ελληνική μουσική
224 online   ·  209.514 μέλη

Το πιο επιτυχημένο τραγούδι της σειράς Bond λίγο έλλειψε να καταστρέψει την καριέρα των Duran Duran!
A View To A Kill - Duran Duran
Ακούστε το ηχητικό!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE)215 άρθρα στο MusicHeaven
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας Αθηνών.Συνέβαλε στη συγγραφή του βιβλίου του Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλου «Φλέρυ Νταντωνάκη: Εγώ είμαι ένα σύννεφο» (Εκδόσεις ...
Τετάρτη 02 Μαΐ 2007
Το A View To A Kill είναι ένα τραγούδι, κλασικό δείγμα του ύφους της δεκαετίας του 1980, που γράφτηκε για μία ταινία James Bond.

Διαβάστε την ιστορία του τραγουδιού, με όλα τα παρασκήνια...

A VIEW TO A KILL – Duran Duran

Meeting you, with a view to a kill
Face to face in secret places, feel the chill.
Night fall covers me, but you know the plans I'm making,
Still oversea, could it be the whole world opening wide
A sacred why? A mystery gaping inside
The weekends why?

Until we Dance into the fire
That fatal Kiss is all we need
Dance into the fire,
To fatal sounds of broken dreams
Dance into the fire,
That fatal Kiss is all we need
Dance into the fire.....

Choice for you, is the view to a kill
Between the shades, assassination standing still.
The first crystal tears, fall as snowflakes on your body
First time in years, to drench your skin with lover's rosy stain
A chance to find the phoenix for the flame,
A chance to die..

But can we Dance into the fire
That fatal Kiss is all we need
Dance into the fire
To fatal sounds of broken dreams
Dance into the fire
That fatal Kiss is all we need
Dance into the fire
When all we see... is the view to a kill

A View To A Kill - Duran Duran
Το ‘‘A View to a Kill’’ κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1985 και περιλαμβάνεται στο soundtrack της ομώνυμης ταινίας με ήρωα τον James Bond (τον James Bond υποδύθηκε ο Roger Moore ενώ στην ίδια ταινία έπαιζε κι η Grace Jones).

A View To A Kill - Duran Duran

Η ιστορία του τραγουδιού ξεκίνησε από ένα πάρτυ. Ο μπασίστας των Duran Duran, John Taylor, πλησίασε τον, επί πολλών ετών, παραγωγό των ταινιών Bond, Albert R. “Cubby’’ Broccoli, ο οποίος σ’ εκείνο το πάρτυ είχε πιει τον άμπακο. Ο John Taylor του είπε πως είναι θαυμαστής του Bond, αν και στην πραγματικότητα δεν ήταν ένας απλός θαυμαστής αλλά μάλλον είχε… ‘‘ψώνιο’’ με τον James Bond. Λέγεται, μάλιστα, ότι μία από τις πρώτες αγορές που έκανε ο John Taylor ως Rock star ήταν μία Aston Martin (το αυτοκίνητο του James Bond) ενώ συχνά στις συνεντεύξεις αναφερόταν στη συλλογή του με τις ταινίες Bond.

A View To A Kill - Duran Duran

Σ’ εκείνη τη συνομιλία, λοιπόν, που είχε ο John Taylor με τον Broccoli, του είπε πως τα τραγούδια στις τελευταίες ταινίες του Bond ήταν μέτρια και του πρότεινε να αναλάβει το συγκρότημα να διορθώσει το πρόβλημα. Όπως κι έγινε.

A View To A Kill - Duran Duran

Το ‘‘A View To A Kill’’ γράφτηκε από τους Duran Duran και τον John Barry. Μάλιστα, ο John Barry δεν ενθουσιάστηκε με την ιδέα των παραγωγών να βάλουν ένα pop-Rock συγκρότημα για το τραγούδι των τίτλων. Εντούτοις, η συνεργασία του με τους Duran Duran ήταν άψογη. Το ‘‘A View To A Kill’’ ηχογραφήθηκε στο Maison Rouge Studio και στο CTS Studio του Λονδίνου συνοδεία 60μελούς ορχήστρας. Κυκλοφόρησε δε σε single έχοντας στη β’ πλευρά του μία ορχηστρική εκτέλεση του κομματιού με τίτλο ‘‘A View To A Kill (That Fatal Kiss)’’.

Στις 25 Μαΐου του 1985, το τραγούδι έφτασε στο Νο 2 της Μεγάλης Βρετανίας και στις 13 Ιουλίου του 1985 ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α. Μάλιστα είναι το μοναδικό τραγούδι ταινίας James Bond που ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α., αλλά ακόμα και το Νο 2 στη Μεγάλη Βρετανία είναι η υψηλότερη θέση που πήρε ποτέ τραγούδι από ταινία του James Bond. Επιπλέον ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού στις Χρυσές Σφαίρες. Δικαίως, λοιπόν, θεωρείται μέχρι σήμερα το πιο επιτυχημένο τραγούδι όλης της σειράς Bond. Η ταινία, αντιθέτως, πήρε πολύ κακές κριτικές κι έτσι μπορούμε να πούμε πως το “A View To A Kill” είναι ένα διασκεδαστικό τραγούδι, κλασικό πλέον δείγμα του ύφους της δεκαετίας του 1980, που γράφτηκε για μια φρικτή ταινία.
Για τις ανάγκες της ταινίας το τραγούδι προσαρμόστηκε σε δύο όμορφα ορχηστρικά κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν, φυσικά, για τις ερωτικές σκηνές της ταινίας.

A View To A Kill - Duran Duran

Το ‘‘A View to a Kill’’ ήταν μέχρι το 2001 το τελευταίο single που κυκλοφόρησαν τα ιδρυτικά μέλη των Duran Duran, πριν ακολουθήσουν άλλα σχήματα.
Αν προσέξετε το video clip του τραγουδιού, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει επικοινωνία με μικρόφωνα και ακουστικά μεταξύ τριών από τα μέλη του συγκροτήματος (Simon Le Bon, Nick Rhodes και Roger Taylor). Οι τρεις τους ήταν αυτοί που σχημάτισαν τους Arcadia, ενώ οι άλλοι δύο -ο John και ο Andy Taylor- μαζί με τον Robert Palmer και τον drummer των Chic Tony Thompson σχημάτισαν τους Power Station. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, ο Le Bon, ο Nick Rhodes και ο John Taylor συνέχισαν να ηχογραφούν ως Duran Duran.

A View To A Kill - Duran DuranΣτο video-clip του τραγουδιού τα μέλη των Duran Duran εμφανίζονται στον Πύργο του Άιφελ σαν κατάσκοποι. Ο Nick Rhodes υποδύεται έναν φωτογράφο μόδας που ακούει κάτι στο ακουστικό του (πιθανότατα του μιλάει ο Roger Taylor) αλλά στο τέλος ο Andy Taylor, ο οποίος υποδύεται έναν τυφλό που παίζει ακορντεόν, πατάει ένα κουμπί που στέλνει έναν τσιριχτό θόρυβο στα αυτιά του Rhodes.
Ο John Taylor εμφανίζεται ως τουρίστας μέχρι που οι διόπτρες του (αυτό το μαραφέτι, σαν τηλεσκόπιο, που βάζεις λεφτά για να κοιτάξεις μέσα απ’ αυτό) μετατρέπονται σε πυροβόλο.
Ο Simon LeBon, με στολή Ρώσου ναύτη, έχει ένα walkman SONY, σωστό έργο τέχνης, το οποίο στην πραγματικότητα πυροδοτεί βόμβες. Η καλύτερη στιγμή του video είναι όταν μία ωραία γυναίκα λέει στον Simon LeBon:
- Εσύ δεν είσαι ο…
- Bon. Simon LeBon, συστήνεται ο τραγουδιστής των Duran Duran με τρόπο που παραπέμπει στο πασίγνωστο ‘‘My name is Bond. James Bond’’.
Στο τέλος του video-clip δίνεται η εντύπωση ότι ανατινάζεται ο πραγματικός πύργος του Άιφελ αλλά, στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία ταξιδιωτική κάρτα του Πύργου του Άιφελ που φλέγεται.

