ελληνική μουσική
400 online   ·  210.187 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη βυζαντινή τέχνη

Δύο αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, με διαφορετικές μουσικές διαδρομές, συμπράττουν σε μια ξεχωριστή συνεργασία που επιχειρεί να συνδυάσει τη Δύση με την Ανατολή.

Οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη βυζαντινή τέχνη

Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr / 939 άρθρα στο MusicHeaven
Σάββατο 27 Απρ 2013

Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013, 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

«Ώρες»

Οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη βυζαντινή τέχνη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗΟ διεθνούς φήμης Έλληνας πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, από τους κορυφαίους Ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του, με πολυετή επιτυχημένη συνεργασία με την κορυφαία Γερμανική εταιρεία δίσκων ECM, συνεργάζεται για πρώτη φορά με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ, μια ιδιαίτερη περίπτωση ψάλτριας, που κινείται με άνεση στις βυζαντινές κλίμακες, έχοντας όμως ένα σπάνιο ηχόχρωμα που ισορροπεί μεταξύ του δυτικού κόσμου και των ήχων της Ανατολής.

Οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη βυζαντινή τέχνη

Με πυρήνα το δίδυμο πιάνο – φωνή, οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα εναρμονισμένο στο κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, στο οποίο οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη λιτή, χωρίς περιττές τεχνοτροπίες και βερμπαλισμούς, βυζαντινή μουσική έκφραση.

Οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη βυζαντινή τέχνη


Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, 29 Απριλίου 2013, βυζαντινοί ύμνοι σε αυθεντική ερμηνεία, θρήνοι της Μεγάλης Παρασκευής και ψαλτοτράγουδα, σε συνδυασμό με εμπνευσμένες από τη θεία υμνωδία συνθέσεις του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και δεξιοτεχνικές προσεγγίσεις υπό τους ήχους του πιάνου του, θα κατακλύσουν το χώρο της Αίθουσας «Δημήτρης Μητρόπουλος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επιδιώκοντας να αναδείξουν το κατανυκτικό και προσευχητικό κλίμα των ημερών. Η Δύση θα συναντήσει την Ανατολή ξεδιπλώνοντας η καθεμιά τούς δικούς της μουσικούς θησαυρούς, κάνοντας έναν ευρηματικό διάλογο επί σκηνής, στην πιο επίκαιρη συναυλία των ημερών...


Αφήγηση κειμένων ο ηθοποιός Πέτρος Πετράκης.

Οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη βυζαντινή τέχνη

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Εκδοτήρια: Βας. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα / Ομήρου 8, Αθήνα

Τηλ. 2107282333 

Ομαδικές κρατήσεις: Τηλ. 2107282367

 Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικά: 6 €, Ζώνη Β: 15 €, Ζώνη Α: 25 €


Tags
Μουσική Εκπαίδευση:κλίμακεςΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#27181   /   27.04.2013, 12:24   /   Αναφορά

Η Νεκταρία Καραντζή δεν είναι απλά ένα μέλος του ΜΗ.


Είναι μια σπάνια και πολύ εκφραστική φωνή, μια χαρισματική και μορφωμένη καλλιτέχνις της Βυζαντινής και παραδοσιακής μας μουσικής, άξια μαθήτρια και συνεργάτις του Χρόνη Αηδονίδη.


Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος είναι ένας ταλαντούχος και καταξιωμένος νέος πιανίστας, με ανοιχτό μυαλό ώστε να κάνει αυτό το μεγάλο τόλμημα, της γεφύρωσης της δυτικής μουσικής με την δική μας μουσική παράδοση.

#27184   /   27.04.2013, 17:30   /   Αναφορά

Την τραγουδίστρια την άκουσα πρόσφατα για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά δείχνει πολύ καλή περίπτωση. Ο Τσαμπρόπουλος είναι εγνωσμένης αξίας δεξιοτέχνης πιανίστας. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας απο το λίγο που άκουσα ακούγεται όντως αξιόλογο. Ευκαιρία να ακούσουμε και κάτι "κουρδισμένο" πολύ καλά !

#27185   /   27.04.2013, 21:17   /   Αναφορά

Αξιαίπενη αυτή η ιδέα!