ελληνική μουσική
    1000 online   ·  210.857 μέλη
    georgehandel
    28.12.2015, 14:13

    ειχα κανει παλιοτερα γυρω στα 5 χρονια σπουδων θεωριας-αρμονιας και κιθαρας

    σκεφτομαι να ξαναρχισω αλλα με στοχο αυτη τη φορα καποιο πτυχιο ωστε να μπορω να εργαστω αργοτερα

    τι προτεινετε? καποιο δημοτικο ωδειο ισως θα ηταν φθηνοτερο?

    αποτι εχω καταλαβει μπορω να παω ειτε για πτυχιο κιθαρας ειτε για αρμονια-αντιστιξη κλπ 

    υπαρχει αλλη εναλλακτικη?

    ευχαριστω- ειμαι 33!

    [ τροποποιήθηκε από τον/την georgehandel, 28-12-2015 14:14 ]


    CROSS
    28.12.2015, 17:34

    Καλησπέρα!Καταρχήν αφού είσαι 33 τελείωσες,καλύτερα μπές στο χρονοντούλαπο,το χασες το τραίνο κλπ...αν πιστεύεις αυτά,τότε όντως δεν έχει νόημα να ασχοληθείς,εγώ πάντως έκανα πλάκα.Η ηλικία δεν πάιζει κανένα ρόλο...3..13..33..103..ένας μουσικός όσα πτυχία κι αν εχει είναι πάντα ''μαθητής''γιατί η μουσική δεν τελειώνει ποτέ.Απλά ο καθένας βαζει κάποια όρια εκεί που θέλει.

    Αν δεν εχεις θέμα με το οικονομικό,κάνε παράλληλα κιθάρα και αρμονία για αρχή.Χοντρικά οι τιμές για πτυχίο αρμονίας είναι γύρω στα 130-150 το μήνα, ανάλογα το ωδείο.Οι σπουδές διαρκούν 3 χρόνια,και υπολόγιζε ότι στις εξετάσεις σου θα θέλεις απο 600-700(πάλι ανάλογα το ωδείο).Τα όργανα ειναι πολύ πιο κάτω σε τιμές(σχετικά με το μήνα).Δεν έχουν σημασία αυτά όμως ενα διαθέτεις κάποιο μηνιαίο εισόδημα,γιατί αξίζουν πολυ περισσότερα απο τα χρήματα(όσα κι αν ειναι αυτα)και σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να κάνεις τσιγκουνιές.

    Τώρα,αν θέλεις να κάνεις αυτες τις σπουδές,μόνο και μόνο για να μπορείς να εργαστείς....τότε με βάση τα όσα ισχύουν τα τελευταία 6-7-8 χρόνια(πιο πριν δεν ξέρω τι γινόταν)αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο,εκτός κι αν έχεις καλές γνωριμίες(ή αν αποκτήσεις κατα τη διάρκεια των σπουδών).

    Άλλη εναλλακτική,είναι το δωρεάν πτυχίο του ΑΕΙ απο τμημα μουσικών σπουδών,αν ο σκοπός σου είναι μόνο η εργασία(διάρκεια σπουδών,5 χρόνια).Γιατί ό,τι μαθαίνεις σε ενα ωδείο δεν το μαθαίνεις στο ΑΕΙ,επειδή είναι διαφορετικά πράγματα.Σίγουρα όμως είναι ενα πτυχίο που μετράει,κι αν σε ενδιαφέρει μελλοντικά να γίνεις καθηγητής μουσικής,θα χεις περισσότερες πιθανότητες να βρείς δουλειά σε κάποιο σχολείο πχ.επειδή θεωρητικά περιλαμβάνει και ''παιδαγωγική''κατάρτιση.

    Αυτά,σε πολύ γενικές γραμμές.Παντως εαν σου αρέσει η μουσική μην σκέφτεσαι σαν συμβατικός ''υπάλληλος''του ''συστήματος''.Μπές μέσα της,και όπου σε βγάλει.Είναι υπέροχο ταξίδι!


    georgehandel
    28.12.2015, 21:46
    χμ, τμημα μουσικων σπουδων εγγυαται οτι θα βρω εργασια ως καθηγητης μουσικης? ειναι και οι πανελληνιες στη μεση,,το θεμα ειναι οτι αυτη τη στιγμη ειμαι ανεργος και γενικοτερα οι αντοχες για διαβασμα εχουν μειωθει , ευχαριστω για την απαντηση παντως.
    investor
    28.12.2015, 22:18
    Κάνε κάτι άλλο καλύτερα και κράτα τα μουσικά για χόμπι.Δεν έχουν χρήμα αυτά,πολύς κόπος για το τίποτα...πόσοι και πόσο θα πληρώνουν έναν καθηγητή μουσικής σε μια πενταετία απο σήμερα,όταν οι μισθοί θα είναι επιπέδου Αλβανίας? Τώρα βέβαια,αρκετοί θα σου πούνε για χαμένα όνειρα,φρου φρού και αρώματα,αλλά αυτά ή γίνονται απο νωρίς ή δεν γίνονται...
    CROSS
    28.12.2015, 22:40

    Παράθεση:

    Το μέλος georgehandel στις 28.12.2015, 21:46 έγραψε...

    χμ, τμημα μουσικων σπουδων εγγυαται οτι θα βρω εργασια ως καθηγητης μουσικης? ειναι και οι πανελληνιες στη μεση,,το θεμα ειναι οτι αυτη τη στιγμη ειμαι ανεργος και γενικοτερα οι αντοχες για διαβασμα εχουν μειωθει , ευχαριστω για την απαντηση παντως.

    Εννοείται πως όχι.Σε τίποτα δεν είναι εγγυημένο ότι θα βρείς δουλειά.Οι πιθανότητες σε όλους τους τομείς είναι όσες και να κερδίσεις ένα τυχερό παιχνίδι.Νόμιζα ότι σε ενδιέφερε η μουσική γι αυτό απάντησα αναλόγως.


    georgehandel
    29.12.2015, 14:03

    εννοειται πως με ενδιαφερει αλλα τα πραγματα οικονομικα εχουν αγριεψει-τυχερο παιχνιδι? εσυ εισαι πιο απαισιοδοξος απο μενα

    [ τροποποιήθηκε από τον/την georgehandel, 29-12-2015 14:03 ]


    CROSS
    29.12.2015, 16:56

    Δεν είναι θέμα απαισιοδοξίας,αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.Για τις γυναίκες είναι πολύ πιο εύκολα γιατι για πχ στην εκπαίδευση πάντα τις προτιμούν..και καλά είναι πιο κατάλληλες στη συναναστροφή με παιδιά.Αλλά και παντού τις προτιμούν.Αν δεις πχ μια εφημερίδα αγγελιών το 99.9% απευθύνεται σε γυναίκες.

    Εκτός απο αυτό σε κάθε θέση εργασίας υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι,που μέσα σε αυτούς πάντα θα υπάρχουν και τα ''μοντέλα''εμφανισιακά.Στο σύστημα των συνεντεύξεων λοιπόν,αν δεν εισαι μοντέλο δεν έχει νόημα να πηγαίνεις καν.Το έχω δεί με τα μάτια μου:πριν 2 χρόνια περίπου που έτυχε να πάω σε ένα ιδιωτικό για συνέντευξη,μαζί με μένα εκείνη την ώρα ήταν τέτοιες κατηγορίες εμφάνισης.Ο ιδιοκτήτης και διευθυντης που έκανε τις συνεντεύξεις πάνω απο 80 ετών.Τη συνέχεια ας μη την φανταστούμε καλύτερα..Έτσι λειτουργούν αυτά.Μόνο αν υπήρχε κάποιο συστημα εξετάσεων ας πούμε,που να φαίνονται τα προσόντα κάποιου,θα υπήρχαν πιθανότητες.Με το ''φαίνεσθαι'' μόνο και την εμπειρία απο προηγούμενες ζωές που απαιτείται επίσης σε όλους του τομείς,δε γίνεται δουλειά.

    Οπότε,απλά δεν ασχολείσαι και τελείωσε η ιστορία.Χάσιμο χρόνου είναι να ψάχνει κάποιος εργασία.Αντι αυτού υπάρχουν πολύ δημιουργικά πράγματα να κάνει κανείς,ειδικά αν είναι και μουσικός. .:D


    georgehandel
    29.12.2015, 23:27
    μιλας για συνεντευξεις σε ωδεια? ωραιος - welcome to the mens rights movement !