ελληνική μουσική
366 online   ·  209.028 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > No_Music

Τραγούδια που ψάχνουν για νότες....

Θα μ΄ενδιέφερε η γνώμη σας...
Γράφει η pandora5 άρθρα στο MusicHeaven
Δευτέρα 31 Μαΐ 2004
Το καράβι

Ένα καράβι
στα δεκαοχτώ
σκαρί γερό
ξεκίνησα ταξίδι
άδεια τ’ αμπάρια
κι έτσι ελαφρό
οι θάλασσες
μου φάνηκαν παιχνίδι.

Ξεθάρρεψα στα κύματα
και φόρτωσα τα κρίματα
τις ενοχές του κόσμου
μέχρι που ξεχειλίσανε
και θάλασσα γεμίσανε
τ’ αμπάρια όλα εντός μου.

Ένα καράβι
έχω στο βυθό
που προσπαθώ
επάνω να τραβήξω
σ’ ένα καρνάγιο
τα λάθη μου να βρω
στη θάλασσα
καινούριο να το ρίξω.
Ριάλιτι

Κάποια δικά μας
κρυμμένα μυστικά μας
σε ζώνη βραδυνή
κι οι συγκινήσεις
μαζί με διαφημίσεις
θα παίζουν στο γυαλί
σε ζώνη βραδυνή.

Καλά τα ξεπουλήσαμε
κι ανάποδα γυρίσαμε
το μέσα έξω λέμε
και μια ζωή παράλυτη
την κάναμε ριάλιτι
μπροστά στον κόσμο κλαίμε.

Κάποια δικά μας
πολύ προσωπικά μας
να βγαίνουν στο σφυρί
και η ψυχή μας
στην ψήφο τη δική μας
χαμένη αποχωρεί
σε ζώνη βραδυνή.
σχόλια (19)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Astron Chat
MusicHeaven Guru
#585   /   01.06.2004, 15:44   /   Αναφορά
Συγχαρητήρια για τους στίχους σου!

Νομίζω ότι το μόνο που τους λείπει πια είναι η μουσική:)

Είναι φανερό ότι έχεις πολύ ταλέντο ως στιχουργός.

Και πάλι μπράβο!
Sxoinovatis Chat
Βασική Νότα
#586   /   01.06.2004, 18:09   /   Αναφορά
Τρομεροι στιχοι. Μπραβο! Η μουσικη χρειαζεται καλους στιχουργους γιατι τωρα τελευταια παρατηρουμε μια συνεχη αποτυχια καθως και απουσια νοηματος απο τους στιχους των τραγουδιων. Και παλι μπραβο!
pandora Chat
Συγχορδία Μινόρε
#588   /   02.06.2004, 13:41
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Συμφωνώ απόλυτα οτι τελευταία γίνονται απαράδεκτες «εκπτώσεις» στον στίχο αλλά δυστυχώς στις εταιρείες απ΄ότι φαίνεται υπάρχουν κλειστές ομάδες στιχουργών με συμβόλαια που κλείνουν τις πόρτες σε κάθε τι καινούριο με αποτέλεσμα το κακό να διαιωνίζεται και να ανακυκλώνεται.

Προσωπικά εγώ όταν ακούω ένα τραγούδι δίνω ίση βαρύτητα στη μελωδία, τον στίχο και την ερμηνεία προκειμένου να το αξιολογήσω.


Michael Chat
Περαστική Νότα
#594   /   06.06.2004, 17:57   /   Αναφορά
Όσον αφορα το πρώτο είναι πολύ καλό κατά τη γνώμη μου....Το μόνο ίσως που δεν μου άρεσε είναι η λέξη 18 που φανερώνει από την αρχή οτι αυτό για το οποίο μιλάς.Κάποιες φορές,εγώ τουλάχιστον μου αρέσει να ερμηνεύω τα τραγούδια με τη δική μου εκδοχή για να μου ταιριάζουν καλύτερα...δεν μου αρέσει να με περιορίζει ο στίχος(σαν ακροατη)

