ελληνική μουσική
176 online   ·  209.863 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Πρόσκληση νέων μελών στο Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο

Το Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο “Guitar Heroes” είναι ένα μουσικό σύνολο που ξεκίνησε την καλλιτεχνική του διαδρομή το Φθινόπωρο του 2009 στο πλαίσιο της λειτουργίας του πρώην Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Θερμαϊκού. Σήμερα, λειτουργεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.* 

Πρόσκληση νέων μελών στο Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο

Γράφει η Παράσχου Ευαγγελία (musikwissenschaftler) / 2 άρθρα στο MusicHeaven
Τρίτη 14 Μαΐ 2013

Οι Guitar Heroes είναι ένα ιδιαίτερο μουσικό σύνολο και σχετικά σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Πρόκειται για μια "ορχήστρα δωματίου", μια μουσική ομάδα που απαρτίζεται αποκλειστικά από κλασικές κιθάρες. Με αφετηρία την ερμηνευτική ευελιξία της κλασικής κιθάρας, την εκφραστικότητα και την πλούσια ηχοχρωματική της παλέτα, οι Guitar Heroes ερμηνεύουν ένα πολυσχιδές ρεπερτόριο.  

Πρόσκληση νέων μελών στο Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο

Ερμηνεύονται κυρίως πρωτότυπα έργα γραμμένα ειδικά για κιθαριστικό σύνολο από συνθέτες διαφορετικών εθνικοτήτων (λ.χ. Ολλανδία, Η.Π.Α., Γερμανία, Γαλλία, Αυστραλία κ.ά.), αλλά και διασκευές από το ρεπερτόριο της κλασικής, τζαζ, ροκ, ποπ και κινηματογραφικής μουσικής. Οι πρωτότυπες συνθέσεις για guitar ensemble είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και "περιπετειώδεις" και εν πολλοίς άγνωστες στο ευρύτερο αλλά και στο κιθαριστικό κοινό.

Πρόσκληση νέων μελών στο Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο

Προς το παρόν το σύνολο αριθμεί 10 μέλη, 12 - 45 ετών, διαφορετικών επιπέδων και ηλικιών.  Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του συνόλου έχει η μουσικολόγος και κιθαρίστα Παράσχου Ευαγγελία (www.eparaschou.gr).

Οποιοσδήποτε κιθαριστής μπορεί να γίνει μέλος στο σύνολο χωρίς καμία επιβάρυνση, εφόσον είναι τουλάχιστον 12 ετών (χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας) και βρίσκεται στο επίπεδο της Β' Κατωτέρας τουλάχιστον. Δεκτοί γίνονται ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί. Οι πρόβες γίνονται κάθε Κυριακή απόγευμα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Περαίας (Δήμος Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκη).

Πρόσκληση νέων μελών στο Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο

Η ονομασία του συνόλου παραπέμπει στο γνωστό μουσικό video game, με τη διαφορά ότι οι Guitar Heroes παίζουν πραγματικές κιθάρες και "ζωντανή" μουσική. Εκφράζει επίσης τη διάθεση για διάλογο και με την ποπ κουλτούρα αλλά αναδεικνύει επίσης και το μουσικό "ηρωϊσμό" των μελών της που εξερευνούν, μελετούν και ερμηνεύουν μουσική υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και αισθητικής απόλαυσης - ενάντια στην κυρίαρχη μουσική κουλτούρα.

Πρόσκληση νέων μελών στο Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο

Προσεχώς οι Guitar Heroes θα εμφανιστούν στο θέατρο ΚΑΠΠΑ (Περαία, 26/5/2013), στο Studio Κοιτώνες (Στρατόπεδο Κόδρα, 5/10/2013) και στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής (19/10/2013).

*(Σημ.: έτσι ονομάζεται το νέο Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Θερμαϊκού, έπειτα από τον Καλλικράτη).

Οι εγγραφές νέων μελών έχουν ξεκινήσει! Μήπως είσαι κι εσύ ένας Guitar Hero;

Πληροφορίες: Παράσχου Ευαγγελία, poltherm@gmail.com, 6974.612.979 

www.guitarheroes.gr

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε