Tacto Humano
14 Σεπτεμβρίου 2008, 01:57
Η απορία* μιας κόκκινης συνείδησης
απόψεις  πολιτική  

* Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι που δε θα έκανε κανείς άλλος; Μόνος, χωρίς στήριγμα, ομάδα ή παρέα δίπλα σου. Χωρίς κανέναν. Κάτι που όποιος το έβλεπε ή το μάθαινε ή το καταλάβαινε θα σε χλεύαζε ή θα θύμωνε μαζί σου; Αυτό που μόνο εσύ ήθελες να κάνεις και δέχτηκες να πέσεις στα μάτια όλων χωρίς καμιά μα καμιά δικαιολογία, απλά και μόνο γιατί ακολούθησες τη θέλησή σου. Κάτι που το έκανες όχι για να φανείς γενναίος μα για να γίνεις και να το ξέρεις μόνο εσύ ότι είσαι. Κανείς άλλος. Χωρίς καμιά επίδειξη, στόμφο.

Χμ καλά το φαντάστηκα. Είναι γλυκιά η βιτρίνα, έχει καλή θέα.

Αλλά επαναστάτης είσαι όταν ακόμη δεν το ξέρει κανείς.

13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

StavmanR (14.09.2008)
Χωρίς βιτρίνα ή προώθηση, κανένα προϊόν δεν πουλά σε αυτόν τον κόσμο. Πόσω μάλλον η κοινωνική μας ταυτότητα που είναι τόσο καλά σχεδιασμένη και βιομηχανοποιημένη στις μέρες μας.

Καλημέρα :)
kozanitis (14.09.2008)
Ωραία φράση...

"Επαναστάτης είσα όταν ακόμη δεν το ξέρει κανείς"...

Λίγο πολύ έχουμε ανάγκη την βιτρίνα...Ακόμη και για μια επανάσταση...
kozanitis (14.09.2008)
Ωραία φράση...

"Επαναστάτης είσα όταν ακόμη δεν το ξέρει κανείς"...

Λίγο πολύ έχουμε ανάγκη την βιτρίνα...Ακόμη και για μια επανάσταση...
kozanitis (14.09.2008)
Ωραία φράση...

"Επαναστάτης είσα όταν ακόμη δεν το ξέρει κανείς"...

Λίγο πολύ έχουμε ανάγκη την βιτρίνα...Ακόμη και για μια επανάσταση...
DITHEN (14.09.2008)
almanegra, μαζι σου!!

Αψογο το κειμενο, αψογο το μηνυμα που περνας!

Χιλια μπραβο!!!
pterarhos (14.09.2008)
Γεια χαρα, να και καποιος αξιολογος
προβληματισμος.
chocolat (14.09.2008)
Αχ almanegra, μακάρι να ήταν η επανάσταση τόσο απλή υπόθεση.

Δυστυχώς, δεν αρκεί να το ξέρεις μόνο εσύ...

και δεν εξαρτάται από την παρέα ή την αποδοχή που έχει κάποιος όταν κάνει μια επιλογή. Εξαρτάται και από την επίδραση της επιλογής.

σωστά;
:)

AlmaNegra (14.09.2008)
Καλησπέρα σε όλους!
Σταύρο δεν είναι προιόν αυτό. Ευτυχώς ή δυστυχώς.
chocolat δεν διαφωνώ δεν είναι καθόλου απλή. Αυτό είναι μόνο το 1ο βήμα, να διαχωρίσουμε το αληθινό από το ψεύτικο.

Αυτή η επίδραση τους είναι που στερεί την ελευθερία από τις επιλογές. Ας την κάνουμε πέρα..

:)
thank (14.09.2008)
Ενα από τα ποστ που ξεχωρίζουν και σε κάνουν να σκεφτείς. Πραγματικά respect. Υποσυνείδητα, επέκτεινα λιγάκι το ερώτημα, στο «ακόμα και αν, όταν το έκανες ήσουν μόνος, τι κόστος είχε για τα δεδομένα σου, πόσο το εξαργύρωσες, όχι άμεσα, μα στη συνέχεια, όταν η βιτρίνα είχε αποχωρήσει?" Και πάει λέγοντας.