Κατα τα άλλα όμως μου άρεσε πολύΌσον αφορά το δεύτερο περισσότερο με κριτική στα media μου φάνηκε και ενω είναι ένα καλό θέμα το θέτεις με τρόπο πόλυ προφανή ως ένα μεγάλο πρόβλημα και παρόλο που συμφωνώ ,ως άποψη, δεν μου άρεσε πολύ.Θα μου άρεσε να δω και άλλους στίχους σου πάντως:)
pandora Chat
Συγχορδία Μινόρε
#596   /   07.06.2004, 12:40
Αγαπητέ Μιχάλη,Για τα σχόλιά σου στο πρώτο κομμάτι σου απάντησα προσωπικά και ελπίζω να καλύφθηκες. Για το δεύτερο κομμάτι όμως θα ήθελα να σου απαντήσω δημόσια και να σε παροτρύνω να το ξαναδιαβάσεις γιατί θεωρώ οτι το προφανές που αναφέρεις μόνο προφανές δεν είναι για κάποιον που «αναλύει» την ποίηση και δεν αρκείται σε απλή ανάγνωση. Η εμπορευματοποίηση της ιδιωτικότητας της ζωής των ανθρώπων είναι φαινόμενο της εποχής μας ιδιαίτερα σοβαρό και επικίνδυνο, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και δεν με αφήνει αδιάφορη (ευτυχώς και άλλους σαν και μένα!). Δεν νομίζω πως η αποστολή ενός ποιητή είναι να γράφει μόνο για αγάπη, συναισθήματα ή βιώματα. Έχει την πολυτέλεια να επιλέξει το θέμα του και να το προσεγγίσει όπως εκείνος νομίζει παίρνοντας αφορμή απ΄οτιδήποτε τον εμπνέει.

Ας με συγχωρήσουν τα media για την κριτική κι αν ποτέ τα χρειαστώ εύχομαι να μην πέσω πάνω σε κάποιον που δεν άντεξε την κριτική μου όπως εσύ.

Σ’ ευχαριστώ πάντως που ασχολήθηκες...

Pandora


joan Chat
Συγχορδία Μινόρε
#599   /   08.06.2004, 01:50   /   Αναφορά
Eγώ έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη για τους στίχους σου,γιατί τυχαίνει να έχω δει πολλά δείγματα του ταλέντου σου σε κάποια άλλη σελίδα . Οπότε θα σου γράψω κάτι που στο είχα γράψει και παλιότερα...υποκλίνομαι στο ταλέντο σου !!!!
pandora Chat
Συγχορδία Μινόρε
#601   /   08.06.2004, 08:44
ftx?

pandora Chat
Συγχορδία Μινόρε
#602   /   08.06.2004, 09:05
Ή μήπως Ιωάννα;

joan Chat
Συγχορδία Μινόρε
#603   /   08.06.2004, 10:52
Ιωάννα !!!!!

Hastaroth Chat
Βετεράνος
#611   /   10.06.2004, 23:31   /   Αναφορά
Καλησπέρα κι'από μένα!Λοιπόν,μού άρεσαν πολύ οι στίχοι σου,μάλιστα καθώς τους διαβάζω τώρα,όλο και κάτι ιδέες μού έρχονται στο μυαλό γιά να τους "ντύσω" μελωδικά.Περισσότερο όμως μού άρεσε σάν θέμα το δεύτερο -δέν έχω δεί πολλούς που να έχουν ασχοληθεί στιχουργικά με τα σκουπίδια αυτά που μάς γεμίσανε τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση.Το πρώτο,ίσως αυτοβιογραφικό κάπως αλλά και πάλι σάν εικόνα είναι ωραία.Μοναδικό "bug" (όπως θα έλεγε κι'ένας προγραμματιστής),η εμφάνιση δυό φορές τής λέξης "αμπάρια".Στον τρίτο στίχο τής πρώτης στροφής θα συνιστούσα τον ενικό ("αμπάρι",επειδή ηχητικά δένει περισσότερο με την λέξη "καράβι"),ώστε τουλάχιστον να υπάρχη μιά διαφοροποίηση,αφού νοηματικά δέν μπορεί να αφαιρεθή τελείως η λέξη.Επίσης στο δεύτερο (Ριάλιτυ) στόν τρίτο στίχο (σε ζώνη βραδυνή) νομίζω πως θα έπρεπε να μπή κάποια άλλη πρόταση-εικόνα,ώστε να μήν αποδυναμωθή η έκφραση αυτή ("σε ζώνη βραδυνή") που υπάρχει και στο τέλος τής πρώτης στροφής.Αν βρής κάτι εξίσου δυνατό,το κομμάτι δέν έχει να ζηλέψη τίποτε από στίχους ακόμα και γνωστών καλών στιχουργών!
pandora Chat
Συγχορδία Μινόρε
#612   /   11.06.2004, 08:50
Αγαπητέ Hastaroth καλημέρα,

Σ’ ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σου. Για το πρώτο κομμάτι πρέπει να σου πω οτι η επανάληψη της λέξης «αμπάρια» στο πρώτο κουπλέ και το ρεφραίν επειδή έχει νοηματική σχέση δε με χαλάει. Στο «Ριάλιτι» το μόνο ίσως που θα μπορούσα να κάνω είναι να μετατρέψω τα κουπλέ σε εξάστιχα όπως το ρεφραίν, αποφεύγοντας τελείως το «σε ζώνη βραδυνή» μια και ήδη το αναφέρω στον τρίτο στίχο. Μ’ αυτό τον τρόπο το κομμάτι τελειώνει αρκετά εντυπωσιακά (και η ψυχή μας στην ψήφο τη δική μας, χαμένη αποχωρεί!).

Σ΄ευχαριστώ και πάλι που ασχολήθηκες

Pandora


Hastaroth Chat
Βετεράνος
#616   /   12.06.2004, 00:03
Καλησπέρα Pandora,

Γιά το πρώτο κομμάτι,αυτό που εννοούσα είναι απλά να μήν υπάρχη δυό φορές η ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ λέξη,αλλά με μιά διαφοροποίηση ("αμπάρι" στο κουπλέ,που δένει με την λέξι "καράβι" ηχητικά-έχουν ακριβώς τα ίδια φωνήεντα- και "αμπάρια" στο ρεφραίν.Το νόημα παραμένει αναλλοίωτο).

Γιά το δεύτερο κομμάτι,η ιδέα σου να μετατρέψης τα κουπλέ σε εξάστιχα είναι πολύ καλή και έτσι το κομμάτι γίνεται πλέον ολοκληρωμένο και πολύ δυνατό.

Εχω σκεφτεί μάλιστα κάποιες ιδέες γιά την μελοποίηση και τών δυό κομματιών.Θα τίς δουλέψω κάπως περισσότερο και θα δώ τί θα βγάλη η απόπειρα.

Καλή σου νύχτα

VENOS Chat
Περαστική Νότα
#623   /   15.06.2004, 01:00   /   Αναφορά
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΩ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΣ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΡΑΒΙ" ΕΧΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΘΛΙΨΗ ΟΥΣΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΥΝΗΣΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
pandora Chat
Συγχορδία Μινόρε
#625   /   15.06.2004, 09:52
VENOS,

Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

kontrif Chat
Περαστική Νότα
#2106   /   03.05.2005, 19:17
Γεια σου... pandora!!! Βλέπω ότι έχεις καιρό να γράψεις στο Forum. Ελπίζω τουλάχιστον να μπαίνεις γιατί θέλω να δεις αυτό το μήνυμα.

Θα ήθελα να μιλήσουμε για τους στίχους σου - "Το καράβι" - αλλά όχι δημοσίως. (Θα ήθελα να τους χρησιμοποιήσω κάπου)Λέγομαι Κώστας και το mail μου είναι kontrif@otenet.gr.Ελπίζω να μιλήσουμε πολύ σύντομα γιατί υπάρχει κάποια πίεση χρόνου...Ευχαριστώ!

Jimy Chat
Φθασμένος
#2923   /   28.09.2005, 16:44   /   Αναφορά
Ωραία και τα 2 με εικόνες και στοχεύουν κάπου συγκεκριμένα !
mand73 Chat
Σολίστ
#15194   /   06.07.2008, 21:11   /   Αναφορά
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΤΙΧΟΙ."...ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΡΑΛΥΤΗ

ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΡΙΑΛΙΤΙ..."ΠΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΝΝΟΕΙΣ...!!!

΄

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
kamelia8 Chat
MusicHeaven Guru
#15207   /   07.07.2008, 10:45   /   Αναφορά
Όμορφοι στίχοι!"οι θάλασσες

μου φάνηκαν παιχνίδι."

Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ!Εκείνο που αναφέρεται στα ριάλιτι είναι καυστικότατο και νομίζω ότι πρέπει ν' ακουστεί...
mitskinis Chat
Σολίστ
#17475   /   31.12.2008, 13:00   /   Αναφορά
Ωραίο το το ποιηματάκι σου pandora και με νόημα σ΄αυτά που λες.


Πρόσφατα σχόλια

Αυτά τα διάβασες;