A View To A Kill - Duran DuranΣτο πλαίσιο του Live Aid, οι Duran Duran είχαν παίξει ζωντανά το ‘‘A View to a Kill’’ στις 13 Ιουλίου του 1985 στο JFK Stadium στη Philadelphia (Pennsylvania) μπροστά σε 90.000 θεατές (και σε 1,5 δις τηλεθεατές!). Τότε ήταν Νο 1 στις Η.Π.Α. και εκείνη η εμφάνισή τους ήταν το πρώτο τραγούδι που έδειξε το ABC που κάλυπτε το γεγονός. Με το ‘‘A View To A Kill’’ στο Νο 1 και το συγκρότημα να υπερεκτίθεται στα ΜΜΕ, εκείνη η ζωντανή τους εμφάνιση έμελλε να δώσει κακή δημοσιότητα στον Simon LeBon αφού η αδύναμη φωνή του τον πρόδωσε καθώς ‘‘φάλτσαρε’’ στο ρεφρέν και συγκεκριμένα στο υψηλότερο σημείο του στίχου ‘‘That fatal Kiss is all we need’’.
Εκείνο το φάλτσο είχε περιγραφεί από τα ΜΜΕ ως ‘‘Η νότα της κακιάς ώρας που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο’’. Ο ίδιος ο LeBon θα περιέγραφε αργότερα ότι εκείνο το λάθος ήταν η πιο ταπεινωτική στιγμή της καριέρας του. Ένα λάθος που λίγο έλλειψε να καταστρέψει την καριέρα των Duran Duran. Αν και η εμφάνισή τους στο Live Aid δεν είχε χαρακτήρα αποχαιρετιστήριας συναυλίας, εν τούτοις τα μέλη των Duran Duran ξαναέπαιξαν μαζί τον Ιούλιο του 2003…Κωνσταντίνος Παυλικιάνης

Tags
Μουσικά Είδη:DanceRockΜουσικά Όργανα:ακορντεόνΚαλλιτέχνες:Duran DuranKissΕταιρίες:SONYMartin


σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

tsibitos Chat
Φθασμένος
#8231   /   02.05.2007, 00:47   /   Αναφορά
Απολαυστικοτατο αρθρο. Μπραβο CHE!!
djthc Chat
Περαστική Νότα
#8234   /   02.05.2007, 12:15   /   Αναφορά
Βρήκα το βιντεακιhttp://www.youtube.com/watch?v=mINh8ZOWSLwΠάντως μάλλον είχε πρόβλημα με τον ήχο ίσως γι αυτό του ξέφυγε.

Ακούγεται και ένας μικροφωνισμός στο ρεφραιν.

Αλλά εν πάση περιπτώσει όλοι κάνουμε λάθη και οι Duran Duran έχουν γράψει και αυτοί την ιστορία τους στο χώρο της ποπ.
athanasp Chat
Περαστική Νότα
#8313   /   09.05.2007, 12:47   /   Αναφορά
Τελικά το ‘‘A View to a Kill’’ μπορεί να γλίτωσε από την "κατάρα" των τραγουδιών στις ταινίες Bond φτάνοντας στην κορυφή των τσαρτς, αλλά μάλλον έγινε η "κατάρα" των Duran Duran...Πολύ καλό άρθρο. Συγχαρητήρια.

Moonchild92 Chat
Φθασμένος
#14376   /   06.06.2008, 00:38
Πολύ πιθανό......

rompa Chat
Βετεράνος
#10609   /   02.12.2007, 16:04   /   Αναφορά
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου . Μπράβο!
Moonchild92 Chat
Φθασμένος
#14377   /   06.06.2008, 00:39   /   Αναφορά
Δηλαδή, από εκείνη την μοιραία νύχτα της εμφάνισής τους εμφανίστηκαν ξανά το 2003;;;;;; Μα 18 χρόνια μετά;;;;;;
Vanna Chat
Σολίστ
#14434   /   09.06.2008, 00:39   /   Αναφορά
Ωραίο τραγούδι. Δεν ήξερα την ιστορία του. Ωραίο άρθρο!
xristos_rock Chat
Φθασμένος
#14443   /   09.06.2008, 13:29   /   Αναφορά
Βρε, κοίτα τί μαθαίνει κανείς...!

Πολύ καλό...