Να σου πω την αλήθεια, νομίζω πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι γύρω μας που, κάτι κάνουν. Ακόμα και στο πλαισιο μιας ομάδας. Μόνο που η όποια αποδοχή είναι αποτέλεσμα της επιλογής τους. Και συνήθως αυτή η αποδοχή περιορίζεται σε στενούς κύκλους. Και κατά κανόνα ουδεμία σχέση έχουν με τις επισήμως αυτο-διατυμπανυζόμενες ως εναλλακτικές απόψεις, κινήσεις κλπ. Πολλές φορές μάλιστα, η έννοια της κόκκινης συνείδησης μπορεί να απουσιάζει από την διαδρομή τους, ή να τους είναι και από αδιάφορη έως ... ειδεχθής.

Σκέφτομαι και κάτι άλλο. Ναι, θαυμάζω αυτούς που η βιτρίνα δεν τους συνοδεύει στις επιλογές τους, αλλά ... στο δια ταύτα, εγώ θα ήθελα να εκπέμπουν και σε μας.. Δηλαδή, ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ το πως υπερβαίνουν τα δεδομένα μας κάποιοι άνθρωποι. (ή και ομάδες). Είναι πηγή ζωής και έμπνευσης -.
Βέβαια, η βιτρίνα για να σε δεχτεί, θέτει αδίστακτους όρους. Ισως οδηγούν στη μετάλλαξη. Και η σεμνότητα διασφαλίζει το απολύτως «υγιές» (ας το πούμε έτσι) της πράξης τους, ταυτόχρονα όμως στερεί από εμάς ερεθίσματα και ελπίδα. Δηλαδή .... ΝΑΙ τους θαυμάζω που κάνουν ότι κάνουν μόνοι τους, ΑΛΛΑ εγώ τους θέλω στο προσκήνιο.

Και ένα τελευταίο. (όπως και στο πιο πάνω δεν έχω απάντηση,αλλά το σκέφτηκα με την ευκαιρία του ποστ). Αυτό το «κάνω», ή όποια υπέρβαση, χωρίς τα φώτα και τις βιτρίνες, έχει, σε πολλές περιπτώσεις, ένα ευρύτερο αποτέλεσμα, ένα ανίκτυπο. Επομένως, συνδύαζεται εν μέρει με αυτό το αποτέλεμσα. Με βάση αυτό λοιπον, έστω πως γνωρίζουμε ή πως υποπτευόμαστε ότι κάποιες πράξεις «γενναίες» φλερτάρουν ταυτόχρονα και την όποια βιτρίνα, αλλά έχουν ένα ορατό αποτέλεσμα κοινωνικά χρήσιμα και αποδεκτό ... Πως στεκόμαστε απέναντί τους ? Εστιάζουμε στο αποτέλεσμα ή στη βιτρίνα ?
Δύσκολα μας έβαλες (αλλά χρειάζονται) ...

(για τους ποιους θαυμάζω και νομίζω ότι σε γενικές γραμμές μπορούν να δώσουν ένα «φωτάκι στην αναζήτηση» θα μπορούσα να γράψω κατεβατό, οπότε το αφήνουμε για άλλη φορά)

Και πάλι ευχαριστούμε για τον προβληματισμό – και εδώ και σε άλλα ποστ, που μπορεί να μην είναι τακτικά, αλλά είναι ξεχωριστά. (Και βέβαια την κατανόησή σου για το μακροσκελές του σχολίου).
movflower (14.09.2008)
Μεγάλη τροφή συνείδησης για αυτή τη βδομάδα.
Όταν δεν το ξέρει κανείς...

Υπέροχο υπόλοιπο του Σεπτέμβρη!!!
analystis (15.09.2008)
Μπράβο Βαγγέλη!!!
margo (15.09.2008)
Λίγα λόγια και καλά είπες Βαγγέλη :)
καλή σου μέρα
Liza32 (15.09.2008)
Απο βιτρίνες άλλο τίποτα! Σοφά λόγια Βαγγέλη...

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
almanegra
Βαγγέλης
από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/almanegra

Tags

cinema ελλάδα διάφορα αγάπη Αθήνα έρωτας ζωή άνθρωποι γυναίκες απόψεις πολιτική έγινε κι αυτό! σκέψεις εξεταστική παιδεία εφημερίδες μουσική πολιτκή σκεψεις tv ταξίδιαΕπίσημοι αναγνώστες (13)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links