ελληνική μουσική
187 online   ·  209.517 μέλη

O Roger Waters μιλαει για την Χρυση Αυγη!

noizreduction
Βετεράνος
Chat
21.07.2013, 19:59

Στο σόου του «The Wall» βλέπουμε να παρελαύνουν φασιστικά σύμβολα. Σας ανησυχεί ο νεοναζισμός;

 

Πρόκειται για ένα από τα πιο λυπηρά φαινόμενα. Η ανισομερής κατανομή του πλούτου και της ελευθερίας ενισχύει περισσότερο τον απομονωτισμό και το ρατσισμό της Ακροδεξιάς, κάτι που είδαμε τη δεκαετία του ’30 στη Γερμανία στη χειρότερη δυνατή μορφή . Όποτε η οικονομική κατάσταση είναι κακή, το τέρας της ακροδεξιάς σηκώνει κεφάλι και λέει «φταίνε οι Άραβες, οι μετανάστες, οι μαύροι, οι κομμουνιστές, οι καλλιτέχνες» - πάντα βρίσκουν κάποιο θύμα. Παρακολούθησα με φρίκη σ’ ένα ντοκιμαντέρ,  νεαρούς Έλληνες με καλυμμένα πρόσωπα, οι οποίοι μιλούσαν για τη Χρυσή… κάτι. Πάντα χρησιμοποιούν ονόματα με το επίθετο χρυσός ή μαύρος.

 

Αναφέρεστε στη Χρυσή Αυγή.

 

Ακριβώς. Έλεγαν ότι ο στόχος τους είναι η καθαρή ελληνική φυλή. Και σκέφτεσαι «οχ,  αυτό είναι απαίσιο, αυτοί δεν είναι οι φίλοι μου, δεν είναι οι άνθρωποι που με έβαλαν στα σπίτια τους και με τάισαν και με φρόντισαν με τόσο φιλόξενο πνεύμα τη δεκαετία του ’60, τότε που ήμουν ένα άφραγκο παιδί που περιπλανιόταν στην Ελλάδα». Βλέπω αυτά τα παιδιά και σκέφτομαι πόσο αξιοθρήνητα είναι.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε ( Σ.σ σε σχέση με τη μετανάστευση και τη ξενοφοβία) είναι ότι τα εθνικά σύνορα είναι κάπως ξεπερασμένα. Να κατανοήσουμε τις αιτίες που αναγκάζουν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες να μετακινούνται  από το ένα μέρος στο άλλο. Το κύμα μετανάστευσης  τα τελευταία χίλια χρόνια υπήρξε πάντα το ίδιο. Μοιάζει με νόμο της φυσικής. Όποιος έχει πάει γυμνάσιο ξέρει τι είναι η ώσμωση. Πρόκειται για τη μετακίνηση των μορίων μέσω μιας ημιπερατής μεμβράνης από μια περιοχή υψηλής συγκέντρωσης σε μια περιοχή χαμηλής συγκέντρωσης.

 

Συχνά δηλώνετε την αντιπολεμική σας διάθεση. Σε πολλούς σύγχρονους πολέμους, ο εχθρός δεν είναι άλλος από τους συμπατριώτες μας. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

 

Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να μορφωθούν και να ενδιαφερθούν για τη φιλοσοφία και την πολιτική, ώστε να αποτελέσουν μέρος του κινήματος για την αναδιοργάνωση του κόσμου.

 

Να θυμόμαστε εκείνη τη υπέροχη νύχτα της 10ης Δεκεμβρίου του 1948 με την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Να θυμόμαστε την αιματοχυσία το 1789 στη Γαλλία, την αντίσταση στο Παρίσι το 1968… Να διαβάζουμε Αριστοτέλη και Πλάτωνα, και να ασπαζόμαστε την ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ικανοί για κάτι παραπάνω από το να πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αρπάζουμε ό,τι μπορούμε και να το κρατάμε για τον εαυτό μας, χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα δεινά των συνανθρώπων μας. Για να το κάνουμε αυτό, όμως, πρέπει να είμαστε μορφωμένοι.

