Ο Μουσικός Κόσμος ενός Αιθεροβάμονα ......
29 Ιουλίου 2013, 02:01
K.O.K. H Διεθνής και η Ελληνική ερμηνεία του.
Humour  

ΣΤΟΠ

Διεθνής ερμηνεία: Φέρτε το αυτοκίνητο σας σε πλήρη στάση προ του σήματος. Ελέγξτε πως δε διέρχεται κανένα άλλο όχημα στον κάθετο δρόμο και συνεχίστε.


Ελληνική ερμηνεία: Ελαττώστε την ταχύτητα σας τόσο ώστε σε περίπτωση που διέρχεται άλλο όχημα στον κάθετο δρόμο να καταφέρετε όπως-όπως και με τη βοήθεια του ABS να σταματήσετε. Αν είναι πρωί κορνάρετε έντονα για να ειδοποιήσετε τα άλλα οχήματα πως περνάτε το STOP, αλλιώς αν είναι βράδυ παίξτε με την υψηλή κλίμακα των φώτων σας.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Διεθνής ερμηνεία: Μονόδρομος (προφανώς απαγορεύεται η είσοδος για όλα τα οχήματα, που έρχονται αντίθετα).


Ελληνική ερμηνεία: Προτείνεται η αποφυγή εισόδου. Εξαιρούνται πιτσοκουτάδες, ντηλιβεράδες και λοιπές πάπιες, σκούτερ κλπ. καθώς και πολίτες που μένουν κάπου στην απαγορευμένη οδό ή στην ευρύτερη περιοχή και βαριούνται να στρίψουν στο επόμενο στενό.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ

Διεθνής ερμηνεία: Απαγορεύεται η επιτόπια στροφή.


Ελληνική ερμηνεία: Αποθαρρύνεται η επιτόπια στροφή. Ελέγχουμε αν υπάρχουν περιπολικά ή άλλα αστυνομικά όργανα στην περιοχή και αν όχι, στρίβουμε. Επιτρέπεται η στροφή αν ξεχάσαμε ανοιχτό το θερμοσίφωνα ή αν το κατάστημα υποδημάτων ή το περίπτερο βρίσκεται στην άλλη κατεύθυνση και βαριόμαστε να τρέχουμε ως το επόμενο φανάρι.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ…

Διεθνής ερμηνεία: Είσοδος σε πλατεία. Προτεραιότητα έχουν τα οχήματα που κινούνται εντός της πλατείας.


Ελληνική ερμηνεία: Είσοδος σε πλατεία. Προτεραιότητα έχουν... έχουν... μισό λεπτό... ε, καλά θα το βρούμε στην πορεία... Aντε, Μήτσε, αργήσαμε!

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ

Διεθνής ερμηνεία: Προσοχή! Διελεύσεις τρένων. Φέρτε το αμάξι σε πλήρη στάση, ελέγξτε αμφότερες κατευθύνσεις και συνεχίστε όταν βεβαιωθείτε πως δε διέρχεται τρένο.


Ελληνική ερμηνεία: Τί;!; Aααα, αυτό...Καλά, δεν πέρασε τρένο. Λοιπόν, τί λέγαμε;

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Διεθνής ερμηνεία: Ελαττώστε ταχύτητα προς αναμονή του κόκκινου σηματοδότη.


Ελληνική ερμηνεία: Αυξήστε ταχύτητα προς αποφυγή του κόκκινου σηματοδότη.

ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΟΛΙΣΘΗΡΟΤΗΤΑ

Διεθνής ερμηνεία: Προσοχή! Δρόμος με έντονη ολισθηρότητα.


Ελληνική ερμηνεία: Γιουχού!!! Ωρα για μπατιλίκια!!!

ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 50ΧΛΜ.

Διεθνής ερμηνεία: Οριο ταχύτητας 50χμ/ώρα.


Ελληνική ερμηνεία: Προτεινόμενο όριο ταχύτητας 50χμ/ώρα. Τί την πήρα την Porsche να την πηγαίνω με 50;

