Το ΥποβρύχιΟ
Γιατί "..ο καθένας έχει την πρέζα του.." όπως είπε και ο Παύλος..
23 Ιανουαρίου 2016, 03:38
Νύχτες και νύχτες.


Και τι θες άραγε να μου πεις, και μ΄ενοχλείς μέσα στην νύχτα, που τάχα δεν κατέχω;


Πως είναι οι άνθρωποι μικροί (που τους πατούν τα πόδια τους τα ίδια) και τα βουνά μεγάλα;

Πως κι δυό τους τον ουρανό τον σκίζουνε μα να τον αγγίξουν ποτέ τους δεν κατάφεραν;

Πως κι οι γλάροι σαν πουλιά να περπατήσουν δεν μπορούνε μα ούτε και να πετάξουνε ποτέ τους προσπαθήσαν;


Υ.Γ. Η αντίδραση σημαντικότερη της δράσης.
Υ.Γ.2 Το νου σας στα δελφίνια.

Φώτο: Κορυφή Αστράκας, Γκαμήλα. Βουνό που χωρίζει την Κόνιτσα και τα γύρω χωριά απ΄τα Ιωάννινα και τον κόσμο.

12 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

sven (02.02.2016)

Μικρέ μου φιλόσοφε!

Πάλι μας δίνεις τροφή αμάσητη για να σκεφθούμε, να προβληματισθούμε, να αναρωτηθούμε…

«Η αντίδραση σημαντικότερη της αντίδρασης», γράφεις.

Το μάτι έπεσε αμέσως στη φράση αυτή κι αυτό θέλω να σχολιάσω. Η θεμελιακό νόημα του να δρούμε, αντί να αντιδρούμε, δεν είναι άλλο από το να είμαστε οι ίδιοι κύριοι μιας κατάστασης και όχι οι άλλοι, να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά και όχι ένα ή περισσότερα πίσω. Δρω σημαίνει ύπαρξη ενός μεσοδιαστήματος που δίνει τη δυνατότητα και την ελευθερία επιλογής, ενώ το «αντιδρώ» μπορεί να θεωρηθεί ως ταυτόσημο του να καθοδηγούμαστε από έναν αυτόματο πιλότο, κάνοντας, συνήθως, την ίδια γνωστή και αυτόματα καθοριζόμενη επιλογή, με τα ίδια, συνήθως, αποτελέσματα, χωρίς σχέδιο, εκτίμηση και αξιολόγηση μιας κατάστασης...

Τζιμάκο, αν κάποια στιγμή σε φέρει ο δρόμος σου προς τα Ζαγοροχώρια, αυτό το μαγικό κομμάτι της πατρίδας μας, μην παραλείψεις να ζήσεις την εμπειρία της ανάβασης στην Αστράκα. Ξεκινάς από το Μικρό Πάπιγκο. Είναι εμπειρία ζωής, νιώθεις ένας μικρός θεός, γινόμενος ένα με το μεγαλείο της Φύσης…

Και άκου, πίνοντας παγωμένο νεράκι από κάποια κρυστάλλινη πηγή εκεί ανάμεσα στα σύννεφα και στο γαλάζιο τ΄ουρανού, κάνε μια ευχή. Σίγουρα θα πραγματοποιηθεί…

ΥΓ. Το νου σου και στις...φάλαινες...
Orfeus (03.02.2016)
Παιδιά... να προσέχουμε και τις φώκιες εντάξει;
DemetresOpc (15.02.2016)
Σβεν νομίζω πως αναποδογύρισες την φράση. Πόση ανάγκη θα το είχες.

Φταίω βέβαια γιατί πετάω δυο λέξεις και περιμένω να καταλάβουν οι άλλοι τι πέρασε από κείνο το τελευταίο ζωντανό κύτταρο που αγκομαχά για να σκεφτώ. Να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι απο αλαζονεία τέτοια η γραφή μου αλλά κυρίως από κούραση.

Ίσως να θεωρώ την αντίδραση σημαντικότερη της δράσης γιατί όταν αντιδράς σωστά και μέχρι το σημείο που σου ορίζει για παράδειγμα το δίκιο σου τότε χωρίς κόπο αποφεύγεις τις δράσεις των γύρω σου.

Ο "Έσω έτοιμος" είναι εκείνος που θα αντιδράσει σωστά σε μια κατάσταση.

Μπορεί να μην έδρασα για να ψηφιστεί το τάδε νομοσχέδιο που με βολεύει αντέδρασα όμως στο να ψηφιστεί ένα άδικο νομοσχέδιο.

