Ο Βασίλης ήθελε να μάθει μπάσο! Αυτό δε συνέβη ποτέ (και ούτε πρόκειται λέω εγω...). Και αυτό γιατί, όταν βρήκε ελεύθερο χρόνο, αντί να πάει σε ένα ωδείο όπως θα ήταν φυσιολογικό πήγε σε μια σχολή μαγειρικής (υπήρχε και η ιδέα να πάει σε σχολή Φλαμένγκο αλλά το επίπεδο των οιστρογόνων του δεν ήταν τόσο υψηλό ώστε να του επιτρέπει τέτοια ξεφτίλα...) ! Έκανε λοιπόν κάτι μαθήματα σε έναν από αυτούς τους σεφ που βγαίνουν που και που στην τηλεόραση...πάει το κόλλησε το μικρόβιο....
Τον έπαιρνες τηλέφωνο...
- Ελα Bill τι κάνεις?
- Τίποτα μωρέ... φτιάχνω κάτι για να μασουλήσουμε βλέποντας ταινία... ξέρεις απλά πράγματα... Άνυδρα ντοματίνια Σαντορίνης πάνω σε λαδόψωμο που έκανα το πρωί, μαριναρισμένα σε χυμούς λαχανικών και σως απο σπαράγγια!
Προς μεγάλη ευχαρίστηση των φίλων του ο Βασίλης αποφάσισε, εδώ και ένα χρόνο περίπου, να κάνει μεγάλα τραπέζια για να αναβαθμίζει συνεχώς το επίπεδό του. (εγώ νομίζω ότι ο λόγος είναι πως ηδονίζεται να μας βλέπει πεθαμένους στον καναπέ...) Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν μετά από ένα ταξίδι του στην Λίμνη Πλαστήρα (όπου ομολόγησε ότι δοκίμασε ό,τι περπατά και φύεται...) έλαβα το παρακάτω mail – πρόσκληση !
Βασίλης Π********ος
Amateur chef kouzin
μετεκπαιδευθείς Phd εις βλαχοχώρια Καρδίτσας /Λίμνης Πλαστήρα
Πρόσκληση σε γεύμα
Ημέρα: Κυριακή
Ώρα: Νωρίς
Προτεινόμενο μενού
Ορεκτικά:
Κρεμμύδια στη γάστρα με τυράκι ή κιμά κουκουνάρια, σταφίδες και μυρωδικά.
Τσαλαφούτι (διάσιμο τετηγμένο βλαχότυρο Καρδίτσας με χαρακτηριστική βαριά μυρωδιά ποδαρίλας απο τον τσομπάνο, το οποίο γίνεται ντιπ με δικό μου ψωμάκι)
Φετούλα του ιδίου τσομπάνου με αντίστοιχη μυρωδιά βαρβατίλας με dressing ελαιολάδου Λαμίας ιδιωτικής παραγωγής και ρίγανη – θυμάρι fresh!
Κυρίως:
Αγριογούρουνο κοκκινιστό με μυρωδικά κέδρου και grand Massalah με χυλοπίτες χωριάτικες τσιγαριστές με κρεμμυδάκι κατά τις προσταγές της διάσημης τοπικής συνταγής ή πουρέ γλυκοπατάτας.
Επιδόρπιο:
Τέλος το διάσημο γλυκό “strudel” για να ξεφύγουμε λίγο από τα βαριά παραδοσιακά και να κλείσουμε Ευρωπαϊκά όπως μας αρμόζει!
Μετά από συμβουλές για τη διάρθρωση του μενού, πιθανόν αυτό να εμπλουτιστεί με ένα πιο γυναικείο πιάτο, ταλιατέλες ή βίδες με λευκή σάλτσα με σολομό. (τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα για να μείνει πιο πολύ αγριογούρουνο για μας).
Είσοδος ελεύθερη, έξοδος μάλλον αδύνατη εκτός και αν φαρδύνω την πόρτα για να χωράτε.
Τσίπουρα – ρακές ευπρόσδεκτες! Δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως!
Αυτό το μαιλ έκανε το λάθος να το στείλει σε 15 άτομα...υπολογίζοντας ότι θα πάνε οι μισοί! Για προφανείς λόγους του είπαμε όλοι οτι θα πάμε...
Μετά με πήρε πανικόβλητος να πάω νωρίς να βοηθήσω να κόψουμε καμιά σαλάτα...να καθαρίσουμε πατάτες...κτλ.
Φταίω εγώ τώρα να δώσω τη διεύθυνση του εδω και να πάνε 200 άτομα να χτυπάνε τα κουδούνια?
15 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
Γεννημένος στην Αθήνα ξεχώρισε αμέσως από τα αδέρφια του, όχι μόνο από την εμφάνισή του αλλά και από τον ατίθασο χαρακτήρα του.
Ο τσαμπουκάς της οικογένειας λοιπόν μετακόμισε και ήδη έχει εκδηλώσει την προσωπικότητα του με μασούλημα γραβάτας, «ξαλάφρωμα» πανταχόθεν και ολονύχτιο τραγούδι σε «πλάγιο δεύτερο»!
Ορίστε λοιπόν η τετράποδη έκδοση της φράσης «χώνω τη μύτη μου πάντου»! O Χάρης KapeTanoGlou…
Το βλέμμα είναι νυσταγμένο γιατί τον ξύπνησα για τη φωτογράφιση...και γω το ίδιο είχα... συνήθως όμως είναι σπινθηροβόλο...
20 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
KapeTanoGlou Γυρίζοντας τον κόσμο! Μας αφορά όλους!