ελληνική μουσική
    813 online   ·  210.852 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

    Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Κι αν είναι ροκ μη τον φοβάστε!

    Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, συμπληρώνοντας πλεον 30 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι, έχει αποκτήσει σίγουρα το σημάδι του μεγάλου "ερμηνευτή", μα και του αεικίνητου ροκά. Ταυτόχρονα ανήκει στους καλλιτέχνες όπου συνδιάζει εκτός από την ευρεία αποδοχή, την ανθρώπινη αγωνία και την έμπρακτη συμμετοχή του στους καθημερινούς μικρούς ή μεγάλους πολέμους. Ο λόγος του μετράει. Το τραγούδι του μετράει. Μετράει το μπόι μας και το κουράγιο μας να μη χαλαρώνουμε. Μετατρέπει τις "ήττες" μας σε τραγούδι. Ακόμη κι αν δεν νικήσουμε, τουλάχιστον να το τραγουδήσουμε...
    Γράφει το μέλος ........ (Kotsiraki)
    7 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 29 Νοέ 2004
    Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε το 1950 σε ένα χωριό της Αρκαδίας. Το 1957 η πολυμελής οικογένειά του, μετακόμισε στην Αθήνα. Η εφηβεία του σημαδεύτηκε από τα μουσικά και κοινωνικά ρεύματα της δεκαετίας του 1960 . Μίκης Θεοδωράκης, ροκ της αμφισβήτησης , παγκόσμια φιλειρηνικά και απελευθερωτικά κινήματα και μια Ελλάδα που προσπαθούσε βιαστικά να κλείσει τις πληγές της και να αρχίσει να ελπίζει. ..

    Aρχισε να τραγουδάει έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Το 1973 , μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, πήγε στο Μόναχο όπου συμμετείχε σε επιτροπές αντιδικτατορικού αγώνα, τραγουδώντας παράλληλα σε πολλά στέκια ελλήνων φοιτητών και ομογενών. Η πρώτη του σημαντική γνωριμία, έγινε το καλοκαίρι του 1974, συναντώντας στο Παρίσι τον Μίκη Θεοδωράκη. Η συνεργασία τους όμως έμελλε να αρχίσει δυο χρόνια αργότερα.

    Το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε ουσιαστικά την επαγγελματική του πορεία στο τραγούδι. Τραγούδησε σε μπουάτ και ηχογράφησε ένα μικρό δίσκο 45 στροφών. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στην ηχογράφηση του δίσκου του Μάνου Λοίζου " Τα τραγούδια του δρόμου". Το 1975, ηχογράφησε "Τα αγροτικά" του Θωμά Μπακαλάκου. Την ίδια εποχή γνώρισε δυο συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε στενά στην πορεία του : τον Μάνο Λοίζο και τον Θάνο Μικρούτσικο.

    Το 1976 συνεργάστηκε για πρώτη φορά στη δισκογραφία με τον Μίκη Θεοδωράκη, στο δίσκο "Της εξορίας" και το 1978 ο συνθέτης τον επέλεξε για την παγκόσμια περιοδία του. Στην Ελλάδα συμμετείχε ενεργά σε εκδηλώσεις του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Τραγούδησε σε απεργίες, συγκεντρώσεις και συναυλίες αλληλεγγύης... Από εκείνη την εποχή, λίγο πριν από το πέρασμα στη δεκαετία του 1980, εκδηλώνει τις επιρροές του από τη διεθνή ροκ μουσική σκηνή. Ερμηνεύει τραγούδια με σαφώς πιο ηλεκτρικό ήχο και στίχο πιο αισμηρό και παρεμβατικό. Αυτό γίνεται σταδιακά, ξεκινώντας με δυο δίσκους που κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του '80. Ο πρώτος είχε ως τίτλο το όνομά του και περιελάμβανε τραγούδια του Αντώνη Βαρδή και διασκευές τραγουδιών του Δ. Σαββόπουλου, του Μ. θεοδωράκη και του Luis Lach. Ο δεύτερος, το "Φοβάμαι" , με τραγούδια του Μάνου Λοίζου, του Λάκη Παπαδόπουλου , του Γιάννη Ζουγανέλη και του Γιάννη Γλέζου, θελελιώνει και ορίζει τη μετέπειτα πορεία του ως σήμερα.

    Γνωρίστηκε με το Νικόλα Aσιμο και συμμετείχε στο δίσκο του "Ο Ξαναπές", ερμηνεύοντας δυο τραγούδια. Ο Aσιμος είναι ο δεύτερος άνθρωπος, μετά το Λοίζο, που επηρρέασε αρκετά την ιδιότυπη προσωπικότητά του! Το 1984 με τη "Διαίρεση" ο καινούριος ήχος του αποκρυσταλλώνεται πια...

    Το 1987 το επαληθεύει με τα "Χαιρετίσματα". Τραγούδια δικά του αλλά και της Αφροδίτης Μάνου, του Νικόλα Aσιμου, του Χρήστου Τόλιου. Από τα μέσα της δεκαετίας του '80, αρχίζει να εδραιώνεται ως ο κατεξοχήν συναυλιακός καλλιτέχνης. Για πρώτη φορά, μετά τις συναυλίες της μεταπολίτευσης, τα γήπεδα γεμίζουν κόσμο.

    Τον Απρίλιο του 1985, 16.000 θεατές συγκεντρώνονται στην πρώτη του προσωπική συναυλία, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το επαναλαμβάνει το 1988 στοι γήπεδο του Παναθηναικού στη λεοφώρο Αλεξάνδρας. Από τότε οι συναυλίες του αποτελούν γεγονότα και σημεία αναφοράς της μαζικότητας. Το στοίχημα με τους μεγάλους χώρους , κυρίως τα γήπεδα, το κερδίζει κάθε χρόνο μέχρι σήμερα.

    Το τέλος της δεκαετίας του ' 80 τον βρίσκει να ερμηνεύει τα σκληρά τραγούδια του Κώστα Τριπολίτη, με μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Μεσολάβησαν το "Χορεύω" και το "Χρόνια Πολλά" και στο γύρισμα της καινούριας δεκαετίας, τραγούδησε για δεύτερη φορά, μετά το 1978 στο "Σταυρό του Νότου", Νίκο Καββαδία και Θάνο Μικρούτσικο.

    Δεν διστάζει επίσης να ηχογραφήσει δυο δίσκους με ποιήματα μελοποιημένα δυο σπουδαίων ποιητών : το δίσκο "Καρυωτάκης" το 1984 και "Φυσάει" το 1993 με ποιήματα του Τάσου Λιβαδείτη και μουσική Γιώργου Τσαγκάρη.

    Ερμήνευσε πάλι Νικόλα Aσιμο το 1992 στο "Φαλιμέντο του κόσμου". Επίσης τη "Σφεντόνα" το 1992 και το "Δε σηκώνει" το 1995, με συνεργάτες τους : Aλκη Αλκαίο, Χριστόφορο Κροκίδη, Βασίλη Γιαννόπουλο, Οδυσσέα Ιωάννου κ.α. Το 1997 κυκλοφορεί το "Πες μου ένα ψέμα ν' αποκοιμηθώ" στο οποίο ερμηνεύει, μεταξύ άλλων κάποια ακόμη τραγούδια του Νικόλα Aσιμου.

    Το 1998 κυκλοφορεί ο δίσκος "Να με φωνάξεις" με τραγούδια δικά του, του Χριστόφορου Κροκίδη ( που αποτελεί πλεον μόνιμο συνεργάτη του) του Οδυσσέα Ιωάννου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ένα χρόνο αργότερα, το τρίο Παπακωνσταντίνου - Μικρούτσικος - Ιωάννου, δημιουργεί τη "Θάλασσα στη σκάλα" χαρίζοντάς μερικά ακόμη πανέμορφα τραγούδια.

