Καλησπέρα φίλε Παναγιώτη. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την επιείκεια. Ως πιο αντικειμενικό σχόλιο θα κρατούσα το 3ο ασφαλώς.
Όπως προείπα έχει σημασία για μένα να το ακούω από μουσικούς όπως εσείς και μάλιστα δασκάλους της μουσικής.
Τώρα για το κομμάτι....ναι είναι ένα ωραίο κομμάτι που το πρωτοάκουσα γύρω στο 2002 και μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος από οτι κατάλαβα. Για να το φέρω στα μέτρα της δικής μου φωνής αναγκάστηκα να το αλλάξω τόνο. Ίσως αυτό μερικές φορές να "σκοτώνει" και να "θάβει" ένα τραγούδι αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Γι αυτό και ελπίζω να μην μου θυμώσει ο δημιουργός του.
Τώρα για την δασκάλα του μικρού.......φίλε μου άστα να πάνε. Μόνον αν τραβήξω κανένα βιντεάκι και σας το στείλω θα καταλάβετε τι παθαίνω κάθε φορά. Εκείνο το αριστερό της χέρι θαρρεί κανείς πως έχει τα δάκτυλα του τιραμολα και τα κάνει ότι θέλει , τα στέλνει όπου θέλει ένα ένα, ή δύο δύο ή όλα μαζί, ή κάθε ένα ξεχωριστά σε οποιαδήποτε θέση. Η απόλυτη "ανεξαρτησία" τους μου θυμίζει τα μάτια του χαμαιλέοντα. Κι η χάρη τους όπως είπα παραπάνω.....μου θυμίζει καλλιτεχνικό πατινάζ ή εκείνη την γυναικεία γυμναστική με τις κορδέλες και τα στεφάνια (δεν ξέρω καν πως λέγεται)...(ρυθμική ίσως?).
Αλλά εγώ (μην ακούτε ....που το λέω) δεν τα παρατάω . Μια ματιά στο nick μου ξεκαθαρίζει τις διαθέσεις μου. "Ο εχων ωτα ακουειν ακουετω"!!
Η προσπάθειά μου είναι αλήθεια πως αποφέρει καρπούς. Αυτό το εισπράττω κι εγώ ασφαλώς. Για πρώτη φορά στην ζωή μου καταφέρνω να κάνω ένα όργανο να ακουστεί ......μουσικό. Κι αυτό με κάνει ευτυχισμένο. Πόσο λίγα τελικά χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι!!!. Και βέβαια νομίζω πως μπορεί να το ήθελα κι εγώ αλλά ............... και εκείνο το απλό βιβλίο που μου σύστησε ο Μιχάλης από τον Νάκα στην Χαριλάου έπαιξε τον ρόλο του. Ήταν το βιβλίο του Ν. ΘΕΡΜΟΥ για την κιθάρα. Και συγκεκριμμένα μια σελίδα του. Εκεί ξεκίνησαν όλα για μένα. Οφείλω ευγνωμοσύνη στον Μιχάλη αλλά και σε πολλούς άλλους και σε σάς όλους που με βοηθάτε παιδιά.
Χτες ανακάλυψα έναν τρόπο να παίζω τα 9/8 με αρπισμό. Δεν ξέρετε πόση χαρά μου έδωσε αυτό!!. Αν καταφέρω να φτιάξω οπτικοακουστικό υλικό θα σας το στείλω να το αξιολογήσετε. Η ιδέα μου ήρθε ακούγοντας και προσπαθώντας να βγάλω τον "Αμλετ της Σελήνης" του Θηβαίου. (Πλάκα θά'χει
να μην είναι το κομμάτι σε 9/8 να γίνω ρόμπα ε? Εμένα πάντως ετσι μου ακούγεται..
)
Πες μου για το 5ο ΜΗ live. Δεν ξέρω τίποτε.
Λοιπόν χαιρετώ φίλε Παναγιώτη και τα λέμε σύντομα.
Σάκης
Παράθεση:
Το μέλος guitarteacher στις 07-04-2009 στις 11:36 έγραψε...
Παράθεση:
Το μέλος kynegeiros στις 06-04-2009 στις 22:05 έγραψε...
Παιδιά καλησπέρα. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Είναι ιδιαιτέρας σημασίας να τα ακούω από εσάς που είστε μουσικοί. Θέλω πολύ να μάθω να παίζω κιθάρα και προσπαθώ κάθε μέρα. Το πρόβλημά μου είναι πως είμαι μόνος και δεν έχω βοήθεια από κανένα. Αν είχα εδώ κοντά μου κάποιον να γνωρίζει όπως εσείς θα τον παρακαλούσα να με βοηθήσει λίγο. Όταν πας κάπου μόνος στα σκοτεινά πελαγοδρομείς κι οι δρόμοι που μαθαίνεις δεν είναι κι απαραίτητα οι προτιμώτεροι. Όσο για την φωνή μου δεβν είναι αξιώσεων γιατί έχει αρκετό μπάσο και μπορεί να έχω λίγο βιμπράτο αλλά άκουσα να λένε πως δεν έχει μεγάλο εύρος. Δεν πολυκατάλαβα αλλά νομίζω πως εννοούν πως δεν μπορώ να ανεβω και να κατέβω πολλές κλίμακες. Δεν με πολυπειράζει όμως αφού εγώ προσπαθώ να παίζω για μένα και μόνον. Πρώτα εμένα μου αρέσει και μετά αν αρέσει και σε άλλους ακόμη καλύτερα. Πάντως μου δίνετε θάρρος και ειδικά σήμερα το χρειάζομαι γιατί το Σάββατο πήγα στο ωδείο των παιδιών όπου ο μικρός μου έπαιξε και τραγούδησε και εκεί ......απογοητεύτηκα για άλλη μια φορά .......βλέποντας κι ακούγοντας την δασκάλα του να παίζει κιθάρα. Όταν την βλέπω αυτήν την κοπέλα να παίζει μου έρχεται να κομματιάσω την κιθάρα μου και να την βάλω στο τζάκι.Δεν είναι μόνον ο ήχος της .....είναι και οι κινήσεις των χεριών της που μου θυμίζουν .....καλλιτεχνικό πατινάζ.....
δεν ξέρω αν μπορείτε να με καταλάβετε τι εννοώ.
Τέλος πάντων εγώ επιμένω και δεν τα παρατάω ...οχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να μην ησυχάσει η γυναίκα μου.
Φίλοι μου σας ευχαριστώ και θα προσπαθήσω να φτιάξω κι άλλο videaki αυτήν την φορά με πιό γνωστό κομμάτι (λέω να τολμήσω κάτι σε Λιδάκη)
Τα λέμε
|
Καλήμέρα φίλτατε Σάκη,
Τα σχόλιά μου:
- Πολύ καλή εκτέλεση
- Πολύ καλή ερμηνεία
- Πολύ ωραίο τζάκι!!!

Ειλικρινά, η προσπάθειά σου αποφέρει καρπούς...keep going
Και όσον αφορά την Δασκάλα...χαλαρά..΄ποτέ ένας αρχάριος δεν πρέπει να θέτει σύγκριση με έναν επαγγελματία...απλά να βάζει σαν Στόχο να φτάσει σε αυτό το επίπεδο...Σκαλοπάτι σκαλοπάτι.
Αυτά απο εμένα,
και πάλι μπράβο!Η Επιλογή του κομματιού κορυφαία
Φιλικά,
Π.Σ.
Υ.Γ. Σε περιμένουμε στο 5ο Live ΜΗ...τα λέμε "Εν Καιρώ..."
|