ελληνική μουσική
  551 online   ·  210.930 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  Αλέξανδρος Μπελλές: Παρουσίαση του πρώτου του CD

  Η νέα δισκογραφική εταιρεία Phonograph Music Productions παρουσιάζει στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ το πρώτο CD του Αλέξανδρου Μπελλέ “Σαν έρθεις” την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. Είσοδος ελεύθερη.

  Αλέξανδρος Μπελλές: Παρουσίαση του πρώτου του CD

  Τρίτη 20 Νοέ 2012

  Ο πρώτος δίσκος του τραγουδοποιού Αλέξανδρου Μπελλέ «Σαν έρθεις» περιλαμβάνει δέκα δυναμικά τραγούδια–αλληγορικά, ερωτικά αλλά και κοινωνικοπολιτικά που φτιάχνουν τη δική τους ιστορία, καθώς με λόγο άμεσο, σαφή και αισιόδοξο ανιχνεύουν το σήμερα–, ερμηνευμένα από μια σπουδαία φωνή. Φωνή ιδιαίτερη, μεστή και στέρεα που ακούσαμε πρώτη φορά το 2008, όταν τον ανακάλυψε ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος και του ανέθεσε να ερμηνεύσει μέρη από τα μουσικά του έργα «Θητεία», «Ιθαγένεια», «Χρονικό» και «Ανεξάρτητα». Από τότε πήρε μέρος σε πολλές συναυλίες του συνθέτη, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές ήταν στο Θέατρο Παλλάς το Μάρτιο του 2009, στο Μέγαρο Μουσικής το Μάϊο του 2009 και στο Plaisir d'Hiver των Βρυξελλών το Νοέμβριο του 2011. Και η σκηνή μετατράπηκε στο φυσικό χώρο του Αλέξανδρου Μπελλέ, «εκεί που μπαίνεις σεμνός και χαμηλώνεις όλους τους τόνους για να βγάλεις την ουσία, το πιο βαθύ συναίσθημα και την ειλικρίνεια του στίχου».

  Αλέξανδρος Μπελλές: Παρουσίαση του πρώτου του CD

  Κάπως έτσι προέκυψε πριν από 3 χρόνια και το πρώτο του τραγούδι. «Με την προτροπή του φίλου μου Κωνσταντίνου Δημαρέση να μελοποιήσω τους στίχους του. Ως τότε έκανα σπουδές φωνητικής και κλασικής κιθάρας στην Ελλάδα και στην Αγγλία, κι ερμήνευα σε μουσικές σκηνές τα τραγούδια που αγαπούσα Μαρκόπουλο, Μικρούτσικο και Ξαρχάκο. Το Σαν έρθεις όμως, το πρώτο μας ολοκληρωμένο τραγούδι, ένα ερωτικό ροκ ζεϊμπέκικο που περιγράφει όλο τον ψυχικό μου κόσμο, άλλαξε μέσα μας τα πάντα». Η διαδικασία σύλληψης, ηχογράφησης και παραγωγής του δίσκου οδήγησε και στη δημιουργία μια νέας ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας, της Phonograph Music Productions. Ο δίσκος «Σαν έρθεις» αποτελεί την πρώτη της παραγωγή και σηματοδοτεί την απαρχή μιας σειράς παραγωγών νέων ταλαντούχων δημιουργών.

  Αλέξανδρος Μπελλές: Παρουσίαση του πρώτου του CD

  Ο Αλέξανδρος Μπελλές υπογράφει τη μουσική και ο Κωνσταντίνος Δημαρέσης τους στίχους στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου. Συμμετέχουν ακόμα οι εξής συνθέτες και στιχουργοί: οι Μιχάλης Νικολούδης (μουσική) και Πάρης Μήτσου (στίχοι) στην επανεκτέλεση του ΄Ηλιος Θεός, ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης (μουσική και στίχοι) στο Φίλα με, ο Ιωάννης Παυλίδης (μουσική) στο Απάτητα Βουνά και Δες πως νικά, ο Κωνσταντίνος Δήμας (στίχοι) στο Απάτητα Βουνά και ο Κωνσταντίνος Καραουλάνης που συνεργάστηκε στους στίχους και τη μουσική του Απόρθητος. Τέλος, στην Καταχνιά, το πρώτο single και προπομπό του δίσκου, οι στίχοι είναι του Θανάση Πέτσα.

  Το εξώφυλλο του δίσκου «Σαν έρθεις» αποτελεί μια ζωγραφική σύνθεση της Φιλίας Γλύκα όπου ενώνονται περίτεχνα οι 10 ξεχωριστές εικόνες-μοτίβα που αντιπροσωπεύουν κάθε τραγούδι.

  Η διεύθυνση παραγωγής είναι Νίκου Γ. Μακράκη.

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε