ελληνική μουσική
233 online   ·  209.863 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Νέα κυκλοφορία - Ελισσάβετ Καρατζόλη

Ο δεύτερος προσωπικός δίσκος της Ελισσάβετ Καρατζόλη, «Κλείσε τα σκούρα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος,  είναι το αποτέλεσμα της καινούριας της συνεργασίας με έναν από τους σημαντικότερους νέους τραγουδοποιούς, τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, τέσσερα χρόνια μετά το τραγούδι «Μου φτάνει ένα παράθυρο» που υπήρχε στη πρώτη της δισκογραφική δουλειά, «Σαν προσευχή στη πιο βαθιά εμπιστοσύνη».

Νέα κυκλοφορία - Ελισσάβετ Καρατζόλη

Παρασκευή 28 Φεβ 2014

Ο Εμμανουηλίδης, και αυτή τη φορά στο ρόλο του συνθέτη, μελοποίησε στίχους του σπουδαίου Μάνου Ελευθερίου και των νεότερων και πρωτοεμφανιζόμενων στη δισκογραφία, ποιητών, Σπύρου Αραβανή και Χρήστου Α. Μιχαήλ. Στο καταληκτήριο τραγούδι του δίσκου η ίδια η Καρατζόλη μελοποιεί το ποίημα «Η ευλογία της έλλειψης» της μεγάλης μας ποιήτριας, Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ.

Τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου παρουσιάζουν μια μουσική ποικιλότητα (ροκ, σουινγκ, μπαλάντες μέχρι και ζειμπέκικο)  ενορχηστρωμένα με μια ενιαία σύγχρονη μουσική αισθητική, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Εμμανουηλίδη με τον Νίκο «Ottomo» Αγγλούπα, ένας από τους πιο δραστήριους και πρωτοπόρους σήμερα μουσικούς και ηχολήπτες. Οι ερμηνείες της Καρατζόλη πολυδιάστατες, χωρίς στουντιακά τεχνάσματα και εφέ, με τη ξεχωριστή υψηλή αλλά και χαμηλή τονικότητά τους, αναδεικνύουν την ποιητική γραφή των στιχουργών και μας χαρίζουν δώδεκα ξεχωριστά τραγούδια που διακρίνονται για το λυρισμό αλλά και την «κραυγή» τους.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μετρονόμος

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε