ελληνική μουσική
303 online   ·  209.869 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Η Shaya και ο ρατσισμός

Η νεαρή τραγουδίστρια, πρώην μέλος των Hi - 5, τώρα κάνει solo καριέρα και, ήδη, το τραγούδι της In your eyes, σημειώνει επιτυχία.

Η Shaya και ο ρατσισμός

Γράφει ο Χρύσανθος (cvgladi) / 1 άρθρα στο MusicHeaven
Σάββατο 28 Μαΐ 2011

Ο δρόμος της, όμως, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αφού η Shaya ομολογεί πως δέκτηκε ρατσιστικά σχόλια για το χρώμα του δέρματος της.

Σε συνέντευξη της σε ένθετο της εφημερίδας "Έθνος", κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης ότι σχολίασαν με ρατσιστικές διαθέσεις το γεγονός ότι είναι έγχρωμη και ότι δεν θα καταφέρει να κάνει καριέρα, εξ αιτίας αυτού της του χαρακτηριστικού. Από τους συναδέλφους και τον κόσμο, παρ' όλ' αυτά, δεν έτυχε τέτοιας αντιμετώπισης.

Γιατί διαλύθηκε το Pop συγκρότημα των Hi - 5; Το τέλος επήλθε, όταν σταμάτησε η Ελληνική παραγωγή της Warner και τα κορίτσια δεν είχαν κάποιο άλλο συμβόλαιο, αλλά ούτε και κάποιον manager, ως συγκρότημα. Έτσι, αναγκάστηκαν να χωρίσουν και να αναζητήσουν μόνες την τύχη τους.“Υπήρξαν τραγουδιστές που έδιναν εντολή να “χαμηλώσει” το μικρόφωνό μου. Το ξεπέρασα, όμως, κατάφερα και χωρίς αυτό να ακούγεται η φωνή μου”, είπε χαρακτηριστικά η Shaya. “Και βέβαια βίωσα ρατσισμό, αλλά από τους συναδέλφους και ελάχιστους ανθρώπους των media. Έλεγαν για παράδειγμα “όχι δεν μπορούμε να την έχουμε στα έντυπα γιατί είναι μαύρη. Οι μαύρες δεν πουλάνε”!”, εξομολογήθηκε η νεαρή τραγουδίστρια που φέτος εμφανίζεται στο Gazoo με τους Onirama.

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα της Eurovision, η ίδια είπε πως δεν είναι στα άμεσα σχέδιά της. “Πριν από δυο χρόνια, το ήθελα. Τώρα όχι τόσο, γιατί δεν είναι μέσα στους στόχους μου”.


Tags
Μουσικά Είδη:PopΚαλλιτέχνες:OniramaEurovisionΜουσική Γενικά:συνέντευξηΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε