Νεκταρία μου (sunwing)έτσι είναι όπως τα λες και πολύ χαίρομαι που αισθάνθηκες την ανάγκη να ανοίξεις αυτό το τόπικ.
Ανατριχιάζει όποιος έχει ενστερνιστεί,τοέχει περάσει μέσα του αυτό το αρχαίο ρητό που έλεγε πως "πάνω από όλα και από σύντροφο και γονείς και από όλα στη ζωή σου πρέπει να αγαπάς και να τιμάς την πατρίδα σου".
Δεν έχει να κάνει βέβαια με το πόσα αρχαία κείμενα από το πρωτότυπο έχει διαβάσει κάποιος,δεν έχει να κάνει με πόσες ιστορικές πηγές έχει ανατρέξει ,δεν έχει να κάνει με το πόσο "πειθαρχημένος" είναι ή ήταν τα προηγούμενα του χρόνια στη ζωή του διότι πιστεύω πως είναι πολύ βαθύ αίσθημα η αγάπη για την πατρίδα.
Ενας συμπατριώτης μας λοιπόν ανεξαρτήτως του επιπέδου της μόρφωσης του μπορεί να αισθάνεται αυτήν την αγάπη έως κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο.
Το δέσιμο αυτό είναι καθαρά συναισθηματικό και προσωπικό ,έχει πολλές
ομοιότητες με την επαφή μας με το Θεό.Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όσοι
πιστεύουν ,συνήθως πιστεύουν και σε Θεό και σε Πατρίδα.
Θεωρώ ΤΥΧΕΡΟΥΣ όσους στην ιδέα της πατρίδας μας και των όσων χάθηκαν
,δακρύζουν και νιώθουν την καρδιά τους να χτυπάει δυνατά από συγκίνηση.
Αυτοί οι άνθρωποι που θέλω και εύχομαι να είμαστε ΟΛΟΙ μας δεν θα διστάσουν όταν πραγματικά η Ελλάδα τους χρειαστεί να δώσουν τα πάντα
χωρίς να σκεφτούν τίποτα άλλο παρά αυτή την αγάπη που ζει μέσα τους.
Η εθνική γιορτή είναι μία από τις ελάχιστες ευκαρίες να εκφράσουμε αυτή μας
την αγάπη και είναι κάτι πολύ υγιές αυτό κατά την άποψη μου.
Να τιμήσουμε όλους αυτούς στους οποίους οφείλουμε την ελευθερία μας
αλλά ΚΥΡΙΩΣ μας έδωσαν εναν φωτεινό λαμπρό ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ,μια πυξίδα για όλη μας τη ζωή.Μας έδειξαν σε εμάς τους μεταγενέστερους και σε όλόκληρο τον κόσμο ποιες είναι οι πραγματικές αξίες ,για τις οποίες αξίζει κανείς ,να δίνει τά παντα.Ακόμα και τη ζωή του.Και μάλιστα να την δίνει με χαρά και ενθουσιασμό.Γιατί υπέρτατη Χαρά και Τιμή είναι αυτό και τίποτα άλλο.
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : semplice στις 28-10-2006 01:48 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : semplice στις 28-10-2006 17:39 ]