Παράθεση:
Το μέλος maspa στις 28-09-2006 στις 18:08 έγραψε...
Εμένα θα μου λύσετε την απορία?? Κομμουνιστής και παπάς πάει??Γιατί εγώ ξερώ ότι ο κομμουνισμός ιδρύθηκε ως κίνημα για πρώτη φορά στη Ρωσία ενάντια στην ορθοδοξία.....
|
|
Ο κομμουνισμός δεν "ιδρύθηκε" εναντίον καμμιάς ορθοδοξίας, ούτε πρώτη φορά στη Ρωσία. "Κομμουνιστικά" κινήματα εμφανίστηκαν πολύ νωρίτερα στην Ευρώπη. Θεωρητικά, μπορεί να πεί κανείς ότι βασίζεται στον Μαρξ και τον Ενκελς. Και οι 2 τους, ουδεμία σχέση με Ρωσία είχαν.
Στη Ρωσία, στις αρχές του 20ου αιώνα, υπήρχε η αυτοκρατορία του Τσάρου. Το 1916 - 1917 έφτασε στο αποκορύφωμα μία σειρά εξεγέρσεων. Ηταν κατά του Τσάρου. Σε αυτό συμμετείχαν διάφορες ομάδες από τους σοσιαλδημοκράτες του Κερένσκυ, μέχρι τους μπολσεβίκους (με πολύ μικρή δύναμη) του Λέννιν.
Η πρώτη "δημοκρατική" κυβέρνηση μετά την πτώση των Τσάρων (κοινοβούλιο κλπ) συγκροτήθηκε με επικεφαλής τον Κερένσκυ, που όμως δεν μπόρεσε να ελέγξει την κατάσταση. Στη συνέχεια ανετράπη από το κίνημα των μπολσεβίκων, με τον Λέννιν, ο οποίος και έθεσε τα θεμέλια (πρακτικά και θεωρητικά) αυτού που λέμε "Κομμουνιστικό κράτος", κάτι που πολλοί στη συνέχεια αμφισβήτησαν.
Στη συνέχεια είχαμε τον Στάλιν (αποκορύφωμα "αυταρχικής διακυβέρνησης" με διώξεις που επεκτάθηκαν και μάλιστα με πρωτοφανή αγριότητα και σε αντίπαλες ομάδες της αριστεράς).
Εν κατακλείδι. τό μόνο που δεν μπορούμε να πούμε, ειναι ότι ο κομμουνισμός ιδρύθηκε. Κατά την γνώμη μου δεν υπήρξε ποτέ και οι όποιες αντιπαραθέσεις με τον χριστιανισμό, αλλά και τις άλλες θρησκείες, είταν "δευτερογενείς", ξεκινωντας από την αμοφισβήτιση του ίδιου του κοινωνικού / οικονομικού συστήματος αλλά και της ίδιας της φιλοσοφίας, ως εργαλείου για την ερμηνεία του κόσμου.
Κομμουνιστής και παπάς ?? Αμέ, πως δεν πάει. Πχ δες στη Λατινική Αμερική, δές στην Ελλάδα, ειδικά στην περίοδο της κατοχής αλλά και του εμφυλίου κλπ. Το "πάει" καταλαβαίνεις ... με την ευρεία έννοια
Στρουμφάκι και κομμουνιστής πάει ? Δεν ξέρω, εδώ δεν έχουν ιερό και όσιο .. Ολα τα ανέτρεψαν. !!!!!
Εγώ νομίζω πάντως πως τα στρουμφάκια, ειναι οικολόγοι - εναλλακτικοί.