ελληνική μουσική
380 online   ·  207.880 μέλη

Guthrie Govan & Yiorgos Fakanas Group Live

JimmisK-7
Περαστική Νότα
Chat
30.01.2012, 15:10

Όπως όλοι μάλλον θα έχετε μάθει ή ακούσει ο Guthrie Govan, ο βιρτουόζος της κιθάρας, έρχεται για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα για ενα συναρπαστικό live μαζί με τους Yiorgos Fakanas Group. Θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το cd του “Erotic cakes”

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου ’12  ωρα: 21.00 & Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ’12  ωρα: 22.30

Παίζουν: Guthrie Govan (el. guitar) - Γιώργος  Φακανάς (bass) - Τάκης  Πατερέλης (saxes) - Δημήτρης  Σεβδαλής (keyboards) - Πάνος Βασιλόπουλος (drums)

ΑΘΗΝΑ΄ Live : Λ. Ποσειδώνος 3 – Παραλία Ν. Φαλήρου- Μοσχάτου

Τηλ. 210 4813605 – 210 4819355

e-mail : arsnova@fakanas.gr
www.fakanas.gr


«Τρομακτικά εκπληκτικό cd! Με το που άκουσα το “Erotic Cakes”, ένα χαμόγελο ενός μιλίου ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό μου…» (Joe Satriani)

Λίγα λόγια για τον Guthrie Govan:
Γεννημένος το 1971, «ο κιθαρίστας που οι κιθαρίστες προτιμούν», ο Govan έχει καταφέρει μέχρι σήμερα:
Να αντικαταστήσει για πέντε χρόνια (2001-2006) τον Steve Howe ως κιθαρίστας των πολυπλατινένιων ASIA.
Να συμμετάσχει στο προοδευτικό project GPS με τους John Payne, Jay Schellen (ex-ASIA) & Ryo Okumoto, όπως και σε σχήματα όπως The Young Punx, The Fellowship, The Aristocrats. Να συγγράψει δυο βιβλία, τα “Creative Guitar 1: Cutting Edge Techniques” & “Creative Guitar 2: Advanced Techniques”.
Να διδάξει σε καταξιωμένα μουσικά ινστιτούτα όπως τα Thames Valley University, Guitar Institute In Action, Academy of Contemporary Music & πιο πρόσφατα στο Brighton Institute of Modern Music. Να κατέχει μόνιμη στήλη στο διεθνές περιοδικό “Guitar Techniques” με μηνιαία μαθήματα τεχνικής σε παρτιτούρες.
Να κυκλοφορήσει το ευρύτατα καταξιωμένο από τους συναδέλφους του album “Erotic Cakes” το 2006.
Η πασιφανής ευκολία του να συνδυάζει πάνω στην ταστιέρα τεχνικές από επώνυμους μέντορές του όπως οι Albert King έως και Allan Holdsworth τον έχει κατατάξει ήδη ανάμεσα στους επιφανείς απόγονούς τους.
Μετά απ’ όλα αυτά, το μείγμα πάνω στη σκηνή του Αθηνά Live με το  YFG και τον Guthrie Govan προβλέπεται εκρηκτικό. Rock, Jazz και Fusion βρίσκουν τον ιδανικό συνδυασμό σε δύο συναυλίες που αναμένονται με πρωτόγνωρο ενδιαφέρον.
Οι συνθέσεις του Govan και του Φακανά θα εναλλάσσονται δυναμικά συμπληρώνοντας η μία την άλλη, καθώς ο έμπειρος και στέρεος ήχος του group θα αποτελεί την πιο γερή βάση για την κιθάρα του Govan.


#1   


Αυτά τα διάβασες;