ελληνική μουσική
331 online   ·  209.325 μέλη

Γιατί δεν ακούμε το ραδιόφωνό μας;

sillia
Βετεράνος
Chat
22.01.2015, 21:20

Παράθεση:

Το μέλος JohnDok στις 22.01.2015, 20:38 έγραψε...

Και φτάνοντας στο τέλος γιά μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το μουσικό περιοδικό που λέγεται ΜΗ είναι τελείως ξεκομμένο από το Radiomusicheaven και αυτό στοιχίζει στο πρόγραμμα του έτσι υπάρχει και η έλλειψη ικανού αριθμού παραγωγών.Φίλη Chrysanna και Animista επειδή παρακολουθώ τα ωραία σχόλια σας και τα θέματα που γράφεται στο περιοδικό,γιά μένα εσείς αλλά και οι αξιόλογοι συντάκτες των υπέροχων άρθρων που διαβάζουμε καθημερινά θα έπρεπε να είσαστε η βάση του ραδιοφώνου,με τακτικές εκπομπές όπου θα μεταφέρατε τα ενδιαφέροντα θέματα του ΜΗ στο ραδιόφωνο,και εμείς οι μουσικές εκπομπές να συμπληρώνουμε το πρόγραμμα και έτσι θα έρθουν οι περισσότεροι ακροατές,αυτά.Πολύ σωστή η τοποθέτησή σου !

Στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν  και off the record το είχαμε συζητήσει με ικανό ικανότατο στέλεχος και γνώστη των πεπραγμένων στο περιοδικό του ΜΗ.

Μια εκπομπή που να αγκαλιάζει περιοδικό και ραδιόφωνο του ΜΗ ναι λείπει !

[ τροποποιήθηκε από τον/την sillia, 22-01-2015 21:40 ]


#41   
PetrosTser
Σολίστ
Chat
22.01.2015, 21:24

Κι εμένα μ' αρέσει πολύ σαν ιδέα αυτό!! Τι είχε πει επ' αυτού το... στέλεχος; Innocent {#emotions_dlg.biggrin}


#42   
mary_omikron
Μουσικοπαραδεισένιος , Forum Moderator
Chat
22.01.2015, 21:30

Παράθεση:

Το μέλος sillia στις 22.01.2015, 21:20 έγραψε...

Μια εκπομπή που να αγκαλιάζει περιοδικό και ραδιόφωνο του ΜΗ ναι λείπει !

Συμφωνώ, θα ήταν καλό πάντρεμα αν αναλάμβανε κάποιος έμπειρος γνώστης με διάθεση προσφοράς. 


#43   
sillia
Βετεράνος
Chat
22.01.2015, 21:35

Ο χρόνος για τον καθένα μας Αγαπημένε Πετράν είναι πολύτιμος !Άλλοι τον διαθέτουν ζητώντας το αντίτιμο σε χρήμα και άλλοι σε καρδιά και αγάπη !

Επιλογή μας ...

Για σκέψου το λίγο... δεν θα ήταν άσχημα 1 με 2 πρωινά την εβδομάδα {#emotions_dlg.rolleyes}


#44   
Chrysanna
MusicHeaven Guru
Chat
22.01.2015, 21:39

Παράθεση:

Το μέλος JohnDok στις 22.01.2015, 20:38 έγραψε...

Θα ήθελα κάτι πιό συγκεκριμένο


1. Κωνσταντίνος Τζούμας

2. Νίκος Γκαραβέλας

3. Γιώργος Τράγκας

Τρεις τελείως διαφορετικοί άνθρωποι και παραγωγοί, όχι όλοι του γούστου μου. Τί έχουν κοινό;

Τους αναγνωρίζεις απ' το πρώτο δευτερόλεπτο της εκπομπής. Δεν υπάρχει καμία εκπομπή, έστω και ελάχιστα, ίδια με την δική τους. Όχι γιατί είναι υπερφανταστική και εξωγήινη αλλά γιατί είναι αυθεντική. Η εκπομπή είναι αυτοί οι ίδιοι, με τα καλά και τα κακά τους, και όχι κάτι στημένο. Τους έχω ακούσει και τους τρεις κατά καιρούς και μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δεν ξέρω τι θα πουν το επόμενο δευτερόλεπτο. Ακριβώς όπως συμπεριφέρεται ένας άνθρωπος που δεν είναι στημένος. Εσύ JohnDok, τις Τρίτες 5-10 συμπεριφέρεσαι με τον ίδιο τρόπο; Προφανώς όχι.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει κανείς να κάνει μια εκπομπή μπάχαλο αλλά οφείλει να κάνει μια εκπομπή αληθινή. Να υπάρχει θεματολογία αλλά εκείνη η θεματολογία που ταιριάζει στην προσωπικότητα του.

Εσύ μίλησες για επαγγελματικά web radio εγώ μιλάω για παραγωγούς μ' επαγγελματισμό. Δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Επαγγελματισμό μπορείς να βρεις στις πιο ερασιτεχνικές καταστάσεις ή ακόμα και σ' ένα χόμπυ. Επαγγελματισμός είναι η "σοβαρότητα" με την οποία προσεγγίζεις το οτιδήποτε κάνεις. Δυστυχώς δεν είναι κάτι που διδάσκεται, εμπνέεται ή περιγράφεται για να το κάνει κάποιος με τον σωστό τρόπο.

Έχω κάνει την συγκεκριμένη συζήτηση πολλές φορές στην ζωή μου. Δεν είναι τυχαίο.
Σε κάθε web radio, που δεν υπάρχει ένας επιχειρηματίας να το τροφοδοτει οικονομικά χωρίς άγχη και περιορισμούς, προκύπτουν πάντα τα ίδια προβλήματα και ακούγονται τα ίδια πράγματα.
Κάποια απ' αυτά είναι: Δεν μπορούμε να μιλάμε για επαγγελματικό ραδιόφωνο γιατί δεν υπάρχουν οικονομικές απολαβές, δεν έχουμε τα μέσα, οικονομικά ή άλλου είδους, για να το εξελίξουμε, πολλές φορές ακυρώνω εκπομπές γιατί προκύπτουν πράγματα και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω, ξεκινήσουμε να κάνουμε την πλάκα μας (όχι με την κακή έννοια) και τώρα προσπαθούμε να το βάλουμε σε καλούπια, εγώ κάνω αυτό και δεν θέλω να κάνω κάτι άλλο κλπ κλπ.

Δυστυχώς η πλειοψηφία των ανθρώπων, δυσκολεύονται ν' ακολουθήσουν κάτι νέο ή έστω και να το σκεφτούν. Η δύναμη της συνήθειας και του γνωστού είναι τεράστια. Είδα όμως παιδιά, ορμώμενοι από τέτοιου είδους συζητήσεις, να προσπαθούν και μέσα απ' την προσπάθεια να βρουν την "ταυτότητα" της εκπομπής τους, να βρίσκουν νέα κομμάτια της δικής τους ταυτότητας. Μία διαδικασία άξια σεβασμού και το αποτέλεσμα μαγικό. Γι' αυτό άλλωστε το υποστηρίζω με τόση "αυστηρότητα".

Όταν ξεκίνησα την εκπομπή, έκανα όλα αυτά που περιγράφω ως Don'ts. Με το πέρασμα του χρόνου όμως, άρχισα ν' ακυρώνω βόλτες για να είμαι σπίτι εγκαίρως και απ' την επόμενη μέρα της εκπομπής ξεκινούσα να στήνω την επόμενη. Όχι γιατί μου το ζήτησε κάποιος αλλά γιατί αυτή ήταν η επιλογή μου και την στήριζα με τον τρόπο που ήξερα.

Θα ξαναπω κάτι που είχα πει πριν πολύ καιρό και για άλλο θέμα.
Στην συγκεκριμένη σελίδα υπάρχει ένας άνθρωπος με όραμα, που ενδιαφέρεται, ασχολείται και πληρώνει για να κάνει ο καθένας μας την κ***α του, κάτι που μόνο αυτονόητο δεν είναι. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να προσπαθούν όλοι να τον "εκμεταλευτούν" και να τον "ξεζουμίσουν, συζητάμε το πως θα κρατήσουμε το λίγο, λίγο ή στην καλύτερη να το κάνουμε λίίίγο παραπάνω.

Ξέρω πόσο αντιπαθής γίνομαι αλλά να ξέρετε πως για τα περισσότερα άτομα εδώ μέσα, τρέφω απεριόριστο σεβασμό κάτι που δεν το συνηθίζω. Γι' αυτό εξακολουθώ να μιλάω.

Σας (ξανα)φιλώ...!


#45   
MikeBooklover
Συγχορδία Μινόρε
Chat
22.01.2015, 21:52
Οφείλω να ομολογήσω πως η συζήτηση έχει ξεφύγει από το επίπεδο γνώσης μου περί τα ραδιοφωνικά αλλά παραμένει πολύ ενδιαφέρουσα. Βέβαια με έχει αγχώσει λίγο γιατί έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για την επάρκειά μου ως παραγωγού και για το αποτέλεσμα στην εκπομπή. Από την άλλη σκέφτομαι μέχρι ποιο σημείο θα μπορούσα να ενσωματώσω αλλαγές χωρίς να σταματήσει να είναι αυτό που θέλω να κάνω.
#46   
sillia
Βετεράνος
Chat
22.01.2015, 22:11

Αυτο και βάζω την . μου εδώ

Απο θεωρία καλά πάμε ! Άριστα θα έλεγα !

Ας περάσουμε στην επόμενη φάση που λέει η θεωρία να γίνει και πράξη να δούμε αν μπορεί να στηριχτεί !

Χρυσάννα μου κανείς δεν γίνεται αντιπαθής καταθέτοντας την άποψή του !

Το αντίθετο θα έλεγα..

Αλλά απ ότι έγραψες παραπάνω παίρνω αυτό.....

""Στην συγκεκριμένη σελίδα υπάρχει ένας άνθρωπος με όραμα, που ενδιαφέρεται, ασχολείται και πληρώνει για να κάνει ο καθένας μας την κ***α του, κάτι που μόνο αυτονόητο δεν είναι. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να προσπαθούν όλοι να τον "εκμεταλευτούν" και να τον "ξεζουμίσουν, συζητάμε το πως θα κρατήσουμε το λίγο, λίγο ή στην καλύτερη να το κάνουμε λίίίγο παραπάνω."""

Και απαντώ

Στην συγκεκριμένη σελίδα υπάρχουν άτομα που αγαπάνε αυτό που κάνουν και το προσφέρουν με καρδιά και όπως τους βγαίνει !

Δεν με νοιάζει αν είναι συντακτικά τόσο καλοί όσο μ' ενδιαφέρει να είναι αληθινοί και αυτό που προσφέρουν να είναι δικό τους να βγαίνει απο μέσα τους και όχι αποτέλεσμα δανεισμού !

Προτιμώ τον ερασιτεχνισμό απο τον κακό επαγγελματισμό !

Αγαπάμε την συγκεκριμένη σελίδα και δεν κάνουμε την κ***α  μας ...λέξη που δεν μ'αρέσει !

Πολύ καλύτερη την θέλουμε και όχι λιιιιιγο !

Ας κάνουμε όλοι μας τα λόγια έργα ..

Καλή συνέχεια ...


