ΕΔΩ
23 Οκτωβρίου 2010, 16:46
xα! χα-χα! χαχα-χα!
Brave New World  Επιστήμη-Τεχνολογία  Τρέχοντα θέματα  

video 

 

Ο Yuri Alexandrovich Bezmenov, γιός υψηλόβαθμου σοβιετικού αξιωματικού γεννήθηκε το 1939 στην Μόσχα (πέθανε το 1997).

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Novosti Press και ως πράκτορας στην KGB (Κα Γκε Μπε) αλλά και στο Κεντρικό Κομμουνιστικό Συμβούλιο τα χρόνια της Σοβιετικής Ενώσεως. Ειδικότητα του ήταν η προπαγάνδα.

Λόγω διαφωνίας του με το σοβιετικό καθεστώς, τον Φεβρουάριο του 1970 διέφυγε στη Δύση και μάλιστα από την Αθήνα όπου είχε έρθει ως τουρίστας. Μετά την παραχώρηση ασύλου από την πρεσβεία των ΗΠΑ, εγκαταστάθηκε μόνιμα στη χώρα αυτή, Σε συνέντευξη που έδωσε το 1985 όπως θα δείτε στο βίντεο, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφωτιστική ανάλυση των τεχνικών προπαγάνδας που εφάρμοζαν οι σοβιετικοί από την εποχή που υπηρετούσε.

 

Κόκκινος Ουρανός

- Στείλε Σχόλιο
18 Μαΐου 2009, 23:28
142.
Brave New World  Επιστήμη-Τεχνολογία  Τρέχοντα θέματα  Περιβάλλον  

 

“Πράσινη Ανάπτυξη”: Η νέα Πολιτική Απάτη του Καπιταλισμού

 

[...]

 

Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι κάποια αυτοφυή μπαρούφα του Γιώργου Παπανδρέου ή του Τρεμόπουλου. Το κακό σ’ αυτή τη χώρα είναι η προσκόλληση σε στερεότυπα που μας κάνουν να θεωρούμε φυσιολογική μια εγκληματική ενέργεια και να υποτιμούμε τον κίνδυνο ανάγοντας τον σε γραφικότητα. Έτσι όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έστησε το πρόγραμμα διακυβέρνησης του πάνω σ’ αυτή, εχθροί και φίλοι γέλασαν θεωρώντας ότι είναι “άλλη μια ασυναρτησία του ΓΑΠ”. Κανείς δεν έκανε τον κόπο να μπει στην ουσία τον πραγμάτων και να αναλύσει τον όρο Πράσινη Ανάπτυξη που απετέλεσε έναν από τους πυλώνες της πρόσφατης νίκης Ομπάμα. Σωστά κάποιοι υπέθεσαν ότι σαν “Democrat” Ο Γιώργος αντέγραψε το ίδιο σύστημα, κανείς δεν έκρινε σκόπιμο να το ερευνήσει βαθύτερα.

 

monsanto

 

 

Η “Πράσινη Ανάπτυξη” είναι ένα σύστημα πολιτικής διακυβέρνησης με ένα σαφές νομικό πλαίσιο λειτουργίας που προωθεί, περικλείει και προστατεύει τους 7 βασικούς οικονομοτεχνικούς τομείς εφαρμογής. Ξεκίνησε σαν ένα αποσπασματικό πλάνο της διακυβέρνησης Κλίντον πριν πάρει τη σημερινή μορφή της. Σήμερα, αποκαλύπτουμε τους δημιουργούς και βασικούς συντελεστές της Πράσινης Ανάπτυξης. Διαχρονικές, υπερκομματικές μορφές που εργάσθηκαν μεθοδικά επί χρόνια για τη δημιουργία αυτού του τερατουργήματος το οποίο ήλθε στην εξουσία μέσω ενός Γκαιμπελικού συστήματος προπαγάνδας. Ενδεικτική είναι η μαρτυρία του Dan Glickman, ΓΓ αγροτικής ανάπτυξης επί Clinton, που έζησε τον ιδιότυπο φασισμό από πρώτο χέρι: “Εάν τολμούσες να το αμφισβητήσεις (αυτό το σύστημα ανάπτυξης), όχι απλά σε θεωρούσαν “ανήθικο” αλλά σε βάφτιζαν Γελοίο, Ηλίθιο και εχθρό του κόμματος” αναφέρει μεταξύ άλλων αποκαλύψεων που παρατίθενται αναλυτικά στο βιβλίο “Dinner at the New Gene Cafe: How Genetic Engineering Is Changing What We Eat, How We Live, and the Global Politics of Food του Bill Lambrecht”

 

O Michael Taylor είναι ο πρώτος στυλοβάτης του εγχειρήματος. Στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του Obama, νομικός και γραφειοκράτης, έχει αναλάβει όλο το νομικό πλαίσιο που θα αγκαλιάζει την επιβολή της “Πράσινης Ανάπτυξης” εντός των ΗΠΑ για κάθε μια πολιτεία ξεχωριστά. Επίσης συντονίζει ένα ανεξάρτητο όργανο που ασχολείται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δυσκολίες εξαγωγής αυτού του σύγχρονου θαύματος, θα δούμε λεπτομέρειες στη συνέχεια. Ποιός είναι όμως ο Michael Taylor;

Ο Taylor υπήρξε επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος του κολοσσού της Βιοτεχνολογίας που λέγεται Monsanto, φτάνοντας μάλιστα στη θέση του αντιπροέδρου. Όλοι λίγο εως πολύ γνωρίζουμε την Monsanto ως την εταιρεία με τα περιβόητα “μεταλλαγμένα”. Αυτό που αγνοούμε είναι ότι η Monsanto υπάγεται σε μια πρωτοφανή κρατική στήριξη στα πρότυπα της Αμερικάνικης Βιομηχανίας Όπλων όχι μόνο επί καθεστώς Bush. Ο Taylor ήταν ο άνθρωπος που εξοβέλισε μια προς μια τις νομικές αντιστάσεις των διαφόρων πολιτειών αλλά κυρίως (επί πατρός Bush το 1992) ανέλαβε επιτελική θέση στον περίφημο FDA (οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων) με σκοπό να συντάξει την πολιτική του οργανισμού έναντι στη Βιοτεχνολογία! Τα κατάφερε περίφημα συντελώντας δύο εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με απίστευτα τεχνάσματα, απόκρυψη στοιχείων αλλά και ολόκληρων μελετών που στοιχειοθετούσαν την επικινδυνότητα αυτής της νέας μορφής ανάπτυξης:

1. Η πολιτική διακύρηξη του FDA και η απόκρυψη στοιχείων: Το 1992 με τις παρασκηνιακές ενέργειες του Taylor βγήκε η επίσημη θέση: ” Ο Οργανισμός δεν διαθέτει οποιοδήποτε στοιχείο ή πληροφορία που να δείχνει ότι τα παραγόμενα με αυτό τον τρόπο τρόφιμα διαφέρουν από τα υπόλοιπα”. Με αυτές τις απλές κουβέντες ξεκίνησε η βαριά βιομηχανία να αναπτύσσεται με σκοπό να γίνει κύρια εξαγωγική δύναμη. Το 1999 όμως, μετά από τον αδυσώπητο αγώνα του εισαγγελέα Steven Druker ήλθαν στο φως της δημοσιότητας 44,000 σελίδες επίσημα κατατεθημένων (στον FDA) μελετών που αποδείκνυαν την επικινδυνότητα και είχαν σκοπίμως “αγνοηθεί”. Για την ιστορία, η Αμερικάνικη δικαιοσύνη πήρε κάποιες σκληρές αποφάσεις που ακυρώθηκαν από το εμπορικό δίκαιο (!) όπως ακριβώς έγινε με τα καρκινογόνα συστατικά στα βρεφικά προϊόντα.

2. Η εγκληματική νομιμοποίηση της ορμόνης rbGH. Πρόκειται για μια ισχυρότατη, γενετικά τροποποιημένη ορμόνη που παράγεται από τη Monsanto (!) και σύμφωνα με μελέτες ευθύνεται για αρκετές μορφές καρκίνου (χρησιμοποιείται στα γαλακτοκομικά προϊόντα). Αυτή η ορμόνη απαγορεύεται σε όλες τις βιομηχανικές χώρες ακόμα και στον Καναδά.  Το οξύμωρο είναι ότι μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με τη νομιμοποίηση, αρκετές εταιρείες που δεν τη χρησιμοποιούσαν το ανέγραφαν στη συσκευασία (rbGH Free). Γι’ αυτό το “πρόβλημα” φρόντισε πάλι ο Taylor, χρησιμοποιοώντας τον αχυράνθρωπο ΓΓ Γεωργίας της Πενσυλβάνια Dennis Wolff, όπου απαγόρευσε την αναγραφή του rbGH Free για την πολιτεία. Έκπληξη, ο Dennis Wolff μετέχει τώρα στο επιτελείο του Obama για την “Πράσινη ανάπτυξη”! Προοριζόταν μάλιστα για το ύπατο αξίωμα στο USDA το οποίο όμως κέρδισε με το σπαθί του ο Tom Vilsack, ο άνθρωπος της δράσης και της εφαρμογής, ο έτερος κινητήριος μοχλός του project.

