Οι πατάτες πρέπει να βράζονται με την φλούδα, για να απορροφήσουν τις βιταμίνες της και γρήγορα, γιατί αν μείνουν πολύ σε κρύο νερό, πήζει το άμυλο στην επιφάνεια τους δημιουργώντας ένα στρώμα που δυσκολεύει το ψήσιμο τους μέχρι μέσα.
Το μούλιασμα των κρεάτων και ακόμη περισσότερο των ψαριών σε νερό οδηγεί σε απώλειες πολύτιμων χυμών και θρεπτικών ουσιών επιβαρύνοντας έτσι τι γευστικό αποτέλεσμα.Το σωστό ξεπάγωμα γίνεται στην συντήρηση η βγάζετε το είδος έξω από την κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα μέχρι να ξεπαγώσει για να καταλήξει στο τραπέζι σας αφού το μαγειρέψετε, είναι μεγάλο λάθος να ξεπαγώνετε το κρέας και το ψάρι μέσα σε νερό και ακόμα ένα λάθος είναι να ξανά παγώνετε κατεψυγμένο είδος που αποψύχθηκεΤα ασπράδια χτυπιούνται εύκολα μαρέγκα αν τους ρίξετε λίγο αλάτι η μερικές σταγόνες λεμόνι η ακόμα λίγη ζάχαρη άχνη. Αφού γίνει η μαρέγκα περάστε το σκεύος κάτω από πολύ κρύο νερό για να ξεκολλήσει ολόκληρη σαν ένα κομμάτι.Τα κατεψυγμένα λαχανικά τα βάζουμε να βράζουνε απευθείας χωρίς να τα ξεπαγώσουμε Αποτέλεσμα, δεν χάνουν το χρώμα τους τα λαχανικά π.χ φασολάκια.
7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο filosofiki (04.10.2007) καλά ε.... αυτό το κόλπο με τις πατάτες φοβερό..... κάνει δουλειά και σε ανθρώπους;αν είναι να τον ψήσω μέχρι μέσα να μην τον αφήσω πολύ ώρα στα κρύα του λουτρού και μου κάνει κανα στρώμα σαν της πατάτας!!!ε;
NIKOSPI (04.10.2007) Χαχαχαχαχα όταν σε λέω ανισόροπη κάτι ξέρο και εγώ :)
renabill (06.10.2007) Να σε ρωτήσω βρε Νίκο μου, τα φρέσκα λαχανικά γιατί βγάζουν χρώμα?Ξερουμε κανενα μυστικό για αυτά?
NIKOSPI (06.10.2007) sorry Δεν κατάλαβα. Βγαίνει το χρώμα του λαχανικού μέσα στο νερό?
NIKOSPI (09.10.2007) Για να μην σου γίνετε πράσσινο το ζουμί των λαχανικών πρώτα πρώτα θα κόβεις τα φύλλα του σέλινου και θα βάζεις μόνο το κοτσάνι μέσα.Δέυτερον θα βάλεις λεμόνι μέσα στο ζουμί για να του φύγει η πρασινίλα τρίτον για βάλε ένα παξιμάδι η ένα κομμάτι ψωμί(να διαλυθεί μέσα στο ζουμί) μέσα στο ζουμί να δεις το θάυμα.Ρώτησα αποκλειστικά μόνο για εσένα έναν sef.:)
renabill (26.10.2007) Ευχαριστω βρε
Νικο που με σκέφτηκες. Τα καρότα επίσης κάνουν πορτοκαλί το νερό.Να τα βράζω λιγότερο?