ελληνική μουσική
109 online   ·  209.545 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής σήμερα και αυτή γιορτάζεται σε όλη την Ευρώπη μέσω του πολιτιστικού δικτύου "Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής" με ταυτόχρονες συναυλίες δωρεάν για το κοινό στους μεγαλύτερους Δήμους της Ευρώπης.

Αυτή την χρονιά στην Αθήνα, για τον εορτασμό της ημέρας αυτής οργανώνεται ένα πολιτιστικό γεγονός στο οποίο θα λάβουν μέρος σημαντικοί καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύουν όλο το φάσμα της Μουσικής. Θα παρουσιάσουν ένα ζωντανό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ικανό να ικανοποιήσει όλες τις μουσικές προτιμήσεις.

Διαβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων...
Γράφει η Μαρία Καλαντζή (mkala)1 άρθρα στο MusicHeaven
Παρασκευή 20 Ιούν 2003
Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και την ενεργή συμμετοχή του Πολιτισμικού Οργανισμού, το "Μ.Ε.Σ.Ο." -εκπρόσωπος και συντονιστής του δικτύου "Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής" στην Ελλάδα- με στόχο την ένταξη της Αθήνας στο μεγαλύτερο πολιτιστικό δίκτυο στην Ευρώπη.
Από το 1982, με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού πολιτισμού κυρίου Jack Lang, του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί σ' όλη τη χώρα, κατακλύζουν, αφιλοκερδώς, δημοτικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, δρόμους, σταθμούς κ.α., δίνοντας χιλιάδες συναυλίες δωρεάν για το κοινό.
Η Γιορτή της Μουσικής από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, είναι η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.
Από το 1997 όμως, με την Συμφωνία της Βουδαπέστης, δημιουργήθηκε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο μεταξύ δήμων και συντονιστικών γραφείων, με την υποστήριξη των Υπουργείων Πολιτισμού ή άλλων κρατικών πολιτισμικών φορέων για την ταυτόχρονη διεξαγωγή εκδηλώσεων.
Το δίκτυο των μεγάλων αυτών Ευρωπαϊκών Δήμων (Παρίσι, Βαρκελώνη, Βερολίνο, Ρώμη, Βουδαπέστη, Βρυξέλλες, Πράγα, Μιλάνο, Σαραγόσα, Λοζάννη, Γενεύη, Κωνσταντινούπολη, Λίβερπουλ, Νάπολη, Λουξεμβούργο κ.α.), υποστηριζόμενο πάντα από τα αντίστοιχα Υπουργεία Πολιτισμού και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προώθησε δυναμικά τη γιορτή και είναι σήμερα η μεγαλύτερη κοινή γιορτή στην Ευρώπη.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πλατεία Συντάγματος (Ελληνική μουσική)

11:00π.μ. Θέατρο Θέαμα, Lazy Dayzz
6:00μ.μ. Οκτάβα, Αντριάννα Μπάμπαλη-Μάνος Πυροβολάκης, Γιώργος Αλουπογιάννης, Βαγγέλης Γερμανός, Νίκος Ζιώγαλας, Aμμος, Μανώλης Φάμελος


Πεδίον του Αρεως (Rock, Hip Hop)

11:00π.μ. R.R.M., Tang-Ram, Inner City Breakers, Μπλόφα, AKI Nincs, Βήτα Πείς, Στίχοιμα, Turntables Showcases Sparky T, Loyalty, Funkaholis Anonymous,κ.α.
6:00μ.μ. The Dark Half, Low Gravity, Black Soul Choice, Intravenus, Καρζανόβα, The Screaming Fly, Interstellar Overdrive, Μέντα, Αφοι. Μυλωναδάκη, Etsi De,Ανοιχτή Θάλασσα, Μπάμπης Στόκας (Πυξ Λαξ)& Κώστας Παρίσης (πρώην Υπόγεια Ρεύματα)& Νίκος Γιαννάτος


Τεχνόπολις (Electro / Dance)

6:00μ.μ. DJs Nemo, Santo, Bro (dom arrigato)
Live: Michel & Petman, Atria, Coti & Voltnoi, Supermarket, Μιχάλης Δ.
11:00μ.μ. DJs Fantzav, Traikos, Κλεοπάτρα Φυντανίδου, Little Wonder, Christo Z.
Special Guest: DJ Marty Leama (Perfecto Records)


Πλατεία Κλαυθμώνος (Μουσικές του Κόσμου)

5:00μ.μ. Ηχόδραση, Malana Dream, Companhia Pernas Pro Ar con Aluno Graduado Fofo, Duo Coral Tango, Εναπομείναντες, Νανά Σιμόπουλος (ΗΠΑ), Άβατον, Βασίλης Ρακόπουλος, Μιχάλης Νικολούδης
11:00μ.μ. Special Guest: Kad Achouri (Γαλλία)
12:30 π.μ. Party με τους Globalistas


Εθνικός Κήπος

11:00π.μ. Χορωδία Fons Musicalis-Marta Moreleon, Δημήτρης Μαραμής, Χρηστος Θεσσαλονικεύς, Έρωτα Έσυ, Μη μου άπτου, Τρίο Ηχός, Teleman Duet, Αναγεννησιακό Τρίο


Παράλληλες εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με ωδεία, συλλόγους, ερασιτέχνες μουσικούς κ.α. Θα αρχίσουν από το πρωί και θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οδός Ερμού

11:00π.μ. Συναυλία Κρουστών
Οδός Βουκουρεστίου, (Jazz)
11:00π.μ. Έκλειψης, Buzz Sextet, Αλεξάνδρα και οι φίλοι


Καφέ Αβησσυνία.

03:00μ.μ.Βασίλης Τσιάρας & Μαρία Βιτσικουνάκη-Γερογιάννη, Παλαϊνα Σεφέρια


Πλατεία Θησείου.

08:00μ.μ. Μαραθώνιος Ηλεκτροακουστικής Μουσικής από το Ι.Ε.Μ.Α., Ε.Π.Μ. ΕΙΧΩΝ και Ε.Σ.Σ.Η.Μ.


Δ. Αρεοπαγίτου

07:00μ.μ. Φιλαρμονική Δήμου Αθηναίων
Πλατεία Ηρώων.

03:00μ.μ. Θέατρο Θέαμα, Θέατρο Δρόμου και Μουσικές Παραστάσεις


Ολοήμερες Μουσικές Παραστάσεις και Κινητά Μουσικά Θεάματα (σε φορτηγά) με την Ομάδα Lazy Dayzz, τους DJs Bwana, Anna Mystic, Who am I, A*H2O, Everlast, Jah Shortie κ.α.σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε