ελληνική μουσική
447 online   ·  210.204 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Site του Μήνα: Το επίσημο website της Μαργαρίτας Ζορμπαλά

Αυτό το μήνα προσκαλείστε για επίσκεψη στο διαδικτυακό σπίτι της Μαργαρίτας Ζορμπαλά. Ένα χώρο λιτό και ατμοσφαιρικό που σας καλοσωρίζει με μια χορευτική φωτογραφία της ερμηνεύτριας.

Στο site υπάρχουν πληροφορίες για τη δισκογραφία της, φωτογραφίες και ημερομηνίες για ζωντανές εμφανίσεις (οι τελευταίες συναυλίες έγιναν το 2001). Ακόμα υπάρχει δείγμα απο την τελευταία της δισκογραφική δουλειά και μπορείτε να ακούσετε απόσπασμα απο το τραγούδι «Κυμματούσα»...
Γράφει το μέλος revekka / 15 άρθρα στο MusicHeaven
Τρίτη 17 Μαΐ 2005
Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά γεννήθηκε στην Τασκένδη και σε ηλικία δύο χρόνων μετακόμισε στη Μόσχα. Ο πατέρας της ήταν κοινωνιολόγος και η μητέρα της φιλόλογος, ηθοποιός και τραγουδίστρια. Στα εννιά της χρόνια γνώρισε τον Μίκη Θεοδωράκη, φίλο της οικογένειας, που είχε πάει τότε να τους επισκευθεί στη Μόσχα ο οποίος την προσκάλεσε αργότερα (στα 17 της χρόνια) να πάει στην Ελλάδα για να τραγουδίσει σε έναν απο τους σημαντικότερους του δίσκους, τις «Μπαλάντες». Με την ολοκλήρωση του δίσκου η Μαργαρίτα γύρισε στη Μόσχα για να συνεχίσει τις σπουδές της στην Ισπανική Φιλολογία και αργότερα επέστρεψε με όλη της την οικογένεια στην Ελλάδα. Ηχογράφισε έξι δίσκους με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Συνεργάστηκε με τον Γιάννη Ρίτσο, ο οποίος έκανε ελεύθερη απόδοση στίχων απο τα Ρωσικά για τον δίσκο «Δώδεκα Ρώσικα Λαϊκά Τραγούδια», με το Μάνο Χατζιδάκι, τον Λάκη Παπαδόπουλο και πολλούς άλλους. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή της μπορείτε να βρείτε στη βιογραφία της.

Θέλω όμως να αναφερθώ στις συναυλίες που έδωσε στην Κύπρο και τη Μόσχα (απο το 1993 ζεί μόνιμα στην Κύπρο) με την ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων ossipov, μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη ορχήστρα, ίσως η καλύτερη στο είδος της. Είχα την τύχη να παρευρεθώ σε μια απο αυτές τις συναυλίες, στην Κύπρο, και πραγματικά περάσαμε μια «Νύχτα Μαγικιά». Στη σκηνή βλέπεις μια ερμηνεύτρια που ζεί τα τραγούδια, τη στιγμή, τη συναυλία. Σου δίνει την εντύπωση πως γεννήθηκε για να τραγουδάει, να μαγεύει. Αρμονική, γεμάτη παλλόμενη φωνή, αρμονική κίνηση, παρουσία.

Στο site υπάρχουν πληροφορίες για τη δισκογραφία της, φωτογραφίες και ημερομηνίες για ζωντανές εμφανίσεις (οι τελευταίες συναυλίες έγιναν το 2001). Ακόμα υπάρχει δείγμα απο την τελευταία της δισκογραφική δουλειά και μπορείτε να ακούσετε λίγο απο το τραγούδι «Κυμματούσα».

Το www.zorbala.com σας περιμένει!

Tags
Μουσικά Είδη:ΛαϊκάΚαλλιτέχνες:Μαργαρίτα ΖορμπαλάΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#2215   /   17.05.2005, 12:07   /   Αναφορά
Ευχαριστούμε Ρεβέκκα για την ενημέρωση! Απλό κι εύχρηστο Site μιας μεγάλης ερμηνευτριας.Υ.Γ: Αυτο που μου έκανε εντύπωση είναι το ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες στη σελίδα της, μένει στην διεύθυνση που έμενα εγώ πριν 3 χρόνια....!!
#2216   /   17.05.2005, 12:44   /   Αναφορά
Βρε παιδάκια το site είναι εύχρηστο μεν, είναι ανενημέρωτο δε... Τελευταία κυκλοφορία έχει το "Στην άκρη ενός φιλιού" και έκτοτε η Ζορμπαλά έχει κάνει άλλους 2 δίσκους: Την ζωντανή ηχογράφηση στο Κούρειο με την Ossipov Balalaika Orchestra (η οποία αναφέρεται τουλάχιστον στην δισκογραφία) και το "Νερό κι αλάτι" με τον Νίκο Ζούδιαρη (το οποίο δεν αναφέρεται πουθενά). Site του μήνα ένα site που δεν ανανεώνεται και που έχει τέτοιες ελλήψεις;;;;;;
#2217   /   17.05.2005, 12:55   /   Αναφορά
Χρίστο έχεις δίκιο το "ΣΤΗΝ ΆΚΡΗ ΕΝΟΣ ΦΙΛΙΟΥ" κυκλοφόρησε το 2000!Στο δίσκο αυτό υπάρχει και η"ΚΥΜΜΑΤΟΥΣΑ" και όχι στον τελεύταίο της δίσκο("ΝΕΡΟ ΚΙ ΑΛΑΤΙ") όπως αναφέρει και το αρθρο!
#2219   /   17.05.2005, 18:49
Χρήστο έχεις δίκαιο, δεν κοίταξα να δω αν το site ανανεώθηκε πρόσφατα. Με αυτά που ήξερα εγώ το βρήκα αντιπροσωπευτικό. Που ξέρεις, αν γραφτεί κάποιο σχόλιο στην ιστοσελίδα της για αυτό το θέμα μπορεί και να την ανανεώσουν.