 

Tom Vilsack

Tom Vilsack

 

Ο περιβόητος Tom Vilsack είναι η κεφαλή του υπουργείου Γεωργίας (USDA), αντάξιος εκτελεστής των σχεδιασμών του Taylor. Πρώην κυβερνήτης της Iowa, παρουσιάστηκε μετά την εκλογή Obama ως υποψήφιος για τη θέση επισύροντας τη μήνι οικολογικών οργανώσεων και ακτιβιστών ως η πρώτη απάτη του Obama. Αυτός ο Democrat έχει βαρύ βιογραφικό που θα το δούμε βήμα – βήμα από τη δράση του στους 6 από τους 7 βασικούς άξονες της πράσινης ανάπτυξης:

1. Ίδρυση ταμείου έρευνας για επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη: Ο Vilsack έγραψε ιστορία αφού ήταν ο πρώτος που το κατάφερε στην Iowa και επένδυσε σε… εταιρεία με βασικό αντικείμενο την κλωνοποίηση της Αγελάδας! (Trans Ova)

2. Ενίσχυση της έρευνας για “πράσινα” Φαρμακευτικά σκευάσματα. Ο Vilsack θεώρησε πρέπον να χρησιμοποιήσει τους πόρους της Iowa για καλλιέργεια γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων και ιδιαίτερα καλαμποκιού για φαρμακευτική χρήση! Το γιατί θα το δείτε παρακάτω.

3. Διάθεση Εδαφών για “Πράσινες” εφαρμογές (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κλπ). Ο Vilsack εκμεταλλεύθηκε πλήρως την παρόμοια τρίπλα που είχε κάνει ως κυβερνήτης αφού άφησε ανεξέλεγκτες τις καλλιέργειες Γενετικά Μεταλλαγμένων σπόρων (!)  άροντας όλους τους υφιστάμενους περιορισμούς (με την αμέριστη στήριξη της Ρεπουμπλικάνας Sandy Greiner για να είμαστε ακριβοδίκαιοι).

 

prasini anaptyxi

 

4. Ενίσχυση των κονσόρτσιουμ εταιρειών “πράσινου” αντικειμένου. Εδώ ο Vilsack θα αποδειχθεί μανούλα έχοντας ψηφιστεί ως “Κυβερνήτης της χρονιάς” από την Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνολογίας (Biotechnology Industry Organization) ενώ διετέλεσε ιδρυτής και πρόεδρος της αντίστοιχης Biotechnology Partnership.

5. Επενδύσεις στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Μαντέψτε, ο Vilsack είναι φανατικός θιασώτης των βιοκαυσίμων, ιδιαίτερα αυτών που παράγονται από Σόγια και Καλαμπόκι (!) παρ’ ότι έχει αποδειχθεί πως η καλλιέργεια τους απαιτεί περισσότερη ενέργεια από το εξαγώγιμο ενώ οδηγούν τις τιμές των βρώσιμων προϊόντων στα ύψη οδηγώντας τον τρίτο κόσμο στη λιμοκτονία.

6. Για την “πράσινη” αγροτική ανάπτυξη περιττεύει να μιλήσουμε αφού ο Vilsack είναι το αγαπημένο παιδί της Monsanto που του διαθέτει και ιδιωτικό αεροσκάφος για τις μετακινήσεις του! Taylor – made στην κυριολεξία.

 

Η “Πράσινη Ανάπτυξη” είναι απλώς ένα νέο, εξ’ ίσου επικίνδυνο με τα οπλικά, τέχνασμα για να καταστήσει τις ΗΠΑ ως παραγωγό χώρα μιας νέας μορφής οικονομίας. Ένα νέο μονοπώλιο το οποίο αποτυγχάνει οικτρά και εντός των ΗΠΑ αφού δεν έχουν καταφέρει ακόμα να το καταστήσουν εξαγώγιμο. Τα στοιχεία είναι καταλυτικά:

  • Οι υποσχέσεις προς τους αγρότες για μεγάλη κερδοφορία από τις μεταλλαγμένες καλλιέργειες πήγαν περίπατο και η Αμερική πριμοδοτεί με 5 δις δολλάρια ετησίως το αγροτικό εισόδημα για να διατηρήσει τις εκτάσεις!
  • Η “Πράσινη Ανάπτυξη” ως όπλο για την καταπολέμηση της φτώχιας καταρρίπτεται σε όλα τα επίπεδα, οικονομοτεχνικά, επιστημονικά και αγροτικά: International Assessment of Agricultural Knowledge, Science and Technology for Development

Μιχάλης Τρεμόπουλος

 

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η προσπάθεια εξαγωγής αυτού του νέου καπιταλιστικού προϊόντος με το “φιλάνθρωπο και οικολογικό” brand απαιτεί μια γλυκιά εναλλακτική προσωπικότητα (Obama) αλλά κυρίως Κυβερνήσεις μαριονέτες που θα απαρτίζονται από δύο ειδών πολιτικούς:

Χαζοχαρούμενους και Απατεώνες. Μόνο έτσι θα πουληθεί το προϊόν. Στη συγκεκριμένη συγκυρία, οι Έλληνες πολιτικοί αγοραστές και πλασιέ της “Πράσινης Ανάπτυξης” έχουν βρεθεί. Χαρακτηρισμούς και πρόσωπα μπορείτε εύκολα να ταιριάξετε.

[...]

 

http://olympia.gr/2009/05/17/green-fraud/
- Στείλε Σχόλιο
16 Ιανουαρίου 2009, 18:29
125.
Brave New World  Επιστήμη-Τεχνολογία  

 

Coca Cola, κοκαΐνη και Ναρκοδολλάρια

Η καλλιέργεια της Κόκας, η δουλεία των γηγενών καλλιεργητών, οι δίαυλοι διακίνησης, τα συμφέροντα και οι πολυεθνικές της πρέζας. Ο ρόλος της περιβόητης DEA, της οικογένειας Bush και του Αμερικανικού οργανισμού Φαρμάκων. Για πρώτη φορά, με στοιχεία και ονόματα.

«Όταν τα ψέματα των εξουσιαστών γίνονται χονδροειδή, ο κλοιός της τυραννίας σφίγγει περισσότερο»

Ο κινητήριος μοχλός κάθε εξουσίας είναι η απραξία και η ανοχή των καταπιεζομένων. Ο έλεγχος της πληροφορίας και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας γεννά αγνωσία και φοβία στις υπόδουλες μάζες καθιστώντας τες στωικά αντικείμενα του μαρτυρίου τους. Ιστορικά αυτό επιτυγχάνετο από αυτοκρατορικές δομές και ιερατεία. Σήμερα από πολυεθνικές της ενημέρωσης, της ιδεολογίας και της κατανάλωσης. Εξέχουσα θέση σε αυτή τη διεθνή δολοφόνων κατέχει η περιβόητη Coca-Cola Company, που ενσαρκώνεται στο γνωστό Ιερό ποτό του καπιταλισμού. Πέρα από οποιαδήποτε παραφιλολογία, χρησιμοποιώντας απτά στοιχεία θα αποκαθηλώσουμε τη «βασίλισσα του marketing», το «παγκόσμιο ποτό», όχι βέβαια από την κορυφή των πωλήσεων αλλά από τις συνειδήσεις των σκεπτόμενων ανθρώπων. Ας παραμείνει βασίλισσα των λωτοφάγων.

Θα υπερκεράσουμε την ιστορική πραγματικότητα που συνοδεύει κάθε πολυεθνική και ξεκινά από το μύθο του καλού εμποράκου που ανακάλυψε μια μυστική φόρμουλα 100 χρόνια πριν, που με σωστή διαφήμιση και στρατηγική πωλήσεων πέτυχε ένα «εμπορικό θαύμα» που διδάσκεται στους απαθής σπουδαστές πανεπιστημίων.

Θα αντιπαρέλθουμε τις βλαβερές συνέπειες για την υγεία που προκαλούνται από την υπερβολική δόση καφεΐνης, ζάχαρης και ανθρακικού, καταστροφικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έχουν γραφτεί άρθρα επί άρθρων που λησμονούνται στην απατηλή διέγερση της πρώτης γουλιάς.

Θα κάνουμε μια μικρή στάση στο Βενζόλιο (Benzene) γιατί είναι άξιον απορίας πως ένα ποτό της χαράς μπορεί να δημιουργεί αυτή την άκρως επικίνδυνη χημική αντίδραση. Το βενζόλιο που λαμβάνεται μέσω της τροφής (και ιδιαίτερα της πόσης) προκαλεί τα εξής φιλάνθρωπα: Καταστρέφει το μυελό των οστών και μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση αναιμίας. Επίσης μπορεί να προκαλέσει υπερβολική αιμορραγία και να μειώσει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος αυξάνοντας τις πιθανότητες μόλυνσης. Τέλος το βενζόλιο θεωρείται καρκινογόνο, μακροχρόνια έκθεση σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση λευχαιμίας και άλλες μορφές καρκίνου. Αυτά τα λέει η φοβερή και τρομερή EPA (Environmental Protection Agency) της Αμερικής.
Άτυχοι γονείς έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση εναντίον της εταιρείας με αιχμή του δόρατος το γνωστό δικηγόρο της Βοστώνης, ακτιβιστή Andrew Rainer. Η διοίκηση της εταιρείας βεβαίως απαντά «αυτοκρατορικά» λέγοντας ότι όλα γίνονται για να γεμίσουν ορισμένοι δικηγόροι τις τσέπες τους.
Εμείς ας ανταπαντήσουμε προλεταριακά γνωρίζοντας τα συναισθήματα ευφορίας που προκαλεί η εισπνοή Βενζολίου (οι λεγόμενες «βενζίνες» που είναι το drug των πιτσιρικάδων στις φτωχογειτονιές) και το λόγο δημιουργίας του στο παγκόσμιο ποτό.

Ως συμβαίνει σε κάθε εξουσιαστική δομή, οι άνομες πράξεις κοινοποιούνται μόνο όταν υπάρξει εσωτερική ρήξη (κοινώς τα χαλάσουν στη μοιρασιά). Έτσι και στην περίπτωση της Coca – Cola, το 1989, έτος λήξης της περιβόητης μυστικής συνταγής, ορισμένοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του οργανισμού τροφίμων και ποτών φέρεται να ζήτησαν μερίδιο από την εταιρεία. Οι εξελίξεις ήταν τουλάχιστον κωμικές. Η Coca – Cola έχασε μυστηριωδώς τη «μυστική» συνταγή από τα χέρια της. Αυτό βεβαίως δεν επηρέασε την πορεία των πωλήσεων της εταιρείας, ιδιαίτερα στο εξωτερικό όπου κατάφερε να κατακτήσει κολοσσιαία μερίδια αγοράς έναντι παραδοσιακών τοπικών προϊόντων. Η εταιρεία απέδιδε την επιτυχία αυτή στο συντονισμένο μάρκετινγκ και δη το τηλεοπτικό. Όλοι βεβαίως γνωρίζουμε τη δύναμη της τηλεόρασης. Αυτό το επιχείρημα όμως είναι γελοίο όταν μιλάμε για κοινωνίες που η πρόσβαση στην τηλεόραση δεν υπερβαίνει το 10%!
Τα κομμάτια του πάζλ ενώθηκαν το 2004 όταν η Constance L. Hays αρθρογράφος των NY times δημοσίευσε το

Truth And Power At The Coca-cola Company, Constance L. Hays, 081297364X  

βιβλίο “The Real Thing–Truth and Power at the Coca-Cola Company” εκδόσεις “Random House”, στο οποίο επαναλάμβανε τα γνωστά παραμύθια περί επιτυχημένης διαφήμισης. Σε κάποια σημεία όμως επαναλαμβάνει ότι «το 1989, σταμάτησαν πλέον να ανιχνεύονται ίχνη κοκαΐνης στο προϊόν!!» θέλοντας να στηλιτεύσει τους γραφικούς κατήγορους της εταιρείας που ορκίζονταν ότι η μόνη μυστική συνταγή της cc ήταν η χρήση κοκαΐνης! Δηλαδή η απολογήτρια της εταιρείας, παραδέχεται ότι πριν το 1989 η εταιρεία χρησιμοποιούσε κοκαΐνη στο προϊόν.

Ενώνοντας τα κομμάτια, έχουμε μπροστά μας όλη την εικόνα:
1. Μέχρι και το 1989, το προϊόν περιείχε κοκαΐνη. Άρα η περιβόητη μυστική συνταγή ήταν μια ασήμαντη φούσκα χωρίς αξία για την εταιρεία.
2. Οι υψηλόβαθμοι εκβιαστές του ΟΤΠ γνώριζαν μερικώς την αλήθεια και ευελπιστούσαν σε οικονομικά ανταλλάγματα για την απρόσκοπτη συνέχιση της συνταγής.
3. Η εταιρεία προτίμησε απλά να χάσει την «πατέντα» γιατί ήταν άνευ σημασίας. Ως φαίνεται όμως, κατήργησε και τη χρήση κοκαΐνης φοβούμενη αντίποινα.

Εδώ γεννώνται λοιπόν δύο μεγάλα ερωτήματα: α. Πως προμηθεύονταν κοκαΐνη η εταιρεία και β. τι γίνεται σήμερα, ιδιαίτερα στα διεθνή κέντρα παραγωγής – διανομής.

Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση έρχεται με μια απλή ματιά στην ιστορία των συρράξεων της Νοτίου Αμερικής, κέντρο καλλιέργειας της Κόκας. Παναμάς, Κολομβία, λειτουργία υπεράκτιων εταιρειών πετρελαίου πλησίον χωρών – παραγωγών με δικαίωμα transit διακίνησης και εντός Αμερικής! Εξαφάνιση Κολομβιανών μεγαλεμπόρων κοκαΐνης από τις Αμερικανικές φυλακές, λειτουργία φυτειών στην Κολομβία υπό την προστασία του Αμερικανικού στρατού! Μαζικές δολοφονίες αγροτών στις φυτείες και προκάλυμμα το εμφιαλωτήριο της εταιρείας στην Κολομβία. Σε δεύτερο χρόνο θα παρουσιάσουμε συγκλονιστικά στοιχεία για τους πολέμους της Πρέζας που φτάνουν μέχρι το Αφγανιστάν και το Δέλτα του Μεκόνγκ και περιλαμβάνουν ανίερες συμμαχίες της Οικογένειας Μπούς, του Μπιν Λάντεν του Νοριέγκα κλπ.

Το δεύτερο ερώτημα είναι και το κρίσιμο. Και η απάντηση σαφέστατη. Η Coca Cola συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως βασικό συστατικό την Κόκα. Το κυριότερο; Την αποκτά με νόμιμες διαδικασίες σε μια πραξικοπηματική βάση, αδικαιολόγητη ηθικά, εμπορικά, ακόμη και … καπιταλιστικά. Όταν το παραμύθι της μυστικής φόρμουλας έπαψε να υπάρχει, το Αμερικανικό κράτος προκειμένου να διαφυλάξει την «αιχμή του πολιτισμού του» έδωσε το δικαίωμα στην εταιρεία να προμηθεύεται, νόμιμα πλέον, την κόκα με μια πρωτοφανή μεθόδευση:
Την Εταιρεία Stepan (Stepan Company). Η εταιρεία που εδρεύει στο Northfield του Illinois και ασχολείται με την Παρασκευή χημικών προϊόντων, το 1959 αγοράζει την εταιρεία Maywood Chemical Works που εδρεύει στο Maywood του New Jersey. Η εταιρεία αυτή είναι η μοναδική στη δύση που έχει το δικαίωμα εισαγωγής και επεξεργασίας Κόκας. Η άδεια αυτή έχει δοθεί από την περιβόητη DEA (Drug Enforcement Administration) την αμερικάνικη δίωξη ναρκωτικών που την ακούμε σε κάθε περίπτωση εντοπισμού μεγάλων φορτίων κοκαΐνης σε παγκόσμια κλίμακα.
Η Stepan λοιπόν μέσω της θυγατρικής της Maywood προμηθεύει επίσημα πλέον την Coca Cola Company με Κόκα βάσει ειδικής συμφωνίας. Η Maywood εισάγει 100 κυβικούς τόνους κόκας ετησίως (!!) κυρίως από το Περού. Η ποσότητα διατίθεται αφού παρθεί η κοκαΐνη σαν “Cocaine free” στην CCC και τα «ενεργά συστατικά» σε μια φαρμακευτική, την Mallinckrodt για Παρασκευή φαρμάκων.
Όλη αυτή η διαδικασία πάντα με τις ευλογίες και την προστασία της DEA, τη μοναδική υπηρεσία της Αμερικής που δικαιούται να χρησιμοποιεί τον Αμερικανικό στρατό κατά βούληση υπό τη διοίκηση της (όλα τα σώματα).
Με στοιχεία λοιπόν, αυτή η ευγενής εταιρεία, η παγκόσμια κυρίαρχος της αγοράς, η χρυσή χορηγός των «Ολυμπιακών» αγώνων της ντόπας, χρησιμοποιεί ένα απαγορευμένο –σε όλο το δυτικό κόσμο- συστατικό και μάλιστα μονοπωλιακά.

