα: Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσσης κ.ά. Επίσης οι  περισσότεροι σημαντικοί τραγουδιστές του παραδοσιακού και δημοτικού τραγουδιού (Στελλάκης Περπινιάδης, Χρόνης Αηδονίδης, Δόμνα Σαμίου κ.ά.). Ας μην περιφρονούμε τη Βυζαντινή μουσική, που είναι κατ'εξοχήν φωνητική.


Συμφωνώ απόλυτα και μάλιστα ο Γιάννης Πάριος στα πώτα του βήματα είχε δάσκαλο φίλο μου μουσικό ψάλτη.

Όμως μια και μιλάμε για Βυζαντινή ακούστε το τραγούδι ‘’Προσευχή’’ με τη Χ. Αλεξίου και το ρεφραίν είμαι βέβαιος  ότι το τραγουδάνε (ή καλύτερα ψάλλουν) ψαλτάδες