#2221   /   18.05.2005, 00:18   /   Αναφορά
Η χαμηλή βαθμολογία του άρθρου δε νομίζω πως οφείλεται στις ανακρίβειες και στο ανημέρωτο του σάΐτ, αλλά-κυρίως-στο γεγονός ότι η χροιά της φωνής της Ζορμπαλά είναι σε πολλούς απωθητική ! Κι η σφήκα πετάει σαν τη μέλισσα, αλλά την πρώτη την αποφεύγεις (κι ας μην έχεις γνώση δήγματός της !). Η ομορφιά δεν είναι πάντα ελκυστική !
#2222   /   18.05.2005, 00:32
Σπήλιο τη βαθμολογία την είδα τώρα που μου το είπες, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα :) Αλήθεια βρίσκεις τη φωνή της Ζορμπαλά απωθητική?! Ή ξέρεις κάποιους άλλους που έχουν αυτή τη γνώμη?

#2223   /   18.05.2005, 09:19
Ρεβέκκα, καλημέρα...

Ναι, ξέρω πολλούς που έχουν αυτή την άποψη (κι όχι τυχαίους...) Εξ άλλου, σε τι άλλο οφείλεται η μη αποδοχή μιάς θαυμάσιας και καλλιεργημένης τραγουδίστριας απ το κοινό ;

Προσωπικά, υποκλίνομαι στη φωνή και στην τεχνική της αλλά...δεν αντέχω τη χροιά της, σαν το κουνούπι το εύοσμο του Μπαΐγκόν !

Καλά να περνάς...

Administrator
#2224   /   18.05.2005, 09:43
Ε νομίζω πως καλό είναι να αποφεύγουμε τέτοιους χαρακτηρισμούς (κουνούπι το εύοσμο του Baygon). Σπήλιο, μια και γράφεις στίχους (και οι οποίοι αρέσουν σε αρκετούς), ξέρεις πολύ καλά πως υπάρχουν χίλιοι δυο άλλοι τρόποι να πεις πως δε σ' αρέσει κάτι. Ας προσπαθούμε να κρατάμε κάποιο επίπεδο, καλό δικό μας είναι...

#2236   /   19.05.2005, 19:23
Κατ αρχάς δεν πρόκειται για χαρακτηρισμό, αλλά για παρομοίωση...Κι αυτό δεν είναι σημασιολογικό σου λάθος, απλά είχες την τάση να με ψέξεις ! Ο δε τρόπος που χρησιμοποίησες ( : νουθεσία για τήρηση "επιπέδου" στις λεκτικές μου "εκτροπές"), δεν ήταν κι ο πιό κατάλληλος ! Μάλλον σε υποτιμά ! Λυπάμαι...

Administrator
#2238   /   20.05.2005, 00:56
Δικαίωμά σου να αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά το επίπεδο, δικαίωμά σου να θεωρείς πως οι παρομοιώσεις δεν κρύβουν χαρακτηρισμούς, δικαίωμά σου και να λυπάσαι. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου προσφέρω μαντηλάκι.

#2240   /   20.05.2005, 05:48
Θα το δεχόμουνα, φτάνει να τόχες κεντήσει με τα χεράκια σου !

#2243   /   20.05.2005, 13:23
Τώρα για να καταλάβω, ο τρόπος νουθεσίας που χρησιμοποιείτε εσείς φίλτατε είναι ο ενδεδειγμένος; Όσο και να ψάχνω αδυνατώ να βρώ δείγματα νουθεσίας στο σχόλιο του Γιώργου. Παραίνεσης ναι, νουθεσίας όχι. Από την άλλη όσο κι αν ψάχνω αδυνατώ να βρω ακόμα και ψήγματα ευγένειας στην απάντηση σας. Θα μου πείτε, ότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός σας. Να είστε ευγενής. Εύγε! Το πετύχατε

#2246   /   20.05.2005, 20:58
Κάστωρ και Πολυδεύκης ; Δάμων και Φιντίας ; Αχιλλεύς και Πάτροκλος ;...Καλήν εσπέρα, αγαπητέ !

