Το θέμα δεν είναι ο ελέυθερος χρόνος πιστεύω... το θέμα είναι η σωστή και δημιουργική διδασκαλία... Δηλαδή μιλάω ως ένα άτομο που δεν έχει διαβάσει ποτέ σοβαρά στη ζωή του- καλά δεν λέω για το δημοτικό εκεί όλη την μέρα έπαιζα!- και διάβαζα πάντα μόνο ότι μου άρεσε και παρακολουθούσα μάθημα μόνο σε όσους καθηγητές είχε ενδιαφέρον. Ποτέ δεν κατάφερα να μείνω στην ίδια τάξη και οι βαθμοί μου ήταν ικανοποιητικοί- σε σχέση με το διάβασμα που έκανα πάντα. Ας μην πιέζουμε τα παιδιά και ας μην τα κάνουμε βαθμοθήρες.
Δηλαδή ας μην παραπονιόμαστε για τα πολλά μαθήματα που μπορεί να έχουν... Ξένη γλώσσα θέλουν; Ας την βάλουν. Αλλά η διδασκαλία να γίνεται σωστά. Όχι να την βάλουν μόνο και μόνο για να αγχώνονται τα παιδάκια και να τρελαίνονται στο διάβασμα. Και προσωπικά δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάτε vero και tolaruba αλλά τα φροντιστήρια, ιδιαίτερα, και πάσα είδους εξωσχολική βοήθεια, την δικαιολογώ μόνο στην τρίτη λυκείου. Όλα τα άλλα είναι απλά έξτρα άγχος και χάσιμο χρόνου.
Και όσο για το internet vs σχολείο; Δεν κοιτάτε λέω εγώ να διαβάσετε κανένα μυθιστόρημα, να δείτε καμιά τανιά, να πάτε σε ένα θεατρο βρε αδερφέ. Άντε ας δείτε και ντοκυμαντέρ στην τηλεόραση... κάτι θα κάνει και αυτό. Και προς θεού όχι άλλο red hot chilli peppers... για αυτό το τελευταίο αστειέυομαι.