Ίσως για έναν πρωθυπουργό να είναι πιο σημαντικό να δρα, και να οδηγεί τις εξελίξεις, για έναν απλό άνθρωπο σαν την αφεντιά μου όμως θα προτιμούσα την σωστή αντίδραση σαν προτέρημα

Θα ήθελα να το συζητούσαμε πίνωντας τσίπουρο, σε κάνα ζαγοροχώρι. Τι να πεις μέσα σε λίγες γραμμές. Πως να γεμίσεις τα κενά που αφήνουν τα γράμματα; Άσε που έχουμε και θεατές.

Και τις φάλαινες να προσέχετε και τις φώκιες άμα γουστάρετε, ειδικά τις δεύτερες, γιατί έχει κάτι φώκιες που πολύ πρέπει να τις προσέχουμε.
sven (16.02.2016)

Τζιμάκο,

αδιαμφισβήτητα, είναι απαραίτητη και η δυνατότητα αντίδρασης. Για φαντάσου, όμως, να αντιδρούσαμε μόνο, αντί να δρούμε. Δεν θα διαφέραμε και πολύ από τις…αμοιβάδες!!!

Θεωρώ πως όσο περισσότερο δρούμε -δηλαδή, προλαμβάνουμε, αποτρέπουμε κ.τ.λ.- τόσο λιγότερο θα χρειάζεται αν αντιδρούμε…

ΥΓ. Κερνώ τσιπουράκι στη Δρακολίμνη, να γίνουμε ένα με τη φύση, κι όταν κατέβουμε στο Μικρό Πάπιγκο, θα ανάψουμε το τζάκι στο δωμάτιο του όμορφου πέτρινου ξενώνα, θα ανοίξουμε ένα μπουκάλι καλό κόκκινο κρασί, θα μας ετοιμάσουν κάτι να τσιμπολογάμε καθώς θα συζητάμε για «των ανθρώπων τα θαύματα», μέχρι να μας πάρει ο ύπνος πάνω στις παχιές βελέντζες, νανουρισμένοι από το τρίξιμο των κούτσουρων στο τζάκι.

Αν θα είχαμε και καμιά γυναίκα να μας ξυπνήσει τρυφερά για να πάμε στο ζεστό κρεβάτι, φαντάζομαι πως δεν θα σε πείραζε. Αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα…αντίδρασης…!!!

Καλή συνέχεια!!! Και μην κουράζεσαι τόσο, κάνει κακό στη γραφή...
Orfeus (16.02.2016)
Βρε Σάββα... αυτό το "Αν θα είχαμε και καμιά γυναίκα να μας ξυπνήσει τρυφερά για να πάμε στο ζεστό κρεβάτι" με παραπέμπει στο "στον έρωτα να βάζεις φαντασία. Αν έχεις να βάλεις και γυναίκα, τόσο το καλύτερο!"
sven (16.02.2016)
Βρε Γιώργο,

τι να πω; Έχεις τόσο δίκιο. Ο νους του Τζιμάκου όλο στα...δελφίνια και στη φιλοσοφία είναι. Θέλησα να γίνω λίγο πιο γήινος, μπας και προσέξει και λίγο τις φώκιες ή, έστω, τις φάλαινες...
Orfeus (16.02.2016)
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά ξέρεις... καμιά φορά σκέφτομαι... μήπως Σάββα μου έχουμε εγκαταλείψει τις ...πολικές αρκούδες; Να ρίχναμε και μια ματιά προς τα κει; Τι λες;
sven (16.02.2016)

Γιώργο,

αυτές, νομίζω, πως με τίποτα δεν παλεύονται. Τζάμπα ο κόπος και η πολύτιμη ενέργεια...

...ή μάλλον, να παροτρύναμε τον Τζιμάκο -ως νέος, ωραίος και ακμαίος που είναι και που επιβάλλεται να αποκομίσει έγκαιρα και αυτήν την εμπειρία- να ασχοληθεί, με το προταθέν από μέρους σου "υλικό", και να μας ενημερώσει τόσο για την εμπειρία όσο και για την επίγευση...
Orfeus (16.02.2016)
Πολύ σωστά! Εγκρίνω και επαυξάνω!
Hastaroth (16.02.2016)
Ποιός είπε ότι οι γλάροι δέν πετάνε;

Ενας ναυτικός μάλιστα,κάνοντας την ανάγκη του στην πρύμνη του πλοίου του,υπέστη δήγμα στο "πουλί" του από γλάρο (οι γλάροι,ώς γνωστόν,ακολουθούν τα πλοία γιά να επωφελούνται από τα ρεύματα αέρος που δημιουργούνται απ΄την κίνηση τού πλοίου και ν'απολαμβάνουν έτσι μιά ξεκούραστη πτήση χωρίς να χρειάζεται να κουνάνε τα φτερά τους..)