#47   
JohnDok
Σολίστ
Chat
22.01.2015, 22:25

Chrysanna δεν κατάλαβα γιατί αρπάχτηκες από την τοποθέτηση μου,την γνώμη μου κατέθεσα όσο για το παράδειγμα σου με τους παραγωγούς που αναφέρεις το θεωρώ τελείως εκτός θέματος,τι σχέση έχουμε εμείς με τα πρόσωπα αυτά? Γιά το κεφάλαιο παραγωγούς μ' επαγγελματισμό που θίγεις,ερασιτέχνες είμαστε και έτσι θα παραμείνουμε γιατί ο επαγγελματισμός θέλει αυτό που προσπάθησες όπως είπες με την εκπομπή αλλά κάπου στην πορεία δεν σου βγήκε(αν κατάλαβα καλά αλλιώς με διορθώνεις),ο επαγγελματισμός λοιπόν θέλει χρόνο,καθαρό μυαλό,καθαρές σκέψεις από προβλήματα,πράγμα αδύνατον στις μέρες μας,όλοι προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με την δύσκολη καθημερινότητα και να προλάβουμε να πάντα,έτσι η προετοιμασία μιάς εκπομπής όπως την θέλουμε μπορεί να μην γίνεται,αλλά η προσπάθεια υπάρχει,τι να κάνουμε αυτοί είμαστε.Κλείνοντας θα ήθελα την γνώμη σου στην τοποθέτηση μου γιά ενεργή συμμετοχή των συντακτών του περιοδικού με τακτική εκπομπή στο ραδιόφωνο μιάς και ασχολείσαι πολύ ενεργά με τα θέματα του περιοδικού.


#48   
Chrysanna
MusicHeaven Guru
Chat
22.01.2015, 22:57

Εννοείται πως δεν αρπάχτηκα.-

Ζητώ συγγνώμη αν βγήκε έτσι, απλά ο τρόπος μου στερείται γλυκύτητας τις περισσότερες φορές :)

Το παρόν είναι θέμα αναζήτησης και δεν έχει κανένα νόημα ύπαρξης ο αντίλογος, παρα μόνο ο λόγος. Ζήτησες επιπλέον διευκρινισεις για την τοποθέτηση μου, και στις έδωσα. Αυτό μόνο.
Όσο για το "δεν σου βγήκε", χωρίς ν' αναφέρομαι στο ποιοτικό αποτέλεσμα η κρίση του οποίου είναι δουλειά μόνο του ακροατή, σου απαντώ απλά το ότι η εκπομπή σταμάτησε για προσωπικούς λόγους.

Σχετικά με το περιοδικό, ευχαρίστως να σου απαντούσα αν είχα οποιαδήποτε επαφή μ' αυτό, πέραν την ανάγνωσης των άρθρων. Ένα απ' τα ταλέντα που δεν μου έδωσε η Φύση, είναι αυτό της συγγραφής...-----------------

Shattered Glimpses...

[ τροποποιήθηκε από τον/την Chrysanna, 22-01-2015 22:58 ]


#49   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
22.01.2015, 23:22

Κατά τη γνώμη μου, είναι καθαρά θέμα χρόνου. Όταν αγαπάς να κάνεις κάτι, βρίσκεις ΚΑΙ τον χρόνο για να το κάνεις. Και μη μου πει κανείς, “θέλω αλλά δεν μπορώ” γιατί δεν θα το δεχτώ. Απλά, δεν υπάρχει αγάπη –ή αν θες- δεν υπάρχει αρκετή. Όταν αγαπάς π.χ. να κάνεις ραδιόφωνο ερασιτεχνικό, δεν σε νοιάζει αν οι ακροατές σου είναι 4 ή 104, γιατί αυτό που σε νοιάζει είναι να καλύψεις πρωτίστως τη δική σου ανάγκη, που θα πει ότι είσαι αληθινός, αυθεντικός, ειλικρινής και άρα, αυτό εκπέμπεις προς τους ακροατές σου, το εισπράττουν από σένα και δεν χρειάζεται καν να προσπαθείς, γιατί γίνεται αυτόματα. Φαντάζεστε λοιπόν να συμβαίνει αυτό το πράγμα σε όλες τις εκπομπές;

(Προς θεού, δεν υπαινίσσομαι κάτι σε βάρος κάποιου παραγωγού ή κάποιας συγκεκριμένης εκπομπής.).  

Να το χωρίσετε σε ζώνες, έτσι ώστε να μην τελειώνει η μία εκπομπή με Τσιτσάνη και να μπαίνει η επόμενη με AC/DC. Οι  ζώνες, να ακολουθούνται και να διαμορφώνονται ΚΑΙ από την  play list, για να ρέει και να “δένει” ομαλά το ρεπερτόριο ακόμα και σε αλλαγή από play list σε παραγωγό, ή από παραγωγό σε play list.

Όσο για το “δέσιμο” ραδιοφώνου & περιοδικού, δεν ξέρω πώς το εννοείτε, αλλά θα μπορούσαν οι παραγωγοί, να αναφέρουν στις εκπομπές τους ότι π.χ.

1) Αυτή την εβδομάδα (ή σήμερα ας πούμε –ή χθες-) δημοσιεύτηκε το τάδε άρθρο του τάδε μέλους και αφορά στον τάδε καλλιτέχνη και εάν το άρθρο συμπίπτει με το ρεπερτόριο του παραγωγού, να βάζει ένα-δύο κομμάτια του καλλιτέχνη που παρουσιάζεται διαβάζοντας και μερικά μέρη από το άρθρο. 

2)  Οι παραγωγοί ανάλογα με το ρεπερτόριό τους, να ψάχνουν στα παλαιότερα άρθρα και να αναφέρονται σ’ αυτά, ενημερώνοντας τους ακροατές. π.χ. “Σήμερα δημοσιεύθηκε αυτό, αλλά σαν σήμερα πριν από δύο –ας πούμε- χρόνια, είχε δημοσιευθεί το τάδε άρθρο. Δείτε το. Είναι στην τάδε σελίδα του περιοδικού, με ημερομηνία τάδε.”
   
Διάφορα τέτοια μπορούν να γίνονται. Φαντασία θέλει.

Και κάτι για να σας προλάβω, γιατί σίγουρα θα μου το γράψετε ή θα μου το πείτε, όπως μου το έχουν πει, ή μου το λένε κατά καιρούς, ο Jorge, ο Deos, η Sillia, η Mary, η Chrysanna, η Agia, ο Aitherovamonas…

Όταν έκανα ραδιόφωνο εδώ, έκανα μία δίωρη εκπομπή κάθε Τετάρτη βράδυ και άλλη μία μιας ώρας κάθε Κυριακή απόγευμα αν θυμάμαι καλά. Όμως οι τρεις αυτές ώρες, για να ετοιμαστούν, απαιτούσαν τουλάχιστον ένα εξάωρο από τον χρόνο μου, γιατί δεν μπορώ να βάζω τον player να παίζει και να μη λέω κουβέντα. Η κουβέντα όμως που θα θέλω να πω, απαιτεί ψάξιμο, το ψάξιμο απαιτεί χρόνο, ο χρόνος απαιτεί αφιέρωση και θα μου πείτε τώρα “μα εσύ πιο πάνω μας είπες ότι όποιος αγαπάει, βρίσκει χρόνο κλπ.” Και ναι, το είπα, αλλά η δική μου η ιδιαιτερότητα είναι το concept.  Η φάση που διανύω, με πηγαίνει αλλού. Η σκέψη μου, είναι αφιερωμένη στη συγγραφή και θα πρέπει να πάρω ένα μέρος της και να το τοποθετήσω στο ραδιόφωνο. Δεν θα μπορέσω όμως να λειτουργήσω μισός εδώ και μισός εκεί. Ή θα αφιερωθώ ολοκληρωτικά σε κάτι ή δεν θα αφιερωθώ καθόλου.  Άστο και θα έρθει η ώρα του. Άστο να ωριμάσει και να πέσει μόνο του, για να είναι αληθινό.

Να έχετε καλή συνέχεια. :)  

Ήταν οι σκέψεις ενός παλιού παραγωγού  (από τους πρώτους) του ΜΗ.         


-----------------

 "And in the End
the Love you Take, 
is Equal to the Love
you Make!"

[ τροποποιήθηκε από τον/την Orfeus, 23-01-2015 10:05 ]


#50   
ilio
Βετεράνος
Chat
23.01.2015, 23:34

Sillia και Mary_Omikron εννοούσα ακριβώς αυτό που περιέγραψε ο Πέτρος.

Δεν έθεσα κανένα θέμα ηγεσίας καλέ!

Αν θέλετε κάντε τον κόπο να ξαναδιαβάσετε το γραπτό μου ολόκληρο. Smile

Άλλωστε στο παρελθόν - αλλά και πρόσφατα - τόσο ο jorge όσο και ο Deos,λόγω έλλειψης χρόνου,έχουν ζητήσει την συνδρομή μας για την στήριξη του ραδιοφώνου μας.

Οπότε όλο το ζήτημα για να "τρέξει" το ραδιόφωνο μας και να έχουν διάρκεια οι όποιες ιδέες και δράσεις είναι θέμα ομαδικότητας,σύμπνοιας,κινητοποίησης και ανανέωσης,με πρωτοβουλίες ενός ή περισσοτέρων ατόμων ή και ολόκληρης της ραδιοφωνικής ομάδας.

Δεν είναι θέμα ηγεσίας το να υπάρχουν άνθρωποι που θα αναλαμβάνουν να συνδέσουν την εκάστοτε εκπομπή τους με το σύνολο του ραδιοφώνου.Είναι θέμα πρωτοβουλιών.

Και τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν υπάρξει στο παρελθόν και δεν προήλθαν μόνο από τον υπεύθυνο του site ή του ραδιοφώνου αλλά και από άλλα άτομα της ραδιοφωνικής ομάδας,που "τραβούσαν" το ένα το άλλο.

Αναλάμβαναν δηλαδή ρόλο συντονιστή,εκ περιτροπής.Οι παλιοί μπορούν να θυμηθούν και οι νέοι μπορούν να ανατρέξουν στα σχετικά topics.

Και τώρα για παράδειγμα,ο Κώστας πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει το σχετικό θέμα,ο Πέτρος να δηλώσει πως είναι διαθέσιμος από άποψη χρόνου να κάνει περισσότερα πράγματα κλπ,ο jorge να "τρέξει" την ιδέα με τις ζώνες και πάει λέγοντας.

Ο Κώστας,ο Πέτρος ,ο Mikebooklover και ο Johndok δεν είχαν προλάβει την εποχή του ραδιοφώνου μας,όπου όντως υπήρχε ένας ενεργός πυρήνας και ομαδικότητα στο ραδιόφωνό μας και ήταν λογικό να αναρωτηθούν για το θέμα των ακροάσεων και να αναζητήσουν λύσεις.

Κάποια στιγμή αυτός ο πυρήνας έσπασε για διάφορους λόγους (έχει αναφέρει και η Μαίρη στο πρώτο ποστ της ορισμένους από αυτούς) και έτσι δημιουργήθηκε ένα κενό στο ραδιόφωνο.Το κενό που προανέφερα.

Και τώρα ίσως είναι η ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας νέος πυρήνας ενεργός με τους νέους παραγωγούς,όπως τα παιδιά που ανέφερα,καθώς επίσης και με όσους παλιούς παραγωγούς μπορούν να διαθέσουν χρόνο.

Και επειδή το θέμα του χρόνου είναι ένας παράγοντας πολύ βασικός και καθοριστικός για οποιαδήποτε προσπάθεια κατ' εμέ,πόσω μάλλον για το ραδιοφωνό μας,έκρινα σκόπιμο να υπερτονίσω πως η ενασχόληση με το ραδιόφωνο μας απαιτεί πολύ χρόνο,κουράγιο,διαρκή ενασχόληση,πάθος,ομαδικό πνεύμα κλπ από την στιγμή που είναι κάτι εντελώς εθελοντικό,δεν υπάρχει στούντιο και τεχνική υποστήριξη όπως σε άλλα web radios και όλα αυτά που ήδη όλοι μας ξέρουμε.


Η σύμπνοια και το δέσιμο μιας ομάδας σαφέστατα δεν είναι κάτι που γίνεται με το ζόρι,όπως και η χημεία μεταξύ των μελών της,όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να καλλιεργηθεί.

Αρκεί να υπάρχει καλή πρόθεση από όλους,δοτικότητα,διάθεση για επικοινωνία και πνεύμα συνεργασίας.

Αυτά από εμένα και πιστεύω αυτή τη φορά να έγινα κατανοητή.


-----------------

"Δεν τα βλέπεις όλα από εκεί που τα κοιτάς"

[ τροποποιήθηκε από τον/την ilio, 23-01-2015 23:38 ]


#51