www.TeAr.gr
Κανείς δεν αξίζει το δάκρυ σου, κι αυτός που το αξίζει δεν σε κάνει να κλαίς
04 Δεκεμβρίου 2010, 23:11
Έρευνες και σκέψεις


 

Που λες... επειδή 'ανεβάζω' συχνά πυκνά την ημέρα τις ειδήσεις του TeAr διαβάζω διάφορα, άλλα τραγικά, άλλα παράξενα, άλλα κωμικά.

Ότι κι αν διαβάσεις σου προκαλεί κι ένα συναίσθημα, οι ειδήσεις αντικατοπτρίζουν την κοινωνία, που μπορεί να έχει μικρές διαφορές από τόπο σε τόπο αλλά τελικά οι ειδήσεις είναι ένα σκίτσο της κοινωνίας μας.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι οι εκάστοτε ' έρευνες ' που διεξάγονται ανά τον κόσμο.

Εκεί πραγματικά βλέπεις πόσο κενός, ή πόσο σπουδαίος είναι ο ανθρώπινος νους.

Κάποιες από αυτές είναι διδακτικές, άλλες πάλι αποδεικνύουν το αυτονόητο, κι άλλες όπως αυτή που διάβασα με έβαλε στην σκέψη μήπως τελικά η ελπίδα έχει πεθάνει και μόνο τον μύθο της έχουμε σαν καραμέλα?

Φιλία, πόσοι από εμάς δεν βρεθήκαμε να είμαστε φίλοι κάποιου, και αντίστοιχα να έχουμε φίλους κάποιους.

Όλοι, ακόμη και οι πιο αντικοινωνικοί άνθρωποι ένιωσαν την παρουσία της φιλίας στη ζωή τους. Πόσοι από εμάς έχουν φιλίες από αυτές που λες 'κρατάνε χρόνια' και πόσοι έχουν 'φίλους' που ουσιαστικά είναι γνωστοί ή και ούτε καν γνωστοί?

Για το τελευταίο φαντάζομαι ότι κάποιοι αναρωτιέστε, αλλά να σας λύσω την απορία.

Πόσους 'φίλους' έχετε στο facebook ή στο twitter ή στο myspace ή δεν ξέρω που αλλού περνοδιαβένετε στο internet.

Προσωπικά .. χιλιάδες, αλλά αυτό δεν με κάνει να νιώθω ότι έχω φίλους, συνοδοιπόρους έχω και μάλιστα όπως λέει η έρευνα που ήδη αναφέρθηκα 'φίλοι κοινών ενδιαφερόντων.

Αυτό από μόνο του και σ΄αυτό το επίπεδο δεν είναι κακό.

Λυπηρό όμως είναι αυτός ο 'κανόνας' να εφαρμόζεται στην πραγματική ζωή.

Παράδειγμα έχω έναν φίλο γιατί του αρέσει να βγαίνει κάθε μέρα, αυτή την εποχή όπως μ΄αρέσει κι εμένα. Αν αλλάξει αυτό, βάζουμε το καπελάκι μας στραβά και πάμε για άλλον 'φίλο'.!

Τέτοιο σύστημα έχουν οι επαγγελματικές σχέσεις, ή αυτό που λέμε άσπονδες σχέσεις.

Πόσο δυστυχής μπορεί να είναι κάποιος που συνδέει τον χρόνο του και την ζωή του γενικά με άτομα μόνο και μόνο το κριτήριο 'ενδιαφέρον'.

Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι κι αυτού του είδους το κριτήριο συμβάλει στην επιλογή μιας κοινής πορείας δυο ανθρώπων, αλλά όταν μιλάμε για  Φ Ι Λ Ι Α είναι κάτι άλλο.Και μη μου πείτε οτι ο καθένας έχει άλλη αντίληψη αρα και άλλη αντιμετώπιση! Αυτό είναι μια καλή δικαιολογία, αλλα δεν πιάνει σε μένα...

Η φιλία είναι αυτή που θέλουμε να μας δείχνουν, άρα ξέρουμε καλά τι είναι και η απόδοση είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια με την απαίτηση μας!

Την φιλία την υμνούν όλοι, την ψάχνουν όλοι αλλά την δίνουν όλοι? την τιμούν όλοι? την νιώθουν όλοι?

Νομίζω θα βάλω την λέξη στην ίδια ομάδα με την "δημοκρατία", "αγάπη", "δικαιοσύνη". Είναι λέξεις που την έννοια τους την αντιλαμβάνονται σε προσωπικό ενικό οι περισσότεροι από εμάς, έτσι γίνονται η "δημοκρατία είναι ο γνώμονας που πρέπει να με αντιμετωπίζουν" την "αγάπη που θα μου δώσουν" την "δικαιοσύνη που πρέπει να μου

αποδίδουν"... άραγε πόσοι όταν μιλάνε για φιλία εννοούν "την φιλία που δίνω" κι όχι την "Φιλία που μου ανήκει" ή την "Φιλία που περιμένω να μου δώσεις"

 

Πως μπορεί να τραβάει Χ κάποιος σε έναν άνθρωπο μόνο και μόνο γιατί 'δεν του κάνει πλέον' σύμφωνα με τις αρέσκειες του? ΠΟΣΟ εγωιστικό είναι αυτό!!!! Η ΑΠΟΛΥΤΑ εγωιστική ενέργεια!

Το σίγουρο είναι ότι δεν με ξαφνιάζουν τέτοια άτομα,άλλωστε η διαπίστωση μου εδώ και χρόοοοοοοονια αφού είμαι και μια γυναίκα κάποιας ηλικίας, είναι ότι ΟΛΟΙ είναι ικανοί για ΌΛΑ και το θέμα είναι ο χρόνος που θα λειτουργήσουν έτσι.

 

Όμως αφού συνηθίζω να τα λέω όλα και μάλιστα με τρόπο που σε κάποιους (οι έχοντες την μύγα να την δώσουν πίσω στη μαμά της) να γίνομε ενοχλητική.

Ποσώς μ΄ενδιαφέρει!

 

Δεν με ενδιαφέρει να έχω άτομα στην ζωή μου που απλά τραγανίζουν τον χρόνο μου ακόμη κι αν αυτός είναι χαμένος κατά την άποψη τους.

Δεν με ενδιαφέρει να υπάρχουν άνθρωποι που με 'βάζουν' σε ζυγαριά που από την άλλη μεριά έχει τις μικρότητες και τους εγωϊσμούς τους.

 

Να φύγετε να πάτε αλλού!!

Μπάαααααααααααααα......... Συγχύστηκα!!..

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

e_TeAr (05.12.2010)
Το σχόλιο σου αγαπητή Ζέτα θα μπορούσε να είναι συμπλήρωμα στο κείμενο μου!
Αυτό ουσιαστικά λέω κι εγώ, και δεν μιλάω κατα βάση για φιλίες που ο χρόνος δίνει το βραβείο αντοχής. Αλλά για 'φιλίες' που γίνονται στη διάρκεια της ζωής μας και που εχουν αυτό που χαρακτηρίζεις και εσύ επιφανειακές.
Το οτι 'χάλασες' - και χάλασα - τέτοιες 'φιλίες' ουσιαστικά δεν είναι κάτι που πρέπει να το υπολογίζουμε στον λογαριασμό μας σαν αρνητικό.
Στην πραγματικότητα δεν μπορείς να χαλάσεις κάτι που δεν φτιάχτηκε πρώτα!
Ετσι, σε ευχαριστώ για το 'συμπλήρωμα' με το σχόλιο σου και το ξεκάθαρο στοιχείο που αποπνέει το γραπτό σου δείχνει οτι είσαι άτομο που οι φίλοι σου είναι τυχεροί που σε έχουν στη ζωή τους!
:)

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
e_tear
Elina
Βοηθάω τους τεμπέληδες
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/e_tear

Τα δάκρυα είναι τα μαργαριτάρια της ψυχής, είναι το μαξιλαράκι μεταξύ τρέλας και λογικής. Το ξέσπασμα, η αντίδραση, η δήλωση συναισθημάτων. Είναι δύσκολο να κρατήσουμε την ανθρωπιά μας ζωντανή, και τα ειλικρινή δάκρυα είναι η απόδειξη της ύπαρξής μας.<

Tags

English αγγλικά ελληνικά μετάφραση systran Love Valentine amour humor χιουμορ έρωτας βαλεντίνος myspace profile Vasilis Vasilhs Papakostantinoy Papakonstantinou Papakostantinou Papakonstantinoy Eleni tango mama video θηβαίος thivaios gynaika γυναίκα Αγιος Βασιλης δώρα αισθήματα άνθρωποι απόψεις σκέψεις ΑΜΕΑ χορός ιδιαίτεροι γατος ζωάκι φιλία θέατρο τέλος αθήνα καθολικώς διαμαρτυρόμενη blogger διαπιστώσεις για σένα blog Νάνα Μούσχουρη Αγάπησα agapisa nana moysxoyrh athina thessaloniki Αθήνα Θεσσαλονίκη Νανά Μούσχουρη Νανα Μουσχουρη Μουσκουρη Πειραιας Πειραιάς κορκολής ρούσση κορκολης ρουσση Peiraias pireas korkolis royssi ξεκίνημα αρχή welcome παράξενα χιούμορ πλατείες Αθήνα Πολιτική γκρίνια Σάββατο Τηλεόραση καθημερινότητα συναυλία καλλιμάρμαρο κάφροι ταξίδια κορινθος βόλτα θαλασσαΕπίσημοι αναγνώστες (1)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links
Photo courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
Template design by Jorge