Ο Μουσικός Κόσμος ενός Αιθεροβάμονα ......
04 Αυγούστου 2013, 20:06
Μέχρι ο θάνατος να μας χωρίσει.
Ευτυχία  

   Όταν γύρισε σπίτι ένα βράδυ, καθώς η γυναίκα του σερβίριζε το δείπνο, της κράτησε το χέρι και της είπε ότι έχει κάτι να της ανακοινώσει. Κάθισαν και έτρωγαν ήσυχα. Στη διάρκεια του δείπνου, όταν μερικές φορές ο άντρας τη κοίταζε, παρατηρούσε την έκφραση του πόνου στα μάτια και το πρόσωπό της. Δεν ήξερε πώς να ανοίξει το στόμα του. Επρεπε όμως να την ενημερώσει για το τι σκεφτόταν. ΄΄Θέλω διαζύγιο΄΄. Τόσο απλά και λίγο άκομψα, έθεσε το θέμα ήρεμα.


   Εκείνη δεν φάνηκε να είναι ενοχλημένη από τα λόγια του, αντ΄ αυτού τον ρώτησε ήρεμα, ΄΄γιατί;΄΄. Απέφυγε την ερώτησή της. Αυτό την έκανε να θυμώσει μαζί του. Πέταξε μακριά τα σερβίτσια και του φώναξε ΄΄δεν είσαι άντρας΄΄. Εκείνο το βράδυ, από τη στιγμή αυτή και μετά κανείς δεν μιλούσε στον άλλο. Εκείνη έκλαιγε. Ήθελε να μάθει τι είχε συμβεί στο γάμο τους. Αλλά αυτός δεν μπορούσε να της δώσει μια ικανοποιητική απάντηση. Η καρδιά του πλέον χτυπούσε για άλλη. Δεν την αγαπούσε πια. Την λυπόταν μόνο!


   Με ένα βαθύ αίσθημα ενοχής, ο άντρας συνέταξε μια συμφωνία διαζυγίου η οποία ανέφερε ότι η συζυγός του θα μπορούσε να κρατήσει το σπίτι τους, το αυτοκίνητό τους και το 30% των μετοχών της εταιρείας του. Αυτή το κοίταξε με μια ματιά και στη συνέχεια το έσκισε σε κομμάτια. Η γυναίκα που είχε περάσει είκοσι χρόνια από τη ζωή της μαζί του, ήταν πλέον γι΄ αυτόν μία ξένη. Αυτός λυπήθηκε για το χαμένο χρόνο και την ενέργειά που του είχε μέχρι τότε προσφέρει, αλλά δεν θα μπορούσε να πάρει πίσω ότι είχε πει, γιατί αγαπούσε την άλλη τόσο πολύ. Τελικά, η γυναίκα του ξέσπασε σε κλάματα μπροστά του, κάτι που περίμενε ο άντρας. Ήταν μία κραυγή λύτρωσης. Η ιδέα του διαζυγίου, που ήταν εμμονή του για αρκετές εβδομάδες, φάνηκε πλέον να είναι πιο σταθερή και πιο σαφής.


   Την επόμενη μέρα, ο άντρας γύρισε πολύ αργά στο σπίτι και την βρήκε καθισμένη στο τραπέζι του σαλονιού να γράφει κάτι. Δεν είχε δείπνο και πήγε κατευθείαν για ύπνο και αποκοιμήθηκε πολύ γρήγορα, γιατί ήταν κουρασμένος μετά από μια ΄΄γεμάτη΄΄ μέρα με την άλλη. Όταν ξύπνησε, ήταν ακόμα εκεί,  στο τραπέζι και συνέχιζε να γράφει. Δεν τον ένοιαξε ιδιαίτερα και γι 'αυτό γύρισε ξανά στο κρεββάτι και ξανακοιμήθηκε.


   Το επόμενο πρωί, η γυναίκα του, του παρουσίασε τους δικούς της όρους για το διαζύγιό τους. Δεν ήθελε τίποτα από αυτόν, αλλά απαίτησε μία δέσμευση για κάτι, ένα μήνα πριν από την έκδοση του διαζυγίου. Ζήτησε, στην περίοδο αυτού του μήνα, οι δυό τους να προσπαθήσουν να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή όσο το δυνατόν πιο ΄΄ρεαλιστικά΄΄. Ο λόγος ήταν απλός. Ο γιος τους είχε τις εξετάσεις του στο σχολείο σε ένα μήνα και δεν θα ήθελε να τον ΄΄αποσυντονίσει΄΄ με το διαλυμένο γάμο τους.


   Αυτό ήταν ευχάριστο για το άντρα. Αλλά όμως η σύζυγος είχε κάτι ακόμα. Του ζήτησε να θυμηθεί, το τρόπο που την είχε μεταφέρει στη κρεββατοκαμαρά τους και στο νυφικό κρεββάτι την ημέρα του γάμου μας. Του ζήτησε λοιπόν τώρα, κάθε μέρα, για τη διάρκεια του μήνα αυτού, να την μεταφέρει με τον ίδιο τρόπο από το υπνοδωματιό τους στην εξώπορτα, κάθε πρωί. Αυτός, προς στιγμή τη νόμισε για τρελλή. Προκειμένου όμως να κάνει τις τελευταίες ημέρες μαζί της υποφερτές, αποδέχθηκε αυτό το περίεργο αίτημά της.


   Ενημέρωσε την άλλη, σχετικά με τις συνθήκες με τις οποίες θα χώριζε τη σύζυγό του. Αυτή γέλασε δυνατά και σκέφτηκε ότι ήταν παράλογο. ΄΄Δεν έχει σημασία τι κόλπα σκαρφίζεται, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το διαζύγιο΄΄ είπε περιφρονητικά.

   Μέχρι τότε, τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα, δεν είχαν καμία σωματική επαφή από την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόθεση για διαζύγιο. Έτσι, όταν το  πραγματοποίησαν τη πρώτη ημέρα, και οι δύο ήταν αδέξιοι. Ο γιός τους χειροκροτούσε πίσω τους και φώναζε γελώντας... ΄΄ο μπαμπάς κρατάει στην αγκαλιά του τη μαμά΄΄. Τα λόγια του, έφεραν στον άνδρα μια αίσθηση πόνου. Από το υπνοδωμάτιο στο σαλόνι, στη συνέχεια, προς την εξώπορτα, περπάτησε πάνω από δέκα μέτρα μαζί της στην αγκαλιά του. Αυτή έκλεισε τα μάτια της και είπε σιγανά...΄΄Δεν θα πούμε στο γιό μας για το διαζύγιο΄΄. Αυτός κούνησε συγκαταβατικά το κεφάλι του, νιώθοντας κάπως αναστατωμένος. Την άφησε προσεκτικά κάτω, έξω από την πόρτα. Αυτή στη συνέχεια πήγε στη στάση όπου θα περίμενε το λεωφορείο για τη δουλειά της. Αυτός πήγε μόνος του στο γραφείο.


   Την δεύτερη ημέρα, και οι δύο προσποιήθηκαν πολύ πιο εύκολα. Αυτή έσκυψε στο στήθος του και αυτός μπορούσε πλεόν να μυρίζει το άρωμα της, τό άρωμα του κορμιού της. Συνειδητοποίησε ότι δεν είχε κοιτάξει αυτή τη γυναίκα προσεκτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν πια νέα. Υπήρχαν λεπτές ρυτίδες στο πρόσωπό της και τα μαλλιά της γκριζάριζαν. Ο γάμος τους είχε αφήσει τα σημάδια του πάνω της. Για μια στιγμή αναρωτήθηκε τι είχε κάνει γι αυτήν;


   Την τέταρτη ημέρα, όταν την σήκωσε, ένιωσε μια αίσθηση οικειότητας να επιστρέφει. Αυτή ήταν η γυναίκα που είχε δώσει είκοσι χρόνια της ζωής της σε αυτόν. Την πέμπτη και έκτη μέρα, συνειδητοποίησε ότι η αίσθηση της οικειότητας αυξανόταν. Δεν είπε τίποτα στην άλλη γι 'αυτό. Με τη πάροδο του χρόνου γινόταν πιο εύκολη αυτή η διαδικασία. Ποιός ξέρει, ίσως η καθημερινή προπόνηση τον καθιστούσε πιο δυνατό.


   Ένα πρωί, η γυναίκα δεν μπορούσε να επιλέξει τι να φορέσει. Προσπάθησε για αρκετά φορέματα, αλλά δεν μπορούσε να βρει το κατάλληλο. Τότε αναστενάζοντας είπε ... ΄΄όλα τα φορέματά μου, έχουν γίνει μεγαλύτερα΄΄. Ο άντρας, μόνο τότε συνειδητοποίησε ότι η γυναίκα του είχε αδυνατίσει αρκετά και ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο μπορούσε να την μεταφέρει πιο εύκολα. Ξαφνικά αισθάνθηκε ότι κάτι τον ΄΄χτύπησε΄΄. Αυτή η γυναίκα είχε θάψει τόσο πολύ πόνο και πίκρα στην καρδιά της. Υποσυνείδητα την πλησίασε και άγγιξε το κεφάλι της.


   Ο γιος τους ήρθε εκείνη τη στιγμή και είπε ΄΄μπαμπά, ήρθε η ώρα να φέρεις τη μαμά έξω΄΄. Γι 'αυτόν, το να βλέπει τον πατέρα του να μεταφέρει τη μητέρα του, είχε γίνει ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής του. Η σύζυγός του, έκανε νόημα στο γιο τους να έρθει πιο κοντά και τον αγκάλιασε σφιχτά. Ο άντρας γύρισε το πρόσωπό του μακριά, επειδή φοβόταν μην αλλάξει το μυαλό του αυτή τη στιγμή. Στη συνέχεια, την πήρε στην αγκαλιά του και συνέχισε έτσι, βαδίζοντας μέσα από το υπνοδωμάτιο, στο καθιστικό και στο διάδρομο. Το χέρι της, το είχε πίσω από το λαιμό του, απαλά και φυσικά. Αυτός, κράτησε σφιχτά το σώμα της, ακριβώς όπως την ημέρα του γάμου τους.


   Αλλά το πολύ ελαφρύτερο βάρος της, τον έκανε λυπημένο. Την τελευταία ημέρα, όταν την κρατούσε στην αγκαλιά του, μετά βίας μπορούσε να κινηθεί μόλις ένα βήμα. Ο γιος τους είχε πάει στο σχολείο. Την κρατούσε σφικτά και της είπε ... ΄΄ δεν είχα παρατηρήσει στη ζωή μας ότι είχε χαθεί η αμεσότητα, η οικειότητα και η επαφή μεταξύ μας....΄΄.  Πήγε στο γραφείο και πήδηξε έξω από το αυτοκίνητο γρήγορα χωρίς να κλειδώσει την πόρτα. Φοβόταν ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση θα τον έκανε να αλλάξει γνώμη. Πήγε στον επάνω όροφο. Όταν η άλλη άνοιξε την πόρτα, της είπε: ΄΄Συγγνώμη, αλλά δεν θέλω το διαζύγιο πια΄΄.


   Τον κοίταξε, έκπληκτη, και στη συνέχεια άγγιξε το μέτωπό του. ΄΄Έχεις πυρετό;΄΄ είπε. Πήρε το χέρι της από το κεφάλι του. ΄΄Δυστυχώς, δεν θα χωρίσω. Η ζωή του γάμου μας ήταν βαρετή, ίσως γιατί αυτή και εγώ δεν δώσαμε σημασία σε λεπτομέρειες της ζωής μας, όχι όμως γιατί δεν αγαπάμε ο ένας τον άλλο πιά. Τώρα συνειδητοποιώ από τότε που την έφερα σπίτι την ημέρα του γάμου μας, ότι είμαι διατιθεμένος να την κρατήσω μαζί μου μέχρι ο θάνατος μας χωρίσει΄΄.


