ελληνική μουσική
316 online   ·  209.870 μέλη

Δημιουργια home studio

paixtaras4
18.02.2015, 01:21

Kαλησπερα...θελω να αγορασω μια καρτα ηχου εξωτερικη και ενα πυκνωτικο μικροφωνο .Τα οργανα που διαθετο ειναι μπουζουκι κιθαρα προς το παρων...θελω να ασχοληθω λιγο με το home studo και να μαθω να κανω αξιοπρεπεις εγγραφες.Οπιος γνωρίζει μπορει να μου προτεινει τι πρεπει να αγορασω απο την πρωσοπικη του εμπειρεια!Τωρα για τα χρηματα μην ρωτατε καντε απλως τις προτασεις σας και θα δω...


paixtaras4
21.02.2015, 02:05

Σκεφτόμουν αντι για καρτα ηχου να παρω μια κονσολα  πχ 6καναλι και να της συνδεσω στον υπολογιστη και απο εκει να γραφω...Εσεις τι λετε?


STEFANOS604
21.02.2015, 09:37

Τα PCs έχουν ή ενσωματωμένη sound card στη motherboard  ή sound card βυσματωμένη στα slots της motherboard  ή και τις 2 που με γεφυρώματα αποσυνδέεις τη μια και ενεργοποιείς την άλλη.

Αν το PC σας (κατά τη γνώμη σας) δεν διαθέτει ‘’από τη μάνα του ‘’ καλή κάρτα ήχου (sound card , λέγεται και  sound converter ή και audio interface), υπάρχουν  εξωτερικές κάρτες ήχου που συνδέονται με το PC μέσω USB ή PCI board που συνδέεται σε  external hub (τέτοια έχω εγώ).

Αν θέλετε να ηχογραφήσετε πολλά όργανα μαζί, τότε θα πρέπει να ψάξετε για μια sound card με δυνατότητα ηχογράφησης πολλαπλών οργάνων.

Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετές καλές κάρτες ήχου, με αρκετά extra όπως effects και άλλα σε προσιτές τιμές ( 200- 400 ευρω)

Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε:

multichannel soundcard  και φυσικά αναλογική κονσόλα , ψηφιακή κονσόλα ή Multi-track Recorder για πιο επαγγελματικές ηχογραφήσεις πολλών οργάνων

Μπορείτε ακόμα με ποιότητα ‘’οικιακής ηχογράφησης’’ , να χρησιμοποιήσετε το mono mixer (12 ευρώ) που χρησιμοποιώ εγώ , για ηχογράφηση μέχρι 4 όργανα και μικρόφωνα αλλά και να τον  χρησιμοποιήσετε σε περιπτώσεις που δείχνονται με φωτογραφίες  στο τρέχον άρθρο : ‘’Φορητοί ενισχυτές κιθάρας’’  ΕΔΩ :

Άρα η απάντηση στο ερώτημα σου είναι θετική