Ή στραβός είν΄ ο γυαλός...
...ή στραβά αρμενίζουμε!!!
09 Δεκεμβρίου 2009, 14:17
\"Χάσαμε το μυαλό μας?\"


 

Κυκλοφορεί εδώ και μέρες μέσω email ένα κείμενο με τον παραπάνω τίτλο.

Δεν θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο,

καθώς σε γενικές γραμμές περιγράφει αρκετές από τις σκέψεις

που έκανα ήδη από τον Δεκέμβρη του 2008,

όταν η Αθήνα είχε γίνει μπουρδέλο από τις ενέργειες

κάποιων αγωνιστών και "αγωνιστών"...

Παραθέτω το κείμενο όπως το έλαβα:

 

 

Θέλω να μιλήσω ωμά, όπως σκέφτομαι, χωρίς να ρετουσάρω τις σκέψεις μου, για να τις κάνω αρεστές και αποδεκτές  σε ορισμένους.


Παρατηρώ πάλι τα έκτροπα – έστω και περιορισμένα – με αφορμή την επέτειο του φόνου του νεαρού Αλέξη. Παραλλήλως παρατηρώ τις αναιδείς τοποθετήσεις των διάφορων επαγγελματιών «δημοκρατών» που ενθαρρύνουν την ανωμαλία.

Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, που κάποτε ως νέος θεωρούσα κάθε χέρι που κρατούσε μολότωφ, περίπου άγιο και …προοδευτικό!

 

Έστω κι αν η δική μου γενιά, η επονομαζόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου», κυρίως σήκωνε χέρι με στόχο της απελευθέρωση της Ελλάδας από την τυραννία μιάς χούντας -  κι όχι με στόχο το κράτος και την κοινωνία γενικώς!

 

Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται! Πως είναι δυνατόν ένα παιδάκι άσχετο, που θερίστηκε από την ηλιθιότητα ενός αστυνομικού, να μετατρέπεται σε «σύμβολο αγώνα»; Ποιού αγώνα για ποιόν σκοπό; Ένα παιδάκι άσχετο ήταν!

Πως είναι δυνατόν να μετατρέπεται η επέτειος του θανάτου του σε εθνική επέτειο, να προκαλεί βαρύγδουπες δηλώσεις, στάσεις εργασίας από την ΑΔΕΔΥ κλπ, πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και τελικά να πυρπολείται η Αθήνα – εις μνήμην!

Χάσαμε το μυαλό μας;

Ο θάνατος αυτός ήταν ένα απαράδεκτο συμβάν. Κάποιο κρατικό όργανο με μυαλό όχι περισσότερο από το μυαλό του θύματος, τράβηξε πιστόλι και ..καθάρισε! Εμφανίστηκε έτσι η παθολογία ενός κρατικού μηχανισμού που ακόμα είναι προσβεβλημένος (και λερωμένος) από φανατικούς και εμπαθείς λειτουργούς. Πρώτο καθήκον είναι η παραδειγματική τιμωρία του δράστη και η κάθαρση του κρατικού μηχανισμού από τέτοιους «ιούς».

Οι αντιδράσεις όμως εξέλαβαν διαστάσεις εξέγερσης και μαζικής βίας τυφλής, με πρωταγωνιστές νεαρούς (σκοτεινούς ή όχι, δεν ξέρω!) κατά πάντων.

Πρώτο, επανάσταση δεν γίνεται ποτέ από νεαρούς, μαθητές η φοιτητές, που εκτρέφονται από τον μπαμπά ή την μαμά και δεν έχουν γνώση και επίγνωση του κόσμου. Μόνο χαβαλές και κανιβαλισμός γίνεται.

 

Δεύτερο, δεν είναι δυνατόν οι διάφοροι «αριστεροί» πολιτικοί και τηλεοπτικοί κήνσορες, να δικαιολογούν, να προστατεύουν, να σκίζουν τα ιμάτιά τους για τα «παιδιά» και τα «παιχνίδια» τους, γιατί ουσιαστικά ενθαρρύνουν την ανωμαλία.

Κανείς δεν μιλά για τον έρμο τον πρύτανη που κατέληξε στο Νοσοκομείο. Κανείς δεν μιλά για τους αστυνομικούς που τραυματίζονται από τις επιθέσεις. Κανείς δεν μιλά για τις καταστροφές των περιουσιών των πολιτών που πληρώνουν κάθε φορά τα σπασμένα – λες κι αυτοί είναι οι ένοχοι!

Χάσαμε το μυαλό μας;

Αφήνουμε π.χ. μια γνωστή όψιμη κυρία της Αριστεράς (;) να γαυγίζει με περίσσεια μαγκιά και τσιγαριά στα χείλη, εναντίον του κράτους, της κυβέρνησης, της αστυνομίας και όλων των οργάνων του … «διεθνούς ιμπεριαλισμού», και να απειλεί με «πόλεμο» επειδή ο κόσμος δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τα γούστα της (τους). Άραγε ξέχασαν ότι υπάρχουν, αυτή και οι ομοϊδεάτες της δίπλα μας, μολονότι ασχημονούν,  χάρη στην μεγαθυμία της Δημοκρατίας μας που τους συγχώρησε και τους αμνήστευσε, τα ίδια ακριβώς λάθη που στο παρελθόν ρήμαξαν την Ελλάδα;

Χάσαμε το μυαλό μας;

Εάν τα παιδάκια έχουν βρεί πρόσφορο έδαφος να τα κάνουν γής μαδιάμ όλα, είναι μία συζήτηση μεγάλη που δεν είναι του παρόντος. Πρώτα απ΄ όλα εμείς οι ενήλικοι σαπίσαμε τον κόσμο που θέλουμε να τους παραδώσουμε. Τον φτύνουν αυτόν τον κόσμο με την πρώτη ευκαιρία. Δεν στρέφονται κατά κάποιου «συστήματος» ειδικά αλλά γενικά. Κατά του πατέρα και της μάνας (τι κι αν είναι υπουργός) κατά της φύτρας τους. Θέλει συνεπώς προσοχή ο χειρισμός. Κι όχι να βγαίνουν οι ακριβοπληρωμένες πολιτικές μειοψηφίες, να προσφέρουν πολιτική καθοδήγηση. Γιατί σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Αλλά η τύχη των ανόητων πολιτικάντηδων δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει η χώρα μας, η κοινωνία εν συνόλω, η καχεκτική Δημοκρατία μας. Δεν θεωρώ εχθρούς τα παιδιά. Αυτά ου γαρ οίδαν τι ποιούσι. Εχθρούς θεωρώ τους πάσης φύσεως συνηγόρους τους. Αυτοί γνωρίζουν τι κάνουν. Και (σχώρα με θεέ μου!) με κολάζουν. Με κάνουν να σκέφτομαι μήπως έγινε λάθος που νομιμοποιήθηκαν και συμπορεύονται μαζί μας – αφού προσπαθούν να μας βάλουν τρικλοποδιά με κάθε ευκαιρία!…

Σωτήρης Αλεξ. Καζάκης

 

Συγχαρητήρια κύριε Καζάκη, όποιος κι αν είσαι.

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που δεν ψάχνουν

"τη γωνία στο'κοσάρι", που δεν "τρώνε" ό,τι σαβούρα

τους πλασσάρεται από επικοινωνιολόγους και ΜΜΕ...

 

...αλλά το παιδεύουν το ρημάδι το μυαλό τους λίγο περισσότερο!!!

 

 

 

 

10 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

audioslave (09.12.2009)
μαζίο σου ρε Νικόλα...
Το κάθε αριστερό ( με μπαμπά εκατομυριούχο πάντα) κωλόπαιδο κάνει το χαβαλέ του και κάτι μαλάκες σαν τον Τσίπρα το τυλίγουν με επαναστατικό αμπαλάζ. Και όλα αυτά εις βάρος όλων εμάς των υπολοίπων ( πλήν του 5% του ΣΥΡΙΖΑ) που κάνουμε επανάσταση κάθε μέρα. Αγωνιζόμενοι δουλευοντας και όχι πετόντας πέτρες για να κάνουμε αυτή τη χώρα ένα ωραίο ειρηνικό και δημοκρατικό μέρος να ζείς. Και ας τρώμε τα μούτρα μας που και πού. Ετσι είναι ...οι πραγματικές επαναστάσεις έχουν κόστος. Δεν τελειώνουν με σπασμένες τζαμαρίες.
PHILIPPOSSM (09.12.2009)
Συμφωνώ σε όλα.-
Hastaroth (09.12.2009)
Παρομοίως.

Αλλά όταν κάποιοι τόλμούν να πούν αυτά τά πράγματα,οι "αριστεράρηδες προοδευτικάριοι" τούς επιτίθενται και τούς κοροϊδεύουν.

Ο δέ Αλαβάνος είχε πεί οτι αυτές οι σπασμένες τζαμαρίες είναι "η ποίηση τής επανάστασης" (όχι ακριβώς έτσι,αλλά αυτό εννοούσε...).

ΥΓ.Ούνικε,χρόνια πολλά (έστω και κατόπιν εορτής).
rigas (09.12.2009)

Κι εγώ συμφωνώ απολύτως με τα παραπάνω.

Δεν ανήκω σε καμία γενιά.

Είμαι πλέον στα 40 και στα νιάτα μου έφαγα ξύλο διαδηλώνοντας για μια καλύτερη μέρα στη δημόσια εκπαίδευση κι ένα πτυχίο με σαφή επαγγελματικά δικαιώματα.

Ποτέ όμως δεν διανοήθηκα να κάνω ζημιά σε ξένη περιουσία ή σε αγαθό για το οποίο κάποιος -όπως ο δικός μου ο πατέρας- μόχθησε να αποκτήσει και μ΄αυτό ζει την οικογένειά του.

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία. (Ισοκράτης , 436πχ-338πχ)
mprizas (09.12.2009)
Εγώ διαφωνώ.

(έτσι να πέσει κανένα καντήλι μέρες που 'ναι)
mprizas (09.12.2009)
Ακόμα να βρίσετε;;; Πάει, χάλασε και το ΜΗ...
uNick (10.12.2009)

Στο αεροπλάνο θα πέσουν τα καντήλια... :DDemetresOpc (10.12.2009)
θα πω λίγα για να ανάψουν τα αίματα..
jesus saves..
όλα είναι θέμα του πως τα μεταφράζεις..

άμα την πέφτεις στα τσογλάνια που δεν έχουν μυαλό είναι σαν να κάνεις το ίδιο που κάνουν εκείνα με τους μπάτσους..
uNick (10.12.2009)

Δεν θα διαφωνήσω.


Hastaroth (12.12.2009)
Δηλαδή θά μετατρέψετε τό αεροπλάνο σέ εκκλησία;

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
unick
Νίκος


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/unick

Αμπελοφιλοσοφίες, σκέψεις, συναισθήματα, χιούμορ... λίγο απ'όλα!Επίσημοι αναγνώστες (19)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links