ελληνική μουσική
421 online   ·  208.909 μέλη

Sani Festival

yapartysugr
Περαστική Νότα
Chat
25.06.2015, 17:32

Γνωρίζει κανείς φέτος ποιοι θα είναι οι καλλιτέχνες που θα στελεχώσουν το sani festival; Ψάχνω τον Ludovico Einaudi μήπως έρθει Ελλάδα τον είχαν φέρει στο sani πριν χρόνια και κάτι ακούγετε ότι μπορεί να ξανά έρθει.


#1   
mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
25.06.2015, 19:49

Το Sani Festival, μια γιορτή της μουσικής, που ξεκίνησε το 1993, για να καθιερωθεί μετά από 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας ως μια διοργάνωση με υψηλό προφίλ και διακριτό στίγμα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας μας, αποκτώντας στην πορεία και διεθνές αντίκτυπο, οδεύει αισίως στην 23η διοργάνωσή του παρασύροντας μας στη μαγεία του. 

Ιδιαίτερα γνωστό διεθνώς πλέον για το τριήμερο αφιέρωμά του στην παγκόσμια σκηνή της Jazz, μέσω της θεματικής ενότητας “Jazz on the Hill”, το Sani Festival ταυτοποιήθηκε ως έναμουσικό –κυρίως- φεστιβάλ, με σαφείς θεματικές ενότητες, που αγκαλιάζουν μουσικά είδη πολλές φορές μη “εμπορικά”, ενώ στην πορεία φλέρταρε και με άλλες τέχνες, οι οποίες αλληλεπιδρούν με τη μουσική .

Για την 23η έκδοση της καλοκαιρινής γιορτής της μουσικής, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Sani Festival, Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη, μιλώντας για το φετινό προγράμμα , τονίζει ότι στήθηκε ένα πρόγραμμα συνυφασμένο με τη φιλοσοφία και τους κύριους στόχους του φεστιβάλ, που γεφυρώνουν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας, αυτούς του πολιτισμού και του τουρισμού, που αναδεικνύουν τη βασική αξία της πολιτιστικής αποκέντρωσης μέσα από εκδηλώσεις υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας , που αναπτύσσουν τον διάλογο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης με την ουσιαστική επικοινωνία των ανθρώπων -γηγενών και ξένων επισκεπτών της περιοχής- μέσα από την τέχνη, που συνδέουν την ποιοτική ψυχαγωγία με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα ενός διαφοροποιημένου, επιμελημένου τουριστικού προιόντος
 
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δομημένο σε θεματικές ενότητες με κύριο συστατικό τις αποκλειστικές μετακλήσεις ανερχόμενων, αλλά και καταξιωμένων δημιουργών του παγκόσμιου μουσικού γίγνεσθαι, αλλά και την ανάδειξη της ελληνικής σύγχρονης μουσικής δημιουργίας.

Σ’ αυτό το πνεύμα, στόχος του προγραμματισμού για τη φετινή έκδοση του Jazz on the Hill” είναι η γνωριμία με το κοινό διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών της Jazz, σε μια θεματική που αφορά στους άνδρες Jazz vocalists.

Τέσσερις άνδρες μουσικοί και βιρτουόζοι του είδους, οι Chris Potter, Dave Holland, Lionel Loueke καιEric Harland θα ανοίξουν τη φετινή αυλαία του  “Jazz on the Hill”, μια εισαγωγή στην καθαρόαιμη αυτοσχεδιαστική Jazz. (11/7)

Στη συνέχεια, ο Hugh Coltman, o προτεινόμενος rising star της φετινής ενότητας του Jazz on the Hill, στην πρώτη και αποκλειστική εμφάνισή του στην Ελλάδα, ο οποίος θα παρουσιάσει στο Λόφο της Σάνης το νέο του project, τις διασκευές των τραγουδιών του Nat King Cole με τα οποία μεγάλωσε και φυσικά αγάπησε. (17/7)

Η θεματική του Jazz on the Hill κλείνει με έναν καλλιτέχνη-πολιτιστικό σύμβολο στις ΗΠΑ. Ο βραβευμένος πολλάκις με Grammy Kurt Elling, ένας από τους διασημότερους Jazz vocalists με πολλές διακρίσεις και βραβείακι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της Jazz στην εποχή μας- ανεβαίνει στο Λόφο της Σάνης για μια και μοναδική συναυλία στον ελλαδικό χώρο. (18/7)

Μια σημαντικότατη μουσική προσωπικότητα, ένας από τους κυριότερους και διασημότερους εκπροσώπους της world music, ο Salif Keita, θα εκπροσωπήσει μ' ένα ιδιαίτερο ακουστικό project το είδος στη θεματική “Sounds of the World”. (31/7)

Τέλος, τρεις ξεχωριστές συναυλίες , το περιεχόμενο των οποίων αναδεικνύει την ελληνική δημιουργία στο σύνολό της μέσα από την ποίηση, τη λογοτεχνία και τη μουσική, θα συνθέσουν την ενότητα “Greek Variations”. 

Από την ελληνική μουσική σκηνή θα θαυμάσουμε το “Play” με την Έλλη Πασπαλά και τον Vassilikos (25/7),τη ∆ήμητρα Γαλάνη σε ένα μοναδικό, οπτικοακουστικό πρότζεκτ με τίτλο “Chronos”  (8/8) και μια σύμπραξη του Φίλιππου Πλιάτσικα με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε μια μουσική παράσταση με τίτλο “The Other Side of Greece” (14/8).

Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη


Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνοπτικά:


Jazz ON THE HILL

Σάββατο 11 Ιουλίου

Dave Holland, Chris Potter, Lionel Loueke & Eric Harland

Παρασκευή 17 Ιουλίου

HUGH COLTMAN – SHADOWS – τραγούδια του Nat King Cole

Σάββατο 18 Ιουλίου

KURT ELLING – Passion World

 

GREEK VARIATIONS

Σάββατο 25 Ιουλίου

Έλλη Πασπαλά – Vassilikos: PLAY

 

SOUNDS OF THE WORLD

Παρασκευή 31 Ιουλίου

SALIF KEITA – Acoustic Project

 

GREEK VARIATIONS

Σάββατο 8 Αυγούστου

CHRONOS – Δήμητρα Γαλάνη

μία μουσική παράσταση εμπνευσμένη από εξέχοντες Έλληνες ποιητές και συνθέτες

Παρασκευή 14 Αυγούστου

THE OTHER SIDE OF GREECE

Φίλιππος Πλιάτσικας & Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη

 (http://www.culturenow.gr/37286/sani-festival-programma-2015)


#2   


Αυτά τα διάβασες;