Αν θέλετε να μαγειρέψετε όσπρια τα βάζετε μέσα στην σόδα για να τα φάτε μαλακά.
Για να μην σας λασπώσουν τα ζυμαρικά σας βάζετε μία κουταλιά λάδι μέσα στο βραστό νερό με το αλάτι. Τα σερβίρεται χωρίς να τους ρίξετε νερό δίχως αργοπορία.
Για να μην σας σβολιάσει η besamel πρέπει να σχηματιστεί καλά το μείγμα του βουτύρου με το αλέυριπριν ρίξετε το υγρό.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛ’ΒΕΤΕ αν τα αβγά είναι φρέσκα γεμίζετε ένα μπολ με κρύο νερό και βάζτε μεσα το αυγό, αν πάει αμέσως στον πάτο είναι φρέσκο αν επιπλέει καλύτερα να το πετάξετε.Αν βάλετε μια ωμή πατάτα μέσα στην κοιλιά του κοτόπουλου την ώρα που ψήνεται θα αποοφείσει την βαριά μυρωδιά του.Σε μια σούπα που καταλάθος ρίξατε πολύ αλάτι ρίχνετε μέσα μία πατάτα και γίνετε μια σούπα βελτιωμένη απο πριν(ανάλατι).Τα μαρούλια τα κόβουμε με το χέρι και όχι με το μαχαίρι(κανει το μαρούλι πικρό).:)