Hi σε όλους! Διάβασα με ενδιαφέρον την συζήτηση μέχρι τώρα και είδα ότι υπάρχουν κάποια άτομα στο forum τα οποία παίζουν βιολι (

) και έτσι παίρνω το θάρος να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με το όργανο αυτό. Είμαι 22 χρονών και αποφάσισα πριν μερικές μέρες να μάθω
βιολί...ασχολούμαι πολλά χρόνια με το πιάνο αλλά και το βιόλί ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα μου όργανα. Έτσι λοιπόν αποφάσισα και γράφτηκα στο δημοτικό ωδείο της περιοχής μου και αγόρασα και ένα
βιολί (schoetter...ή κλαπως έτσι). Το πρώτο μου μάθημα είναι το Σαββατο που μας έρχεται και δεν μπορώ να περιμένω. Έτσι λοιπόν προσπάθησα να βγάλω κάποιον ήχο...έστω και παράφωνο από το
βιολί...τίποτα όμως! Επειδή ήταν προφανώς ξεκούρδιστο από το μαγαζί, προσπάθησα με τη βοήθεια του πιάνου και κάποιων οδηγιών από το Internet να το κουρδίσω...όμως πάλι τίποτα. Όσο και να ανεβοκαταιβάζω το δοξάρι...δεν βγάινει κανένας ήχος

(ξέρω ότι σίγουρα θα γελάτε...αλλά είμαι εντελώς άσχετος με το πως παίζεται το
βιολί και ανησυχω μηπως το πρόβλημα είναι στο ίδιο το όργανο...)!!!!
Οι ερωτήσεις είναι οι εξής :
1)Χρειάζεται να ανησυχώ που δεν καταφέρνω να βγάλω κανέναν ήχο από το
βιολί μου;
2)Πέραν των βαλβίδων (δεν λέγονται έτσι είμαι σίγουρος) που σφίγκουν τις χορδές στο πάνω μέρος του βιολιού, υπάρχουν και κάτι μικρές βίδες στο κάτω μέρος του βιολιού, εκεί που τελειώνουν οι χορδές, ακριβώς πριν το στήριγμα. Τι ρόλο παίζουν; Μήπως κάνω κάτι και σε αυτές για να κουρδιστεί το
βιολί;
3)Γενικότερα, έχετε κάποια συμβουλή για έναν νεογέννητο βιολιστή;
Ευχαριστώ...ελπίζω να με βοηθήσετε...αλλιώς θα πρέπει να περιμένω ως το Σάββατο