Γνωρίζουμε ότι η παρούσα έρευνα θα λειτουργήσει μάλλον ευφημιστικά στην κοινωνία του σήμερα, όπου σαν σύγχρονοι λωτοφάγοι προσπαθούμε να λησμονήσουμε το ψυχικό μας κενό με εφήμερες – επώδυνες απολαύσεις. Να απαλύνουμε τον πόνο της συναυτουργίας μας στην αδικία με διεγερτικά της κτηνωδίας. Να ναρκωθούμε λυτρώνοντας εαυτούς από την οσμή της παγκόσμια σήψης.

Δεν είμαστε Δονκιχώτες ούτε βρυχώμενοι μύες. Θέλουμε απλά να υποβάλλουμε μερικές ερωτήσεις στον Υπουργό υγείας, στον πολιτικό προϊστάμενο του ΕΦΕΤ και σε όποιον άλλο αρμόδιο της πολιτείας:
1. Αγαπητοί κύριοι, πως νομιμοποιείται η εμπορία ενός σκευάσματος που έχει ως πρώτη ύλη φυτό του οποίου η καλλιέργεια, διακίνηση, χρήση καθ’ οιονδήποτε τρόπο απαγορεύεται από την Ελληνική νομοθεσία;
2. Αν δεχτούμε καλόπιστα ότι η βλαβερή κοκαΐνη δεν εμπεριέχεται στα συγκεκριμένα φύλλα γι’ αυτό και επιτρέπεται η διακίνηση του προϊόντος, μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να εισάγουμε ως ιδιώτες μη κοκαϊνούχα φύλλα κοκαΐνης;
3. Με το ίδιο σκεπτικό, γιατί απαγορεύεται η καλλιέργεια και εμπορία οποιουδήποτε τύπου Ινδικής Κάνναβης ακόμα και αυτής που δεν περιέχει καμία βλαβερή ουσία; Καλλιέργεια που θα μπορούσε να δώσει οφέλη στην αγροτική παραγωγή λόγω κλίματος και χαμηλών απαιτήσεων ενώ θα μπορούσε να σπάσει και ορισμένα μονοπώλια π.χ. του χαρτιού; (βλ. http://olympia.gr/2008/05/19/legalize/)

Στα ανωτέρω κύριοι οφείλετε μια απάντηση πρωτίστως στους εαυτούς σας. Εμείς τις απαντήσεις τις έχουμε ήδη. Όπως και άλλα όμορφα πεπραγμένα κολοσσών που θα απαριθμήσουμε σε επόμενα άρθρα και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Manuel Noriega

 ΣΣ συγγραφικής ομάδας: Παρατηρήστε τις ημερομηνίες. 1959 η εξαγορά της Maywood, το ίδιο έτος ο πατέρας Bush εισέρχεται στη CIA. 1989 η δουλειά της CIA στο Αφγανιστάν τελειώνει με την «απελευθέρωση» των Αφγανών (οπιοκαλλιεργητών) από τους Σοβιετικούς. Το ίδιο έτος, νομιμοποιείται η εισαγωγή και χρήση κόκας από τη Maywood προς την CCC. 2004 επανέναρξη της καλλιέργειας οπίου στο Αφγανιστάν μετά την «απελευθέρωση» από τους Ταλιμπάν, το ίδιο έτος η στρατευμένη δημοσιογράφος των NYT αποκαλύπτει τη χρήση κόκας από τη CCC. Ο Μπιν Λάντεν… αναζητείται!

Από την Σ.Ο. του http://olympia.gr για το Ρεσάλτο.

 

- Στείλε Σχόλιο
21 Αυγούστου 2008, 23:31
62.
Brave New World  Επιστήμη-Τεχνολογία  

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙ!

ΑΞΙΑ ΣΕΛ 18/50 - 19/51

Δέσποινα Συριοπούλου

Αθήνα, έτος 2008, Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όλοι οι επιβάτες προσέρχονται τρείς ώρες πριν από την πτήση προκειμένου να υπογράψουν ότι δέχονται τον έλεγχο που θα γίνει στα πράγματα τους και φυσικά θα υποβληθούν στον καθιερώμενο έλεγχο αποσκευών σε τρεις διαφορετικές φάσεις. Πρώτα θα ανοιχτούν οι βαλίτσες, και σε μερικές περιπτώσεις όλες, αν ο υπάλληλος το κρίνει, και μετά θα ακολουθήσουν οι άλλες φάσεις ελέγχου. Τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και το χτύπημα στους δίδυμους πύργους στο εμπορικό κέντρος της Νέας Υόρκης έχουν ήδη αλλάξει τη ζωή μας σε κάθε μας μετακίνηση, καταστέλλοντας ή και παραβιάζοντας ακόμα και τα πιο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με τις ερωτήσεις που είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις στα έτοιμα ερωτηματολόγια που σου δίδονται πριν πάρεις το εισητήριο σου. Επίσης επιβάλλεται να απαντήσεις σε μια σειρά άλλων και επί πλεον προσωπικών και ειδικών ερωτήσεων, όταν ήδη έχεις επιβιβαστεί και φθάνεις στο προορισμό σου. Έτσι όλοι οι επιβάτες -ειδικά εκείνοι που αναχωρούν για Νέα Υόρκη- κατά την διάρκεια που γίνεται ο έλεγχος εισητηρίων θα υποβληθούν πρώτα σε έλεγχο των προσωπικών τους ειδών ανοίγοντας τις αποσκευές τους, ενώ λίγο πριν περάσουν στην κεντρική έξοδο αναχώρισης για την πτήση τους θα ακολουθήσει η εκνευριστική σωματική έρευνα, που έχει επιβάλει η Ε.Ε. ύστερα από συμφωνία με τις ΗΠΑ. Θα πρέπει να βγάλεις παπούτσια, ζώνες, να ανοίξεις τις χειραποσκευές σου να αφαιρέσεις κάθε τι μεταλικό από πάνω σου, να παραδώσεις στην ειδική λεκανίτσα κινητά, κλειδιά, και κάθε άλλο προσωπικό αντικείμενο και να περάσεις από τα μηχανήματα μαγνητικού ελέγχου ενώ όλα τα προσωπικά αντικείμενα που υπάρχουν στις χειρασποσκευές θα έχουν περάσει από έλεγχο ειδικών ακτίνων και θα τα έχει δει ο αρμόδιος υπάλληλος με τις ειδικές κάμερες που ανιχνεύουν περίεργους μηχανισμούς. Αντίστοιχο σωματικό έλεγχο θα πρέπει να δεχθεί ο κάθε επιβάτης πριν περάσει προς την πύλη αναχώρισης για την πτήση του. Σε αρκετές περιτπώσεις ανάλογο έλεγχο ο επιβάτης θα περάσει και λίγο πριν την είσοδο του στην κεντρική αίθουσα αναμονής πριν την αναχώριση λίγο πριν επιβιβαστεί. Οι υπάληλοι ασφαλείας του αεροδρομίου θα ανοίξουν για τελευταία φορά τις χειραποσκευές που φέρει μαζί του ο επιβάτης και θα κάνουν τον τελευταίο σωματικό έλεγχο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και αν κρίνουν ότι η κολώνια που φέρει μαζί του είναι πάνω από 100ml τότε θα την αφαιρέσουν... το ίδιο ισχύει και κάθε άλλο αντικείμενο που απαγορεύεται βάσει των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ οργανισμών και κρατών. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου με τις ουρές των επιβατών σε κάθε φάση του ελέγχου είναι τεράστιες, φτάνοντας πολλές φορές ακόμα και έξω από το κτήριο του αεροδρομίου.

