www.TeAr.gr
Κανείς δεν αξίζει το δάκρυ σου, κι αυτός που το αξίζει δεν σε κάνει να κλαίς
16 Δεκεμβρίου 2007, 12:00
Νιώθω .. λάθος?
αισθήματα  άνθρωποι  απόψεις  σκέψεις  

Νιώθω : Μεσαιωνικό ρήμα αβέβαιης ετυμολογίας.

Κατά τον Μ. Φιλήντα, σχηματίστηκε από το μεσαιωνικό γνώθω, το οποίο προήλθε από το έγνωσα, αόριστο του ρήματος γιγνώσκω.

Κατά τον Γ. Χατζιδάκι ετυμολογείται από το έννοιωσα, αόριστο του *εννοιώ, ρήματος που σχηματίστηκε από το ουσ. έννοια. Σε αυτή την ετυμολογική προσέγγιση στηρίζεται η συνήθης ορθογραφία με οι (νοιώθω).

Κατ' άλλη εκδοχή η λέξη έχει την αφετηρία της στον μεσαιωνικό αόριστο ένιωσα, που προέρχεται από το αρχαίο ενόησα του ρήματος νοώ.

 

Πόση ανάλυση μπορεί να προκύψει?

Πόσο μπορείς να αναλύσεις με μια «τετράγωνη» λογική τα συναισθήματα?

Η λογική δεν έχει καρδιά... κι καρδιά δεν έχει λογική.

Νιώθω λοιπόν για μένα είναι καρδιά! ΜΟΝΟ καρδιά... με κατηγορούν για αυτό (οι φίλοι με στοργικό τρόπο) αλλά δεν περιμένω να με καταλάβουν. Δεν είναι υποχρεωμένοι για αυτό (άσχετα αν κι εκείνοι λειτουργούν έτσι πολλές φορές).

Νιώθω για μένα σημαίνει αισθάνομαι, συνηθίζω να αισθάνομαι με τα αισθητήρια της καρδιάς μου.

Νιώθω την καρδιά μου να αγαπάει (όχι με τα στενά όρια του συντρόφου η της μάνας κλπ), να αγαπάει γενικά.

Νιώθω ότι η αγάπη μου αυτή ξεκινάει και καταλήγει σε μένα (εισπράττοντας πίσω θετικά συναισθήματα ).

Εντάξει... δεν εισπράττω πάντα αυτά, εισπράττω – ενίοτε – και αχαριστία, ή υπάρχουν άνθρωποι που αυτή μου την αγάπη την «βλέπουν» σαν αδυναμία, βλακεία, χαζομάρα (δεν χρησιμοποιώ την κοινώς έκφραση γιατί δεν ξεχνώ ότι είμαι κυρία...)

Δεν με απασχολεί πως με βλέπουν οι άλλοι, γιατί αυτό που είμαι είναι επιλογή μου, και επιλογή σημαίνει οτι ξέρεις τι είσαι, το αν συμφωνούν οι άλλοι η το αν το βλέπουν και το ερμηνεύουν αυτό που είσαι, διαφορετικά απο αυτό που εσύ επέλεξες, δεν το ακυρώνει.

Λάθος? Μπορεί αλλά ετσι νοιώθω!!

Να το διευκρινίσω.

Βρέθηκα πολλές φορές στην δυσάρεστη θέση να αισθάνομαι ότι με εκμεταλλεύονται, επαγγελματικά, συναισθηματικά, υλικά.

Κάθε φορά βασική «αιτία» ήταν ότι αντιμετώπιζα τους ανθρώπους με καλή διάθεση, ανοιχτή να χαμογελάσω, να συγχωρήσω, να δεχθώ και να υποχωρήσω γιατί αγαπώ τον ’νθρωπο.Δεν μπορώ να αισθάνομαι ότι κάνω κάτι που κάνει κακό.

Δεν είμαι ιδιαιτέρως ενεργητικό άτομο στο να προσφέρω κοινωνικά, δεν συμμετέχω σε κοινωνικές ομάδες βοήθειας, δεν αναλαμβάνω πρωτοβουλία στο να κάνω την κοινωνία μας καλύτερη – δεν πάω σε πορείες αγανάκτησης/διεκδίκησης - . δεν κάνω φιλανθρωπίες. Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις νομίζω είναι έξω από μένα, δεν νιώθω ότι προσφέρω κάτι μέσω αυτών των ενεργειών.(είναι και τα κατάλοιπα της αμφισβήτησης για τα "στημένα" της κοινωνίας..)

Λάθος? Μπορεί... αλλά έτσι νώθω!

Νοιώθω ότι μπορώ να κάνω λίγο.. ελάχιστα καλύτερο τον κόσμο δίπλα μου αν εγώ προσπαθήσω να μην μολυνθώ από τους διαδεδομένους ιούς της εποχής μας , την αναισθησία, την κακία, την πονηριά.

Έχει κόστος.. υλικό για μένα..

Χάνω, και χάνω πολλά. Δεν είναι από το περίσσευμα αυτά που χάνω, είναι από αυτά που δεν έχω.. χάνω από αυτά που δεν έχω.

Δεν μ΄αρέσει, αλλά δεν είμαι διαθέσιμη να «παζαρέψω» την Αγάπη μου για τον άνθρωπο με τα ευρώ που θα υπάρχουν στην τσέπη μου.

Λάθος? Μπορεί... αλλά έτσι νιώθω!

Δεν θέλω βρε παιδιά να γίνω όμοια μ αυτούς που με πληγώνουν, δεν θέλω να αλλοτριωθώ από την «μηχανή του κιμά» που κάνει όμοιους τους ανθρώπους της εποχής και που οδηγούν τους νέους ανθρώπους να αυτοκτονούν γιατί δεν τον αντέχουν , ή που παίρνουν ένα όπλο και σκοτώνουν για να γίνουν διάσημοι, δεν θέλω να γίνω ένα ακόμη γκρινιάρικο γεροντάκι που θα βρίσκει την ζωή που δαπάνησε άχρηστη.

Δεν θέλω να γίνω μία ακόμη στους πολλούς που κάνουν ότι συχαίνομαι.

 

Λάθος? Μπορεί.. αλλά αφήστε με να συνεχίσω να ΝΙΩΘΩ!!!

 

9 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

ariadni0909 (16.12.2007)
go on...εισαι σε καλο δρομο...πολυ καλο;)
Panos72 (16.12.2007)
Όχι μόνο σε αφήνω, αλλά σε παροτρύνω κιόλας. Στο τέλος, όσο κι αν πονάει, έχεις την ικανοποίηση ότι κοιμάσαι ήσυχος μακριά από εφιάλτες...
e_TeAr (16.12.2007)
ariadni0909 χρειάζεται να σου λένε κάτι τέτοιο κάποιες φορές, είναι τόσοι πολλοί αυτοί που σου λένε ότι είσαι λάθος, που τελικά αναρωτιέσαι κι εσύ!!
Ευχαριστώ :)

