Καλημέρα, ή καλύτερα καλησπέρα!
Διάβασα όλα τα post εδώ, και έχω κάποια πράγματα να πώ.
Όσο αφορά το αν θα πρέπει να γράφεται πρώτα η μουσική ή ο στίχος ενός τραγουδιού πρέπει να πω ότι εξαρτάται. Είναι κάτι δύσκολο να γράψεις μουσική βασισμένος/η σε στίχους, αλλα το ίδιο δύσκολο είναι να γράψεις στίχους βασισμένος/η στην μουσική. Αυτό που πρέπει να προσέξει ο κάθε καλλιτέχνης, όπως ορθά αναφέρατε, είναι να σέβεται το κλίμα, την ατμόσφαιρα και την ψυχική κατάσταση του/της καλλιτέχνη που συνεργάζεται.
Γιατί τελικά αυτό που ονομάζουμε σύγχρονη μουσική είναι συνεργασία μουσικής και στιχουργικής.
Γενικά τώρα από το που πρέπει να αρχίζεις για να γράψεις ένα μουσικό κομμάτι. Άν έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις και ικανότητες, και μπορείς να συνθέσεις με το αυτί, σίγουρα θα μπορέσεις να καταγράφεις τις εμπνέυσεις τις στιγμής που συχνά έρχονται (πολλές φορές, κυρίως όταν ηρεμούμε και δέν σκεφτόμαστε κάτι συγκεκριμένο, το μυαλό μας ταξιδεύει!).
Επίσης αν γνωρίζεις scales (ρε παιδία συγνώμη για τους αγγλικούς όρους, αλλά έτσι τα έμαθα... είμαι σε μεγάλο βαθμό αυτοδίδακτος, και το internet πρέπει να πώ ότι με βοήθησε πολύ, απλά στο internet είναι όλα στα αγγλικά :P) (διαστήματα πρέπει να λέγονται στα Ελληνικά, δέν παίρνω και όρκο) μπορείς κάλλιστα να τα improvise (

εμμ, ''βελτιώσεις?, ''αναπτύξεις?''

) και να βγάλεις μια αρκετά καλή μελωδία, στην οποία να βασιστείς και μέσω διαφόρων εμπνεύσεων να καταλήξεις σε κομμάτι

).
Τέλος, για το θέμα των γνώσεων. Όλοι ξέρουμε ότι για να συννενοούμαστε οι άνθρωποι έχουμε συμφωνήσει σε κάποια πράγματα, που όμως τα αντιλαμβανόμαστε αλλιώς. Έτσι δν πιστεύω ότι υπάρχει απόλυτα σωστός ή λάθος τρόπος να γράφεις μουσική! Σίγουρα οι γνώσεις μπορούν να σε βοηθήσουν πολύ στο να γράψεις μουσική αλλά με μυαλό γεμάτο γνώσεις και άδεια καρδιά δέν μπορείς να γράψεις μουσική (δέν το αναφέρω για κάποια από τα παιδιά εδωπέρα, απλά πρέπει να το πω

) Και σίγουρα αλλιώς αντιλαμβάνεται και ακούει την μουσική ένας μουσικός και αλλιώς ένας ''κοινός θνητός''. Παρ' όλα αυτά η μουσική βρίσκεται στην καρδιά του κάθε ανθρώπου. Άλλωστε ένα κομμάτι βασισμένο μόνο στισ γνώσεις και όχι στα συναισθήματα θα ήταν ένα "ξύλινο" κομμάτι, κι ας ακούγεται (ίσως) ωραίο στα αυτιά ενός μουσικού.
Όπως φαίνεται από αυτά που έγραψα συμφώνω σε αρκετά πράγματα με την melody-music και δέν μου άρεσε ο τρόπος που της επιτεθήκατε! Παρ' όλα αυτά δέν μου άρεσε και η επειδικτική στάση που είχε η melody-music και θεωρώ λάθη αρκετά απο αυτά που είπε.
Πρέπει να αναφέρω πάντως πως είμαι νέο μέλος εδώ ( first post ) και ελπίζω να ενταχθώ στην κοινότητα (αλλά δέν το βλέπω ειδικά με την τελευταία παράγραφο που έγραψα

)
- (^ Tragedian Of Sullen_Skies*~____}
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Sullecy στις 25-06-2007 13:57 ]