 

Οπότε, για παράδειγμα, αν πρόκειται να συμμετάσχεις σε οποιαδήποτε Χρυσή Αυγή, πρέπει να είσαι αμόρφωτος. Ή δεν  το έχεις σκεφτεί καλά, κατά τη γνώμη μου. Κάποιοι μπορεί να διαφωνήσουν μαζί μου. Οι αρχηγοί αυτών των παρατάξεων ίσως πούνε ότι εγώ έχω άδικο, ενώ o Όσβαλντ Μόσλεϊ (Σ.σ. ο ιδρυτής του φασιστικού κόμματος της Βρετανίας), είχε δίκιο, ο Χίτλερ είχε δίκιο, ο Πολ Ποτ είχε δίκιο! Αρκεί να συγκεντρώσεις τη δύναμη στα χέρια ενός τυράννου και να λες σε όλους τους άλλους τι να κάνουν για να ξεφορτωθούν τους μαύρους κι όλους όσοι δεν συμφωνούν μ’ αυτό, ή τους Μουσουλμάνους, οποιονδήποτε, δεν έχει σημασία, αρκεί να υποδείξεις κάποιον που είναι διαφορετικός από σένα, και τότε όλα θα είναι εντάξει. Διαφωνώ μ’ αυτό! Τίποτα δε θα είναι εντάξει αν το κάνεις αυτό, όλα θα πάνε χάλια!

Πηγη

Μετα το συγνωμη ( που επρεπε να ειχε πει η εταιρια παρωδια Didi ), ερχεται να πει τα αυτονοητα. Αυτα που οι δικοι μας "καλλιτεχναρες" φοβουνται να πουνε ( μην παω στην αλλη πλευρα "καλλιτεχνων" που επικροτουν τις κινησεις της Χρυσης Αυγης ).


#1   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
22.07.2013, 19:34

Και σε ενα παραληρημα αηδιας κι αγνοιας, η Χρυση Αυγη απανταει:

"Ένας ξεφτι(λι)σμένος (που)ρόκερ, ο  Ρότζερ Γουότερς, γνωστός από την θητεία του στους Pink Floyd, θεώρησε σκόπιμο σε συνέντευξή του που έδωσε σε ένθετο της «Καθημερινής» να αναφερθεί στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Αφού, λοιπόν, παριστάνοντας κι αυτός τον… έγκυρο πολιτικό αναλυτή, ξεστομίζει κάποιες ανοησίες φτάνει «στο ζουμί», λέγοντας τα εξής: «Παρακολούθησα με φρίκη σ’ ένα ντοκιμαντέρ, νεαρούς Έλληνες με καλυμμένα πρόσωπα, οι οποίοι μιλούσαν για Χρυσή… κάτι. Πάντα χρησιμοποιούν ονόματα με το επίθετο χρυσός ή μαύρος». Οπότε, αφού ακολούθησε η ερώτηση «Αναφέρεστε στη Χρυσή Αυγή;» απαντά ως εξής: «Ακριβώς. Έλεγαν ότι ο στόχος τους είναι η καθαρή ελληνική φυλή. Και σκέφτεσαι «ωχ, αυτό είναι απαίσιο, αυτοί δεν είναι οι φίλοι μου, δεν είναι οι άνθρωποι που με έβαλαν στα σπίτια τους και με τάισαν και με φρόντισαν με τόσο φιλόξενο πνεύμα τη δεκαετία του ’60, τότε που ήμουν ένα άφραγκο παιδί που περιπλανιόταν στην Ελλάδα». Βλέπω αυτά τα παιδιά και σκέφτομαι πόσο αξιοθρήνητα είναι. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι τα εθνικά σύνορα είναι κάπως ξεπερασμένα. Να κατανοήσουμε τις αιτίες που αναγκάζουν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες να μετακινούνται από το ένα μέρος στο άλλο. Το κύμα μετανάστευσης τα τελευταία χίλια χρόνια υπήρξε πάντα το ίδιο. Μοιάζει με νόμο της φυσικής».

Ο  Ρότζερ Γουότερς είναι 70 ετών. Έχει βγάλει πολλά χρήματα από την καριέρα του ως μουσικός. Τόσα πολλά που μπορεί να θρέψει τις τέσσερις γυναίκες, τις οποίες έχει παντρευτεί ισάριθμες φορές. Φαίνεται, όμως, ότι χρειάζεται κι άλλα γι’ αυτό, σε μια ηλικία που θα έπρεπε να τον απασχολούν τα αρθριτικά, η ακράτεια και γενικώς το πώς θα πηγαίνει προς… νερού του, αυτός επιμένει να αρμέγει τις τσέπες των θαυμαστών του κάνοντας «αρπαχτές» ανά τον κόσμο. Προσπαθούμε να φέρουμε στο νου μας τον… νερουλά (Γουότερς), κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 όπου, όπως υποστηρίζει, επισκέφτηκε την χώρα μας. Η εικόνα, η οποία αυτόματα μας έρχεται στο νου, είναι ενός βρώμικου ατημέλητου «χίππυ» με ψείρες στα μαλλιά (και στα μυαλά;), να παίζει κιθάρα, ενώ κάποιοι πονόψυχοι να του ρίχνουν μερικές δεκάρες στο καπέλο του προκειμένου να αγοράσει μια τυρόπιτα… Ελπίζουμε, πάντως, αυτοί που «τον τάισαν» τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να περιορίστηκαν μόνο σ’ αυτό και να μην είχαμε κι άλλες ενέργειες, που ενδεχομένως να δημιούργησαν ποικίλα ψυχικά τραύματα στο άφραγκο αυτό παιδάκι. Αυτό το λέμε γιατί, δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται με ποικίλους τρόπους την ανάγκη των απένταρων, άστεγων και βρώμικων νεαρών…