    Το 2001, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συνεργάζεται με τον Μάνο Ξυδούς. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι το "Προσέχω δυστυχώς". Το καλοκαίρι του 2003, με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων του στη μουσική, κυκλοφορεί το ζωντανά ηχογραφημένο στην Πετρούπολη , με τις συμμετοχές πολλων φίλων του μουσικών και τραγουδιστών, "Εσείς, οι φίλοι μου κι εγώ". Η τελευταία του δουλειά τιτλοφορείται " Φρέσκο χιόνι¨...




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #1136   /   29.11.2004, 02:57   /   Αναφορά
    Παρέλειψα να αναφέρω πως αρκετά στοιχεία τα δανείστηκα από το : www.musiccorner.gr
    #1138   /   29.11.2004, 12:37   /   Αναφορά
    Σημαντική είναι και η "συνεργασία" του Σταμάτη Μεσημέρη σε αρκετά LP του Βασίλη.
    #1142   /   29.11.2004, 19:04   /   Αναφορά
    Ούτε συνεννοημένοι να ήμαστε με την Ευτυχία. Χθες, ο Βασίλης βρέθηκε στο "Συρμό" -να 'ναι καλά οι πηγές μου που με ενημέρωσαν πριν έρθει- για να απολαύσει συναυλία μιας vocalist του (απίστευτη φωνή η γυναίκα, ό,τι και να πω είναι λίγο), που αποφάσισε να κάνει σόλο καριέρα. Κι είναι περίεργο το συναίσθημα να κάθεσαι στα 2 μέτρα από τον Παπακωνσταντίνου. Φυσικά, το κοινό απαίτησε να ανέβει στη σκηνή έστω και για λίγο αυτός ο μεγάλος καλλιτέχνης, πράγμα που έγινε προς το τέλος αυτής της πολύ όμορφης βραδιάς. Είχα λοιπόν την τύχη να ακούσω δυο τραγούδια που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ιστορία, το "Σ' ακολουθώ" και το "Πριν το τέλος", σε ακουστική, γλυκιά εκτέλεση. Όμορφες στιγμές...



    Οπότε μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή μου μόλις γύρισα (και μάλιστα ήμουν ο πρώτος που διάβασε το άρθρο) και είδα φάτσα-κάρτα στο MusicHeaven τη Βιογραφία του Παπακωνσταντίνου. Ωραίος συγχρονισμός!



    Υ.Γ.: Επίσης, θεωρώ μια από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του Β.Π. την συνεργασία του με τον Γ. Νταλάρα στο "Αττικόν", που μας άφησε έναν live δίσκο-ορόσημο, κλασσικό -πλέον- δίσκο που έχουμε στη συλλογή μας οι περισσότεροι και τον ακούμε ανελλειπώς, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει.
    Administrator
    #1144   /   30.11.2004, 15:13   /   Αναφορά
    Η πρώτη φορά που πήγα σε ανοιχτή συναυλία ήταν θυμάμαι σε μία του Βασίλη στο Κατράκειο, στα 13 μου. Μάλιστα είχα πάει με τον ...μπαμπά!

    Καθόμασταν ψηλά, ενώ κάτω μπροστά στη σκηνή γινόταν το έλα να δεις. Τα επόμενα χρόνια όταν ...μεγάλωσα, δεν έχανα συναυλία του Βασίλη στο Κατράκειο. Πριν λίγα χρόνια νομίζω πως έκανε μια μικρή έντεχνη "κοιλιά" στις επιλογές του, όμως τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει βγάλει αξιόλογα τραγούδια στο ύφος που του ταιριάζει, το ροκ. Φέτος το χειμώνα τραγουδά με τον Ματιάμπα και τους C:Real αν δεν κάνω λάθος, φαντάζομαι θα έχει ενδιαφέρον.
    #1145   /   30.11.2004, 16:09
    H πρώτη φορά, θυμάμαι, που εγώ πήγα σε συναυλία του Βασίλη, ήταν περίπου όταν τέλειωνα το γυμνάσιο, τότε δηλαδή που άρχισα να κατασταλάζω κάπου μουσικά... Όλο αυτό που έβλεπα στη σκηνή, πραγματικά με ενθουσίασε! Όχι μόνο ο τρόπος με τον οποίο ο Βασίλης στεκόταν πάνω στη σκηνή ή ο τρόπος με τον οποίο ερμήνευε τα κομμάτια του, αλλά και η θέρμη με την οποία τον αντιμετώπιζε το κοινό του, κυρίως αυτό που βρισκόταν ακριβώς κάτω από τη σκηνή.



    Από εκείνη, τη χρονιά και μετά δεν έχασα ούτε μια συναυλία του..μας κάνει την τιμή να μας επισκέπτεται κάθε χρόνο, οπότε κι εμείς πρέπει να τον ευχαριστήσουμε!! Η αίσθηση στις συναυλίες του είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Προσωπικά νιώθω τρομερή εκτόνωση μετά από κάθε συναυλία... και φυσικά βρίσκομαι πάντα ακριβώς κάτω από τη σκηνή, με όλους να γίνονται ένα με το κλασσικό πλέον "συνθηματάκι"!!!

    #1169   /   06.12.2004, 14:39
    vasili daskale..........

    NASAI PANTA KALA K GEROS,,,

    ise o protos

    #5248   /   27.07.2006, 20:19   /   Αναφορά
    Βασίλης... Πρώτη μου συναυλία στα 5 μου(1991) στην Κω... Από τότε δε λείπει από καμιά στιγμή της ζωής μου... Είναι το κάτι ξεχωριστό στην Ελληνική σκηνή
    #5251   /   28.07.2006, 00:51   /   Αναφορά
    Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές τόσο στο ροκ όσο και στο έντεχνο τραγούδι. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής μουσικής ιστορίας. Ο "αιώνιος έφηβος" κατόρθωσε να συγκινήσει, να ενθουσιάσει ή ακόμη και να ξεσηκώσει το ελληνικό κοινό με τις εξαιρετικές ερμηνείες του και με την μεγαλειώδη πορεία του. Πολύ καλή η βιογραφία.
    #5252   /   28.07.2006, 08:32   /   Αναφορά
    Μετά τη "Θάλασσα στη σκάλα" ...το "Προσέχω δυστυχώς" και το " Φρέσκο χιόνι¨...

    ήταν κατα την γνώμη μου δύο δίσκοι που έγιναν για να δικαιολογήσουν και να συντηρίσουν τον "αιώνιο έφηβο" και τον ροκά. Τίποτα απο τα δύο δεν είναι πλέον.

    Δεν ξέρω σε πόσους ,απ όσουν τον παρακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια, θύμισαν τον παλιό καλό Βασίλη. Μετά τον Αλκαίο, τον Τριπολίτη, τον Άσιμο, τον Λιβαδείτη και τόσους άλλους σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς .......τι ? Θορυβώδικα τραγουδάκια ? Μεγάλωσε κι ο Βασίλης και ψιλοβολευτικε.

    Οι απαιτήσεις μου απο αυτόν είναι εκείνες που ο ίδιος μου είπε να έχω, με μια σειρά απο καταπληκτικές δουλειές. Δεν μπορεί να το πάρει πίσω αυτό.

    Ελπίζω η επόμενη δουλειά του να μην είναι η εύκολη συνταγή για να γεμίσει το γήπεδο και οι σημερινοί 18χρονοι να τον φωνάζουν "θεό"





    Πάντα φιλικά και με την συνηθισμένοι όρεξη...γιατρέ μου.





