ελληνική μουσική
    388 online   ·  210.870 μέλη

    «Απέναντι στο χρόνο» -Βιβλίο από Διονύση Τσακνή

    georgianoua
    06.06.2006, 05:27
    Δημιουργική φωνή αντίστασης

    Τραγούδια, σκέψεις, κρίσεις, όνειρα. «Βήματα» μιας δημιουργικής πορείας, που μας έχει αποκαλύψει υπέροχα «τοπία». Η δημιουργική κατάθεση του Διονύση Τσακνή στο τραγούδι και τη μουσική... Το προσωπικό του «ημερολόγιο» σε δημόσια θέα... Ο λόγος για το βιβλίο του Διονύση Τσακνή «Απέναντι στο χρόνο», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ιανός ο μελωδός» και παρουσιάστηκε την Τρίτη 23/5 το μεσημέρι στο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου.

    Μια έκδοση, που ακολουθεί τη μουσική διαδρομή του Διονύση Τσακνή βήμα-βήμα έως σήμερα. Του δημιουργού, που όπως αναφέρει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο κείμενό της που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, «η τέχνη του, το τραγούδι, είναι εργαλείο πολέμου, στην αδικία, σε ό,τι τον πονάει, σε ό,τι τον φοβίζει, σε ό,τι τον θυμώνει, σε ό,τι αμφισβητεί, σε ό,τι στέκεται εμπόδιο στην ισότητα και την ειρήνη. Το τραγούδι του, όπως και η πολιτική του στάση, είναι φωνή αντίστασης».

    Στις τετρακόσιες εξήντα σελίδες του στέκεται στους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του, σχολιάζει, κρίνει, αποκαλύπτει, εκτίθεται. Μιλά σε πρώτο πρόσωπο για πρόσωπα, σχέσεις, συνεργασίες που σημάδεψαν τη διαδρομή του, δοκιμάστηκαν από το χρόνο, άντεξαν. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι στίχοι του Διονύση Τσακνή, από τον πρώτο του δίσκο «Η Μπαλάντα του ταξιδιώτη» (1982) έως τον τελευταίο «Γαλάζιο Φόρεμα». Παράλληλα, υπάρχουν συνεντεύξεις, δημοσιεύματα, κριτικές, κείμενα που γράφτηκαν για τις ανάγκες αυτής της έκδοσης, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ενώ στο τέλος του βιβλίου συγκεντρώνονται οι αφίσες του δρόμου, καθώς και η εργογραφία του δημιουργού (1982-2006). Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με ανέκδοτα θεατρικά τραγούδια, από τις συνεργασίες του Διονύση Τσακνή με σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου και τραγουδιού. Για το βιβλίο στην παρουσίαση μίλησαν οι Σοφία Μιχαλίτση, Γιώργος Κιμούλης, Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Μανιώτης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Οδυσσέας Ιωάννου, Φίλιππος Πλιάτσικας.

    Εφημερίδα Ριζοσπάστης

    Από τιμή στο e-shop.gr έχει 23.92 € + 1.08 € 4.5% ΦΠΑ = 25 € -10% = 22.50 €



    @ alexandrosalvador

    Αυτά βρήκα καλέ μου