   Η άλλη φάνηκε σαν ξαφνικά να ξύπνησε. Του έδωσε ένα δυνατό χαστούκι και στη συνέχεια χτύπησε την πόρτα και ξέσπασε σε δάκρυα. Ο άντρας έφυγε χωρίς δεύτερη κουβέντα, πήγε στο αυτοκίνητο και οδήγησε μακριά. Σε ένα ανθοπωλείο στο δρόμο, παρήγγειλε ένα μπουκέτο λουλούδια για τη γυναίκα του. Το κορίτσι των πωλήσεων τον ρώτησε τι να γράψει στην κάρτα. Χαμογέλασε και ο ίδιος έγραψε: ΄΄ Θα σε μεταφέρω κάθε πρωί στην αγκαλιά μου, μέχρι ο θάνατος να μας χωρίσει».


   Εκείνο το βράδυ, έφτασε στο σπίτι με τα λουλούδια στα χέρια του και ένα χαμόγελο ευτυχίας στο πρόσωπό του, που είχε καιρό να σχηματιστεί. Έτρεξε και ανέβηκε τις σκάλες, μόνο για να βρει τη γυναίκα μου στο κρεβάτι νεκρή.


   Αργότερα από τους γιατρούς έμαθε, ότι η σύζυγός του, ασχολιόταν για μήνες με την καταπολέμηση του καρκίνου που είχε. Δεν ήθελε να το μάθει κανείς. Αυτός άλλωστε ήταν τόσο ΄΄απασχολημένος΄΄ με την άλλη, που ούτε καν το είχε παρατηρήσει. Η γυναίκα του ήξερε ότι θα πεθάνει σύντομα και ήθελε να τον προστατέψει από την όποια αρνητική αντίδραση εις βάρος του από τον γιο τους, σε περίπτωση που πραγματοποιούνταν το διαζύγιο. Τώρα πια, που τα δάκρυα κυλούσαν στο πρόσωπό του, δεν είχαν σημασία, αυτή ήταν εκεί, αμίλητη. Τουλάχιστον, στα μάτια του γιου του, είναι ακόμα ένας στοργικός σύζυγος.


    Ο άνδρας, η γυναίκα, η άλλη (ή ο άλλος) είναι στη καθημερινότητά μας. Είναι γύρω μας. Οι μικρές λεπτομέρειες της ζωής, είναι ίσως αυτό που πραγματικά έχει σημασία σε μια σχέση. Δεν είναι το εξοχικό, η μεζονέτα, το σπορ αυτοκίνητο, η περιουσία, τα χρήματα στην τράπεζα. Αυτά είναι ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την ευτυχία, αλλά δεν δίνουν την ίδια την ευτυχία. Πρέπει να διαθέτουμε χρόνο στο σύντροφό μας και να κάνουμε εκείνα τα μικρά πράγματα για τον άλλον που δημιουργούν οικειότητα, αμεσότητα και έχουν μια πραγματική έννοια σε ένα ευτυχισμένο γάμο.

4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

venceremos (05.08.2013)
Ρε σεις, δεν πιστευω σε ευτυχισμενους γαμους... (καλα, δεν πιστευω καν στην εννοια του γαμου αλλα αυτο ειναι αλλο παραμυθι..).. Ποτε δεν πιστεψα δηλαδη..  και ξερω πως δεν ειμαι η μονη... Αλλα ολο λες.. σε μενα δε θα αφησω να συμβει.. :P Ε στατιστικα μιλωντας το πιο πιθανο ειναι να συμβει.. Δε ξερω αν ειναι η καθημερινη τριβη, η ρουτινα, ο εγωισμος, τα τραυματα που κουβαλαμε ολοι μας ή μπαινουν αλλοι παραγοντες οργανικοι (π.χ. αθηροσκληρυνση στα πλαισια της γηρανσης).. Ευτυχως υπαρχουν και καποια ζευγαρακια φωτεινα που χωρις μεγαλα λογια και δηλωσεις ζουνε πλεον χρονια μαζι, δεν εχουν κοιταξει τριτο ουτε για πλακα, και το καλυτερο και το απιστευτο.. τα παιδια τους ειναι ιδια ρε γαμωτο.. Χρονια μαζι με τον πρωτο τους ερωτα.. Μου κανει τρομερη εντυπωση γιατι προκειται για αγορακια, δεν ειναι της Εκκλησιας και ειναι και πολυ γκομενοι.. :P Αν θελαν δηλαδη θα μπορουσαν να χαν πολλες.. Δε ξερω πως βγηκαν ετσι αυτα τα παιδια, απο πιο πλανητη κατεβηκαν.. :) ναναι καλα παντως να τους χαιρομαστε :)
renabill (10.08.2013)
Κωσταντίνε μου δεν ξέρω αν είναι αληθινή η ιστορία σου αλλά πραγματικά με συγκίνησε και μου άρεσε πάρα πολύ.
Κι όσο για τα ζευγαράκια που είναι χρόνια απτόητα από τη ρουτίνα, συγχαρητήρια, γιατί θέλει μεγάλο ΗΘΟΣ, ΕΠΙΜΟΝΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ να μη σε κουράσει η καθημερινότητα και να μη φθείρει αυτά που νιώθεις για το ταίρι σου! Στο χέρι μας είναι όλα!
sapounofouska (12.08.2013)
Δεν ειχα ποτε την διαθεση ουτε τον χρονο να καθισω να σκεφτω οτι ο γαμος ειναι ισως ενα σοβαρο κομματι της ζωης μας , γιατι απλα δεν ξερω κατα ποσο θα μου ταιριαζε αυτη η κατασταση.. 
Πιστευω στα αγαπημενα ζευγαρια γιατι πολυ απλα με εμαθαν οι γονεις μου οτι αυτο ειναι δυνατον ακομα και μετα απο 30 χρονια γαμου.. Και ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστο 2 ανθρωποι να μην κανουν βημα ο ενας χωρις τον αλλον.. 
Δεν θα μπορουσα να φανταστω την μαμα μου χωρις τον μπαμπα μου αλλα ουτε και το αντιστροφο.. Γιατι απλα ο ενας συμπληρωνει τον αλλον ..
ΕΙναι πολυ βαθια και βαρια η εννοια της αγαπης ..Ευχομαι να την ζησουμε ολοι σε ολο το ευρος της... 
Κωνσταντινε πολυ τρυφερο ...

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
aitherovamonas
Αιθεροβάμων (Κωνσταντίνος)
αιθερο - βάμων στον ελεύθερο χρόνο (όταν υπάρχει !)
από ΒΙΝΥΛΙΟΥ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/aitherovamonas

Μουσική και Επιλογές από απόψεις, σκέψεις και φιλοσοφία παρελθόντων χρόνων, που μπορούν (που ξέρεις;) να βάλουν το λιθαράκι τους για ένα καλύτερο αύριο.... έναν καλύτερο άνθρωπο .... γιατί όλοι λίγο ή πολύ, έχουμε ελλατώματά ή/και πάθη .... Tags

2022 Eυτυχία Humour Άνθρωποι Αλαζονεία Αλήθεια Ανθρωπος Ασκητική Εγωϊσμός Εκπομπή Ελληνικό έντεχνο Ελύτης Επετειακή Εκπομπή Επιλογές Ευτυχία Ζεϊμπέκικο Ζωή Ιστορίες .... Καλοσύνη Κάπου εδώ γύρω είμαι....πάντα.....με αγαπημένη μουσική... Μοναξιά Μουσικές Εκπομπές Μουσική Οι περιορισμοί μας Πάθη Προβλήματα προβολή Υποκρισία Χρόνος ΨυχήΕπίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links