ελληνική μουσική
270 online   ·  209.533 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

Τι να λησμονήσω…Τι να θυμηθώ

Γράφει η Μαρία Καλαντζή

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου… Λίγοι φίλοι δίνουμε ραντεβού στη Πλάκα.
Δήμητρα Γαλάνη και Μιχάλης Χατζηγιάννης ένωσαν τις δυνάμεις τους, συνεχίζοντας και φέτος την παράδοση των live ντουέτων. Ύστερα από δύο μήνες περίπου στη Θεσσαλονίκη κατηφόρισαν στην Αθήνα… Επιτέλους!
Γράφει ο Γιώργος - Άγγελος (jorge)298 άρθρα στο MusicHeaven
O Jorge ίδρυσε το MusicHeaven το 2002, ως μετονομασία του GreekMusiciansHeaven που είχε δημιουργηθεί το 1997 στο εργαστήριο των Μηχ. Η/Υ στην Πάτρα. Είναι Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στα Δίκτυα, έχει σπουδάσει κιθάρα, έχει ...
Τρίτη 18 Φεβ 2003
Ένα «Παιχνίδι για δύο», όπως ονομάζεται η παράσταση, που όμως παρέσυρε στο μουσικό αυτό παιχνίδι και το κοινό μαγεύοντας το! Ένα από τα καλύτερα μουσικά σχήματα του φετινού χειμώνα.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθώ από εκείνη τη βραδιά. Ένα πρόγραμμα γύρω στις τρεισήμισι ώρες γεμάτο μελωδικότητα. Ένα πρόγραμμα που όμως είναι μικρό για να καλύψει 34 χρόνια πορείας και πάνω από 80 δίσκους της Δήμητρας Γαλάνη. Ο Χατζηγιάννης άξιος συμπαίκτης δίπλα σε μία από της σημαντικότερες τραγουδίστριες της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Από το πρώτο κιόλας τραγούδι το κοινό συμμετείχε, κάτι σπάνιο βέβαια για τέτοιους χώρους, τραγουδώντας το λογοπαίγνιο τραγουδιών "Δεν Είσαι Εδώ – Είσαι Εδώ".

Σε ένα πρόγραμμα που πραγματικά αναδεικνύεται το καλό τραγούδι, τα συναισθήματα εναλλάσσονται με την ένταση και τον ρυθμό της μουσικής, η χαρά θα διαδέχεται τη λύπη, και όλα αυτά θα συνυπάρχουν αρμονικά σε ένα πρόγραμμα που σε κάνει να περάσεις μια αξέχαστη βραδιά.

Σαν κοινό κι εγώ παρασύρθηκα από τη πρώτη στιγμή, ειδικότερα όμως όταν η Δήμητρα Γαλάνη ξεκίνησε ένα «οδοιπορικό» σε παλιότερα τραγούδια δικά της, φρεσκάροντας έτσι τη μνήμη μας αλλά και τα ίδια τα τραγούδια δίνοντας τους σύγχρονο χρώμα και αποδεικνύοντας ότι τα καλά τραγούδια είναι αθάνατα. Από το Χατζηνάσιο, στο Τσιτσάνη, και από Πάνου σε Πλέσσα κάνοντας ένα μικρό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο.

Ειλικρινά δεν μπορώ να ξεχωρίσω καλύτερη στιγμή σε αυτό το «Παιχνίδι για δύο», ήταν ολόκληρη η βραδιά η καλύτερη στιγμή του φετινού χειμώνα! Δεν πρέπει να το χάσετε!
Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

MissRoro Chat
Συγχορδία Ματζόρε
#16226   /   30.08.2008, 17:55   /   Αναφορά
Μακάρι να γινόταν ξανά μία αντίστοιχη συνεργασία για να την παρακολουθήσουμε και όσοι δεν μπορέσαμε [λόγω ηλικίας;)] το 2003.