ελληνική μουσική
259 online   ·  208.416 μέλη

Ιρλανδικό σχήμα Spirit of the dance!!

ageras
Βετεράνος
Chat
11.08.2006, 13:39

Ιρλανδικό στην καταγωγή και στην ψυχή, αντλώντας ενέργεια από την μακρά παράδοση της χώρας, το «Spirit of the Dance» (Πνεύμα του χορού) είναι μια παραγωγή που συνδυάζει την κέλτικη παράδοση με διάφορα χορευτικά στιλ απ' όλο τον κόσμο: παθιασμένο λάτιν, τανγκό, φλαμένκο, καυτή σάλσα και ταυτόχρονα μπαλέτο, κλακέτες και τζαζ. Κι όλα αυτά από χορευτές απαράμιλλης πειθαρχίας ή, όπως χαρακτηριστικά έχει γραφτεί, «ούτε ένα ιρλανδικό χορευτικό παπούτσι δεν πατά εκτός γραμμής...»

Το θρυλικό σόου του West End του Λονδίνου έρχεται και στην Αθήνα, στο Ηρώδειο για δύο παραστάσεις, 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Οι Ιρλανδοί θα χορέψουν για τους σκοπούς των Special Olympics Hellas. Τα έσοδα των παραστάσεων θα βοηθήσουν τον καθημερινό εθελοντικό και αφιλοκερδή αγώνα για τη ζωή και την άθληση χιλιάδων Ελληνόπουλων με διανοητική ανεπάρκεια και μαθησιακά προβλήματα.

Ολα ξεκίνησαν στο Λονδίνο το 1995 με το «RiverDance» του Μάικλ Φλάτλεϊ, με το οποίο το κοινό ανακάλυψε το φαινόμενο του ιρλανδικού χορευτικού σχήματος. Ενα χρόνο μετά ο Ντέιβιντ Κινγκ, εμπνευστής, παραγωγός και συνθέτης του έργου, κατόρθωσε με το «Spirit of the Dance» να καθιερώσει το σχήμα στην αγορά. Κάθε χρόνο η παράσταση εμπλουτίζεται με καινούργιες χορογραφίες και μουσικά κομμάτια ενώ έξι μόνιμες θεατρικές ομάδες χορεύουν το σόου σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο.

Η Διεθνής Ιρλανδική Ομάδα Χορού (Irish Internationa Dance Company) ιδρύθηκε το 1996 για το «Spirit of the Dance».

Μια μικρή αλλά αφοσιωμένη θεατρική ομάδα από μόλις 30 χορευτές έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου στο θέατρο του Ιπποδρόμου του Μπρίστολ στην Αγγλία. Σήμερα, πάνω από 250 χορευτές, 100 άτομα τεχνικό προσωπικό, 50 μουσικοί και 75 άτομα διοικητικό προσωπικό εργάζονται όλο το 24ωρο για την παραγωγή.

Η δυνατότητά τους μάλιστα είναι τέτοια, ώστε μπορούν να δοθούν μέχρι και έξι παραστάσεις την ίδια νύχτα σε διαφορετικές χώρες.

«Πολλοί από τους χορευτές μας ξεκινούν σε νεαρή ηλικία, μερικοί τόσο νεαροί, ήδη από την ηλικία των έξι ετών. Είναι το είδος ζωής που ονειρεύονται πολλά παιδιά, τα οποία περνούν μέχρι και δύο ώρες κάθε μέρα με το να γίνονται καλύτεροι σε περίπλοκα βήματα ιρλανδικού χορού», λέει ο Ντέιβιντ Κινγκ και συνεχίζει: «Οι άνθρωποι συνεχώς μας ρωτούν εάν οι χορευτές μας αγαπούν αυτό που κάνουν, και η απάντηση σ' αυτό είναι προφανής όταν δει κανείς τη ζωντάνια και τον καθαρό ηλεκτρισμό που δημιουργείται στη σκηνή. Κάνουν πρόβες κάθε μέρα επειδή είναι ζωτικής σημασίας η ακρίβεια και η ορθότητα όλων των χορευτικών βημάτων. Η αντοχή είναι επίσης κάτι που λαμβάνουμε σημαντικά υπόψη. Ενα πολυάριθμο επιστημονικό επιτελείο γυμναστών, φυσιοθεραπευτών, διαιτολόγων κ.ά. δουλεύει καθημερινά μαζί τους».

Η προπώληση των εισιτηρίων άρχισε από τη Δευτέρα (7/8) στα κεντρικά ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, τηλ.: 210-3272000). Στο Ιντερνετ www.ticketservices.gr. Τιμές: 100, 85, 70, 55 και 35 ευρώ. Πληροφορίες: 210-3246888 και www.spiritoftheDance.gr.


Πηγή:enet
#1   


Αυτά τα διάβασες;