ελληνική μουσική
630 online   ·  210.208 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Janis Joplin: 5 από τα καλύτερα τραγούδια της!

Αν ζούσε θα ήταν πλέον 70 χρονών όμως έφυγε πολύ νέα, μόλις στα 27 της χρόνια αφήνοντάς μας το δικό της μουσικό στίγμα για να πορευόμαστε. H Janis Joplin γεννήθηκε σαν χθες... στις 19/1/1943.

Janis Joplin: 5 από τα καλύτερα τραγούδια της!

Κυριακή 20 Ιαν 2013

Κατά την διάρκεια της σύντομης καριέρας της η Janis Joplin ηχογράφησε συνολικά 4 άλμπουμ ένα για κάθε χρόνο. Μπορεί να γέλαγαν μαζί της στο σχολείο, μπορεί να την ψήφισε μια αδερφότητα στο πανεπιστήμιο το 1963 ως “τον ασχημότερο άνδρα” αλλά η Joplin διακρίθηκε ως η κορυφαία γυναικεία φωνή της Rock που μπορεί να καθηλώσει κάθε τύπο ακροατή και έτσι θέλουμε να την θυμόμαστε!


Όταν οι Big Brother και Holding Company άκουσαν το Piece of my heart, το 1968, τα φωνητικά της Joplin ήταν τόσο διαφορετικά από αυτά της Elma Franklin που δεν το μπόρεσαν να καταλάβουν ότι ήταν το ίδιο κομμάτι.Το Down On Me είναι ένα κλασσικό κομμάτι που η Joplin διασκεύασε με νέο ήχο και στίχους. Ως live διασκευή έγινε πολύ μεγάλη επιτυχία 3 χρόνια μετά τον θάνατό της το1973.


'Αφησε ιστορία με το κομμάτι Me and bobby mc Gee, και ειδικά με τον υπέροχο στίχο του "Freedom's just another word for nothing left to lose".

Ερμήνευσε μοναδικά το κομμάτι Ball and Chain, της Big Mama Thornton, live, στο Woodstock in 1969 αφήνοντας το κοινό άφωνο.


Η διασκευή του Summertime συμπεριλήφθηκε στο επιτυχημένο άλμπουμ των Big Brother με τίτλο Cheap Thrills. Αυτό που είναι εκπληκτικό με την εκδοχή της Joplin δεν είναι η αδιαμφισβήτητη επιτυχία του στα charts αλλά το γεγονός ότι δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ικανότητα που είχε να επαναπροσδιορίζει ένα κομμάτι και να το κάνει απόλυτα δικό της.

Πηγές: telegraph.co.uk, youtube.gr, wikipedia.org


Tags
Μουσικά Είδη:RockΚαλλιτέχνες:Janis Joplin


σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#26471   /   20.01.2013, 22:33   /   Αναφορά

Απίστευτοι και μαγικοί άνθρωποι που πέρασαν

#26473   /   21.01.2013, 00:04

...ευτυχώς που μας άφησαν κάτι από το μεγάλο τους ταλέντο. Απίστευτη φωνή! {#emotions_dlg.walkman}