εκ των έσω
Η ζωή, οι παραξενιές και τα χούγια του admin
27 Μαρτίου 2008, 17:02
Η πρώτη μου φορά
Army  

Πρώτη φορά κάνω εισαγωγή σε νοσοκομείο. Ένα από τα αρκετά "πρώτα" που έκανα στο στρατό. Βέβαια μέχρι να με βάλουν εδώ, είδα κι έπαθα...

Διότι η διαφορά των στρατιωτικών νοσοκομείων σε σχέση με τα κλασικά νοσοκομεία, είναι πως εδώ ...δεν σε πιστεύουνε. Τι κι αν πονάς; Επίτηδες το κάνεις για να γλιτώσεις σκοπιές και αγγαρείες. Αν η ασθένειά σου δεν αποδεικνύεται από μια κλασική ακτινογραφία, την έβαψες μαχίμι μου.

Την πρώτη φορά που ήρθα, με πόνους στη μέση, με εξέτασε ένας αγενέστατος γιατρός. Ειρωνία, πριν καν ανοίξω το στόμα μου. Η ακτινογραφία δεν έδειξε τίποτα. Θα έπρεπε να κάνουμε μαγνητική, αλλά δεν υπήρχε τομογράφος στην πόλη (και καλά). Απλά λοιπόν μου έδωσε μια φαρμακευτική αγωγή και για 7 μέρες βγήκα ελεύθερος ασκήσεων. Πως όμως να γίνω καλά όταν ενώ στην οσφυαλγία συνίσταται ξεκούραση, στη μονάδα δεν ξαπλώνεις πάνω από 5 ώρες τη μέρα και είσαι στο πόδι όλη την υπόλοιπη; Έτσι μετά από κάποιες μέρες ξαναήρθα, μια και οι πόνοι δεν υποχωρούσαν.

Χαμπάρι ο ίδιος γιατρός. "Δε δίνουμε αναρρωτική", έλεγε. "Φύγε, πήγαινε στη μονάδα σου". Τι κι αν επέμενα οτι πόναγα, τι κι αν ζήταγα να μου κάνει μαγνητική που θα έδειχνε το πρόβλημα, τι κι αν του έλεγα πως δεν είναι λογικό να λέω ψέματα 1 μήνα πριν απολυθώ κι ενώ το προηγούμενο διάστημα δεν είχα πάρει ούτε μια μέρα αναρρωτική. Χαμπάρι ο τύπος. Ούτε φάρμακα μου έδινε, ούτε θεραπευτική αγωγή! "Φύγε!" φώναζε.

Ε δεν ήθελα και πολύ. "Λοιπόν ή θα μου κάνεις μαγνητική για να δούμε τι έχω, γιατί ΠΟΝΑΩ ή θα τα βρούμε αλλιώς, μετά. Μπήκα στο στρατό μια χαρά και δε δέχομαι να βγω με κουσούρι. Στείλε με για μαγνητική και δε θέλω καμιά αναρρωτική. Να γίνω καλά θέλω."

"Πάμε τώρα στο Διευθυντή να τιμωρηθείς!" λέει ο τύπος. Και ξεκινάμε για το γραφείο του διευθυντή του νοσοκομείου. Μπαίνει πρώτα ο γιατρός, έξαλλος. Έκπληκτος τον ακούω να λέει οτι τον εκβιάζω και απειλώ τη ζωή του προκειμένου να μου δώσει αναρρωτική! Και πως αν δεν τιμωρηθώ από το διευθυντή, θα με αναφέρει ο ίδιος στην διοικητή μου για να φάω φυλακή!

Όταν ήρθε η σειρά μου να μιλήσω στο διευθυντή, τα είπα όλα όπως συνέβησαν. Ο διευθυντής με άκουγε προσεκτικά και μου ζήτησε να ξαναέρθω σε 2 μέρες για επανεξέταση, ενώ με έβγαλε ως τότε και ελεύθερο υπηρεσίας.

Ξαναήρθα λοιπόν μετά από 2 μέρες, με εξετάζει άλλος γιατρός, ο οποίος βλέποντας την αρχική ακτινογραφία λέει "Μα εδώ έχεις δισκοκήλη!". Τι να πεις και τι να καταγγειλεις για τον πρώτο γιατρό τώρα; Πόσες φορές να φωνάξεις στα μούτρα του πόσο άχρηστος είναι και πόσο επικίνδυνος;

Anyway... Αυτή την ώρα γράφω από το κρεβάτι του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο χτίσθηκε το 1934 και ο θάλαμος σίγουρα είναι ολόιδιος με τότε. Το μόνο που δεν υπήρχε τότε είναι το laptop μου :)

26 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

sotkouv (27.03.2008)
Γεράσαμε Γιώργο...!
sotkouv (27.03.2008)
Πως θα σου περάσει τώρα αυτό; Είναι ανησυχητικό;
kithara-woman (27.03.2008)
Περαστικά!!Τουλάχιστον τώρα που είσαι εκεί,όσο δυσάρεστα κι αν είναι τα νοσοκομεία,ξεκουράσου οσο μπορείς.
Orfeus (27.03.2008)
Περαστικά George...
:)
melkat06 (27.03.2008)
Γιωργάκη.... 39 και σήμερα???
Περαστικααααααααά...
;)
neerie (27.03.2008)
περαστικά...
και να μην του τύχει του γιατρού να πάθει δισκοκήλη! (είναι σοβαρό;)
uNick (27.03.2008)

Στρατιωτικά νοσοκομεία... ΧΑ!!!
(ας γελάσω για να μην κλάψω...)

Γιώργη, πάρε μια γρήγορη ιστορία:

Νοέμβριος 1998... Παρουσιάζομαι στο ΚΕΕΜ (Σπάρτη), και εξ'αρχής δηλώνω ότι έχω πρόβλημα στο δεξί γόνατο (ολική ρήξη πρόσθιου μηνίσκου). Με πρήζουν να δεχτώ να κάνω την σχετική επέμβαση, είτε σε στρατιωτικό νοσοκομείο είτε έξω (θα μου έδιναν 6 μήνες αναβολή). Δεν δεχόμουν με τίποτα να την κάνω εκεί (παρά το ότι όλοι οι γνωστοί και φίλοι επέμεναν ότι "ο Ε.Σ. έχει τους καλύτερους γιατρούς"). Μερικούς μήνες αργότερα, βρίσκομαι στο 421 (Θεσ/νίκη), όπου πετυχαίνω φουκαρά φαντάρο που έχει κάνει εκεί ακριβώς την ίδια επέμβαση... Φιλαράκι μου, του είχαν ανοίξει το γόνατο λες και ήταν φραντζολάκι και θα έβαζαν μορταδέλα (34cm τομή!!!)... και επιπλέον, η επέμβαση δεν είχε 100% επιτυχία, το παλικάρι ήταν στον τέταρτο μήνα ανάρρωσης, πονούσε, δεν του έκαναν ούτε τις σωστές ασκήσεις αποθεραπείας... με λίγα λόγια, πλήρης αποτυχία!!!

Πού θέλω να καταλήξω: Δεν τα ισοπεδώνω όλα. Υπάρχουν και καλοί γιατροί στον Ε.Σ., αλλά πρέπει να είσαι τυχερός να τους πετύχεις... Αν πέσεις σε αλμπάνηδες σαν αυτόν που δεν είδε ολόκληρη κήλη, άσ'τα...

Περαστικά να είναι, Γιώργη, και ελπίζω να μην χρειαστείς ποτέ ξανά τη "βοήθειά" τους...

40 days to lele, λέμεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!
;-)kazanaki (27.03.2008)
Πρώτα απ'όλα περαστικά και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση. Λοιπόν να ξεκαθαρίσω κάτι...τον στρατό τον μισώ, απλά τυχαίνει να είμαι κόρη πρώην στρατιωτικού. Ξέρω και τα καλά και τα κακά του στρατού(και συμφωνώ έχει αρκετά κακά).:) Έχεις δίκιο εν μέρει αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Οι στρατιωτικοί γιατροί είναι απο τους καλύτερους(προφανώς έπεσες σε στραβόξυλο, που όμως κάλλιστα θα μπορούσες να το είχες τραβήξει απο έναν δημόσιο ή ιδιωτικό γιατρό). Εμένα κάποια στιγμή ένας του ΙΚΑ με έστελνε για επέμβαση που ουσιαστικά δεν χρειαζόταν, και ευτυχώς, έτυχε να με εξετάσει στρατιωτικός γιατρός , που δεν μου βρήκε τίποτα(αφού δεν είχα και τίποτα σοβαρό) και γλίτωσα. Τώρα τα νοσοκομεία, συμφωνώ έχουν το μαύρο τους το χάλι, αλλά και τα δημόσια καλύτερα είναι? Σε πιάνει η ψυχή σου μόνο που μπαίνεις μέσα. Τώρα, το αν δεν σε πιστεύουν ή όχι, έχεις κάποιο δίκιο, αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις φαντάρων που κάθε τρείς και λίγο είναι με αναρρωτικές..και χωρίς να έχουν τίποτα. Βέβαια εκεί παίζει και το βύσμα, μέσον, γνωριμίες...αλλά και που δεν παίζουν πάλι όλα αυτά??:)))Για να σε παρηγορήσω, φαντάσου οτι και ο πατέρας μου είχε προβλήματα με κάποιον γιατρό απο το 401 για κάποιο διάστημα...δεν χρειάζεται να είσαι φαντάρος για να τραβήξεις κουπί!:)Και πάλι περαστικά και καλός πολίτης!!
Astron (27.03.2008)
Περαστικά Γιώργο και καλή ανάρρωση...

Κανονικά αυτά δεν θα πρεπε να περνάν έτσι. Δεν γίνεται να παίζουν με την υγεία του κόσμου. Αυτός ο άνθρωπος είναι προφανώς όχι μόνο ανίκανος αλλά και εντελώς ανεύθυνος και δεν του αξίζει να είναι στη θέση που βρίσκεται. Ευτυχώς που επέμενες και έτσι γλίτωσες τα χειρότερα.
Τί να πει κανείς...αίσχος. Και δεν είναι μόνο το θέμα του πόσο καλός ή πόσο κακός είναι ο γιατρός στο οποίο αναφέρθηκαν οι φίλοι παραπάνω. Ακόμα κι ένας κακός γιατρός, αν επιμένεις οτι πονάς θα σου κάνει καλύτερο έλεγχο. Το θέμα είναι αυτή η αισχρή ειρωνική νοοτροπία που σε αντιμετωπίζουν σαν να εισαι παιδί κατώτερου θεού.

Ξαναμίλησες με αυτόν τον τύπο;
Termite (27.03.2008)
Περαστικά σου...

Όσο για τις καταγγελίες...συμφωνώ με uNick
jorge (27.03.2008)
Ευχαριστώ για τα περαστικά παιδιά! Όχι, δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Θέλει απλά ξεκούραση για κάποιες μέρες. Βέβαια ακόμα αναμένω τα αποτελέσματα της μαγνητικής που ίσως διαφοροποιήσει την τελική διάγνωση. Ξέχασα να γράψω πως τελικά με στείλανε για μαγνητική, μια και τομογράφος υπήρχε στην πόλη. Απλά δεν στο λένε γιατί τους κοστίζει ακριβά (ενώ η υγεία μας όχι)


@kazanaki
Δεν έγραψα κάπου και δεν πιστεύω πως τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι χειρότερα των υπολοίπων. Δε μπορώ να κρίνω από ένα περιστατικό. Κρίνω μεμονωμένα το συγκεκριμένο γιατρό και το συγκεκριμένο γεγονός. Ευχαριστώ για τις ευχές :)


@Astron
Αύριο θα μιλήσουμε. Είναι προϊστάμενος εδώ και δυστυχώς η περίπτωσή μου περνάει από την κρίση του. Σήμερα που επισκεύθηκε το θάλαμο πάντως, έδειχνε ειρωνία και αγένεια, όχι μόνο στους ασθενείς, αλλά και στους συνεργάτες του. Απαράδεκτος.
anderchan (27.03.2008)
Περαστικά Γιώργο.
PHILIPPOSSM (27.03.2008)
Περαστικα φιλεεεεε καλη αναρρωση.
Kinezes_trexoun_gimnes (27.03.2008)
αγαπητε Jorge...

Πρώτον και κύριον περαστικά...
Δεύτερον σταματήστε τους τίτλους με υποννοούμενα στα post σας για να κάνετε επισκεψιμότητες...
Τρίτον ... εγω στο στρατό για πρώτη φορά γνώρισα μια πέτρα...μάτια μου... μάτια μου...
Sike (27.03.2008)
άμα έρχεσαι δέκατος-πέμπτος δεν σου έχουν αφήσει και πολλά να πεις... ο αποπάνω μου έφαγε το σχόλιο :Ρ

περαστικά σου, καλός πολίτης και ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ στους άχρηστους!
jorge (27.03.2008)
Kineza, το κόλπο με τους τίτλους μου το έμαθες εσύ ;-)

Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους για τις ευχές σας, θα γράψω τη συνέχεια τις επόμενες ημέρες!
dimko (27.03.2008)
dimko (27.03.2008)
Περαστικά φίλε, μην τους αφήσεις να σε λυγίσουν - στην κυριολεξία... :-)
Deos (27.03.2008)
Σιδερένιος!!
Τράβα και καμιά φωτογραφία μέσα από το συλλεκτικό δωμάτιο :D
mprizas (27.03.2008)
Περαστικά ψαρακα! Πρόσεξε και το φαι μην είναι απο το 1934!
loiless (28.03.2008)
Τα νοσοκομεια είναι οτι χειροτερο σήμερα όντως...για κάποιο λόγο κ εγώ τα επισκέπτομαι ευτυχώς όχι πολύ συχνα..αλλά την τελευταία φορά που μπήκα για επέμβαση...εύχηθηκα να μην ξαναπατήσω ποτέ!!!Περαστηκά σου Γιώργο εύχομαι να αναρρώσεις σύντομα και να μην χρειαστεί να ξαναμπεις!!Και καλός πολίτης φυσικά:))))
pastella (28.03.2008)
Άντε 38 και σήμερα!

Καλή και ταχεία ανάρρωση! Τα περαστικά μου!

Σχετικά με τα νοσοκομεία, ακόμη κι αν έχεις γνωστό μέσα, πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα σε προσέξουν! Η θεία μου δουλεύει σε διοίκ. πόστο νοσοκομείου εδώ και 20 χρόνια, ξέρει τους γιατρούς εκεί, και πέρσι που μπήκε η γιαγιά -μητέρα της- για εγχείρηση στο πόδι κοντέψαμε να την χάσουμε από ένα περιστατικό στην καρδιά της, γιατί δεν την πρόσεξαν και ιδιαίτερα.
Είναι όπως είπαν και άλλοι πιο πάνω, να μην πέσεις σε άνθρωπο... (ή μάλλον σε κηφήνα του συστήματος).
MISangie (28.03.2008)
Περαστικούλια και απο μένα!
Το κάθε τι για καλό που λένε.
Υπομονή..:)
mfirehell (30.03.2008)
Περαστικά!Δεν μείνανε πολλές, υπομονή.
sotkouv (01.04.2008)
http://www.youtube.com/watch?v=9Uvhh8dInyw
JaNick (04.04.2008)
Περαστικά george... Και η αδερφή μου απο το ίδιο πάσχει... Είναι σύπτωμα των ηλικιών 30-40 και θέλει ξεκούραση για να αποφευχθεί η επέμβαση... Προσεχε... Αν και στο στρατό...

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
jorge
Jorge
από Ελευσίνα, Ελλάδα


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/jorge

πες το και editorial...

Tags

Army Internet Αντίο Ταξίδι Τεχνολογία dan brown βιβλία Funny Games giselle σκυλιά πλαταιές Inside MusicHeaven inside MusicHeaven έκθεση Τότε χιούμορ Μουσική Life radio ραδιόφωνο software τεχνολογία rock μουσική ταξίδι Roger Waters PinkFloyd DVD Scorpions συναυλία the wall roger waters dvd Websites Αrmy αντίο απόκριες αυτοκίνητο κοινωνία seat ibiza γρίπη διαγωνισμός τραγουδιού musicheaven διακοπές διάστημα αστροφυσική επιστήμονες έλληνες διαφήμιση internet online marketing εκλογές ΠΑΣΟΚ AdSense Google δικαστήριο κόμματα mprizas ψήφος δημιουργία ξανά Ζιζέλ border collie ζιζέλ θάνατος αρρώστια ιανός συνέντευξη ιστιοπλοΐα κάμπινγκ κατασκήνωση καλοκαίρι παραλία Αγία Άννα Αχλάδι κιθάρα κινηματογράφος ταινία life Κοινωνία projects νησιά εφορία μισθωτήριο συμβόλαιο ΔΟΥ ΜΜΕ οικονομία πολιτική κώφωση ποίηση Eurovision queen φυλακή πνευματικά δικαιώματα νταλάρας Ολυμπιακός champions league Κόκκαλης ποδόσφαιρο παιδεία σχολείο παραλίες Παράξενα radio musicheaven σίριαλ τηλεόραση αδέσποτα messi στατιστικά περί MusicHeaven Σφηνοπότηρα Παρίσι τραγούδια φωτιά καταστροφήΕπίσημοι αναγνώστες (41)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links