 

Νέα Υόρκη, έτος 2012. Αεροδρόμιο JFK. Έξοδος ελέγχου χειραποσκευών. Όλοι οι επιβάτες προσέρχονται 20 λεπτά πριν αναχωρίσουν με την πτήση που έχουν επιλέξει ως προορισμό του χωρίς να έχουν το άγχος της καθυστέρισης και του ελέγχου. Οι διαδικασίες δεν θυμίζουν σε τίποτα το «πρόσφατο παρελθόν» με τις ατέλειωτες ουρές ελέγχου σε διαφορετικές φάσεις. Ουδείς υποβάλλεται σε αυτό τον εξοντωτικό έλεγχο. Σε μόλις είκοσι λεπτά έχεις επιβιβαστεί στο αεροπλάνο σου. Με μια βασική διαφορά. Η εικόνα που αντικρύζεις πλέον μοιάζει να ξεπηδά σαν μέσα από οργουελική περιγραφή. Όλοι οι επιβάτες - πολίτες προχωρούν ως άβουλα όντα με ένα πλαστικό χαμόγελο και όλοι υποχρεωτικά φορούν ένα ειδικό βραχιολάκι στο χέρι... Αυτό το «βραχιολάκι-ταυτότητα» φέρει μέσα όλα εκείνα τα (απαραίτητα ή όχι) στοιχεία που χρειάζονται να γνωρίζουν οι αρχές ασφαλείας αλλά και οι μυστικές υπηρεσίες των μεγάλων κρατών και κυρίως των ΗΠΑ. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν από την ομάδα αίματος σου, τις πολιτικές απόψεις σου, τις ασθένειες σου, τις ευαισθησίες σου, τις προτιμήσεις σου... Ένα κανονικό ψυχογράφημα δηλαδή. Φυσικά κυριαχούν στα στοιχεία για το ποινικό σου μητρώο, μέχρι τις τελευταίες μετακινήσεις από και προς τη χώρα σου που περιλαμβάνονται με κάθε λεπτομέρια. Υπάρχουν μέσα τα πάντα! Δεν υπάρχει στοιχείο της ζωής σου που δεν αναγράφεται ως «πληροφορία» μέσα σε αυτό το ειδικό βραχιολάκι που σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη για λίγες ώρες καταδυναστεύοντας όμως και καταστέλλοντας κάθε προσωπικό δεδομένο παραβιάζοντας -και μάλιστα με τον πιο βάναυσο τρόπο- κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για αυτό το ειδικό και περιέργο «βραχιολάκι» σήμερα φέρνει στη δημοσιότητα η «Α» αποκλειστικές πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι ήδη η ΗΠΑ έχουν ανάψει το πράσινο φως για την τελειοποίηση του ώστε να μπορεί να συμπεριλάβει τα πάντα ως data και πολύ γρήγορα να τεθεί σε εφαρμογή λειτουργία. Σύμφωνα με όσα αποδεικνύει η αληλλογραφία που αποκαλύπτει η «Α» ήδη το υπουργείο εσωτερικής ασφαλείας των ΗΠΑ βρίσκεται σε συνεννόηση και συνεργασία με εταιρία που εδρεύει στο καναδά και εξιδεικεύεται στην κατασκευή τέτοιων μηχανισμών ασφαλείας.

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου εσωτερικής ασφαλείας εξέφρασε μεγάλο ενδιαφέρον για το επονομαζόμενο «βραχιόλι ασφαλείας», το οποίο μεταξύ άλλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στους επιβάτες των αεροπορικών γραμμών. Το συγκεκριμένο βραχιόλι μπορεί να αντικαταστήσει την οποιδήποτε κάρτα επιβίβασης, περιέχει όλες τις προσωπικές πληροφορίες του επιβάτη, είναι συνδεδεμένο με τις αποσκευές του κάθε επιβάτη και το πιο σημαντικό μπορεί να ακινητοποιήσει ολοκληρωτικά για μερικά λεπτά ύστερα από σχετική εντολή αυτόν που το φοράει σε περίπτωση που κριθεί ύποπτος ή έχιε περίεργη σημπεριφορά. Η ηλεκτρονική αυτή «ταυτότητα-βραχιόλι» μπορεί να φοριέται από κάθε επιβάτη μέχρι την στιγμή της αποβίβασής του. Ουσιαστικά αποτελεί ένα χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση GPS, το οποίο περίεχει προσωπικές, και απόρρητες πληροφορίες(ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα) του επιβάτη, ο οποίος αν ξεφύγει από την τάξη έχει την δυνατότητα να του προκαλέσει ηλεκτροσόκ, κρατώντας τον ακινητοποιημένο για μερικά λεπτά. Μια διαδικασία που τελευταία έχουμε δει στις οθόνες μας ούκ ολίγες φορές να επαναλαμβάνεται σε Αμερική Καναδά και Αυστραλία από υπαλλήλους αεροδορμίου με υπερβάλλοντα ζήλο σε ανθρώπους που δέχτηκαν περισσότερα από 25.000 volt από το ειδικό μηχάνημα που κρατούν αστυνομικοί και υπάληλοι ιδιωτικών εταιριών που έχουν αναλάβει την φύλαξη κάποιων πόστων. Ποιος δε θυμάται την έγκυο γυναίκα που τις πέρασαν στο σώματ ης χιλλιάδες volt ή το άτυχο άντρα που έχασε τη ζωή του από ένα τέτοιο ηλεκτροσόκ σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την επιστολή ( ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΕΛ1 - ΣΕΛ 2) απου επέστειλε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου ασφαλείας- και την οποία σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας- ο Paul S. Ruwaldt της διεύθυνσης Επιστήμης και Τεχνολογίας, στο τμήμα της έρευνας και της ανάπτυξης, προς τον άνθρωπο που σχεδίασε την συσκευή και με τον οποίο είχε προηγουμένως συναντηθεί στις 18 Ιουλίου 2006, γράφει μεταξύ άλλων: «...εμείς (σ.σ. η ομοσπονδιακή κυβέρνηση) ενδιαφερόμαστε για το βραχιόλι ασφαλείας και περιμένουμε την έγγραφή σας πρόταση». Να σημειωθεί ότι αυτό το ειδικό βραχιόλι ταυτότητα ήδη πειραματικά χρησιμοποιείται για την μεταφορά βαρυποινήτων αλλά και από τον αμερικανικό στρατό. Σε άλλο σημείο της επιστολής ο αμερικανός αξιωματούχος, αναφέρει ότι το υπουργείο Εσωτερικής ασφαλείας «βλέπει την συγκεκριμένη συσκευή να χρησιμοποιείται πέρα από την μεταφορά κρατουμένων, έλεγχο κρατουμένων και στρατιωτικών δυνάμεων ασφαλείας, παράλληλα και βελτίωση της ασφάλειας στους ταξιδιώτες των αεροπορικών αερογραμμών. Εκείνο που ζητά ο αμερικανός από τον παραλήπτη της επιστολής, είναι -στην περίπτωση που αποφασιστεί να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο project- ένα χρονοδιάγραμμα στο οποίο η συσκευή θα είναι διαθέσιμη για την πειραματική της εφαρμογή. Αποκλειστικές πληροφορίες της «Α» αναφέρουν όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι ήδη η φάση της έρευνας από το 2006 έχει προχωρήσει τόσο που εξετάζεται πειραματικά το ενδεχόμενο -προκειμένου αν μελετηθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις- να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλη κλίμακας κυκλοφορία ενώ ήδη έχει ανοίξει διάλογος και συζήτηση με γνωστές μεγάλες - και όχι μόνο αμερικάνικες αεροπορικές - εταιρίες που θα υποχρεώνουν με ειδική συμφωνία κατά την αγορά του εισητηρίου τους πελάτες επιβάτες να φέρουν στο χέρι τους αυτό το «βραχιολάκι ταυτότητα». Εξετάζονται δε διάφορα επικοινωνιακά τρικ ώστε να το πλασάρουν με τις λιγότερες δυαντές αντιδράσεις.

http://www.greekamericannewsagency.com
4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
16 Αυγούστου 2008, 04:23
56.
Brave New World  

Απόσπασμα από συνέντευξη του Λουκά Καβακόπουλου στο κανάλι του metafysiko.gr στο IRC.

DragonFly__: Καλησπέρα Λουκά, εγώ θέλω να σε ρωτήσω αν πιστεύεις οτι κάποια στιγμή θα επιτευχθεί επίσημη επαφή με όντα από άλλους πλανήτες...
LuxCav: Βλέπω ότι το μαγειρεύουν...
DragonFly__: ...και γιατί το αποκρυπτούν συστηματικα οι κυβερνήσεις;
LuxCav: Δεν το αποκρύπτουν. Βλέπεις να το αποκρύπτουν;
DragonFly__: Έτσι νομίζω, ναι. Διότι εγώ πχ που είμαι στο στρατό...
LuxCav: Πολύ φοβάμαι ότι έχει δρομολογηθεί μια επαφή με εξωγήινους...
DragonFly__: ...γνωρίζω περιστατικά που έγιναν και δεν έγιναν ποτέ γνωστά
LuxCav: ...που θα φαίνονται εχθρικοί και θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός νέου Μεσαίωνα. Στον προηγούμενο Μεσαίωνα, για όλα έφταιγε ο Σατανάς. Τώρα θα φταίνε οι «κακοί» Εξωγήινοι...
DragonFly__: Εχθρικοί επίτηδες ή όντως εχθρικοί;
LuxCav: Έχεις υπόψη σου τη θεωρία του Greer;
DragonFly__: Όχι !
LuxCav: Το Diclosure Project;
DragonFly__: Μμμ.... όχι. Να ρωτήσω, γιατί είπες φοβάσαι;
LuxCav: Αυτός λέει ότι μετά τον Πόλεμο ενάντια στην Τρομοκρατία, μας περιμένει ένας πόλεμος ενάντια στους Εξωγήινους... Μια ερώτηση έχω να σου κάνω: Είδες πουθενά εσύ τρομοκράτες, πέρα από την τηλεόραση;
DragonFly__: Δεν έτυχε...
LuxCav: Ούτε και σε μένα έτυχε...
DragonFly__: ...δεν πάει να πεί όμως οτι δεν υπάρχουν. Σωστά;
LuxCav: Εκεί λοιπόν θα δεις και τους κακούς εξωγήινους (που αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν). Το πιάνεις;
5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
14 Αυγούστου 2008, 23:52
53.
Brave New World  

«Για λόγους ασφάλειας και ποιότητας...

...η κλήση σας καταγράφεται»!
.
Γράφει ο Ιωάννης Παπαδόπουλος

Όσοι τηλεφωνούμε σε τράπεζες, εταιρείες τηλεφωνίας, εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών κ.λπ., είμαστε εξοικειωμένοι πλέον με το κλασσικό μήνυμα «για λόγους ασφάλειας και ποιότητας η κλήση σας καταγράφεται» που ακούμε πριν μιλήσουμε με κάποιον εκπρόσωπο που θα μας εξυπηρετήσει.

Το πόση ώρα θα περιμένουμε για να μιλήσουμε με κάποιον εκπρόσωπο και το αν ο εκπρόσωπος έχει τελικώς τις γνώσεις και κυρίως την διάθεση για να μας εξυπηρετήσει, το αφήνω για κάποια άλλη στιγμή...
Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι αφού όλοι αυτοί δικαιούνται να καταγράφουν την τηλεφωνική μου συνδιάλεξη μαζί τους, δικαιούμαι και εγώ, ως πολίτης με τα ίδια Δημοκρατικά δικαιώματα, να καταγράφω την τηλεφωνική τους συνδιάλεξη μαζί μου.
Εξοπλισμό για την καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε πωλούνται τηλεφωνικές συσκευές, συσκευές καταγραφής ήχου, ηλεκτρονικά εξαρτήματα κ.λπ. Άρα πωλούνται νομίμως. Και εφ' όσον σε μία ελεύθερη οικονομία, όπως η δική μας, ότι πωλείται, αγοράζεται για να χρησιμοποιηθεί, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι και η χρήση τους είναι νόμιμη.


Έχοντας λοιπόν ένα τέτοιο εξάρτημα στο τηλέφωνό σας, όταν δεχθείτε ένα «ζόρικο» τηλεφώνημα (κυρίως από αριθμούς που δεν εμφανίζονται στην αναγνώριση κλήσης) ενεργοποιήστε την καταγραφή τής κλήσης, ώστε να έχετε ηχητικό ντοκουμέντο, και ΑΜΕΣΩΣ (τονίζω το ΑΜΕΣΩΣ) ενημερώστε τον συνομιλητή σας ότι καταγράφετε την συνδιάλεξή σας με κάποια ανάλογη φράση, όπως π.χ. «Πριν συνεχίσετε κύριε «τάδε» από την εταιρεία «δείνα», σας γνωρίζω ότι και εγώ, για τους ίδιους λόγους με εσάς, καταγράφω την συνομιλία μας.»
Δοκιμάστε το τρικ ακόμη και εάν δεν έχετε εξοπλισμό καταγραφής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και θα με θυμηθείτε.

http://press-gr.blogspot.com/

- Στείλε Σχόλιο
24 Ιουλίου 2008, 15:51
26.
Brave New World  

Facebook: Το μεγαλύτερο “φακέλωμα” ever;

Το facebook είναι μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ή ένα παγκόσμιο φακέλωμα, προς χάρη των μεγάλων πολυεθνικών και των διαφημιστών, που αποθεώνουν τα εξειδικευμένα δημογραφικά στοιχεία;

Το facebook περιγράφεται εύσχημα ως μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν με τους φίλους τους, να δημιουργήσουν καινούργιες σχέσεις, να συγκροτήσουν ομάδες κοινού ενδιαφέροντος. Ο μέσος χρήστης ξοδεύει 20 λεπτά τη μέρα στο facebook. Τις τρεις πρώτες εβδομάδες, όμως, διαθέτει ώρες ολόκληρες αναζητώντας φίλους και ανταλλάσσοντας μηνύματα.

Αυτή είναι η καλή επεξήγηση της υπηρεσίας. Η κακή λέει πως το facebook είναι ένα παγκόσμιο φακέλωμα προς χάρη των μεγάλων πολυεθνικών και των διαφημιστών, που αποθεώνουν τα εξειδικευμένα δημογραφικά στοιχεία. Φιλικό στο χρήστη. Μπορείτε να δημιουργήσετε μία προσωπική σελίδα, η οποία ουσιαστικά υποδηλώνει το δικτυακό σας στίγμα. Αν θέλετε, όμως, να σας βρουν οι παλαιοί συμμαθητές και οι φίλοι, είστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσετε το όνομα που αναγράφεται στην ταυτότητά σας. Για πρώτη φορά στην Ιστορία τόσα εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν με προθυμία το αληθινό τους όνομα σε ένα μέσο που είναι προσβάσιμο από όλους. Η εγγραφή, όμως, δεν μπορεί να γίνει χωρίς μία έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση. Έχουμε, λοιπόν, περίπου 70 εκατομμύρια ονόματα, που αντιστοιχούν σε αντίστοιχο αριθμό ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Το σύστημα σε προτρέπει να αναρτήσεις τη φωτογραφία σου και φωτογραφίες φίλων.

Χαριτωμένο; Όχι και τόσο. Το facebook είναι η μεγαλύτερη φωτογραφική βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε ποτέ. Στους υπολογιστές του είναι αποθηκευμένες 2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες, ούτε το σύστημα συνοριακών ελέγχων των ΗΠΑ δεν έχει τόσες. Μέχρι να διαβάσετε αυτήν την πρόταση στη βάση θα έχουν προστεθεί εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες. Κάθε μέρα 14 εκατομμύρια φωτογραφίες εμπλουτίζουν το φωτογραφικό άλμπουμ της υπηρεσίας. Η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών έχει τοποθετήσει προσωπική φωτογραφία. Μπορεί να είναι και η δική σας κάπου εκεί, εν αγνοία σας και μάλιστα ταυτοποιημένη στο πρόσωπό σας. Πώς; Κάποιος φίλος σας «ανέβασε» φωτογραφία σας στο προσωπικό του άλμπουμ, χρησιμοποίησε τη δυνατότητα λεζάντας και έτσι όταν ο δείκτης του mouse περάσει πάνω από το πρόσωπό σας, αποκαλύπτεται και το όνομά σας. Οι χρήστες έχουν κάποιους περιορισμούς στην περιήγηση των προφίλ. Ούτως ή άλλως, δεν μπορείς να βουτήξεις σε εκατομμύρια εγγραφές, θα πνιγείς. Αλλά το facebook μπορεί να τους δει όλους. Και να τους περάσει από λεπτό κόσκινο.

Διατίθεται ένα πλήθος εφαρμογών με τεστ προσωπικότητας, τα οποία σου αποκαλύπτουν πόσο καλός εραστής είσαι ή σε ποιο είδος καταστροφής αντιστοιχείς. Για να δεις, όμως, τα αποτελέσματα, θα πρέπει να καλέσεις και άλλους είκοσι φίλους να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι, δηλαδή να χρησιμοποιήσουν την ίδια εφαρμογή. Έτσι, όσο εσύ απαντάς σε ερωτηματολόγια για να μάθεις με ποιον τρόπο φιλάς, προσφέρεις στην καλή υπηρεσία την ευκαιρία να μάθει όχι μόνο τα δημογραφικά σου στοιχεία, αλλά και από ποιο πλευρό κοιμάσαι το βράδυ.

Δωρεάν τυρί

Το facebook δεν κρύβει πως δωρεάν τυράκι σερβίρεται μόνο σε ποντικοπαγίδες.
Οι μεγαλύτερες εταιρίες μετρήσεων συνεργάζονται μαζί του, όπως, βέβαια, και οι ισχυρότερες πολυεθνικές, αφού διαπιστώνουν ότι μπορούν να κατευθύνουν τη διαφημιστική τους καμπάνια στο πλέον εξειδικευμένο κοινό που δημιουργήθηκε ποτέ. Ήδη οι μεγαλύτερες εμπορικές επωνυμίες του πλανήτη έχουν υπερήφανα ανακοινώσει τη συνεργασία τους με την υπηρεσία. Μπορείτε, όμως, να δοκιμάσετε και εσείς να διαφημιστείτε σε κοινό της επιλογής σας με προσιτό κόστος. Η διαφημιστική πλατφόρμα του facebook είναι τόσο έξυπνη που το μήνυμά σας θα φτάσει μόνο στους σωστούς αποδέκτες.

Μεταξύ μας, πρόκειται για ένα τεράστιο πείραμα του σύγχρονου καπιταλισμού. Μπορείς να κάνεις λεφτά από τη φιλία; Ναι, μπορείς, αρκεί να αντικαταστήσεις τα λόγια από τον ήχο του πληκτρολογίου. Αρκεί να δείξεις πως το εύρος της δικτυακής κοινωνικότητας είναι σημαντικότερο από την ουσία της πραγματικής επαφής. Έτσι, διαβάζουμε στις τελευταίες μελέτες για το φαινόμενο πως η επιτυχία του βασίζεται στην τάση των ανθρώπων να ομαδοποιούνται και να μιμούνται ο ένας τον άλλο. Ο ένας φίλος προσελκύει τον άλλο. Για τις νεαρές ηλικιακά ομάδες η εγγραφή στο facebook είναι τόσο απαραίτητη όσο η κατοχή κινητού τηλεφώνου. Αφού είναι όλοι εκεί! Οι άνθρωποι λένε τα πάντα στο facebook και τα υπογράφουν με το πραγματικό τους όνομα, την ηλεκτρονική διεύθυνση και τη φωτογραφία τους. Και το facebook διαθέτει τεράστια μνήμη και όλη την καλή διάθεση για να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν του ζητηθεί. Δεν χρειάζεται να σας το πει κάποιος τρίτος, το λέει και η άδεια χρήσης της υπηρεσίας, εκείνο το μακρύ κείμενο κάτω από το οποίο πάντα δηλώνουμε πως συμφωνούμε με όσα γράφει. Μεταφράζουμε: «Όταν χρησιμοποιείτε το facebook ίσως δημιουργήσετε το προσωπικό σας προφίλ, σχέσεις, ανταλλάξετε μηνύματα και κάνετε χρήση των εφαρμογών του διοχετεύοντας προσωπικές πληροφορίες σε διάφορα κανάλια. Εμείς συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες για να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες εφαρμογές». Τι μας λέει; Πως επεξεργάζονται προσωπικά στοιχεία. Το κάνουν όλοι, αλλά στο facebook οι χρήστες κάνουν μια καθημερινή online ψυχανάλυση καταθέτοντας τις προτιμήσεις τους ακόμα και για τα πλέον προσωπικά θέματα.

Το facebook δεν χρειάζεται να δημιουργεί περιεχόμενο για να προσελκύσει χρήστες. Οι χρήστες δημιουργούν περιεχόμενο και αυξάνουν τον αριθμό των συνδέσεων. Το facebook μόνο ρωτάει με έξυπνο τρόπο. Ρωτάει αλλά δεν ξεχνάει:
«Όταν τροποποιείτε τις προσωπικές πληροφορίες που έχετε διαθέσει, το facebook κρατάει αντίγραφο των προηγούμενων πληροφοριών για ένα εύλογο χρονικό διάστημα». Ευτυχώς, όμως, μας λέει πως πρέπει να έχουμε κατά νου ότι τα προσωπικά μας δεδομένα μπορεί να εκτεθούν σε κακόβουλα μάτια: «Δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα εκτεθούν σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Αντιλαμβάνεστε και αποδέχεστε ότι ακόμα και αν διαγράψετε τις προσωπικές σας πληροφορίες, αυτές μπορεί να έχουν μείνει αποθηκευμένες σε σελίδες τρίτων».

Οι περισσότεροι χρήστες δεν αξιοποιούν τη δυνατότητα να απομονώσουν το προφίλ τους, επιτρέποντας την προβολή του μόνο στους φίλους τους. Αν, όμως, έχουμε να κάνουμε με εξουσιοδοτημένες κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τότε το facebook θα χαρεί να εξυπηρετήσει: «Χρησιμοποιώντας το facebook συμφωνείτε στη μεταφορά προσωπικών σας δεδομένων στις Η,Π.Α. Μπορεί να υποχρεωθούμε να διαθέσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία έπειτα από νομικές αιτήσεις ή δικαστικές αποφάσεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη διανομή πληροφοριών σε τρίτες εταιρίες, δικηγόρους ή πράκτορες κυβερνητικών υπηρεσιών».

Οι άνθρωποι πίσω από το facebook

Το facebook δεν πωλείται, τουλάχιστον προς το παρόν. Η κεφαλαιοποίησή του αποτιμάται στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο σταρ, αυτός που αναλαμβάνει να δανείζει πρόσωπο και φωνή στο facebook, είναι ο Μαρκ Ζούγκεμπεργκ, ο πρώην φοιτητής που δημιούργησε την υπηρεσία. Στο διοικητικό συμβούλιο υπάρχουν άλλοι δύο άνδρες. Ο Τζιμ Μπρέιερ, που εκπροσωπεί ένα venture capital και ο Πίτερ Θίελ, που ξέρει από επενδύσεις. Το τρίτο μέλος είναι ο Τζιμ Μπρέιερ, που μέσω των συμμετοχών του σε άλλες εταιρίες, είναι στενά, πολύ στενά, συνδεδεμένος με την In-Q-Tel, ένα venture capital, ένα επενδυτικό κεφάλαιο, που ελέγχεται, επισήμως, από τη CIA. Σκοπός του είναι να συνδέει την καλή υπηρεσία με την τεχνολογία αιχμής, επενδύοντας σε εταιρίες με αντικείμενο χρήσιμο για τα ζωτικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν μη τι άλλο, φακέλωμα τέτοιου μεγέθους έχει και ενδιαφέρον, αλλά και ζωτική χρησιμότητα για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αμερικανικά πανεπιστήμια έδειξε πως το facebook είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, μαζί με το σεξ και την μπίρα. Πρώτο είναι το ipod. Κάθε μέρα 200.000 άνθρωποι δημιουργούν σελίδα στην υπηρεσία. Κάθε χρήστης «ανεβάζει» κατά μέσο όρο 44 φωτογραφίες συνδεδεμένες με το προφίλ του. Το facebook είναι ο έκτος δημοφιλέστερος δικτυακός τόπος στο Internet. Χώρες με τους περισσότερους χρήστες: ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Αυστραλία, Τουρκία.

Άλλη μια θεωρία συνομωσίας;

Παρόλα αυτά, όπως αποκάλυψε έρευνα του ΒΒC (Νέα 6.5.08), το Facebook δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων που το εμπιστεύονται. «Λιγότερες από τρεις ώρες» χρειάστηκαν οι δημοσιογράφοι της εξειδικευμένης τηλεοπτικής εκπομπής «Click» για να φτιάξουν μια εφαρμογή που τους επέτρεψε να εξασφαλίσουν, εν αγνοία των χρηστών που την «κατέβασαν», το όνομα, τη διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησής τους, το όνομα του εργοδότη τους- καθώς και όλα τα αντίστοιχα προσωπικά δεδομένα των «φίλων» τους στο Facebook. Έτσι, «οποιοσδήποτε με στοιχειώδεις γνώσεις προγραμματισμού» θα μπορούσε να δημιουργήσει μια παρόμοια εφαρμογή, ένα πρόγραμμα που μπορεί να παρουσιαστεί με τη μορφή ενός κουίζ ή ενός παιχνιδιού. Η επίμαχη εφαρμογή προστέθηκε στους λογαριασμούς τεσσάρων χρηστών και αμέσως εξέθεσε σε αδιάκριτα μάτια τα προσωπικά δεδομένα των ιδίων και όλων των φίλων τους- ακόμα και εκείνων που είχαν φροντίσει να κρύψουν τα δεδομένα αυτά από το δημόσιο προφίλ τους.
«Αυτήν τη στιγμή, ο μόνος πραγματικά τρόπος ώστε να είναι σίγουρος και ασφαλής ένας χρήστης είναι να αφαιρέσει όλες τις εφαρμογές και να μην τις χρησιμοποιεί», προειδοποιεί το ΒΒC. Διότι τα κενά που εντοπίστηκαν στην ασφάλεια του Facebook θα μπορούσαν, στα χέρια επιτήδειων, να αποδειχθούν επικίνδυνα για τους χρήστες.

Στο YouTube υπάρχουν και 2 σχετικά video:
https://www.youtube.com/watch?v=cVHWIdkFsYg&NR=1
https://www.youtube.com/watch?v=mCGSYWd1HOI&NR=1


- Στείλε Σχόλιο
16 Ιουλίου 2008, 01:57
11.
Brave New World  

video 

 

Ο Λεν Φόλεϊ (Len Foley), είναι ένας Αμερικανός, ο οποίος έχει δημιουργήσει το παρακείμενο ιδιότυπο βίντεο με τίτλο « Bionic Burger Movie», καθώς και μια ιστοσελίδα για το ίδιο θέμα.
Το βίντεο έχει σαν θέμα μια επίσης ιδιότυπη συλλογή. Αυτό που κάνει τη συλλογή του πρωτότυπη, είναι το περιεχόμενό της, που δεν είναι τίποτε άλλο από…χάμπουργκερς!
Λογικά, το πρώτο που θα σκεφτεί κάποιος, ακούγοντας για μουσείο με χάμπουργκερς, είναι «ε, εντάξει, μια ακόμη αμερικανιά».
Είναι όμως έτσι; Μάλλον όχι…
Ο Φόλεϊ είχε διαβάσει σε ένα βιβλίο για κάποιο περιστατικό που του φάνηκε αρκετά παράξενο. Φρόντισε λοιπόν να το διασταυρώσει και διαπίστωσε ότι η ιστορία είναι απολύτως αληθινή.
Ποια είναι όμως αυτή η ιστορία η οποία αναπαριστάται και στο βίντεο;
Ένας Αμερικανός συνέλαβε την ιδέα της συλλογής από χάμπουργκερς (και προσέξτε! όχι όποια κι όποια χάμπουργκερς), εξ αιτίας ενός περιστατικού που του συνέβη το 1989, όταν πήγε να αγοράσει 2 χάμπουργκερς από ένα κατάστημα Μακ Ντόναλντς (McDonald’s). Αφού έφαγε το ένα χάμπουργκερ στο κατάστημα, τύλιξε το άλλο και το έβαλε στην τσέπη του σακακιού του κι έκτοτε το είχε ξεχάσει εκεί.

Έναν χρόνο αργότερα, ψάχνοντας στην ντουλάπα του βρήκε το σακάκι του και πήγε να το φορέσει. Τότε παρατήρησε ότι υπήρχε κάτι στην τσέπη…
Ήταν το χάμπουργκερ. Με έκπληξη τότε ο άνθρωπος διαπιστώνει, ότι το χάμπουργκερ όχι μόνο δεν είχε αλλάξει όψη (λόγω αλλοίωσης προφανώς), αλλά εξακολουθούσε να έχει την ίδια μυρουδιά όπως τότε που το αγόρασε! Είπε στους φίλους του για την «ανακάλυψή» του, αλλά φυσικά δεν τον πίστεψε κανείς.

Τότε αποφασίζει να κάνει μια συλλογή από χάμπουργκερς, έτσι ώστε να επαληθεύσει το συμβάν. Για 19 χρόνια και μέχρι σήμερα (ενδεχομένως κι αργότερα), συλλέγει χάμπουργκερς από επώνυμα καταστήματα (McDonald’s, Wendy’s, Burger King κ.α.) και τα ταξινομεί ανά χρονολογία αγοράς. Τα χάμπουργκερς παραμένουν κι αυτά σχεδόν αναλλοίωτα, ενώ διατηρούν ακόμη σχεδόν την ίδια οσμή!

Ο Φόλεϊ κάνοντας μια επίσημη χημική ανάλυση βρήκε ένα ολόκληρο «κατεβατό» από χημικά στοιχεία που συνθέτουν τα περίφημα Big Mac και τα υπόλοιπα φαγώσιμα της «συνομοταξίας». Με λίγα λόγια, το μπιφτέκι π.χ. είναι ένα καθαρά διακοσμητικό στοιχείο στο χάμπουργκερ. Είναι σχεδόν ψεύτικο.

Ο Φόλεϊ αιτιολογεί την πρακτική αυτή των αλυσίδων γρήγορου φαγητού ως εξής: Π.χ. τα McDonald’s έχουν πάνω από 30.000 καταστήματα σε όλον τον κόσμο. Το να διατηρήσει λοιπόν κάποια στάνταρ τουλάχιστον όσον αφορά τη γεύση, δεν είναι καθόλου απλό, καθώς λαβαίνουν χώρα πολλοί αστάθμητοι παράγοντες όπως το είδος και η ποιότητα του κρέατος. Την λύση δίνουν λοιπόν οι χημικές ουσίες που προστίθενται και φέρνουν μια «παγκόσμια» γεύση.

Ο Φόλεϊ μάλιστα δίνει και οδηγίες για τους «άπιστους Θωμάδες» σχετικά με το πως μπορούν να κάνουν το δικό τους «αθάνατο χάμπουργκερ». Διαβεβαιώνει μάλιστα, πως μετά από λίγες μέρες, ούτε τα έντομα ή τα ζώα δεν θα το ακουμπάνε.

Όπως εξηγεί κι ίδιος ο Φόλεϊ μέσα από την ιστοσελίδα του, προσπαθεί να δώσει ένα μήνυμα και να αφυπνήσει την νεολαία που το «πλαστικό φαγητό» αποτελεί σημαντικό μέρος της βασικής της διατροφής.
Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχει καμία θρεπτική αξία σ’ αυτού του είδους το φαγητό, αλλά κι ότι οι περισσότεροι χωρίς να το συνειδητοποιούν (ή στην καλύτερη περίπτωση το υποψιάζονται) υποβάλλουν τον εαυτό τους και τον οργανισμό τους σε χημικές επιθέσεις, τα αποτελέσματα των οποίων, αργά ή γρήγορα, ενδέχεται να είναι ορατά.

 

- Στείλε Σχόλιο
16 Ιουλίου 2008, 01:09
10.
Brave New World  

Ένα 8 χρόνο αγόρι προκάλεσε δημόσια συζήτηση στη Σουηδία γιατί δεν κάλεσε δυο συμμαθητές του στο πάρτι των γενεθλίων του

Το σχολείο του παιδιού ανακοίνωσε ότι ο 8χρονος παραβίασε τα δικαιώματα των δύο παιδιών και κατήγγειλε το γεγονός στο σουηδικό κοινοβούλιο.

Το σχολείο, που βρίσκεται στην πόλη Λουντ της νότιας Σουηδίας, υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που διανεμίθησαν προσκλήσεις εντός των σχολικών εγκαταστάσεων τότε δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις.

Ο πατέρας του 8χρονου κατέθεσε έγγραφη απολογία μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της περιφέρειας. Στην απολογία αναφέρεται ότι τα δύο παιδιά δεν κλήθηκαν στο πάρτι από τον γιο του γιατί το ένα δεν είχε καλέσει και εκείνο στο πάρτι του τον 8χρονο και με τον άλλο είχαν φιλονικήσει.

Ο 8χρόνος μοίρασε τις προσκλήσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος αλλά μόλις ο δάσκαλος αντελήφθη ότι δύο από τους μαθητές δεν είχαν πάρει πρόσκληση τις κατάσχεσε στο σύνολό τους.

«Ο γιος μου στενοχωρήθηκε πάρα πολύ» δήλωσε ο πατέρας στην εφημερίδα Sydsvenskan.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατάσχει την περιουσία κάποιου άλλου με τέτοιο τρόπο, είναι σαν να κατάσχεις την προσωπική αλληλογραφία κάποιου», πρόσθεσε ο πατέρας του 8χρονου.

Η απόφαση για το θέμα αναμένεται να ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

 

http://www.otenet.gr/
- Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
mnk


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/mnk

Ο,τι βγάλουν τα δίχτυα απ΄το δίκτυο. Μαρίδες και Ορκες. Μαργαριτοφόρα όστρακα και γαλότσες.


Tags

Brave New World Επιστήμη-Τεχνολογία Τρέχοντα θέματα Περιβάλλον Ανθρωποι Αθλητισμός Κλαυσίγελως Απόψεις Μουσική Ατάκτως Ιστορία Τέχνες Φιλοζωία
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links