#2225   /   18.05.2005, 10:32
όταν λες πως ξέρεις πολλούς που έχουν αυτή την άποψη είναι αρκετό, το ότι δεν είναι ‘τυχαίοι’ εμένα προσωπικά δεν με αφορά γιατί η γνώμη του καθενός είναι σημαντική.

Υπάρχουν και πολλοί που τους αρέσει, και αυτό φαίνεται στις συναυλίες της.Καλημέρα Σπήλιο :)


#2237   /   20.05.2005, 00:03
Καμμιά αντίρρηση ! Καλή σου νύχα !

#3703   /   23.12.2005, 22:47   /   Αναφορά
Γεια σας φίλοι μουπεριδιάβαινα στους πολύ ενδιαφέροντες χώρους του forum και πραγματικά κοντοστάθηκα στο συγκεκριμένο θέμα. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η λογομαχία δυο-τριών μελών σχετικά με τη φωνή της Μαργαρίτας Ζορμπαλά. Από τα θέματα που - τουλάχιστον έως τώρα - πρόλαβα να δω, δεν είδα άλλο που να υπάρχει τέτοια "κόντρα". Εκτός κι αν κάνω λάθος (είμαι νέο μέλος, συγχωρήστε με, δεν έχω προλάβει να διαβάσω όλα τα θέματα ακόμα - προτίθεμαι όμως να το κάνω σύντομα!).Δεν θα δώσω δίκο ή άδικο σε καμμία πλευρά της .... τιτανομαχίας. Ακριβώς διότι δεν έχει να κάνει με τη Ζορμπαλά αυτή καθαυτή, αλλά μάλλον με τους ιδιαίτερους και οξείς χαρακτηρισμούς του ενός από τη μία και την -εν μέρει- εμπαθή εμμονή για "τήρηση της τάξης" από την άλλη. Εμμονή που - για να είμαι ειλικρινής - δεν αντιλαμβάνομαι. Η επίθεση μου έφερε στο μυαλό τους ραβδούχους της αρχαιότητας που νόμιζαν ότι επέβαλαν την τάξη ξυλοφορτώνοντας τους θεατές των τραγωδιών που τολμούσαν (άκουσον - άκουσον) να γιουχαϊσουν τους μεγάλους μας τραγωδούς ή κωμωδούς!Απλά θα ήθελα να διατυπώσω κι εγώ την άποψη ότι η φωνή της Μαργαρίτας Ζορμπαλά ανέκαθεν με άφηνε αδιάφορο! Δεν θα την χαρακτήριζα βέβαια επ'ουδενί "απωθητική". Όχι γιατί δεν είναι (!) , αλλά απλά συμφωνώ ότι δεν χρειάζονται οξείς χαρακτηρισμοί.Ελπίζω να μην δεχτώ κι εγώ τα πυρά των προλαλησάντων(!) - πιστεύω ότι είναι θέμα προσωπικού γούστου. Ίσως και ευαισθησίας των .... ώτων. Αλλά πραγματικά, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά έχει μία χροιά τρεμουλιαστή, παλιομοδίτικη που προσωπικά δεν μου αρέσει. Τούτο δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι δεν είναι καλή τραγουδίστρια. Δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει τεχνική! Δεν σημαίνει ότι δεν έχει κοινό που ενδεχομένως την λατρεύει.Παρολαυτά, πολλοί καλλιτέχνες διαθέτουν τεχνική και κοινό αλλά όταν τους ακούω στο ραδιόφωνο αλλάζω σταθμό.Να θυμηθώ τον Παπάζογλου; Να θυμηθώ τη Φαραντούρη;Συμβαίνει όμως και το αντίθετο:Υπάρχουν παραδείγματα καλλιτεχνών που ενώ δεν διαθέτουν καμμία ιδιαίτερη φωνάρα, αναστατώνεσαι όταν τους ακούς.Louis Armstrong, Αντώνης Βαρδής, Χρήστος Δάντης και πολλοί άλλοι.Αυτό συμβαίνει, διότι έχουν πολύ θελκτική και ερωτεύσιμη χροιά. Η αγριάδα φερ' ειπείν του Armstrong έχει τέτοια γλύκα! Αποπνέει τέτοια ηρεμία!Ε, αυτό δεν διαθέτει η φωνή της Ζορμπαλά. Είναι σαν την γυναίκα που αντικειμενικά τα έχει όλα, αλλα΄παρολαυτά σε αφήνει αδιάφορο. Τόσο που δεν ψάχνεις καν να βρεις τον λόγο γιατί!Και πάλι, ελπίζω να μην γίνω βορρά των Ζορμπαλικών! (lol) Αλλά κι αν κάτι τέτοιο συμβεί, είμαι πάντα ανοιχτός σε κάθε συζήτηση και έτοιμος να υπερασπιστώ τις απόψεις μου με σθένος.Ελπίζω να μην κούρασα.Φιλιά!