Πέρα, όμως, από τις όποιες υποθέσεις και την σχετική πλάκα επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό «αξιοθρήνητος» στον γηραλέο αυτόν φραγκοφονιά. Στην έκφραση των πιο παρακμιακών δεδομένων της ροκ σκηνής (σ’ αντίθεση με την Φιλοπατρία και την ρομαντική ιπποτική διάθεση άλλων μουσικών του είδους, όπως ο Ίαν Άντερσον, ο Έρικ Κλάπτον και ο Ρίτσι Μπλάκμουρ) που δηλώνει με στόμφο ότι «τα εθνικά σύνορα είναι κάπως ξεπερασμένα». Δήλωση που παραπέμπει σε συνειδητοποιημένο οπαδό της παγκοσμιοποίησης και των πολυπολιτισμικών κοινωνιών. Ότι ακριβώς θέλει ο Σόρος, δηλαδή, και όλοι εκείνοι που θέλουν έναν ομοιόμορφο πλανήτη με μια οριζοντιοποίηση σ’ όλους τους τομείς της ζωής των Ανθρώπων. Αν, πάντως, είναι τόσο φιλεύσπλαχνος και φιλάνθρωπος, αν νοιάζεται τόσο πολύ για την τύχη των λαθρομεταναστών, μπορεί να φιλοξενήσει όσους θέλει και για όσο καιρό θέλει στα πολυτελή σπίτια που διαθέτει. Ή, ακόμη καλύτερα, να χαρίσει όλη την περιουσία του (η οποία εκτιμάται στα 130 εκατ. λίρες) στους αναξιοπαθούντες αυτούς ανθρώπους. Αν, μάλιστα, κάποιοι τον υποχρέωναν να το έκανε αυτό ο επερχόμενος «ταμπλάς» θα ήταν, μάλλον, νόμος της φυσικής… Συνεχίζει, όμως, ο πλούσια αμειβόμενος για τις συναυλίες του, Γουότερς, λέγοντας λίγο παρακάτω τα εξής:

«Να διαβάζουμε Αριστοτέλη και Πλάτωνα, και να ασπαζόμαστε την ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ικανοί για κάτι παραπάνω από το να πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αρπάζουμε ό, τι μπορούμε και να το κρατάμε για τον εαυτό μας, χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα δεινά των συνανθρώπων μας. Για να το κάνουμε αυτό, όμως, πρέπει να είμαστε μορφωμένοι. Οπότε, για παράδειγμα, αν πρόκειται να συμμετάσχεις σε οποιαδήποτε Χρυσή Αυγή, πρέπει να είσαι αμόρφωτος. Ή δεν το έχεις σκεφτεί καλά, κατά τη γνώμη μου. Κάποιοι μπορεί να διαφωνήσουν μαζί μου».

Η εύλογη απορία μας είναι αν ο  Γουότερς έχει διαβάσει ποτέ Πλάτωνα και Αριστοτέλη. Αν π.χ. έχει διαβάσει την «Πολιτεία» του πρώτου ή αν γνωρίζει τι γνώμη έχει για την δουλεία ο δεύτερος. Φυσικά και δεν έχει διαβάσει ο αμόρφωτος αυτός άνθρωπος (πληρωμένη απάντηση στον μπασίστα Γουότερς από έναν «φασίστα»…), Απλώς, ξεστόμισε τα πρώτα δύο ονόματα Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων που του ήρθαν στο νου εκείνη τη στιγμή, χωρίς φυσικά να γνωρίζει τίποτα για τα έργα και τις απόψεις τους. Αντιθέτως, τα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όχι απλώς έχουν διαβάσει, αλλά έχουν μελετήσει τους δύο αυτούς Γίγαντες της Ελληνικής Σκέψης και ακολουθούν τις διδαχές τους. Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι αφού αυτός ο ανενημέρωτος και ευρισκόμενος στη δύση του βιολογικού του κύκλου «καλλιτέχνης» θέλει να μην κρατά τίποτα για τον εαυτό του, και αφού τον ενδιαφέρουν τα δεινά των συνανθρώπων του, ας χαρίσει όλη του την περιουσία για τέτοιου είδους αγαθοεργίες. Ο Γουότερς, όμως, δεν είναι κορόιδο, αλλά θεωρεί όλους τους άλλους κορόιδα. Γι’ αυτό και με τόση θρασύτητα κινείται μέσα στα πλαίσια ενός κακοστημένου «πολιτικά ορθού» κλίματος που ισχυροποιεί την καθεστωτική τάξη και το παγκόσμιο καθεστώς.

