ελληνική μουσική
240 online   ·  209.850 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Site του μήνα: Μusicology.gr

Το site που προτείνουμε για αυτό το μήνα έχει ακαδημαϊκό περιεχόμενο και αφορά όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν κάτι περισσότερο για τη μουσική και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους. Πρόκειται για το περιοδικό Μουσικολογία που βρίσκεται στη διεύθυνση www.musicology.gr.
Site του μήνα: Μusicology.gr
Γράφει το μέλος revekka / 15 άρθρα στο MusicHeaven
Παρασκευή 14 Δεκ 2007
Το περιοδικό ιδρύθηκε το 1985 (όταν δεν είχαν ακόμη ιδρυθεί τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών στα πανεπιστήμια) από μία ομάδα μουσικολόγων με διευθύντρια την Όλυ Ψυχοπαίδη, που διευθύνει το περιοδικό μέχρι σήμερα. Υπήρξε το πρώτο εξειδικευμένο επιστημονικό περιοδικό για μουσική στην Ελλάδα.

Η ιστοσελίδα αποτελείται απο τις υποενότητες: Η Μουσικολογία, Συνέδρια – Εκδηλώσεις, Τρέχον τεύχος, Προηγούμενα τεύχη, Βιογραφικά, Αναζήτηση, Υποβολή κειμένων, Επικοινωνία – Συνδρομές και Αρχική σελίδα.

Στόχοι της Μουσικολογίας σήμερα είναι η ανάπτυξη της έρευνας και η προώθηση νέων μουσικολογικών δυνάμεων του τόπου, η σύνδεση με τα πανεπιστημιακά προγράμματα, η διεύρυνση της συνεργασίας της προς τους διεθνείς κύκλους της μουσικολογίας και η συμμετοχή της στη διεθνή έρευνα.

Στο περιοδικό συμπεριλαμβάνονται όλα τα πεδία της μουσικολογίας, ιδιαίτερα τα πεδία της Αισθητικής, της Φιλοσοφίας και της Κοινωνιολογίας της μουσικής. Στην Μουσικολογία έχουν δημοσιευθεί ως σήμερα πάνω από 150 πρωτότυπα άρθρα και μεταφράσεις για θέματα επιστημολογίας, Αισθητικής, Κοινωνιολογίας και Φιλοσοφίας της μουσικής. Επίσης, κείμενα εθνομουσικολογικά, παιδαγωγικά, καθώς και συστηματικά, ιστορικά και αναλυτικά για την ευρωπαϊκή και για την ελληνική μουσική (στις σελίδες της Μουσικολογίας είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας περίπου 40 άρθρα για την έντεχνη, την δημοτική και την βυζαντινή μουσική).

www.musicology.gr

Tags
Μουσικά Είδη:ελληνική μουσικήΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Administrator
#10768   /   14.12.2007, 11:38   /   Αναφορά
Όπως είπα και προσωπικά στη Ρεβέκκα, δεν μου άρεσε το site. Το έντυπο περιοδικό πιθανότατα να αξίζει ιδιαίτερα, όμως η παρουσία του στο web δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ενώ δεν έχει και περιεχόμενο.
#10771   /   14.12.2007, 21:07   /   Αναφορά
jorge είχα την εντύπωση πως δε θα δημοσιευόταν αυτό το άρθρο
Administrator
#10773   /   14.12.2007, 21:43
Από τη στιγμή που ασχολήθηκες και κουράστηκες, δεν υπήρχε λόγος να το διαγράψω.

#15021   /   30.06.2008, 18:25   /   Αναφορά
Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενθουσίασε το site !
#15026   /   30.06.2008, 18:50
δεν έχεις και άδικο, μάλλον το διάλεξα ως περιεχόμενο παρά ως ιστοσελίδα, που είναι σχήμα οξύμορο αν σκεφτείς πως η στήλη ονομάζεται site του μήνα