ΕΔΩ
26 Σεπτεμβρίου 2008, 02:06
68.
Τρέχοντα θέματα  

Η “καλύτερη ευκαιρία για λύση” και οι …Τουρκοκύπριοι φοιτητές

 

Με δυσκολία έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη διαδικασία των συνομιλιών Χριστόφια-Ταλάτ ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ στη Δευτεριάτικη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Μ. Κυπριανού στη Νέα Υόρκη. Για την ακρίβεια δήλωσε:

«Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη ευκαιρία από τώρα. Τα θέματα είναι δύσκολα, αλλά έχετε δύο ηγέτες που σέβονται ο ένας τον άλλο, που είναι δεσμευμένοι στην επανένωση. Τώρα είναι η ώρα να γίνει». (Περισσότερα ΕΔΩ)

....................................................................

Έλα, όμως, που τη σούπα των συνομιλιών την χάλασαν μια δράκα …”ανεύθυνοι” Τουρκοκύπριοι αριστεροί φοιτητές!! Οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν τον “ειρηνοποιητικό” ρόλο του Τούρκικου στρατού, ούτε την “κρισιμότητα” των συνομιλιών και τόλμησαν, οι προβοκάτορες, να γράψουν, αυγουστιάτικα, συνθήματα και να κολλήσουν αφίσες στους τοίχους που έλεγαν: “ΕΞΩ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ”.
Ναι σωστά διαβάσατε! Τουρκοκύπριοι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ (με κεφαλαία και χωρίς εισαγωγικά) τα έγραψαν αυτά, όχι η νεολαία του ΑΚΕΛ διότι αυτή τηρεί “υπεύθυνη διεθνιστική στάση” (σημειωτέον, μαζί με την αντίστοιχη του “δεξιού” ΔΗΣΥ). Έγραψαν συνθήματα για τον τούρκικο στρατό, τον ίδιο που ο (και “αριστερός”) Ταλάτ υπερασπίστηκε πρόσφατα λέγοντας ότι “κανείς δεν επιθυμεί την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, στο ζήτημα αυτό συμφωνούν όλοι οι Τουρκοκύπριοι“! (Ναι, με αυτόν τον “αριστερό” συνομιλεί ο κομμουνιστής Χριστόφιας.)


Φυσικά, η συνέχεια ήταν η γνωστή για τα τουρκικά δεδομένα. Οι φοιτητές συνελήφθησαν, κρατήθηκαν χωρίς κατηγορίες σε απομόνωση, ανακρίθηκαν άγρια από το πολιτικό τμήμα της Ασφάλειας, κατασχέθηκαν οι υπολογιστές και τα βιβλία τους και στο τέλος τους οδήγησαν στο δικαστήριο με την γνωστή από την Τουρκία σοβαρότατη κατηγορία “της προσβολής της τιμής του Τουρκικού στρατού” (μα και βέβαια υπάρχει η φασιστική αυτή κατηγορία στη νομοθεσία του “ανεξάρτητου” ψευδοκράτους του “προοδευτικού” Ταλάτ, τι νομίζατε;).
Οι εύψυχοι Τουρκοκύπριοι νεολαίοι δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να ζητήσουν αυτό που έχουν ζητήσει όλα τα μέχρι σήμερα ψηφίσματα του ΟΗΕ: την άμεση και άνευ όρων αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής. Τη μοναδική και αδιαπράγματευτη προϋπόθεση για την όποια διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού! Αυτήν την προϋπόθεση που έχουν βάλει στην άκρη οι διαπραγματευτές της από δω πλευράς και ο Ταλάτ δημοσίως την έχει αποκλείσει!


Έτσι, πραγματικά δεν γνωρίζω ποιούς ενόχλησε περισσότερο η πράξη αυτή των τουρκοκύπριων αριστερών νεολαίων. Το στρατοκρατικό, ημιφασιστικό κατεστημένο της Άγκυρας ή τους Ελλαδίτες και Κύπριους “προοδευτικούς” που έχουν λιγοθυμίσει από τον ενθουσιασμό τους για τη διαφαινόμενη “επίλυση” του Κυπριακού (μαζί με τον Αμερικανό υφΥΠΕΞ που παρουσιάσαμε στην αρχή της δημοσίευσης); Κλίνω πως μάλλον ενόχλησε περισσότερο τους δεύτερους γιατί τους υπενθύμισε ότι “αριστερός” δεν σημαίνει επιδοτούμενα από την USAID πανηγυράκια “συμφιλίωσης” και γλυκανάλατες συναυλιούλες στην Πράσινη Γραμμή, αλλά κάτι άλλο. Αυτό, που ίσως θα τους “ψιθύριζαν” οι Τούρκοι και Κούρδοι επαναστάτες την ώρα που καίγονταν ζωντανοί από τον τουρκικό στρατό πριν από μερικά χρόνια στις φυλακές του Μπαϊράμ Πασά, αρνούμενοι να σταματήσουν την μέχρι θανάτου απεργία πείνας τους…

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν είδατε σε κάποια ημεδαπή “προοδευτική” ή προοδευτική εφημερίδα την παρουσίαση της τολμηρής πράξης και της δίωξης των Τουρκοκύπριων φοιτητών. Υποψιάζομαι ότι αρκετές θα έκριναν πως δεν ήταν η “κατάλληλη” χρονική στιγμή για να παρουσιαστούν αυτοί οι “αριστερίστικοι εξτρεμισμοί” που προβοκάρουν την απαιτούμενη “υπεύθυνη στάση” εν όψει των διακοινοτικών “διαπραγματεύσεων”! Εγώ πάντως το πληροφορήθηκα από την αριστερή γερμανική εφημερίδα “Ντι Γιούνγκε Βέλτ” (Die Junge Welt) - ΕΔΩ το άρθρο - δια μέσω της 15μερης εφημερίδας “Ρήξη” (φ.41, 20/9), που το αναδημοσίευσε.

 Πηγή: Το ιστολόγιο του εξαποδώ

- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
mnk

Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/mnk

Ο,τι βγάλουν τα δίχτυα απ΄το δίκτυο. Μαρίδες και Ορκες. Μαργαριτοφόρα όστρακα και γαλότσες.

Tags

Brave New World Επιστήμη-Τεχνολογία Τρέχοντα θέματα Περιβάλλον Ανθρωποι Αθλητισμός Κλαυσίγελως Απόψεις Μουσική Ατάκτως Ιστορία Τέχνες ΦιλοζωίαΕπίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links