    #5256   /   28.07.2006, 11:45   /   Αναφορά
    ...Πιστεύω ακράδαντα, οτι ο Βασίλης θα βρεί τον τρόπο να προσεγγίσει και πάλι εκείνο που ο ίδιος κατάφερε να υλοποιήσει, και να μας κάνει να αγαπήσουμε. Ετσι κι αλλοιως,

    αρνείται πεισματικά να επαναπαυτεί.Λάθος επιλογές ίσως και να έχει κάνει, όπως όλοι μας, όμως σε καμμία περίπτωση δεν είναι απο εκείνους που ακουμπάνε στις δάφνες τους, και αράζουν. Παραμένει ένας πυρετικός και πεισματάρης έφηβος.Ειχα την τιμή, να τον ακούσω να τραγουδάει τρία τραγούδια με δικούς μου στίχους ( Είμαι εντάξει, Σπάνε οι χορδές μου, Αλλάζεις), και εξακολουθώ να τον θεωρώ τον σημαντικότερο εκφραστή

    κάποιων πραγμάτων που ΔΕΝ αφορούν τα διάφορα "ψηλά καπέλλα"... Να είστε όλοι καλά...
    #5257   /   28.07.2006, 12:02
    Έχεις απέραντο δίκιο.



    Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, όμως η διάθεση είναι δεδομένη.

    #5259   /   28.07.2006, 15:04
    Παιδιά το να βρίσκεσαι συνεχώς στο προσκήνιο είναι κάτι που δεν το πέτυχε κανείς. Πατάτες έκανε κ ο Dylan κ οι Rolling Stones -προφανώς μιλάμε για άλλα μεγέθη κι άλλες αξίες- αλλά μ' αυτό θέλω να πω ότι ακόμα κ οι μεγαλύτεροι μουσικοί βολεύτηκαν.... Ειναι στη φύση του ανθρώπου... Περνάνε τα χρόνια και δε μπορείς μια ζωή να δίνεις. Ο Βασίλης -κατ' εμέ- έχει δώσει πάρα πολλά. Από ένα σημείο και πέρα βαρέθηκε. Άντε όμως να κατέβεις από τη σκηνή.... Αυτό έχει κ τις συνέπειές του.



    ''Αλλά εγώ θα σε πάρω να φύγουμε....''

    #7914   /   07.04.2007, 15:31   /   Αναφορά
    Ένα πράγμα θα πω:ΒΑΣΙΛΗ ΑΛΗΤΗ,ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΤΗ!!!

    Γειά σου ρε ΒΑΣΙΛΗ!!!

    Κοπελιά,πολύ καλή η δημοσίευσή σου!!!
    #8316   /   09.05.2007, 15:07   /   Αναφορά
    ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΗΜΙΛΥΠΟΘΥΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ!! ΤΙ ΝΑ ΠΩ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΣΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΥΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ!!
    #8333   /   12.05.2007, 12:36
    Και ακόμα πιό σημαντικό ίσως είναι ότι αυτούς τους δημιουργούς που με πολύ θάρρος και ρίσκο είτε ανακαλύπτει είτε παρουσιάζει σε πολύ ευρύτερο κοινό ο ίδιος στη συνέχεια φροντίζει και τους φέρνει κοντά ώστε να καλλιεργούνται χημείες με αποτέλεσμα διαχρονικά τραγούδια .

    Για παράδειγμα στο Πόρτο Ρίκο παντρεύτηκαν οι στίχοι του Άλκη Αλκαίου με τη μουσική του Σταμάτη Μεσημέρη την ενορχήστρωση του Χριστόφορου Κροκίδη και φυσικά τη χαρισματική και σπάνια φωνή του Βασίλη.Ποιός άλλος θα τολμούσε εύκολα τέτοιο πάντρεμα;

    #8336   /   12.05.2007, 19:12   /   Αναφορά
    Πολύ καλό κείμενο... αν και το είδα κι εγώ λίγο αργοπορημένα

    Εγώ θέλω να συμπληρώσω πως σε πολλές γνωστές επιτυχίες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, έχει συμβάλει και ο Θόδωρας Παυλάκος με τα στίχακια του, όπως για παραδειγμα ένα παλιό και γνωστό μάλλον σε όλους μας που μου΄ρχεται τώρα: Είμαι εντάξει...

    Βασιλη συνέχισε ακόμα πιο δυναμικά....
    #8915   /   20.07.2007, 10:39   /   Αναφορά
    Τιποτα δεν ειναι τυχαιο, ο Βασιλης προερχεται απο μια υπεροχη οικογενεια και απο 'κει πιστευω ξεκινανε ολα..
    #9172   /   25.08.2007, 18:50   /   Αναφορά
    vasili aliti,

    me ti megali muth!!



    teleia (.) kai paula(-)

    vasili eisai kavla!!
    #9176   /   26.08.2007, 01:23   /   Αναφορά
    thn proth fora pou phga se shnablia tou Basilh hmoun peripou enos mhna pou me phge o pateras mou kai h mana mou. malon sto festibal ths kne htan...(nomizw)
    #9179   /   26.08.2007, 10:10   /   Αναφορά
    Απολαμβάνεις να τον βλέπεις στη σκηνή. Ένας καλλιτέχνης γνήσιος που υποστηρίζει ότι κι αν τραγουδήσει, από ροκ μέχρι Ζαμπέτα και Χριστοδουλόπουλο! Δεν είναι τυχαίο που στις συναυλίες του βλέπουμε κοινό από 15 - 65 ετών. Άλλωστε κι ο ίδιος δεν έχει ηλικία!!!
    #9751   /   04.10.2007, 15:49   /   Αναφορά
    Τον φοβάμαι γιατι ΔΕΝ είναι ροκ!
    #10052   /   25.10.2007, 08:31   /   Αναφορά
    Είναι εκπληκτικό, και γνώρισμα του τεράστιου ερμηνευτή, που ό, τι και αν ερμηνεύει του δίνει το δικό του προσωπικό χρώμα με δύναμη και μελωδία.

    Θεωρείται, και δικαίως, από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής.
    #10055   /   25.10.2007, 10:22   /   Αναφορά
    Υπάρχουν σπάνιες μεγάλες φωνές που ενώ αρκετοί άνθρωποι έχουν το απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα να μη τους αρέσουν να μη τους ταξιδεύουν και να μη τους αντέχουν ίσως ωστόσο δε μπορούν να αμφισβητήσουν το ποταμό συναισθημάτων που προκαλούν αυτοί οι ερμηνευτές στις μεγάλες μάζες ακροατών στο πέρασμα του χρόνου.

    Ο Βασίλης έχει το ¨θεϊκό¨ χάρισμα μιας απίστευτα μεγάλης ερμηνευτικής έκφρασης που συνοδεύεται από τεράστια τραγουδιστική έκταση και άψοχη τεχνική.Περισσότερο όμως έχει νεύρο πάθος και αίμα.Κι αυτό φαίνεται εκεί πάνω στη σκηνή όπου οι συντριπτικά περισσότεροι τραγουδιστές εξαφανίζονται σε σχέση με τις αποδόσεις που έχουν στα στούντιο δισκογραφικής ηχογράφισης.Ο Βασίλης δε μασάει.Είναι ο αιώνιος έφηβος από τον οποίο μπορεί να περιμένεις τα πάντα κάθε στιγμή.Πέρα από καλές και κακές στιγμές είναι ο ερμηνευτής που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω επειδή έχει το χάρισμα.Που ελάχιστοι το έχουν.Όσο κι αν ιδρώνουν.Όσο κι αν το παιδεύουν.Όσο καλά τραγούδια κι αν πουν.Υπάρχει μια γραμμή ανάμεσα στους πολύ καλούς,αρκετά αξιόλογους,εξαιρετικά ταλαντούχους και στους πρωτοπόρους που μετριούνται στα δάχτυλα.Ο Βασίλης είναι από τους πρωτοπόρους.Αν δε υπήρχε η τεράστια παρακαταθήκη του ίσως το μισό της Ελληνικής μουσικής σκηνής τα τελευταία 35 χρόνια να ήταν ανεπάγγελτο.Κι όσο κι αν προκαλεί σε κάποιους αποστροφή η υστερία και η φανατική αγάπη φίλων προς το πρόσωπό του ας όψεται η αύρα του πάνω στο σανίδι.Το άστρο του.Η λάμψη του.
    #10206   /   04.11.2007, 10:42   /   Αναφορά
    Τον Βασίλη τον ανακάλυψα κάπου στη 2α δημοτικού ,κι ενώ ήμουν στην Αίγυπτο (ως ομογενής) ,όταν η μάνα μου είχε βάλει ν'ακούσει την "Αρμενία" (δίσκος του 1981). Άρχισα να ρωτάω περισσότερα τη μάνα μου για το Βασίλη. Μετά τον άκουγα μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.ΚΙ όταν ήρθα στην Ελλάδα άρχισα να πηγαίνω και στις συναυλίες. Απο τότε φανατικά Βασίλη !
    #10522   /   28.11.2007, 13:09   /   Αναφορά
    Δεν τον φοβαμαι τον αγαπω
    #10523   /   28.11.2007, 14:04   /   Αναφορά
    basilis 4 ever
    #10562   /   30.11.2007, 23:44   /   Αναφορά
    exei gennithei savvato kai einai PALIKARI!
    #10563   /   01.12.2007, 00:11   /   Αναφορά
    ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ Σ'ΑΚΟΥΜΕ!!!





    ΥΓ.ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ.....
    #10966   /   26.12.2007, 17:34   /   Αναφορά
    Από τους καλύτερους τραγουδιστές της Ελλάδας!!!

    Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ!!!!!
    #10971   /   27.12.2007, 05:38   /   Αναφορά
    ενταξει,τι να πεις για αυτον τον ανθρωπο,τα λογια πιστευω ειναι περιττα..απλα αψογος και μοναδικη φωνη...
    #10998   /   29.12.2007, 17:54
    Είναι τεράστιος τραγουδιστής με σπουδαία τραγούδια στο ρεπερτόριό του.Πάντως δεν τον είχα για τόσο μεγάλο στην ηλικία,της χρονιάς του '50!

    #10999   /   29.12.2007, 18:05   /   Αναφορά
    μονο για ξερασμα ειναι ο Παπα

    τον εχω δει βεβαια 5 φορες εχει κομματαρες αλλα εχει καταντησει γραφικος
    #11628   /   03.02.2008, 22:49   /   Αναφορά
    Ο Βασίλης είναι διαχρονικός καλλιτέχνης κατα την γνώμη μου και πολυ καλός σε αυτό που κάνει.



    ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΜΕ
    #13979   /   26.05.2008, 18:59   /   Αναφορά
    Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, ....χωρίς εμένα! ΒΑΣΙΛΗ ΤΑ ΣΠΑΣ!!!
    #14786   /   23.06.2008, 13:23
    Αυτός ο άνθρωπος έχει δώσει τόσα στην ελληνική ροκ μουσική...

    Αξίζει πολλά...



    Βασιλάρα με μεγάλωσες...Σου χρωστάω πάρα πολλά...

    Συνέχισε δυναμικά και αποφασιστικά...'Με δύναμη και ρεύμα'!




    #15631   /   26.07.2008, 13:30
    Μεγαλώνει μεγαλώνει γερά παιδιά

    #15643   /   26.07.2008, 16:18   /   Αναφορά
    φοερος μς πολυ ιδιαιτερη χαρακτηριστικη φωνη που δεν την ξεχνας ευκολα και σουμενει η γλυκα στο τελος ειναι κταπληκτικος και λατρευω οτι και αν τραγουδαει
    #17292   /   07.12.2008, 21:37
    Συγχαρητήρια Kotsiraki για την πολύ καλή δημοσίευση του Βασιλάρα.Είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας ροκάς όλων των εποχών.Τα αγαπημένα μου τραγούδια είναι το "Χαιρετίσματα" , το "Καταρρέω" και η "Καμπαρντίνα".

    #17295   /   08.12.2008, 14:19
    Βασίλης

    Βασίλης

    Βασίλης

    οεοεοεοεοεοεοεοεοεοεοε.....ήταν,είναι και θα είναι απλά σπουδαίος....

    #20138   /   23.05.2010, 13:09   /   Αναφορά
    και ακόμα κρατιέται καλά...