13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Agia (29.07.2013)
Πολύ καλό! Κι ας μην ξεχναμε την χρήση κόρνας , μόλις ανάψει το πράσινο φανάρι.... χρόνος αντίδρασης 0,0000000000000000001 sec.
renabill (29.07.2013)
εννοείται αυτο με το φανάρι. Αν κι έχω καιρό να το πετύχω, θα σας μαλώσω Ελληνες συνοδηγοί!
renabill (29.07.2013)
Α! Αν και στο μονόδρομος δεν απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα. Απλά επιτρέπεται η κίνηση προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση του σήματος.
aitherovamonas (29.07.2013)
Σωστή η Ρένα. Το διορθώνω γιατί είναι λανθασμένη η διατύπωση και υποννοεί τους εισερχόμενους αντίθετα. Σε ευχαριστώ πολύ.
blogarismenos-enge-falos (29.07.2013)
χαχα μετά απο 3 χρόνια καθημερινής οδήγησης στην Αθήνα ώς επαγγελματίας οδηγός μπορώ να ομολογήσω ότι είχα φτάσει στο σημείο να κορνάρω τον εαυτό μου και μετά να το δώ στο ΑΜΑΝ οτι το είχαν κάνει χρόνια πρίν σκέτς...πώς να μην γελάς με τον εαυτό σου μετά; :-)
THANOS35 (31.07.2013)
εγώ πάλι λέω...ο ΚΟΚ ... ΔΕΝ χρειάζεται!!!χεχεχεχε ούτε φυσικά ..και η ΤΡΟΧΑΙΑ!!προτείνω στην ΤΡΟΪΚΑ που αγαπάει τις απολύσεις...μετά τη Δημοτική Αστυνομία...να προβεί και στην κατάργηση ..της ΤΡΟΧΑΙΑΣ...για δείτε το παρακάτω βίντεο!!άμα είσαι προσεκτικός...ούτε Τροχαία χρειάζεσαι ούτε τίποτα!!!(το χάλι μας το μαύρο..να κάνουμε και λίγο χιούμορ..)
THANOS35 (31.07.2013)
THANOS35 (31.07.2013)
https://www.youtube.com/watch?v=5WU8hilbN9Y
THANOS35 (31.07.2013)
https://www.youtube.com/watch?v=5WU8hilbN9Y
THANOS35 (31.07.2013)
renabill (31.07.2013)
Πλάκα κάνεις καλέ? Κόρναρες στον εαυτό σου? Χαχαχαχα. Εγώ ποτέ δεν κορνάρω, μόνο όταν ο άλλος πάει σαν την κότα στη μεσαία λωρίδα κι έχει κενό 500 μέτρα από τον μπροστινό εκνευρίζομαι και μπορεί να κορνάρω.
meryl82 (02.08.2013)
Αθάνατη η Ελληνική ερμηνεία των σημάνσεων!!!
Πάντα αυτή τηρούμε κι όχι αυτή που πρέπει, γι αυτό γίνεται και μπάχαλο στις πόλεις μας!!!
Άντε ψάξε για προτεραιότητες μετά. κάθεσαι στον κόμβο, περιμένεις.......  και φεύγεις τελευταίος απο εκεί !!!
 
Μπράβο Κωνσταντίνε!!! Πάντα τέτοια.
 
Hastaroth (08.08.2013)
Νά προσθέσω ότι το σήμα γιά την διέλευση τραίνων αφορά μή φυλασσόμενη ισόπεδη διάβαση.Υπάρχει και σήμα γιά την φυλασσόμενη διάβαση (αυτό με τά κάγκελα),τού οποίου η μέν διεθνής ερμηνεία είναι ότι απαιτείται προσοχή διότι πλησιάζουμε σε φυλασσόμενη διάβαση,η δέ Ελληνική ότι πρέπει ν'αναπτύξουμε ταχύτητα γιά να προλάβουμε να περάσουμε στο τσάκ πρίν πέσουν οι μπάρες....
Επίσης,σχετικά με το βίντεο που παρέθεσε ο THANOS35,έχω να πώ ότι στο Ναύπλιο δέν υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους,σε ερώτησή μου δέ πρός κάτοικο τής πόλης,έλαβα την απάντηση ότι "συνεννοούμαστε όλοι αρμονικά και έτσι αποφεύγονται οι συγκρούσεις"......
ΥΓ.Οδηγός δέν είμαι,αλλά έχω την απορία πώς μπορεί κάποιος να κορνάρη στον εαυτό του.Πάντως στο σχολείο είχα συμμαθητή ο οποίος έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο αλλά αρεσκόταν να ντριμπλάρη τον εαυτό του οπότε μπουρδουκλωνόταν και έπεφτε.....

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
aitherovamonas
Αιθεροβάμων (Κωνσταντίνος)
αιθερο - βάμων στον ελεύθερο χρόνο (όταν υπάρχει !)
από ΒΙΝΥΛΙΟΥ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/aitherovamonas

Μουσική και Επιλογές από απόψεις, σκέψεις και φιλοσοφία παρελθόντων χρόνων, που μπορούν (που ξέρεις;) να βάλουν το λιθαράκι τους για ένα καλύτερο αύριο.... έναν καλύτερο άνθρωπο .... γιατί όλοι λίγο ή πολύ, έχουμε ελλατώματά ή/και πάθη .... Tags

2022 Eυτυχία Humour Άνθρωποι Αλαζονεία Αλήθεια Ανθρωπος Ασκητική Εγωϊσμός Εκπομπή Ελληνικό έντεχνο Ελύτης Επετειακή Εκπομπή Επιλογές Ευτυχία Ζεϊμπέκικο Ζωή Ιστορίες .... Καλοσύνη Κάπου εδώ γύρω είμαι....πάντα.....με αγαπημένη μουσική... Μοναξιά Μουσικές Εκπομπές Μουσική Οι περιορισμοί μας Πάθη Προβλήματα προβολή Υποκρισία Χρόνος ΨυχήΕπίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links