Τελειώνοντας, Εμείς οι «αμόρφωτοι» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, οι οποίοι τουλάχιστον μελετάμε τους Κλασσικούς της Αρχαίας Ελλάδας, έχουμε σκεφτεί πολύ οτιδήποτε κάνουμε. Έχουμε σώας τας φρένας, δεν παίρνουμε ναρκωτικά, φροντίζουμε την κρατική επιχορήγηση να την επιστρέφουμε στον Ελληνικό Λαό δια μέσου της κοινωνικής αλληλεγγύης και γενικά δεν κάνουμε εκ του ασφαλούς δηλώσεις, αποκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα και εγκλωβισμένοι μέσα σε μια έπαυλη και τον μικρόκοσμο ουτοπικών θεωριών. Όσο για τα κορόιδα που θα πάνε στην συναυλία, ήδη το σύνθημα δονεί την ατμόσφαιρα: Γέρο, γερά, φάτους τα λεφτά!"

Πηγη


#2   
tallos
Φθασμένος
Chat
22.07.2013, 21:06
η χρυση αυγη αποτελειται απο χουλιγκανς και εχει ημερομηνια ληξεως.θα την κυρηξουν εκτος νομου και θα ξεχαστει.Υπαρχει ομως μια αλλη καστα ,οι ελληναρες,που καθονται ολη μερα στο καφενειο,δεν δουλεψαν ποτε,ακομα κι οταν υπηρχαν δουλειες,οι μαυροι και τα ρολογια δουλευουνε λεγαν.και Ειναι αυτοι που λενε καλα κανει η χρυση αυγη,οι ευρωπαιοι ειναι βλακες και δεν ξερουν να ζησουν,οι αμερικανοι μας κλεβουν τα πετρελαια κ.τ.λ.Αυτοι θα υποκαταστησουν τους χρυσαυγητες.
#3   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
24.07.2013, 11:02

Και η συγκαταθεση του Αγγελακα στην τοποθετηση του Waters.


#4   
oakalestos
Βασική Νότα
Chat
25.07.2013, 18:01

Μόνο που η μεντανάστευση δεν είναι "νόμος" της φυσικής, ώστε να μπαίνουν πλάι πλάι δύο φυσικά φαινόμενα:

1) Η βροχή πέφτει προς τα κάτω

2) Υπάρχει μετανάστευση, βρε αδερφέ...

Βεβαίως, οι χρυσαυγίτες δεν κάνουν κιχ και νιώθουν πολύ άβολα όταν τους πεις ότι η χώρα μας διαπρέπει ως αρωγός του ΝΑΤΟ στις σφαγές ανά τον κόσμο, με τη δική τους συγκατάθεση βεβαίως, γιατί πάνω απ' όλα τον καπιταλισμό που έχει φάει τα ψωμιά του θέλουν να σώσουν κι αυτοί.

Μεγάλωσα με τη μουσική του Waters αλλά όλα αυτά δε μου λένε απολύτως τίποτα. Ούτε οι επιβλητικές - υποβλητικές φόρμες, ούτε και οι μαζικές αποπλανήσεις θεατών σε στάδια. Φτάνει πια με τη φυγή στο όνειρο.


#5   
freak
Φθασμένος
Chat
25.07.2013, 20:07

Παράθεση:

Το μέλος oakalestos στις 25.07.2013, 18:01 έγραψε...

Μεγάλωσα με τη μουσική του Waters αλλά όλα αυτά δε μου λένε απολύτως τίποτα.Τότε γνωριζεις πως ο Waters ειναι ειδικη περιπτωση. Και παροτι ειναι Βρετανος, εδω στην Αγγλια αρκετοι τον εχουν στην μπουκα επειδη τολμα να λεει μερικα πραγματα με το ονομα τους (πχ Φωλκλαντς).

[ τροποποιήθηκε από τον/την freak, 25-07-2013 20:08 ]


#6