Panos72 Να είσαι καλά! Η φράση σου για την ήσυχη συνείδηση είναι σημαντική και σημείο αναφοράς για το ότι λειτουργώ ετσι!
Να υποθέσω ότι το κρίνεις και εξ ιδίων..
Γεια σου "συνάδελφε" :D
mnk (16.12.2007)
Κάθε επιλογή έχει και το τίμημά της.
Μη νομίζουμε ότι οι "έξυπνοι" δεν πληρώνουν κι αυτοί τον δικό τους λογαριασμό.
Μόνο που αυτός έρχεται κάπως αργότερα, φουσκωμένος με τόκους, όμως.
e_TeAr (16.12.2007)
Αυτό που λες mnk είναι κάτι που το πιστεύω... κι όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται κάθε φορά που την "πατάω" - στην πραγματικότητα - εκτός των άλλων συναισθημάτων που προκύπτουν, επίσης νιώθω μεγάλη λύπη για τον άνθρωπο που μου την "έφερε"!!!
asxetos (16.12.2007)
Λογικη vs Συναισθημα. Δυσκολος αγωνας. Καμια φορα ψαχνοντας ολοι μας τους εαυτους μας, ανακαλυπτουμε οτι μας εχουν εκμεταλευθει. Εμεις τι κανουμε; Ποσα υποκαταστηματα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ υπαρχουν αραγε?
e_TeAr (16.12.2007)
Αυτό που πρέπει asxetos είναι να χρησιμοποιεί κάνεις τη λογική πριν να προκύψει το "συναίσθημα" με δυό λόγια να βάλει μπροστά το "κληρονομικό χάρισμα" και να καταλάβει αν ο άλλος που έχει απέναντί του είναι κάφρος ή όχι.
Προσωπικά πολλά που κληροδότησαν οι δικοί μου... αλλά το "κληρονομικό", δεν το απέκτησα!
Εξ ου και το αποτέλεσμα...
Όσο για τις τράπεζες που αναφέρεις.. μια είναι.. κεντρική! Αλλά κάνει όλες τις απαιτούμενες συναλλαγές και μάλιστα χωρίς ωράριο, κι απαιτήσεις από τους "πελάτες"....
Mesogeios (17.12.2007)
Δεν μπορείς να νιώσεις «λάθος». Φορές φορές στη προσπάθεια να κατανοήσεις αυτά που νιώθεις τα εκτιμάς και τα ερμηνεύεις «λάθος». Μην πάψεις να νιώθεις τα γύρω σου, είναι ο μόνος τρόπος να υπηρετήσεις τον εαυτό σου «σωστά».
e_TeAr (17.12.2007)
Ετσι ακριβώς σκέπτομαι κι εγώ!
Εάν πάψω να νιώθω... τότε θα έχω προδώσει τον εαυτό μου.
Δεν θέλω λοιπόν να δώσω στον ίδιο μου τον εαυτό εκείνο που κάποιοι "απλόχερα" μου δίνουν.

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
e_tear
Elina
Βοηθάω τους τεμπέληδες
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/e_tear

Τα δάκρυα είναι τα μαργαριτάρια της ψυχής, είναι το μαξιλαράκι μεταξύ τρέλας και λογικής. Το ξέσπασμα, η αντίδραση, η δήλωση συναισθημάτων. Είναι δύσκολο να κρατήσουμε την ανθρωπιά μας ζωντανή, και τα ειλικρινή δάκρυα είναι η απόδειξη της ύπαρξής μας.<

Tags

English αγγλικά ελληνικά μετάφραση systran Love Valentine amour humor χιουμορ έρωτας βαλεντίνος myspace profile Vasilis Vasilhs Papakostantinoy Papakonstantinou Papakostantinou Papakonstantinoy Eleni tango mama video θηβαίος thivaios gynaika γυναίκα Αγιος Βασιλης δώρα αισθήματα άνθρωποι απόψεις σκέψεις ΑΜΕΑ χορός ιδιαίτεροι γατος ζωάκι φιλία θέατρο τέλος αθήνα καθολικώς διαμαρτυρόμενη blogger διαπιστώσεις για σένα blog Νάνα Μούσχουρη Αγάπησα agapisa nana moysxoyrh athina thessaloniki Αθήνα Θεσσαλονίκη Νανά Μούσχουρη Νανα Μουσχουρη Μουσκουρη Πειραιας Πειραιάς κορκολής ρούσση κορκολης ρουσση Peiraias pireas korkolis royssi ξεκίνημα αρχή welcome παράξενα χιούμορ πλατείες Αθήνα Πολιτική γκρίνια Σάββατο Τηλεόραση καθημερινότητα συναυλία καλλιμάρμαρο κάφροι ταξίδια κορινθος βόλτα θαλασσαΕπίσημοι αναγνώστες (1)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links
Photo courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
Template design by Jorge