ελληνική μουσική
473 online   ·  210.188 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Μουσική στην ποίηση με τα μάτια μιας γυναίκας

Ένας μαγικός μουσικός περίπατος στους δρόμους της ποίησης
με την συνθέτρια Πηγή Λυκούδη.

Μουσική στην ποίηση με τα μάτια μιας γυναίκας

Γράφει το μέλος Ιωάννου Τάσος (tasos1967) / 6 άρθρα στο MusicHeaven
Παρασκευή 16 Μαρ 2012

Τη Τρίτη 20 Μαρτίου με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της ποίησης ο ΙΑΝΟΣ θα φιλοξενήσει την μουσική παράσταση της Πηγής Λυκούδη  «Μουσική στην ποίηση με τα μάτια μιας γυναίκας».

Στη επικοινωνία αυτή της συνθέτριας με τους Έλληνες ποιητές, θα ζωντανέψουν οι στοίχοι των Κωστή ΠΑΛΑΜΑ, Γεωργίου ΔΡΟΣΙΝΗ, Ζαχαρία ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, Λάμπρου ΠΟΡΦΥΡΑ, ΜΥΡΤΙΩΤΙΣΣΑΣ, Γιάννη ΡΙΤΣΟΥ, Νικηφόρου ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ, και των σύγχρονων Λευτέρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Φίλιππου ΓΡΑΨΑ, Μιχάλη ΓΚΑΝΑ και Γιάννη Π. ΙΩΑΝΝΙΔΗ σε ρυθμούς όπως ζεϊμπέκικο, χασάπικο, χασαποσέρβικο, 7/8, τανγκό, χαμπανέρα, βαλς και μπαλάντας. Το πρόγραμμα μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει επιλογή τραγουδιών της από την ενότητα «Οίνος Άκρατος» που αναφέρεται σε ποιήματα για το κρασί.

Όπως δηλώνει η ίδια: «Η δύναμη των τραγουδιών συνίσταται στο να μένει από το πρώτο άκουσμα η μελωδία και να μπορούν να σιγοτραγουδηθούν, να τα αισθάνεται δηλαδή ο ακροατής οικεία χωρίς να είναι τα ίδια και παράλληλα να νιώθει ότι αφήνουν χώρο στον λόγο των ποιητών να δράσει μέσα του.
Είναι μουσικές παραστάσεις που ενδιαφέρουν το ευαισθητοποιημένο, "ψαγμένο" κοινό που είναι κουρασμένο από τις επαναλήψεις. Είναι τραγούδια για στους νέους που έχουν αποδειχτεί ένα σπουδαίο ακροατήριο. Αρκεί να βρεθεί κάποιος να τους πει να μη φοβούνται για τις επιλογές τους και να αισθάνονται…in γιατί το αποφάσισαν αυτοί και όχι άλλοι. Είναι τελικά η προσπάθειά μας να σταθούμε αντίθετα στο ρεύμα που δημιουργεί η πολιτική μιζέρια και η κοινωνική κατήφεια, σε μία περίοδο που θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη της αφύπνισης, επιτακτική την ανάγκη να ξαναβρούμε τις χαμένες ευαισθησίες μας και τα οράματά μας.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν  μία από τις αυθεντικότερες γυναικείες φωνές, συνδεδεμένης ερμηνευτικά με την ποίηση, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο ταλαντούχος Νίκος Καρακαλπάκης.

Με την συνθέτρια στο πιάνο θα συμπράξουν οι σολίστες μουσικοί της «Ορχήστρας των στιγμών» Χρήστος Χουβαρδάς (έγχορδα), Νίκος Χατζόπουλος (μπάσο) και Γιάννης Νοταράς (κρουστά).

Ώρα ενάρξεως 9:00 μμ.
Τιμή εισιτηρίου 10,00 €
Κρατήσεις θέσεων: Τηλ. 210 321 79 17.

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε