Είχα αποφασίσει να μήν αναμιχθώ στη συζήτηση αυτή,όμως η μονομέρεια που συναντάω ΚΑΙ εδώ μέ αναγκάζει να αναθεωρήσω την απόφασή μου και να πώ κάποια πράγματα που δέν τά ξέρετε (καί είναι φυσικό,αφού μόνη πηγή ενημέρωσής σας είναι τά ελληνικά ΜΜΕ,που βεβαίως είναι προκατειλημμένα..).
1.Διαβάζω από το άρθρο που αποτέλεσε αφορμή γι'αυτό το Post:
"Τα κτίρια που χρησιμοποιεί η Χεζμπολά χτύπησαν οι Ισραηλινοί. Κτίρια στα οποία κατοικούν όμως οικογένειες..."
Αλήθεια,αναρωτήθηκε κανείς σας γιατί άραγε νά κατοικούν οικογένειες στά κτίρια που χρησιμοποιεί μιά τρομοκρατική οργάνωση;Κανένας εδώ μέσα δέν το επεσήμανε αυτό.Θά σάς πώ λοιπόν εγώ το γιατί:γιατί είναι πάγια τακτική τής Χετζμπολλάχ (καί τής Χαμάς καί όλων τών λοιπών τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή) νά βάζη μπροστά αθώους ώς ανθρώπινες "ασπίδες".Ωστε το Ισραήλ νά αναγκαστή να σκοτώση αυτούς τους αθώους προκειμένου να εξουδετερώση τά σημεία-στόχους που βρίσκονται από πίσω.Καί να "εισπράξη" την γενική κατακραυγή...
2.Αναρωτήθηκε κανείς γιατί βγαίνει ο ηγέτης τής Χετζμπολλάχ,ο Νασράλλα,και μιλά ώς εκπρόσωπος τού Λιβάνου;Πού είναι η Λιβανική πολιτική ηγεσία;Πού είναι ο Λιβανικός στρατός;
3.Πόσοι από εσάς ξέρετε οτι επί χρόνια η Χετζμπολλάχ χρησιμοποιεί το έδαφος τού Λιβάνου γιά να εκτοξεύη από εκεί ρουκέτες εναντίον τού Ισραήλ;Οτι η κυβέρνηση τού Λιβάνου άν και είχε εντολή από τον ΟΗΕ να ξεκαθαρίση το έδαφός του από τίς διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις,εν τούτοις δέν έκανε απολύτως τίποτε;
4.Πόσοι από εσάς ξέρετε οτι η Χαμάς έχει ώς "καταστατικό" στόχο της την εξαφάνιση τού Ισραήλ από τον χάρτη καί το "ρίξιμο όλων τών Εβραίων στη θάλασσα";Ακόμα καί τώρα,που είναι εκλεγμένη κυβέρνηση τών Παλαιστινίων.Ακόμα καί τώρα,ο Ισμαήλ Χανίγιε (πρωθυπουργός τών Παλαιστινίων) δήλωσε πως "δέν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίση το Ισραήλ".Είναι μήπως σωστό και δίκαιο αυτό;Καί ποιά κατά την γνώμη σας θα έπρεπε να είναι η αντίδραση σέ μιά τόσο αδιάλλακτη στάση;
5.Πόσοι από εσάς ξέρετε ότι πέρυσι,όταν το Ισραήλ αποσύρθηκε μονομερώς από την Λωρίδα τής Γάζας αφήνοντας στούς Παλαιστίνιους ένα σωρό υποδομές (ναί,αυτές που τώρα καταστρέφει...),αυτοί μετέτρεψαν τίς αγροικίες που βρήκαν εκεί σέ βάσεις εκτόξευσης πυραύλων Qassam εναντίον τού Ισραήλ,αντί να κοιτάξουν να οργανώσουν την οικονομία τους (μέ τά εκατομμύρια που τούς αποτέλλει η Ε.Ε καί οι ΗΠΑ ώς χρηματική βοήθεια);
6.Πόσοι από εσάς αναρωτήθηκαν γιατί άραγε η Χαμάς προέβη στην απαγωγή τού Ισραηλινού στρατιώτη μέσα από Ισραηλινό έδαφος,ενώ γνώριζε οτι αυτό θα προκαλέση αντίποινα εκ μέρους τού Ισραήλ; (τό ίδιο ισχύει καί γιά τους δύο στρατιώτες που απήγαγε η Χετζμπολλάχ,πάλι μέσα από Ισραηλινό έδαφος,στά σύνορα μέ τον Λίβανο,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΗ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ).
Αυτά είναι λίγα από ένα σωρό άλλα στοιχεία που βεβαίως δέν τα ξέρετε διότι δέν ξέρετε την ιστορία τής περιοχής,δέν έχετε συγγενείς εκεί από το 1948 που νά σάς λένε τί συμβαίνει και δέν έχετε ζήσει εκεί ώστε νά ξέρετε τίς συνθήκες.
Καί κάτι γιά την Αννούλα (Other_side):
Σέ προγενέστερη συζήτησή μας είχες ομολογήσει οτι:"
δέν ξέρω καλά τά πράγματα,πές μου εσύ που τα ξέρεις".Καί όμως,παρ'όλα αυτά,παρ'όλο που εχεις πλήρη άγνοια,λές τώρα "
Για το Ισραήλ τα έχω ξαναπεί και δεν θέλω να αρπαχτούνε ένας δυο. Το γνωρίζουμε καλά πως φταίει, φταίει και ξανά φταίει η κυβέρνηση του Ισραήλ για τη κατάσταση στο Λίβανο σήμερα".
Λοιπόν Αννούλα μου,θά αρπαχτούμε.Θά αρπαχτούμε γιατί μέ εκνευρίζει αφάνταστα όταν κάποιος δέν ξέρει,νά κατηγορή τόσο αβίαστα και επίμονα."
Τό γνωρίζουμε καλά" λές.Πρώτα απ'όλα πού ξέρεις τί γνωρίζουν οι άλλοι;Καί δεύτερον,εσύ από πού το γνωρίζεις;Από το μίσος που έχεις γιά τους Εβραίους;Γιατί από αντικειμενική θεώρηση τών πραγμάτων αποκλείεται,μιά και έχεις πλήρη άγνοια.
Σού το ξαναλέω λοιπόν γιά τελευταία φορά:ΑΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ,ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ.Κρείττον σιγάν,που λέγανε και οι αρχαίοι πρόγονοί σου.....
Ζητώ συγγνώμην γιά τό ενδεχομένως οργίλο ύφος μου,αλλά είμαι πολύ συγχυσμένος όταν βλέπω να εκφέρωνται απόψεις από κάποιους ανθρώπους πάνω σέ θέματα που δέν γνωρίζουν..
ΥΓ.Λυπάμαι και εγώ γιά τους άμαχους νεκρούς στον Λίβανο,καί γιά τά παιδιά επίσης.Ομως και στίς επιθέσεις αυτοκτονίας τών μελών τής Χαμάς κλπ σκοτώνονται άμαχοι και παιδιά,Ισραηλινοί.Αλλά γι'αυτούς δέν είδα να γίνεται ποτέ λόγος....
Ισως επειδή είναι Εβραίοι-ξέρετε,απ'αυτούς που φταίνε γιά όλα τά κακά στόν κόσμο....
Είναι σίγουρο οτι υπάρχει θεός.Είναι επίσης σίγουρο οτι δέν είναι ο Θεός..
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Hastaroth στις 17-07-2006 23:05 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Hastaroth στις 17-07-2006 23:06 ]