ΥΓ 1.Η δράση φέρνει αντίδραση-βασική αρχή τής Φυσικής.Αλλά και πάλι,όταν αντι-δρούμε σε κάτι,δέν είναι μιά δράση κι'αυτό;

ΥΓ.2.Εχει αποδειχτεί πως και τα δελφίνια ακολουθούν τα πλοία,αλλά γι'άλλους λόγους (τρέφονται απ'τα αποφάγια τών επιβαινόντων).Επίσης έλκονται όταν χτυπάει κανείς τα πλευρά τού πλοίου με ένα σφυρί,ιδίως όταν το χτύπημα είναι ρυθμικό.Ωστόσο,απ'όσο ξέρω,κανένα δελφίνι δέν έγινε ποτέ drummer.

ΥΓ 3.Να προσέχουμε και τίς ωταρίες,είναι είδος υπό εξαφάνισιν,όπως και οι τριχέχοι.

ΥΓ 4.Φοβερή η φωτογραφία,αλλά παρ'ότι έχω συγγενείς στα Ιωάννινα,δέν νομίζω ότι θα καταφέρω να πάω ποτέ στον Αστράκα...
DemetresOpc (16.02.2016)
Orfeus δεν με ξέρεις και με παρεξήγησες. Λατρεύω το καλο χιούμορ και την έξυπνη ειρωνεία. Στα άνωθεν σχόλια σου διακρίνω ειρωνεία. Σκέτη. Το χιούμορ σου δεν το καταλαβαίνω. Συγχώρα με αλλά ίσως να φταίει ο Γιακουμής (εκείνο τι τελευταίο ζωντανό κύτταρο στην φαιά ουσία του εγκεφάλου μου, που έλεγα και παραπάνω) θα κοιμήθηκε πάλι. Βασικά, θέλω να σου πώ, πως πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο, πιστεύω πως επειδή δεν προσπαθείς αρκετά προσβάλλεις τον εαυτό αου με τέτοια σχόλια.

Αλβέρτο, δεν ξέρω ποιός μίλησε για γλάρους και έλλειψη πτητικής δεξιοτεχνίας. Τι να σου πω. Ίσως να χα πιεί και να έγραψα βλακείες. Ίσως πάλι να διαβάσεις το υπέροχο βιβλίο του Ρίτσαρντ Μπαχ "Γλάρος Ιωνάθαν Λιβινγκστόουν".

Υ.Γ.4 Έχω και γω έναν αδερφό που ήταν αλεξιπτωτιστής, αλλά δεν με βλέπω να πηδάω από ελικόπτερο. (Βρες την λογική σύνδεση στην φράση και κερδίζεις εισητήριο του κτελ για Ιωάννινα, μετ επιστροφής.)

Σβεν αδερφέ!! Όταν είπα πως προτιμώ να έχω το προτέρημα ρης σωστής αντίδρασης δεν εννοούσα πως δεν θέλω να δρω.

Φίλε θα έρθω στα Ζαγοροχώρια και θα το πιούμε το τσίπουρο και θα είναι και διπλής απόσταξης. Και θα λέμε μαλακίες όλη νύχτα και θα γελάμε. Μου το χω τάξει το συγκεκριμένο ταξίδι και τώρα που θες να σαι και σύ δεν το χάνω.
Σβεν, εγώ σίγουρα θα έρθω με την κοπέλα μου. Αν θα είσαι μόνος πες μου να το διορθώσω..

Αα και που σαι Orfeus, στον έρωτα αν δεν έχω γυναίκα δεν βάζω ούτε φαντασία.
Orfeus (16.02.2016)
Κάνω χιούμορ -λυπάμαι που δεν το αντιλαμβάνεσαι- δεν ειρωνεύομαι καθόλου και δεν έχω κανένα λόγο να προσπαθήσω περισσότερο. Καλή συνέχεια στο blog σου.

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
demetresopc
κάτι θα βρω..
από ΛΕΥΚΩΣΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/demetresopc

Υποβρύχιο, που αναδύεται όταν οι περιστάσεις το επιτρέπουν ή το απαιτούν..


Tags

Αλαμπουρνέζικα αλαμπουρνέζικα Διαπιστώσεις Αλαμπουρνεζικα προσωπικα Διαφήμιση Ερωτήσεις Ερωτήσεις.. Ιστορίες Διασκευασμένο Κλεμένο Ιστορίες.. Λίγες λέξεις με εικόνες.. Περι blog ανάγνωσμα Περί κανιβαλισμού προσωπικά Προσωπικά..πολύ προσωπικά.. Σχόλιο σε άλλο Blog
Επίσημοι αναγνώστες (12)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links