ελληνική μουσική
    925 online   ·  210.853 μέλη

    Μπρίτνεϊ, Ντέιβιντ, Τζορτζ...

    vouliakis
    08.01.2005, 22:59
    Πρώτη στις λέξεις- κλειδιά της μηχανής αναζήτησης Google το 2004 βρέθηκε η δημοφιλής τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς



    Stronger in destiny, όπως λέει σε μια από τις επιτυχίες της, αποδείχθηκε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η οποία κράτησε και το 2004 το σκήπτρο της "βασίλισσας του Διαδικτύου", σύμφωνα με τη λίστα με τις δημοφιλέστερες λέξεις- κλειδιά, που χρησιμοποιήθηκαν στη μηχανή αναζήτησης Google. Το Google Zeitgeist (Πνεύμα των Καιρών), όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται η λίστα, επιβεβαιώνει ότι το Διαδίκτυο αποτελεί σήμερα πολύτιμη πηγή πληροφόρησης και η διασκέδαση κυριαρχεί. Το top-10 της Google σχεδόν μονοπωλείται από τον τομέα της ψυχαγωγίας, αφού οι περισσότερες αναζητήσεις του 2004 αφορούσαν ηθοποιούς, τραγουδιστές, μοντέλα και κινηματογραφικές επιτυχίες, καθώς και όρους όπως τα mp3. Βέβαια, από τις λέξεις- κλειδιά της χρονιάς που πέρασε δεν έλειψαν οι άσσοι των γηπέδων, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, αλλά και οι πολιτικοί.

    "Λαμπερές" αναζητήσεις

    Στη λίστα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις γυναικών, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είναι και πάλι πρώτη. Ακολουθούν η λαμπερή Πάρις Χίλτον, κληρονόμος της οικογένειας που δημιούργησε τη γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων, η "εκρηκτική" Τζένιφερ Λόπεζ και οι καμπύλες της Πάμελα 'Αντερσον.

    Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η λέξη chat και στην έκτη ο όρος games. Η λίστα συνεχίζεται με την ηθοποιό Κάρμεν Ηλέκτρα, τον Ορλάντο Μπλουμ, τον Λέγκολας του "'Αρχοντα των Δαχτυλιδιών" και τον μικρό μάγο Χάρι Πότερ, ενώ ολοκληρώνεται με τον όρο mp3.



    Όσον αφορά τους άνδρες, στην πρώτη θέση συναντάμε τον άσσο των γηπέδων, Ντέιβιντ Μπέκαμ. Πίσω του βρίσκονται ο ράπερ Έμινεμ, ο τραγουδιστής Usher και οι γόηδες του Χόλιγουντ, Τζόνι Ντεπ και Μπραντ Πιτ. Λιγότερο δημοφιλείς του 2004 αναδείχθηκαν ο Τζάστιν Τιμπερλέικ και ο Μάικλ Τζάκσον.


    H Γαλλία βρίσκεται στην πρώτη θέση όσων αναζήτησαν κάποια χώρα μέσω του Google το 2004. Ακολουθούν η Κίνα, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία, η Αϊτή, η Κούβα και το Πακιστάν.



    Και μιας και μιλάμε για την Υφήλιο, ο "πλανητάρχης", Τζορτζ Μπους, κατέλαβε την πρώτη θέση στην αναζήτηση για δημόσια πρόσωπα, αφήνοντας πίσω του την Τζάνετ Τζάκσον, τον Τζον Κέρι, τον Σαντάμ Χουσέιν και την Αντζελίνα Τζολί.

    Στις άλλες πρωτιές της λίστας ξεχωρίζουν: το CNN για την ενημέρωση, οι Simpsons για τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά show, το μπικίνι στην κατηγορία των ενδυμάτων και η Ferrari, που το "αλογάκι" της φαίνεται πως γοητεύει και τους χρήστες του Διαδικτύου.

    Πηγή: news.pathfinder.gr, ΕRΤ.GR (Β. Θεοδώρου)